Arkadaşlar 26 yaşındayım sürekli babam tarafından elestirildim yerin dibine sokuldum. toplum içinde ozguvenim çok düşük insanlarla iletişim kuramıyorum konuşamıyorum ehliyetim bile yok bisiklet sürmeyi bile kaza yaparsın araba çarpar diyerekten öğretmedi çok geç yaşta öğrendim. Araba almak istiyorum ehliyetim yok sen yapamazsın tıra çarparsın birine çarparsın arabayı bosver arsa al altın al diyor arsa alabilecek paran varsa sen al diyorum kavga ettik. Yıllar önce psikiyatriye gittim sosyal fobi tanısı aldım ilaç kullandım konuşacak kimsem de yok abilerim kimse ne yaptığımı ne ettiğimi sormuyor umurlarında bile değilim yeğenim bile dalga geçiyor benimle arkadaşlarıma sırf ehliyet meselesi açılacak diye yalan söylüyorum buluşmaya gitmiyorum araba kullanmayı öğretecek kimsede yok babam bilerek öğretmiyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Babam özgüvenimi mahvetti

-
-
Aman hocam naptın şimdi anne babasından bütün gün dayak yiyip hala kölesi olan tipler gelip nasıl babanı buraya şikayet edersin ühühühü diye zırlayacak
-
ülkenin maalesef ki çoğumuza daha doğmadan verdiğikleri: hem fiziksel hem ruhsal hasta baba, sıkıntılı yetim anne ya da baba , problemli kardeşler ve engelli birey, bu cendereden çıkartmaması da işin tuzu biberi, buna rağmen ayaktra kaldık, başka hiçbir şey umurumda değil, bir de karşımıza canım cicim takılan, sürekli çocuklarını öven bizlere dolaylı yoldan laf atan kahpe aile ve tanıdıkları hiç söylemiyorum, yemin ederim bunun ahı bugün değilse yarın tüm parmağı o9lanlardan çıkar
-
İş güç yok mu şu anda?
Ver parayı kursa git.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İs güç var hocam ozguveni hiç sorma kendime güvenim yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Antidepresan atmadığı gün evde huzurumuz olmuyor hocam adam 10 yaşındayken ben dışarı top oynamaya çıktığımda beni azarlıyordu
Hocam açıkçası araba konusunda sıfırım kurs yeterli olur mu kurstan özel hoca tutabilme şansımız var mı acaba
Ehliyet kursunda önce normal trafik eğitimi alırsın ondan sonra da 10-12 saatlik direksiyon eğitimi alırsın zaten evet yeterli olur ama ehliyeti aldıktan sonra da sürmeye devam etmen lazım yoksa pratiğin yine kaybolur.
İş güç varsa ne ağlıyon hacı git al ehliyetini başka şeyleri de yap işin gücün varsa ne babasından bahsediyon 26 yaşındasın
Aynen öyle, bu tanıdıklar seni beni her türlü eleştirirlerdi ama bizim anamız babamız onların çocuklarına tek kelime laf edemezlerdi; çünkü onlar çocuklarına başkalarının dil uzatmasına izin verecek kadar salak değillerdir. O lanet aile evinden çıktım yeminle sırtımdaki sivilceler kayboldu, ömrümüzü yediler sitresten yetiştirme yurdunda büyümek bunlardan iyidir.
-
Hocam butcem 400 420 bin civarı ilk araba hatchback olarak ne onerirsiniz peki acemi birisine hemen kurstan sonra araba almayı tavsiye eder misiniz arabayla eve gelirsem muhtemelen babamla aramda tüm iplerim kopacak bilemiyorum ne yapacağım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay05 -- 24 Haziran 2024; 21:44:13 >
araç forumuna sor hocam ben de pek yakından takip etmiyorum piyasayı.
imkanın varsa al geç bu kadar düşünülecek bir konu değil.
yarın öbür gün onlardan ayrı yaşayacaksın hep anne baba lafına bakarak hayat yürümez.
millet çocuğunu bitken kral gösterir, bizimkiler nereden vursak derdinde tabii bunun geçmişten günümüze işlenen hayat örgüsüyle ilgisi büyük ve tabii millet öyle güzel rol kesiyor ki harbi sen bile sıkıntı bende olabilir mi dersin , günümüzde at izi it izi karışma olayını çıkaran toplumlar günümüz dünyasının karmaşasının yaratıcılarıdır ve ne isimleri ne cisimleri vardır her role bürünürler seni çıldırtana hapse düşürene öldürene kadar da durmazlar en kötü hayat enerjini sökecekler bu da ölüm gibi, buradan güçlü çıkmak büyük sınavdır tabii çok şey kaybedeceksin onun tamiri belki başka hayatta türünden,
-
Ortaokuldayken derslerim aşırı kötüydü. Derslerime çalışmazdım çünkü bana mantıksız gelirdi zulüm gibi gelirdi ders çalışmayı hiç sevmezdim. Ama kimsede bana dersleri sevdirmek için bir çaba gösterdiğini hatırlamam. Özellikle babam. Her akşam ders çalışmadığım için dövüleceğimi düşünerek geçerdi günlerim. Ama bir şey yapardı o beni daha çok ders çalışmaktan iterdi. Hep arkadaşlarının oğullarıyla beni kıyaslardı. Yok o köylünün oğluymuş babası cahilin veya salağın tekiymiş çocuğunun dersleri hep 100 gelirmiş falan filanmış.
Dayaktan ağlamazdım sadece şu lafları duyunca çok ağlardım. Babam beni başkalarıyla kıyaslıyordu. Fakat şimdi söylesem bana küçükken böyle böyle yaptın diye kesinlikle kabul etmez. Benimki de böyle bir cins yapacak bir şey yok geçmişi değiştiremem babamı da değiştiremem ama ilerde benim oğlum veya kızım olunca ben kendi babamdan farklı davranacağım bir aşikar. Artık saldım bende.
Hala daha saçma sapan şeylere laf söyler. Artık umursamamayı öğrendim. Kavga etmek tartışmak yerine olur baba tamam baba hallederim baba yaparım baba bende baba merak etme baba moduna geçtim. Zaten akşam oturuyor salona pc tv çay çekirdek takılıyor. Ben kendi odamda takılıyorum. E kardeşim desen zaten öyle.
Kısacası ben hayatta babamdan çok şey öğrendim ama en iyi öğrendiğim şey bir çocuğun böyle yetiştirilmeyeceği. Herkes çocukluk yıllarını mutlu hatırlar ama ben hatırlayınca küfrediyorum.
Maalesef annemizi babamızı değiştiremeyiz. Fakat biz onların davranışlarını beğenmiyorsak ilerde onlar gibi olmayacağımızı olmamamız gerektiğini bu zamanlarda öğrenmemiz gerekir.
O senin özgüvenini yıkmaya çalışıyorsa sende özgüvenini ayakta sağlam tutmaya değil daha da güçlendirmeye çalış.
Buraya kadar okuduysan çok teşekkür ederim.
-
Okudum hocam teşekkür ederim dediginiz gibi yapacak birsey yok ayaklarımız üzerinde duracağız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X