Şimdi Ara

Babamin dusuncesinin yanlis oldugunu anlatmama lutfen yardim edin !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Adim Burak. 18 yasinda Universiteye hazirlanan kitap okumayi seven bir gencim. Uzun zamandir monitor almak icin para biriktiriyorum lakin bu parayi monitor almak yerine kitap almak icin kullanmaya karar verdim.Yakin zamanda Lotr, Harry Potter, Labirent, Aclik oyunlari ve milenyum serisini siparis ettim. Bunu babama (adi Birol) soyledigimde kendisi filmini izledigim serilerin kitaplarini okumamin son derece gereksiz oldugunu, parayi bosa harcadigimi ve monitor almamin daha iyi olacagini soyledi. Ben de hic bir kitabin filmiyle ayni tadi vermedigini, kitaplarin kat kat daha guzel oldugunu, filmlerde kitaplarda gecenlerin tamaminin gosterilmedigine ve farkliliklar oldugunu soyledim. Buna ragmen hala hakli oldugunu soyluyor. Sizden ricam bu konu hakkindaki dusuncelerinizi buraya yazmaniz, kimin hakli kimin haksiz oldugunu belirtmeniz. Yazdiklarinizi kendisine okutucam. Umarim fikrini degistirmeyi basarabiliriz. Simdiden hepinize tesekkurler.

    Not: Konuyu dogru yere acip acmadigimi bilmiyorum. Yanlis yere actiysam ozur dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonman98 -- 22 Mayıs 2017; 21:35:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bunu anlatamıyorsun ve ya baban anlamadığı için burada konu arıyorsan 12 yıllık eğitimine yazık olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir saat dil doktukten sonra konuyu aciyorum. Bu konuyu acmamin sebebi konu hakkinda boyle dusunenin tek ben olmadigimi gostermekten baska bir sey degil. Ne post kasmaya calisiyorum ne konu ariyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonman98 -- 22 Mayıs 2017; 22:44:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para seninse kimseye birsey anlatmak zorunda değilsin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de monitor alsaymışsın yavaş yavaş alırdın kitapları çok zor bir şey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitap ve film birbirlerinden çok farklı alanlar bence. Kitapta bir duygu veya bir betimleme sayfalarca anlatılabiliyorken filmlerde sadece oyuncunun/yönetmenin yeteneğine bağlı olarak birkaç mimik sonucu anlayabildiğimiz kadar belli oluyor. Kitap okumayı seven birinin (çok kalitesiz ve yanlış şeyler olmadıkça) ne okuduğuna karışılmasını doğru bulmuyorum. Kaliteli okuyucu sayısı zaten az, kişilerin teşvik edilmesi lazımken maalesef böyle ters davranışlarda bulunulabiliyor. Siz okumanıza devam edin hocam, kendi ilginize göre farklı farklı türler, yazarlar okuyun, öğrenin, zevk alın ve bir monitöre kilitlenmeyin. Çok doğru bir tercih yapmışsınız, tebrik ederim.
  • Baban haklı. Çünkü adamın adını vermen alakasız. Bize babanın adının Birol olduğundan. Ne faydası oldu. Bence de sen monitör al ve oyun oyna. Kitap okuma.
  • Kitapları toptan alma belki de sıkılacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 23 Mayıs 2017; 20:55:44 >
  • Açıklama yapmak zorunda değilsin ki? kendi paranı biriktiriyorsun sonuçta, tamam evet öyle haklısın de devam et kitabına.
  • Harry Potter ve Ateş Kadehinde filmde birkaç dakika olan yer kitapta 150 sayfa kadardı. O arada boş muhabbet çevirmediklerinde hem fikirizdir.

    Spoiler vermek istemiyorum ama son filmde kitaba göre hatalar vardı. Harry'e olan bazı olayları da film zerrece yansıtamıyordu.

    Filmi izlerken sadece izledim ama kitabı okurken yaşadım. Hiçbir film hayal gücümden daha çok tat veremeyecek. Orada yönetmen benim, bütçe sıkıntım yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofire -- 25 Mayıs 2017; 6:33:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baban haklı.



    Eğer filmi önce izlersen okuduğun kitaptan pek zevk almasın. Çünkü kitabı okurken aklım hep filmde ki sahnelerle kitabı eleştirmeye çalışacak ve filmde olmayip kitapta olan extra ayrıntılar sana sanki yabanciymis gibi gelecek ve zihninde bir bütünlük oluşmayacaktır.





    Kendimden örnek vereyim. Marsi filmini izledim sonra kitabını okudum. Bana okuduğun kitaptan ne hatırlıyorsun diye soracak olursan filmdeki ayrintilardan daha fazla bir şey hatırlamıyorum cevabını alırsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam babacığım monitör alıyorum de ama kitap al. Baban "Hani monitör alacaktın eşşolu" dediği an aslında kitapların, kelimeleri yansıtan birer monitör olduğunu söyle ve masadan kaptığın ilk pilot kalemi boynuna sapla. Fışkıran kanlarla yere "deal with it" yaz ve kayganlaşan zeminde moonwalk yaparak camdan düş. Kafanı çarptığın kaldırımdan çıkan kıvılcımla sigaranı yak ve ona patronun kim olduğunu göster
  • Kitabı yapılan filmle kitap arasında aynı kaliteyi tutturmak gerçekten çok zor. Benim bildiğim Ölü Ozanlar Derneği(Dead Poets Society)bunu başaran nadir kitaplardan filmi de kitabı da çok güzeldir ve bire bir yansıtır nerdeyse(yıllar oldu okuyalı yakın zamanda okuyan varsa uyarsın lütfen). Kitaplar genelde çok daha kaliteli oluyorlar filmlerinden babanın (adı birol demiştin birol beyin veya abinin )yanıldığı yer bence burası filmlerde hakikaten birçok bölümü atlıyolar kitapta olan mecburen veya sahnenin yeterince cezbedici olmayacağını düşünerek,yüksek maliyetli olabileceğinden vs.vs. öte yandan bence babanın haklı olduğu senin haksız olduğun bölüm kitabı okurken elbet filmdeki bir sahne aklına gelecek(her ne kadar tamamen aynı olmasa da sonuçta bağımsız da değiller)ve o an sonunda ne olacağını bildiğinden bir yerde ister istemez kopacaksın kitaptan ve istemeye istemeye okuyacaksın ki bu da iyi bir şey değil seni kitaplardan soğutur. Keşke ilk aşamada okuduğun ve okumadığın kitapları buraya yazmış olsaydın da sana kitap önerseydik Dünya klasikleri veya Türk klasiklerinden.Monitör alma konusuna hiç girmiyorum monitörün hiçbir kitapla(yazdıklarında dahil)ikame edilebilecek bir şey olduğunu sanmıyorum ve düşünmüyorum. Baban Birol Bey'e,sana ve tüm ailenize sevgiler,saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 26 Mayıs 2017; 3:6:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.