Şimdi Ara

Babam Herkese Borç Veriyor Kafayı Yicem Bir Bakın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Elindekini savuranı çok gördüm de arabayı satıp borç vermeye kalkmak mastır seviye. Allah kolaylık versin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baban gerizekali olabilir kardes gozlemleyin bi onu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin babalık bize 2000 lira çıkar mı, he corç? Söz ödicem. Teklifimi değerle dirsin

• Öyle hocam maalesef.

• mobilephone M kullanıcısına yanıt
    Hocam birisi telefonla arayıp borç istiyor,babam red edinde üstüne 5-6 kere daha arayıp borç istiyor insanlar öyle yüz veriyor yani.

Her ortamda bir babalık,bir zenginlik üstleniyor millet de bunu zengin sanıyor.

Beklentimiz olur da söylemesi ayıptır parayı alırsak,ki bu ciddi bir para,arayanların ardı arkası kesilmez artık.O para çar çur olur.5 aydır 500 tl ye piyano istiyorum almadı.Parası yokmuş

• Annen ve sen babana kredi çektirip daire aldırın.. Peşinat için de arabanızı saydırın.

Böylece uzun süre kimseye bisey veremez

• Hacı valla durumun benimkine baya benziyor tek fark ben 18 yaşındayım. Bi de araba satmaya kalkmadı. Ama çok enayilik yaptı. Evde de saldırgan hiç sevmiyorum babamı şahsen. Senin babana tek yapılacak şey ağız burun girmek. Ben şahsen mahcup bi tipimdir 5 krş isteyemem ailemden. O yüzden elime az bişi para geçti mi hemen biriktiririm ama öyle saklı bi yerde değildir. Annem de babam parayı çarçur ediyor diye ( örn: 2000 model fianamız var o zamanın amblemi farklıydı söktü yerine son modellerin amblemlerinden almış takmış böyle gereksiz şeylere çok para harcar ) ona vermiyor kendi çekiyor o yüzden sormadan benim biriktirdiğim paraları alıyor. Sonra da bana hep evdesin diye kızıyor. Sanki para veriyorlar istemiyorum aylarca beş kuruş vermez. Hiç evdekiler ne duruma düşer demez. Sizinki gibi bizde kendi evimizden çıkmak zorunda kaldık babamda parayı tutmayı bilmediğinden bi süredir kötü durumdayız çok borcumuz var. Bazen çalışmıcam diye bağırıyor. Annem çocuklarını düşünmüyor musun diyor küfür ediyor çocuğum falan değil onlar falan diyor. Liseli ergen gibi davranmaya başladı bıktım artık önceleri düzgün bir insandı şimdi iyice sapıttı saçma sapan insanlarla takılmaktan ateist oldu sanırım ibadetlerime karışıyor. Ağzına alkol koymayan adam sarhoş gezmeye başladı yemin ediyorum bazen dövesim geliyor bir keresinde bana vurmaya kalkmıştı yumruk atmıştım artık dayanamıyorum IQ 70 ancadır. Sinirlendim yine

• quote:

yok ama arabayı satarım demiş.Annem ben falan konuştuk zar zor ikna ettik babamı sonra satmamasına.

önce annenle konuş, anne babamla konuşcaz böyle böyle diycez de. sonra, başka kardeşin de varsa, onunla birlikte otur babanın karşısına.

"baba çocuklarının rızkını ona buna dağıtma,bizim geleceğimizi düşün,sen düşünmezsen ben kendi geleceğim hakkında çok karamsar oluyorum.sanırım biran önce evden gidip kendi başımın çaresine bakmam gerekecek, anneme ve bize sormadan sadece kendi başına kararlar almaya devam edecek misin? " diye sor

yine bildiğini yapıyorsa gerçekten o evden biran önce çıkıp kendi başının çaresine bakmalısın.

• Durumu fırsata çevirin. Nasıl mı ? Şöyle borçları senetli verdirin babanıza bunu bi şekilde yaptırmanız lazım ama bu şart. Sonra verdiğiniz borçları faiziyle birlikte geri alın. Bunu yaparsanız zaten sizden borç isteyenlerin sayısında hızla azalma olacaktır. Ama böyle bir babaya bunu yaptırmak çok kolay olmayabilir. Bir şekilde senetli borç verdirmeniz lazım. Bu şekilde kayba uğramazsınız ve zamanla sizden borç isteyenler azalarak biter.

• hocam bunu görür müsün bilmiyorum da aynı dert bende de var en son 20 sene önce gördüğü üniversiteden arkadaşına toplam 400 bin civarı kredi ve elden borç vermiş idda oynamaktan batan arkadaşına toplam şu ana kadar 200 civarı asgari ücretle çalışan ve geri ödemesi imkansız olan kayınbiraderine toplamda 150-200 arası bunlardan önce de ben küçükken 2 kişi böyle dolandırmış baya bi para alıp hiç ödememiş en son da elinde toplu bi para varken bana ver onlarla altın yapıyım bari demiştim gitmiş o parayı da arkadaşına borç vermiş kafayı sıyırıcam artık bi önerin var mı bu durum için

• Abi toplumda böyle insanlar varya. Ben de gördüm bunları. Bu para veren değil alan insanlar kadar aşağılık,dilenci,yüzsüz,şerefisiz insan yok! Teröristler bile bundan daha iyi bak bu yüzsüz para toplayan iğrenç yaratıklar var ya. Bunlar sürü halinde avlanmaz. Leşlerden küçük parça toplayan tilkilere benzer ve yalnız dolaşırlar. Borç diye para ister ve size şu tarihte ödeyecem derler. Asla ödemezler ve o tarih gelince hiç borcu yokmuş gibi davranırlar. Bunları toplu olarak asacaksın. O kadar rezil iğrenç yaratıktır. Bunlara dikkat edin WhatsApp dan yazabilirler. Arayabilirler. Nadir bir türü var. Onlar yüzyüze para ister. İsterken ihtiyacını söyler. Dikkat edin para isteyen onursuz sefilin tekidir. Ben ne adamlar gördüm. Onlara helal olsun. Açlıktan ölse kimseden birşey istemez. O ADAMLARA selam olsun..

• işin zor kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecipgidiyoomur -- 26 Şubat 2025; 12:55:45 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.