Şimdi Ara

Bagaj Hacimleri Yalan mı Şimdi!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
8.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ben de yaris var bagaj acayip kucuk, hic birsey sigmiyor. ben de bu bagaj olayına takıldım. arkadas guzel tespitler yapmış, hortta olsa güzel konui
  • Benim bir teorim var
    Neden bütün bagaj döşemeleri siyah veya koyu renk?

    Çünkü siyah renkte derinlik algısı kayba uğrar ve gerçek mesafeyi kestiremezsiniz

    Kir göstermemesi bahaneden ibaret

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005 model scenic II pirivelige aracıma geçenlerde 1 fırın, 1 bulaşık makinesı, 2 tane 6 metre kare halı ,1 adet portatif plastik dolap, laptop çantası -,bir valiz birkaç poşet,( aracımda simit tüp olduğu için) 2005/55/16 yedek lastik ve arka koltukları sökülmüş şekilde aracıma attım 7 yaşında kızımla hanımda öne oturdular. Aksaray'dan Konya'ya rahatlıkla gittim. Bagaj düz amörtisör veya teker davlumbaz çıkıntısı yok. Ayrıca arka koltukların ortasında şavt yuvarlağı yok. Koltukları sökünce büyük dümdüz bir bagaj meydana çıkıyor. Aslında bagajın ne kadar büyük olacağı değil yüksek veya büyük eşyaları koyabilmek önemlidir.
  • Almanların standartında (dna) 20*10*5'lik yani bir litre hacimli dikdörtgen prizmalar kullanılıyor, bunlardan kaç tane alıyorsa bagaj hacmi o kadar oluyor.

    Amerikan standartında (sae) ise 67 litre'den 5 litreye kadar çeşitli ebatlarda (fakat ebatlar hacimlerle doğru orantılı değil, kimi uzun ince, kimi kısa kalın gibi) sanırım 7 tane değişim prizma kullanılabiliyor.

    Eğer bagaja mevcut en büyük hacimli prizma sığabiliyorsa onu koymanız lazım, yani 67'liği es geçip sadece 5 liği koyamıyorsunuz ve her bir prizmanın belirli bir maksimum kullanım sayısı var.

    Kısaca alman standartında bagajdaki eciş büçüş yerleri de bagaj hacmine dahil etmek kolayca mümkünken, amerikan standartında kullanılan minimum hacimli prizmanın hacmi 5 litr civarı olduğu için bu pek mümkün değil. Ayrıca alman sisteminde bu ebatlardan ötürü bagaj örtüsü altı vs de dahil edilebilirken amerikanda oralar haliyle kullanılamıyor.

    Bunun dışında hacim konusunda esas yanıltma tam boy yedek lastik- ufak yedek lastik-tamir kiti mevzusundan çıkıyor.

    Örneğin 380 litre olduğu ilan edilen golf'ün bagaj hacmi tam boy stepne ile aynı standartta ölçüldüğünde 320 litre çıktı.

    Kullanılan prizmalar resimdeki gibi...

     Bagaj Hacimleri Yalan mı Şimdi!!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: derememo

    HB ve SW araçların arka kapıları çok büyük açılıyor.
    çamaşır makinası, masa....vb eşyaları çok kolay taşıyabiliyorsunuz.
    bu yüzden asssla sedan bir araç kullanmayacağım.
    ya HB ya SW tavsiye ederim.

    +1
    Kesinlikle hb araçların bagajları sedan araçlarındakinden daha kullanışlı.Ben küçücük palio ile maraştan antebe buzdolap getirdim.Hadi bunu sedan araçlarla bir denesinler bakalım.
  • Güzel konuymuş. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.