Şimdi Ara

Bagaj altı kayan led Peugeot 206 Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar..

    Son günlerin modası olan Bagaj altı kayan led uygulaması için bende heves ettim ve ekşına gireyim dedim

    Led modulünün çalışma mantığından basitçe bahsedecek olursam toplamda 6 adet kablosu var (Siyah, Kırmızı, Sarı, Sarı, Beyaz ve Yeşil)

    Siyah ve Kırmızı + ve - olarak stop park lambasına bağlayıp sabit elektrik alıyorum. parkı yaktığımda lede akım gidiyor. Beyaz'ı fren lambasının pozitif ucuna bağlıyorum ve frene bastığım zaman Led fren animasyonunu devreye sokuyor. Frenden ayağımı çektiğimde animasyon sonlanıyor.
    Yeşil olanı Arka sis lambasına bağlıyorum. sisleri açtığımda animasyon başlıyor. sisi kapattığımda animasyon sonlanıyor.

    Yukarıdaki kısımlara kadar hiçbir sorun yaşamadan kurulumu ve bağlantıları gerçekleştirdik.

    Gelelim sinyal mevzusuna, 2 adet sarı kablomuzdan birisini sol sinyal pozitifine, diğerini sağ sinyal pozitifine bağlıyorum. sinyali açtığımda animasyonun devreye girmesi gerekiyor ancak!! devreye girmiyor. gerek ölçüm yaptığımda gerekse ampullerin yanış ve sinyalin çalışma mantığına baktığımda akım 12v - 0v - 12v - 0v şeklinde 1sn lik aralıklarla akımı veriyor ve kapatıyor. bu da ledin devreye girmesi için yeterli olmuyor.
    Benim aklıma gelebilecek her türlü kablo kombinasyonunu denedim (sokete gelen ana elektrik kablosu 2 li birisi 5v diğeri 12v sokette birleşiyorlar. 5v den sinyale paralel aldım vb aklıma gelebilecek herşeyi yaptım ama sinyalda animasyonu devreye sokamadım.) ledin sinyal animasyonunda bir sıkıntı yok. sinyal kablosunu fren kablosuna bağlayıp frene bastığımda sinyal animasyonu çalışıyor. yani animasyonda bir sıkıntı yok.

    Konu ile ilgili her türlü bilgi ve tavsiyeye açığım..

    Ekstra Denemelerim-1: Ledin ana elektriğini Bagaj Aydınlatmasından, Harici Adaptörden, Ön tarafa kablo uzatıp Fardan, ön parklardan falan bilumum yerden denedim. tüm animasyonlar bağlantısı kurulduğunda sorunsuz, sadece sinyal tetikleme yaptırmıyor.

    Ekstra Denemelerim-2: Tahminimce sinyal kablosuna giden akım kesintili olduğu için animasyonu devreye sokmuyor düşüncesi ile sinyal rölesinin girişinden bir kablo alayım dedim ama sanırım Peugeot 206 larda sinyal rölesi yokmuş :( (Far Sinyal kolunun bağlı olduğu com2000 isimli bir alet var zamanlayıcı o alet tarafından kontrol ediliyormuş diye bir bilgi aldım. ne kadar güvenilir bilemiyorum) Ancak!! İnternette Peugeot 206 sinyal rölesi diye arattığımda parça sitelerinden bildiğimiz 3 girişli röle 40 tl gibi bir fiyatta satılıyor. demekki araçta röle var. ama nerede :)


    EK: Aracım 2006 Model Peugeot 206 1.4 X-Design Benzinli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colr -- 13 Temmuz 2017; 1:0:30 >



  • Kimsenin bilgisi yok sanirim :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zevkler ve renkler kişiden kişiye değişir ama, bana çok apaçi işi gibi geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senged

    Zevkler ve renkler kişiden kişiye değişir ama, bana çok apaçi işi gibi geldi.

    Valla mevzunun apaçiliğini, janjanlığını geçtim. soruna odaklandım şuan :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.