Şimdi Ara

Babasızlık...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Artık içime atmaktan yoruldum. Bu yüzden bu konuyu açtım. Belki biraz dertleşiriz belki de bazılarına ikinci bir şans verir diye.
    Öncellikle babamı ben 8 yaşındayken kaybettim kendisi avukattı.Şu an 16 yaşındayım. Babasız geçen 8 yıl...

Babam ilk öldüğünde herkes benden bir şey saklamaya çalışyordu.O an anlamıştım babamın öldüğünü.
    İlk başta tam kavrayamamıştım olayı sürekli bir yanlışlık olmuş da geri dönecekmiş diye hayal kurardım.
    Biraz daha büyüdüm eve gelip kendi kendime ağlamaya başladım. Annem babamın fotoğraflarına bakamıyordu bu yüzden hepsini saklamıştı.
    Ergenliğe girdim ve işte o an anlamaya başladım babasızlığın ne olduğunu. Babalı ailelerin nasıl olduğunu merak etmeye başlamıştım.
    Desteğe ihtiyacım vardı, arkamda duracak birine en azından varlığını hissedeceğim birine ama yoktu.
    Tam o zamanlarda bir kıza tutuldum ondan bekledim o ilgiyi o da bana etmediğini bırakmadı hayatımı iyice mahvetti.
    Sonra liseye geçtim. Lise 1 bitti. Lise 2'ye geçtim. Lise 2 'de ise bu acıyı iyice hissetmeye başladım.
    Her karasız kaldığımda , her zorluğa düştüğümde babamı arıyordum ama yoktu... Sesini bile tam hatırlamıyordum... Hayatımı hep sorgular olmuştum, kardeşlerime hep kol kanat germeye çalıştım babam öldüğünden beri ama artık bu beni çok zorluyor. Kendi çapımda ne yapabilirsem.
    Mesela lunaparkları sevmem. Çünkü herkes ailesiyle gelir. Şu yaşıma geldim hayla çocuğunun elini tutan bir baba görsem gözüm doluyor.
    Belki ben çok duygusalım ama napayım işte doğam bu.
    Hayatımda verdiğim kararları tek başıma vermek bu yaşımda beni çok yoruyor. Bana yol gösterecek kimse yok. Okulumu hayatımı sevmiyorum. Gittiğim okul yüksek puanlı olmasına rağmen orda bu sene iyice saldım herşeyi artık alt seviye olarak görülüyorum.
    Annem sayesinde şükür bu zamanlara geldik ama asgari ücretle ne kadar iyi geçinilirse.
    İnanın para pulda gözüm yok. Hırsım yok zevklerim yok. Tek istedeğim mutlu olmaktı benim. Neden bu dünya böyle? Daha ne istiyor benden... Biraz da elimden tutsa olmaz mı?

Arkadaşlar babanızın değerini iyi bilin.Gidin sarılın öpün resim çekinin vb. Bu çok küçük gördüğünüz şeyin bende nasıl imkansız olduğunu anlayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nano6824 -- 22 Ağustos 2015; 23:51:34 >

• Babasız büyümek büyük nimet kardeşim

Evet belki forumda Babasızlık... gibi bir başlık görünce gözleri dolmak bazen.Sürekli ah ulan babam olsaydı şöyle böyle olurdu demek.Evdeki o burukluk, gür sesin eksikliği bazen.

Babasız kalmak heleki erken yaşta şuraya bile 2 satır yazamamak, yazarken yutkunamamak anasını satayım.Nimet felan değil hayata pozitif yaklaşmak için kıçını yırtmak babasızlık sonra kimi kandırıyorum lan ben demek.

Susmak susmak susmak.Şuraya yazarmıyorken bile kiminle dertleşesin nasıl konuşasın konuştuğunu kim anlasın

dahada yazmıyorum, yazamıyorum mk...
    👓 GoodReads booklist
  • Cheerub kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. İçimde volkanlar patlarken şurada birkaç paragrafı bir araya getiremedim.. İnsan kendini bile anlatamıyor. Ancak yaşayan biliyor bu acıyı..
    Bu acının seni nasıl büyüttüğünü..
    Benim babam o...punun evladiydi p....enk eve ekmek getirmezdi isten kazandigini bize yedirmezdibile serefsiz, annemi doverdi benim yemem gereken yemekleri yerdi ve bizi mahallede rezil ederdi ben o zamamlar 4 yasinda filandim en son bosandi ama karim beni dovdu diye annemi sabikali yapti

Ne babalar var gorun hala ben onu bulup a...na koyacagim gunu bekliyorum ywanina kalmayacak o p...vengin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost fire -- 23 Ağustos 2015; 0:55:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tyler durden (dünyayı yöneten ailenin temsili hali)
  • Kardeşim nasıl birşey yaşadığını tahmin bile edemem ama okulu boşladım ve hayat birazda benim elimden tutsa diyorsun ya malesef bu hayat herkesin elinden tutmuyor ama bu şekilde düşünüp işleri koyvermek herşeyi daha kötü yapar daha kötü oldukça moralin düşer , moralin düştükçe daha kötü olur yani bunlar birbirine bağlı şeylerdir.

O yüzden sana tek tavsiyem, büyük bir ihtimalle rahmetli de öyle isterdi okulunu boşlama hem senden küçük kardeşlerinde varmış onlara kol kanat germen gerekecek ileride ve yıllar su gibi gelir geçer iyi bir okuldayım diyorsun kendini geliştir bir yerlere gel asgari ücretle sana bakan annene inşAllah ileride güzel bir hayat yaşat , kardeşlerine en azından bazı yönlerden babasızlığı unutturursun hem böylece.

Şimdi söylediklerim dile kolay ama bir düşündüğünde aklında bulunsun dediklerim.

Be yâd-i yârî hoşâ katre eşkî
    Be sûz-e eşkî hoşâ zindegânî

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost fire

Sizin yine babaniz vardi
    Benim babam o...punun evladiydi p....enk eve ekmek getirmezdi isten kazandigini bize yedirmezdibile serefsiz, annemi doverdi benim yemem gereken yemekleri yerdi ve bizi mahallede rezil ederdi ben o zamamlar 4 yasinda filandim en son bosandi ama karim beni dovdu diye annemi sabikali yapti

Ne babalar var gorun hala ben onu bulup a...na koyacagim gunu bekliyorum ywanina kalmayacak o p...vengin

Hocam bizim dershanede bir çocuk vardı. Yetimhanede büyümüş o hiç görmemiş. O da aynı sizin gibi sövüyordu.
    Allah kolaylık versin ne diyim size.Biz gene şükür sizden şanslı durumdayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Essentiel

Kardeşim nasıl birşey yaşadığını tahmin bile edemem ama okulu boşladım ve hayat birazda benim elimden tutsa diyorsun ya malesef bu hayat herkesin elinden tutmuyor ama bu şekilde düşünüp işleri koyvermek herşeyi daha kötü yapar daha kötü oldukça moralin düşer , moralin düştükçe daha kötü olur yani bunlar birbirine bağlı şeylerdir.

O yüzden sana tek tavsiyem, büyük bir ihtimalle rahmetli de öyle isterdi okulunu boşlama hem senden küçük kardeşlerinde varmış onlara kol kanat germen gerekecek ileride ve yıllar su gibi gelir geçer iyi bir okuldayım diyorsun kendini geliştir bir yerlere gel asgari ücretle sana bakan annene inşAllah ileride güzel bir hayat yaşat , kardeşlerine en azından bazı yönlerden babasızlığı unutturursun hem böylece.

Şimdi söylediklerim dile kolay ama bir düşündüğünde aklında bulunsun dediklerim.

Emin olun düşüneceğim hocam. Bildiğiniz gibi bu o kadar kolay değil ama bilemiyorum işte..
    Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnsan ne kadar konuşkan bile olsa susup kalıyor ne diyeceğini bilemiyor bu konularda...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Allahım(çaresizlik)
    12 yıl önce açıldı
    işten kovulma korkusu
    geçen yıl açıldı
    Yaşlanmak ve Ölüm korkusu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 17 yaşındayım babamı 12 yaşında kaybettim şu an ne çektiğini bi ben bide yaşayanlar anlar.bak benimde küçük bir kardeşim var ona olabildiğince örnek olmaya çalışıyorum yapabildiğim,babamdan öğrendiklerimi hatırlayabildiğim kadar ona öğretmeye çalışıyorum.şunu anlaki bunu yaşayan tek sen değilsin.bu acı adamı bildiğin içten sömürüyor bunu bende biliyorum ama yapacak birşey yok bende bu yaz bunları düşünmekten hayattan soğudum hiç birşeyden zevk alamaz oldum emin ol yaşadıklarını çok iyi anlıyorum.birde etrafında bunu yaşayan kimse olmayınca dertleşemiyorsunda iyice yanlız hissediyorsun.birine anlatsan anlamıyor sussan daha beter birikiyor... zor be zor bakalım ilerde neler olacak hayatın ne getireceği belli olmuyor işte:S
    edit:bide kardeşim bu duygusallık olayı bizle alakalı değil bunuda çözdüm genel olarak insan sevdiği birini kaybedince duygularıda hassaslaşıyor bunuda söyliyeyim dedim.şunuda unutma biz bu hayatın bir gerçeğiyle yüzleştiğimiz için diğer insanlara göre daha fazla açıdan bakabiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 23 Ağustos 2015; 8:26:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nano6824

quote:

Orijinalden alıntı: ghost fire

Sizin yine babaniz vardi

Hocam bizim dershanede bir çocuk vardı. Yetimhanede büyümüş o hiç görmemiş. O da aynı sizin gibi sövüyordu.
    Allah kolaylık versin ne diyim size.Biz gene şükür sizden şanslı durumdayız.

ona zarar vermezsem gozum acik giderim neler yaptigini siz dusunun ona gore babalariniz kiymetini bilin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost fire -- 23 Ağustos 2015; 16:41:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SsjGoku

17 yaşındayım babamı 12 yaşında kaybettim şu an ne çektiğini bi ben bide yaşayanlar anlar.bak benimde küçük bir kardeşim var ona olabildiğince örnek olmaya çalışıyorum yapabildiğim,babamdan öğrendiklerimi hatırlayabildiğim kadar ona öğretmeye çalışıyorum.şunu anlaki bunu yaşayan tek sen değilsin.bu acı adamı bildiğin içten sömürüyor bunu bende biliyorum ama yapacak birşey yok bende bu yaz bunları düşünmekten hayattan soğudum hiç birşeyden zevk alamaz oldum emin ol yaşadıklarını çok iyi anlıyorum.birde etrafında bunu yaşayan kimse olmayınca dertleşemiyorsunda iyice yanlız hissediyorsun.birine anlatsan anlamıyor sussan daha beter birikiyor... zor be zor bakalım ilerde neler olacak hayatın ne getireceği belli olmuyor işte:S
    edit:bide kardeşim bu duygusallık olayı bizle alakalı değil bunuda çözdüm genel olarak insan sevdiği birini kaybedince duygularıda hassaslaşıyor bunuda söyliyeyim dedim.şunuda unutma biz bu hayatın bir gerçeğiyle yüzleştiğimiz için diğer insanlara göre daha fazla açıdan bakabiliyoruz.

Hayat bizi erken büyüttü. Dediklerinize tamamen katılıyorum.
    Ne kadar bencil bir yaklaşım olsa da insan yalnız olmadığını anlayınca biraz rahatlıyor.

• Allah rahmet eylesin, kendini şartlandırma kardeşim.. hayattaymış gibi, seni görüyormuş gibi, onu gururlandırmak istiyormuş gibi mutlu başarılı olmalısın.. sen vefat etseydin, babanın kederlenmesini ailenin darmadağın olmasını istemezdin.. yapamıyorum diye ağlamak serbest ama pes etmek değil.. bak kız muhabbeti yapmışsın.. ortaokul ya, bi çok insan Allah'ım ya Sabır! diyordur.. ileride karşına ne güzel ne iyi insanlar çıkacak.. sen sadece yoldan sapma gayreti elden bırakma..

yaşadıkların için üzüldüm, böyle .tleri günde 5 öğün sopalamak gerek.

Orijinalden alıntı: TITAN291

yaşadıkların için üzüldüm, böyle .tleri günde 5 öğün sopalamak gerek.

Bu yine en kotusu bundan sonraki yasadiklarim gercekten ilginc akrabalarin yaptiklari...

• ghost fire kullanıcısına yanıt
    akraba konusu bende de sorunlu, baba tarafı ailece kaza geçirip ölsek çevreleri tarafından dışlanmamak için cenazeye gelir gider.

akraba konusu bende de sorunlu, baba tarafı ailece kaza geçirip ölsek çevreleri tarafından dışlanmamak için cenazeye gelir gider.

Benim öz dayım abime telefon verip polise sikayet etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost fire -- 23 Ağustos 2015; 18:27:15 >

• quote:

seni iyi anlarım, benim ki ben 10 yaşımdayken vefat etti. Babasız büyümek gerçekten zor. Her yaşta eksikliğini hissedersin.

hocam sorması ayıp yaşınız kaç acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.