Şimdi Ara

BABAM YAŞADIĞIM DEPRESYONU GÖRMÜYOR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 96 doğumlu bir gencim. anadolu lisesi mezunuyum. ilk senemde (2014) sınava girdiğimde ygs 65k mfler 70k tmler 60k geldi. yaz bitti. eylülde çalışmaya başladım. dersaneye yazıldım. hedefim ilk 2 ay ankara hukuk idi. hedefim hukuktu çünkü kazanması tıp,itü,odtü'ye göre daha kolaydı. dersanede sayısal sınıftaydım. sonra ygs denemelerim iyi gelmeye başlayınca hukuk hedefimden saptım, yüksek puan hedefim oldu. neyse girdik ygs'ye ygs1 14k ygs2 11k geldi. hayatımdaki en mutlu gündü. dersaneden arkadaşlarla pub'a gidip geceye kadar içmiştik, sanırım bir daha o günkü kadar mutlu olamayacağım. hedefim tıp olmuştu. çalışmaya devam ediyordum ama denemeler düşük geliyordu. neyse girdik lys'lere.

mf3(sağlık) 23k. okul puanıyla 29k
    mf4(müh.) 31k. okul puanıyla 37k

istediğim yerler gelmiyordu. hukuk yazdım ben de. Kocaeli üni. hukuk geldi. yazın 3 ay boyunca üzüldüm bu duruma tekrar hazırlanmayı düşündüm hep. eylül ayında hafiften başladım gene çalışmaya. okul açıldı. lys kitaplarımı okula götürdüm fakülte kütüphanesinde çalıştım. 3.gün akşamı durup düşündüm napıyorum diye. psikolojim kaldırmadı, kitaplarımı yatağımın altına attım. ygs lys çalışmasına son verdim. hayata bir kez geliyorum üniversite hayatını yaşayım dedim.

okula servisle evden gidip geliyorum aylık 300 lira. kyk kredisi aldığımdan beri ailemden harçlık almıyorum.
    okulda çevre kuramadım. dışlandım, reddedildim. bu durum üzüyor beni. hiçbir isteğim gerçekleşmedi. bu arada belirteyim, tıpı kazansaydım ama yine de dışlansaydım falan sorun olmazdı benim için, hatta kendimi derslere verir ortalama yapardım.

martta ygs'ye çalışmadan, ne durumdayım acaba girdim sayısallar 40 bin geldi. puanım kırılacağı için pek bir işe yaramaz. ygs'ye girdiğim günün akşamı ağladım. geçen senenin nisan mayıs ayını düşünüyorum hep. hayattan bir beklentim vardı. her şeyi mahvettim.

yazın göğsüme ağrı giriyordu geceleri bu konu yüzünden. bunları yazarken de ağrımaya başladı.
    seneye okulu bırakıp hazırlanmak delilik mi olur? hedefim tıp bu arada. avukat olmaktan korkuyorum çünkü pek malımız mülkümüz yok. tek hayalim pratisyen olup aylık 4 5 bin kazanmaktı.

Okula gittiğimde kafayı yiyorum. Kendimi geliştirebileceğim hiçbir ortam yok. Hayatım çürüyor o okulda. Bırakıp tekrar hazırlanmak istiyorum ama "yaptığın şımarıklık başka bir şey değil" diyor. 1 sene gittim çöktüm, 3 sene daha ne yapacağım o okulda? daha az önce balkona bakıp atlamayı düşündüm hep düşünüyorum yapamıyorum. bir insanın üniversite hayatı en güzel yılları olmalı ama benim en berbat yıllarım. dayanamıyorum. hadi bu yılları boşver sonraki yıllar ne yapacağım meslek hayatında. nefret ettiğim bir meslek. aç kanunu bak bunun için 4 sene mi okunur anlamıyorum. bir de bilimsellik süsü katıyorlar kafayı yiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ajan Poğaça -- 28 Mayıs 2016; 19:54:20 >

• Lys de eşit ağırlıktan ilk 15k ya giremezsem bu sene seni bulacağım haberin olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bence bırak. Tekrar hazırlan, bunalıma sokuyor. Baban ile güzelce konuş, anlayış göstersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Sen bence bırak. Tekrar hazırlan, bunalıma sokuyor. Baban ile güzelce konuş, anlayış göstersin.

Ne bulanıma sokuyor hocam?

• okulu bırakıp tekrar hazırlanmalısın çünkü yaşın daha genç. babaların bazıları hödük olur seni anlamasını bekleyip çok fazla kafaya takma, ama akrep burcu bir babaya sahipsen onu babalıktan sil gitsin, değil babalık insanlık bile bekleme..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brent

okulu bırakıp tekrar hazırlanmalısın çünkü yaşın daha genç. babaların bazıları hödük olur seni anlamasını bekleyip çok fazla kafaya takma, ama akrep burcu bir babaya sahipsen onu babalıktan sil gitsin, değil babalık insanlık bile bekleme..

Neden hazırlanmalısın dedin hocam hangi noktaya bakarak karar verdin, gelecek kaygısı mı, okuldaki yalnızlığım mı(fakültedeki en yalnız insanım çok göze batıyor), okulda kendimi geliştiremem mi?

Hepsi mi?

• Şimdiki durumun bunalıma sokuyor, memnun değilsin, istediğin gibi bir yaşamın yok. Tekrar çalışıp tıpa ya da istediğin bölüme gir, huzurun olsun. Aklında hala kesin olarak tıp bölümü mü var?

• quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Şimdiki durumun bunalıma sokuyor, memnun değilsin, istediğin gibi bir yaşamın yok. Tekrar çalışıp tıpa ya da istediğin bölüme gir, huzurun olsun. Aklında hala kesin olarak tıp bölümü mü var?

Evet tıp bölümü var tam benim istediğim hayat tarzı.

Okulda kendimi geliştirebileceğim ortam olsaydı, güzel arkadaş çevrem olsaydı devam ederdim. Tıpta aynısı olursa da umursamam en azından geleceğim garanti altında der devam ederim, ortalama yaparım. Hukuk bana göre değil, ders çalışacak bir şey yok yada ben çalışamıyorum olmuyor.
    Bazen keşke itü, odtü'nün düşük puanlı yerlerini yazsaydım diyorum. Hatta her gün diyorum.

• birinci sebep, yazdıklarından hukukta mutlu olmadığın ve mutlu olamayacağın anlaşılmakta
    ikinci sebep okuldaki yalnızlığın (şu anda bu durum seni epey etkilemekte)
    son olarak ise, ileriyi düşündüğünde gelecek kaygısı olarak düşünüyorum,
    bunlar sadece mesajını okuduktan sonra aklımda oluşan kişisel düşüncelerim,
    sonuç olarak kendi hayatınla ilgili kararı verecek olan sensin, umarım istediğin gibi olur her şey.
  • Okulu dondur, sınavlara yine çalış.Umarım istediğin hedefe ulaşırsın .

• Bazen istediğim yeri kazanamadığımı düşünüyorum ve mecburen seneye kalıyorum ama yine risk aldığımı düşğnüyorum, hayalde olsa senin hissettiklerini hissediyorum ama sen hata yapmışsın ben istediğim skalada(en kötü ege deu iyte) bir okul olmazsa büyük konuşmayayım asla gitmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Bazen istediğim yeri kazanamadığımı düşünüyorum ve mecburen seneye kalıyorum ama yine risk aldığımı düşğnüyorum, hayalde olsa senin hissettiklerini hissediyorum ama sen hata yapmışsın ben istediğim skalada(en kötü ege deu iyte) bir okul olmazsa büyük konuşmayayım asla gitmem.

Dediklerin tutuyordu zaten?

• quote:

Orijinalden alıntı: Everybody Dance Now

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Bazen istediğim yeri kazanamadığımı düşünüyorum ve mecburen seneye kalıyorum ama yine risk aldığımı düşğnüyorum, hayalde olsa senin hissettiklerini hissediyorum ama sen hata yapmışsın ben istediğim skalada(en kötü ege deu iyte) bir okul olmazsa büyük konuşmayayım asla gitmem.

Dediklerin tutuyordu zaten?

Kendim için söyledım

• Hukuk sosyal ilişkileri başarılı adamın yapacağı iştir. Asosyallerin, çekingenlerin yapacağı iş değil. Üniversitede bu işi çözmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amillian

Kurumiçi yatay geçiş yapma imkânın var mı?

Maalesef yok. Puanımın tuttuğu yerlere geçebilirim ama onun yerine tekrar hazırlanırım.
  • Durumuna tam üzülecektim ki, tıp okumayı en sağlam ekmek kapısı olarak gören güruha dahil olduğunu okuyunca vazgeçtim.

Dediğin kadar başarılıysan, hukuktan mezun ol ve savcı ya da hakim ol; ya da adam gibi bir üniversitede mühendislik oku ama tıp okuma lütfen.

Hatta, senin gibi düşünen hiçkimse tıp okumasın. Maalesef ki ülkemizdeki doktorların geneli de bu kafayla doktor olduklarından, insan sağlığı ve mesleki ahlakı ikinci plana itiyorlar.

• webbie kullanıcısına yanıt
    Pardon ama kalitesiz bir doktor olacağımı nereden çıkardın belki işimi zevkle yapacaktım? İyi para kazanacağım için işimi iyi yapardım. Savcı, hakimlik için referansım yok.
  • "Avukat olmaktan korkuyorum çünkü pek malımız mülkümüz yok" derken ne demek istediniz anlayamadım. Mal mülk ile avukatlığın ne alakası var hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dstrykmrs -- 30 Mayıs 2016; 0:09:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dstrykmrs

"Avukat olmaktan korkuyorum çünkü pek malımız mülkümüz yok" derken ne demek istediniz anlayamadım. Mal mülk ile avukatlığın ne alakası var hocam ?

Avukatlar sürünüyor, aileden gelen maddi güvencem yok onu demek istedim. Bir ömür sürünmek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Everybody Dance Now

quote:

Orijinalden alıntı: dstrykmrs

"Avukat olmaktan korkuyorum çünkü pek malımız mülkümüz yok" derken ne demek istediniz anlayamadım. Mal mülk ile avukatlığın ne alakası var hocam ?

Avukatlar sürünüyor, aileden gelen maddi güvencem yok onu demek istedim. Bir ömür sürünmek istemiyorum.

Hocam ne diyebilirim ki şimdi. Hukuğu severek okusaydınız maddiyat önemli değil hukuğa devam et derdim ama bu bölümde mutsuzsunuz. Eğer tıppı çok istiyorsanız tekrardan hazırlanın derim ben. Daha yaşınızda genç nasıl olsa. Ömür boyu mutsuz olacağın bir işi yapacağına tekrar hazırlanmak daha mantıklı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.