Şimdi Ara

Babamdan kalan aracı üzerime almak için..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Geçen yıl nisan ayında babam vefat etti. Ondan kalan bir araç ve ben kullanıyorum. Mirasçı olarak annem, ben, ablam ve 18'den küçük kardeşim var. Nisan ayında muayenesi var aracın ancak ruhsatı üstümüze almadan sigorta yapılamıyor. Aracı ben üstüme alacağım, ne yapmam gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başınız sağolsun.

Şöyle yazıyor;

http://www.istanbul.pol.tr/trafiktescil/Sayfalar/aracdevir.aspx

Veraset ve İntikalen Devir :
    1.Veraset İlamı (Aslı)
    2.Veraset ve İntikal Vergi Dairesinden ilişik kesme belgesi
    3.Yeğenbey Vergi Dairesinden İlişik Kesme Belgesi
    4.Varisler Adına Şoförler Odasından Düzenlenmiş iki (2) adet “Araç Trafik Tescil Müracaat İşlem Formu” EK-1(Dosya içindeki belgeler daktilo ya da yazıcı çıktısı ile doldurulmuş şekilde getirilecektir.)
    5.Trafik Sigortası
    6.Muayene Süresi Bitenler için TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonundan Yapılmış Fenni Muayene
    7.Vekalet ile takip ediliyorsa vekalet aslı ve fotokopisi
    8.Varislerden 18 yaşından küçük varsa Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 74 üncü maddesi gereğince noterden düzenlenmiş ya da onaylanmış taahhütname

• hocam yardımcı olamıyacağım kusura bakma

sadece başın saolsun demek istedim, mekanı cennet olsun İnşAllah
  • Merhaba hocam,

Aracı sen üzerine alacaksan diğer mirasçılar noterden feragatname vermeleri lazım senin için, vergi dairesine gidip aracın vergi borcu, varsa trafik cezasını ödemen gerekiyor, ardından trafik sigortası yaptırıp doğru emniyete.

Muhayaneden 1 ay önce bu işlemleri bitirmeni tavsiye ederim ondan sonra araç senin üzerine geçeceği için normal şekilde gidip muhayane yaptırabilirsin.
  • babamın yaşı ve ikamet yeri nedeniyle 2 aracımda babamın üstüne. 8 senedir trafik sigortası ve kasko yaptırıyorum. ruhsatı neden üstünüze almanız gerekiyor onu anlayamadım. babanız nufustan düştü diye mi sigortacılar sorun çıkarıyor?

ayrıca başınız sağ olsun.
  • Hocam baba rahmetli olmuş, araç şuan rahmetlinin üzerinde. Sigortacı sorun çıkarmaz Tramer sistemi izin vermiyor poliçe kesmek için yasa olarak da 6 ay içerisinde ölen kişinin üzerinden alınması lazım ilgili mal.
  • merhabalar. veraset ilanı ile birlikte notere başvuruyorsunuz. mirasçı gözüken herkes satış onayı verip imza atarsa üzerinize alabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.