Şimdi Ara

Babama akciğer kanseri tanısı kondu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar nefes almakta zorlanıyorum. Canımın içi babamın sağ akciğerinde 6cm çapında kitle var. Metastaz yok ama her gün kilo kaybetmesi öksürükleri halsizliği ve o Şen şakrak adamın yerine sürekli yatan bir insan görmeye başlamak çok kötü.

Sürekli aklımda. Hiç bir şeye odaklanamıyorum. Beynime hükmedemiyorum. Ona hissettirmiyorum ama o her öksürdüğünde içinde bir yerlerde bişeylerin kötüye gittiğini düşünmek her an bir kötü olay yaşanması düşüncesi tüketiyor beni.

Allah rızası için dualarınızı esirgemeyin. Herkese güçlü görünmeye çalışıyorum anneme eşime kardeşlerime babama. Ama içim yanıyor. Bağıra bağıra ağlamak istiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Allah şifa versin kardeşim geçmiş olsun

Maalesef dünya böyle bir yer bu dünyaya doğan insanın başına her felaket gelebiliyor keşke hiç varolmasaydık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 sene evvel babama akciğer kanseri teşhisi konuldu.

40 yıllık tiryaki sigarayı bıraktı, ama kanser başlamıştı bir kere.

2 yıla kalmadı durumu ağırlaştı, devlet hastanesinde tanıdık doktor hatırımı kırmadı ve sağ akciğerdeki 8 cm' lik kitleyi almak için babama yatış yaptırdı.

Bir gün işteyken babam aradı, anlattığına göre kış ortası köye gitmek için Harem Otogarı' nda otobos bulamamıştı ve arabamla gidip onu almamı istedi.

Hastaneden kaçtığını anladığım için kızdım, "Eniştemi ara o seni alsın" diyerek yüzüne kapattım.

Bu olaydan 10 gün kadar sonra yine işte bir öğlen vakti üzerime müthiş bir ağırlık çöktü.

Müdürden izin aldım ve öğleden sonra uyumak için kendi evime geldim.

Boş olan evde uykuya tam dalmak üzereyken ablam aradı:

"Babam fenalaştı, hemen gel arabanla hastaneye kaldıralım" dedi.

"112' den ambulans çağır" deyip yüzüne kapattım.

2 saat sonra eniştem aradı; "Babanı Süreyyapaşa Hastanesi' ne kaldırdılar, gelsen iyi olur" dedi.

İstemeye istemeye yola çıktım, acil serviste bitkisel hayatta olan babamı gördüm.

Anlatılana göre ablam ambulans çağırmak yerine komşudan yardım istemiş, komşunun arabasıyla giderlerken bir de araç bozulmuş yolda kalmışlar.

Babam hastaneye vardığında ex imiş, doktor yaklaşık yarım saat kadar kalbi yeniden çalıştırmak için uğraşmış.

Hatanenin yoğun bakımında yer olmadığından yoğun bakım servisi olan özel hastaneye naklettiler.

3 gün sonra fişini çektiler...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Hocam neden babanizla ilgilenmediniz o kadar yav? Araniz mi kötüydü

Babasiyla arası kötü olan çok var

• Acil şifalar hocam. Metastaz yoksa eğer şansı yüksek. Moralinizi yüksek tutun. Ben babamı pankreas kanserinden 1 ay içinde kaybettim. İlk şok zor oluyor.

• Öncellikle çok geçmiş olsun. Aynı süreçlerden geçtim bende şuan babam iyi sayılır 6 ay kontrole gidecek sürekli. Öncellikle sıcrama yapmadığı için çok güzel haber. Bu yönden çok iyi. Öncellikle bu süreci aşmak istiyorsanız kesinlikle ilk süreçte kendinizi düşünmeyin, önceliği babanıza verin. Babanızın Moralinizi ve enerjinizi yüksek tutmaya çalışın. Şuan için tedavi yöntemleri çok iyi. Hemen aksiyon almaya bakın. Destek için özelden bana mesaj atabilirsiniz. Elimden geldiği kadar yardımcı olabilirim. Allah büyük bir şekilde bu süreçlerde atlatılıyor. Sizi kesinlikle çok iyi anlıyorum. Kanserin düşüncesi bile çok kötü ama Allah insana bir şekilde sabır ve güç veriyor. Kendinize güvenin, elinizden geleni yapın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 4 Haziran 2025; 14:3:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem_Alim

14 sene evvel babama akciğer kanseri teşhisi konuldu.

40 yıllık tiryaki sigarayı bıraktı, ama kanser başlamıştı bir kere.

2 yıla kalmadı durumu ağırlaştı, devlet hastanesinde tanıdık doktor hatırımı kırmadı ve sağ akciğerdeki 8 cm' lik kitleyi almak için babama yatış yaptırdı.

Bir gün işteyken babam aradı, anlattığına göre kış ortası köye gitmek için Harem Otogarı' nda otobos bulamamıştı ve arabamla gidip onu almamı istedi.

Hastaneden kaçtığını anladığım için kızdım, "Eniştemi ara o seni alsın" diyerek yüzüne kapattım.

Bu olaydan 10 gün kadar sonra yine işte bir öğlen vakti üzerime müthiş bir ağırlık çöktü.

Müdürden izin aldım ve öğleden sonra uyumak için kendi evime geldim.

Boş olan evde uykuya tam dalmak üzereyken ablam aradı:

"Babam fenalaştı, hemen gel arabanla hastaneye kaldıralım" dedi.

"112' den ambulans çağır" deyip yüzüne kapattım.

2 saat sonra eniştem aradı; "Babanı Süreyyapaşa Hastanesi' ne kaldırdılar, gelsen iyi olur" dedi.

İstemeye istemeye yola çıktım, acil serviste bitkisel hayatta olan babamı gördüm.

Anlatılana göre ablam ambulans çağırmak yerine komşudan yardım istemiş, komşunun arabasıyla giderlerken bir de araç bozulmuş yolda kalmışlar.

Babam hastaneye vardığında ex imiş, doktor yaklaşık yarım saat kadar kalbi yeniden çalıştırmak için uğraşmış.

Hatanenin yoğun bakımında yer olmadığından yoğun bakım servisi olan özel hastaneye naklettiler.

3 gün sonra fişini çektiler...

Hayırlı evlat!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenf kanseri oldum herhalde
    5 yıl önce açıldı
    Karaciğer Kanseri (yardım)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Dostlar nefes almakta zorlanıyorum. Canımın içi babamın sağ akciğerinde 6cm çapında kitle var. Metastaz yok ama her gün kilo kaybetmesi öksürükleri halsizliği ve o Şen şakrak adamın yerine sürekli yatan bir insan görmeye başlamak çok kötü.

Sürekli aklımda. Hiç bir şeye odaklanamıyorum. Beynime hükmedemiyorum. Ona hissettirmiyorum ama o her öksürdüğünde içinde bir yerlerde bişeylerin kötüye gittiğini düşünmek her an bir kötü olay yaşanması düşüncesi tüketiyor beni.

Allah rızası için dualarınızı esirgemeyin. Herkese güçlü görünmeye çalışıyorum anneme eşime kardeşlerime babama. Ama içim yanıyor. Bağıra bağıra ağlamak istiyorum.
    Allah acil şifalar versin.

• Geçmiş olsun sigara kullanıyor mu

• Geçmiş olsun, Allah şifa versin. 2 ay önce benim babamın da aynı şekilde akciğerinden kitle alındı. Şu anda radyoterapi tedavisine devam ediyor. Şuanda bir sorun da görünmüyor. Yaşı 75, doktoru bu yaşa kadar sadece bu kadar bir kitle oluşmuş, bu saatten sonra tekrar etmesi düşük ihtimal dedi ve akciğerin duvarının tamamen temizlenmesi için radyoterapiyi önerdi. Kanser belli bir yaştan sonra vücudun doğal olarak bir tepkisi gibi, metastaz yapıp yayılmadığı her organa sıçramadığı sürece çok korkulacak bir durum yok.

• Hocam süreç yorucu ama imkansız değil. Amcamda da benzer şekilde akciğer kanseri çıktı ancak uzun bir tedavi sonucunda yendi. Kanser parmak izi gibi herkeste farklı özellik gösteriyor ancak teyzemde mide kanseriydi kendisinden sakladık tedavi esnasında durumu çok iyiydi ne zaman kanser olduğunu öğrendi çöktü ve vefat etti. Amcam ise hiç pes etmeden tedavilerini aksatmadı sonu iyi oldu. Moral her şey değil ama çok şey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese teşekkürler. Bugün PET sonuçları çıktı. Karaciğer ve böbreklerde de olmasından şüpheleniliyor tekrar batın MR tavsiye edilmiş. Gidişat pek iyi değil...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam alternatif tıp yöntemlerini de araştırın.

iyi gelen besinler, karışımlar vardır mutlak.

doktorların ağzına bakmayın sadece.

rabbim şifa versin.

• Geçmiş olsun

• Geçmiş olsun, Allah şifa versin.

• Gecmis olsun, herseye de hazirlikli olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taııbuv kullanıcısına yanıt

Alternatif tıpa ne kadar güvenilebilir ? Şimdi akıllı ilaçlar, immunoterapi gibi seçenekler var. Alternatif tıp vakit kaybı olur gibi geliyor ve güven vermiyor. Başına gelmeyenin bunu anlama ihtimali yok. Öneriniz için teşekkür ederim.

• OptimizedSettings kullanıcısına yanıt

Günde 1 paketten fazla içerdi yaklaşık 40 yıldır içiyordu. Şimdi günde 3-4 taneye kadar düşürdü. Bırakmaya çalışıyor.

• pelstina kullanıcısına yanıt

Size de çok geçmiş olsun Allah şifa versin.

Babam da karaciğer metastazından şüphelendiler. PET öyle bir sonuç verdi ama MR önerilmişti. Karaciğer MR'ında bir şey gözükmüyor. Sanırım sadece lenf nodları ve akciğer ile kısıtlı şimdilik. Beyin ve kemiklerde de bir şey görünmüyor.

İnşallah atlatabiliriz. Babam 58 yaşında ve hayat dolu bir insan. Gözlerimin önünde erimesini izlemek isteyeceğim en son şey bile değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.