Şimdi Ara

Back 4 Blood - İnceleme: 'Left 4 Dead 3 diyememişler'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Back 4 Blood - İnceleme: 'Left 4 Dead 3 diyememişler'



    Son dönemde internet kafeler genelde turnuvalar için kullanılsa da öncesinde çocukluğunu internet kafelerde geçiren büyük bir topluluk olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İnternet kafe oyunları dendiği zaman da akla birçok oyun geliyor. Bu oyunlardan biri de şüphesiz Left 4 Dead. 4 kişinin zombilerle dolu bir dünyada hayatta kalmaya çalıştığı aksiyon oyunu Left 4 Dead'i birçok oyuncu internet kafede olmasa da mutlaka oynamıştır. Ne yazık ki bu serinin devamını ikinci oyundan sonra göremedik. Bunun sebebi de 3 rakamını sevmeyen Valve elbette. Ancak diğer Valve oyunlarının aksine Turtle Rock Studios pes etmedi ve Left 4 Dead 3 olmasa da yakın bir isimle serinin yeni oyununu çıkardı diyebiliriz. Aslında evet Back 4 Blood isimli oyun Left 4 Dead'in devam oyunu değil ama oyuna girdiğiniz anda oyunun ismi sizin için Back 4 Blood değil, Left 4 Dead 3 oluyor. İncelemenin geri kalanında neden böyle bir yorum yaptığımı sizlere aktarayım.



    Yayıncılığını Warner Bros'un yaptığı, geliştiriciliğini ise Turtle Rock Studios'un yaptığı Back 4 Blood, geçtiğimiz günlerde çıkışını yaptı. Oyunun incelemesini aslında iki bölümle yapmak daha doğru olur. Left 4 Dead'i bilenler ve bilmeyenler için ayrı ayrı bahsedeyim oyundan.



    Back 4 Blood - İnceleme: 'Left 4 Dead 3 diyememişler'



    Left 4 Dead'i Bilenler İçin



    Back 4 Blood'ı daha öncesinde Left 4 Dead oynayanlar için anlatması çok kolay. Kabaca aynısı diyebiliriz ama "kabaca". Oyunda yine 4 kişi zombilerle savaşıp güvenli odalara girip yeni ekipmanlar alarak finale ulaşmaya çalışıyorsunuz. Left 4 Dead'e göre en bariz fark ise kart sistemi diyebilirim. Back 4 Blood'da maceraya başlamadan önce kendinize bir kart seçiyorsunuz bu kart size oyun içerisinde küçük avantajlar sağlıyor. Oyun içerisinde de yeni kartlar bularak bu avantajınızı çeşitlendirebiliyorsunuz. Bir de şimdilik oynanabilir 4 ancak toplamda 8 karakterin kendine göre bazı özellikleri bulunuyor. Bu özellik de aslında temelde silah farklılığı diyebiliriz. Kısaca eğer Left 4 Dead'i biliyorsanız bu oyunda çok fazla şaşıracağınız bir şey yok. Aldığınız keyif de aynı ancak hala bir Left 4 Dead keyfi arıyor musunuz bilemiyorum. Şahsi olarak ben bu oyunu oynayınca çok da aramadığımı o günlerin eskide kaldığını fark ettim.



    Back 4 Blood - İnceleme: 'Left 4 Dead 3 diyememişler'



    Left 4 Dead'i Bilmeyenler İçin



    Aslında Left 4 Dead'i bilmeyenler için de oyunu anlatması çok kolay. İster 4 arkadaş, ister siz ve botlar, yapay zeka tarafından yönetilen zombi düşmanlara karşı savaşarak oyunun sonuna ulaşmaya çalışıyorsunuz. Oyunda sizi sonuna kadar götürmesi için bir amacınız oluyor ancak oyunun aksiyon tarafı yoğun olduğu için bir yerden sonra amacınız sadece zombi öldürmeye dönüşüyor. Güvenli bir odada oyuna başlıyor ve dışarı çıkarak aksiyona başlıyorsunuz. Ardından dalga dalga gelen zombileri öldürerek bir sonraki güvenli odaya ulaşıyorsunuz. Güvenli odalarda ise topladığınız altınlara göre yeni silahlar ve cephane alabiliyorsunuz. 



    Düşman Çeşitliliği



    Oyundaki zombiler dediğim gibi ana düşman. Ancak birbirinden farklı zombiler var. Bunlar da yine Left 4 Dead oynayanlar için bir hayli tanıdık. Dümdüz sadece bağıran ve yavaş yürüyen zombilerin dışında sadece sağ kolu ile ağırlık çalışan bir zombi, ağırlığı tüm vücudu için çalışan bir zombi ve hiç spor yapmayıp sadece bağıran ve salya atan bir zombi var. Ara ara da daha büyük boss diyebileceğimiz zombi türleri geliyor. Zaman zaman sizi böyle zorlayacak zombiler gelmesi oyunu keyifli kılıyor ve aksiyonun düşmesini engelliyor. Ancak bir yerden sonra bu çeşitlilik de sıkıyor. 



    Back 4 Blood - İnceleme: 'Left 4 Dead 3 diyememişler'



    Oyun görsel anlamda öyle büyük şölen sunuyor diyemeyiz. Yeni nesil gibi de hissettirmiyor ne yazık ki ancak bu oyunun elbette amacı görsel şölen sunmak değil, stabil bir performans ve kaliteli bir oynanış sunmak. Performans konusunda da amacını güzel bir şekilde yerine getiriyor. 



    Son olarak oyunun bir de PVP modu bulunuyor. Bu modda da arkadaşlarınızla birlikte oyuna girip birbirinize karşı oynuyorsunuz. Özel yeteneklere sahip bir Temizleyici veya korkunç bir Ridden olarak oynayabiliyorsunuz. Bu modda her iki tarafın da kendine özgü silahları, becerileri ve özellikleri bulunuyor.



    Back 4 Blood - İnceleme: 'Left 4 Dead 3 diyememişler'



    Puan



    Sonuç olarak Back 4 Blood aslında çok tanıdık bir oyun. Yaşattığı da deneyim de çok tanıdık. Bu yüzden sonucu da yine ikiye bölerek söyleyeceğim. Eğer Left 4 Dead oynayıp sevdiyseniz ve aynı keyfin yenilenmişini arıyorsanız Back 4 Blood'ı da alabilirsiniz. Left 4 Dead oynamadıysanız da bu oyunu satın alabileceğiniz 3 arkadaşınız daha varsa almanızı öneririm. O zaman kesinlikle oyunun keyfini alacaksınızdır. Ancak tek başınıza alınca çok da keyifli olmayacaktır.



    0 puan için her şeyiyle kötü rezalet bir oyun, 10 puan için eksiksiz muazzam bir oyun ve 5 puan için de ortalama bir oyun dersek, Back 4 Blood için puanım 6.5 olur.









  • betasini neden deneyemiyoruz

  • erkahn kullanıcısına yanıt
    Oyun çıktı çünkü.

  • Aslında oyun kötü değil, oldukça zevkli ve grafikleri falan da oldukça iyi. Ama L4D Killing Floor ve World War Z gibi oyunları oynamaktan bu türe doyduğumuzu düşünüyorum. Türkçe gelmesi de büyük avantaj. Seveni varsa gamepass ile denesin. Back 4 Blood - İnceleme: 'Left 4 Dead 3 diyememişler' 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 bolum var. bir turlu gecemiyorum digerlerine. kafayi yiyecegim.

  • Boş yapma beni dinle kullanıcısına yanıt

    Hocam cikmis oyunun betasi denenmiyor mu bi sekilde ona gore karar verip alirdikBack 4 Blood - İnceleme: 'Left 4 Dead 3 diyememişler' 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkahn kullanıcısına yanıt
    Hocam cok stresli bir sekilde isten bunalip dh'ye bakayim dedim yorumunuzu gordum. Guldum. Allah da sizi guldurur insallah :D Denemek isterseniz tavsiyem game pass olur. Eger aktif bi uyeliginiz yoksa cok cok ucuza bir aylik abonelik alabilirsiniz. Bu vesileyle Game pass kutuphanesindeki diger oyunlari da deneyebilirsiniz 1 ay icinde. Ama oynayacak arkadasiniz yoksa cok bulasmayin derim sahsen ben bir arkadasimla bile meeeh diyorum. Game pass kutuphanesinde olmasa para verip almazdim.

    Tam sizin sorunuza cevap olarak da, beta sureci gelistirme surecinin bi parcasi oldugu icin belli bir sure acilip sonrasinra kapaniyor o yuzden tekrar boyle bir sansiniz olmuyor. Eger ki game pass istemiyorum sadece denemek istiyorum derseniz Steam'in iade politikasini asmadan da deneme fikrini vereyim gerisine siz karar verin.

  • Sunucu performansı çok kötü. Antalya'da oturuyorum İstanbul'a 18ms Frankfurt'a 58ms ping ile bağlanırken bu oyunda 100ms -130ms arası dalgalanıyor. Matchmaking sistemi zayıf. Diyelim bir kişi çıktı maçtan üzerine 3-4 bölüm geçiyor yerine 1 kişi bulamıyor oyun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soner_o7 -- 20 Ekim 2021; 02:41:57 >
  • X-DDT kullanıcısına yanıt

    Back 4 Blood - İnceleme: 'Left 4 Dead 3 diyememişler' Back 4 Blood - İnceleme: 'Left 4 Dead 3 diyememişler' 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L4D1 in başarısını hiç biri yakalayamadı !
    öyleki ! 1 in sunucularını kapatmak için
    1 deki tüm haritaları 2 seriye taşıdılar !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 20 Ekim 2021; 9:34:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.