Şimdi Ara

babadan kızına geçen emeklilik devlete yük (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
3
Favori
20.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
161 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

    DSP tek başına iktidara gelse hiç özelleştirme yapmayacak mıydı?.. Deprem ,ekonomik kriz sonra IMF ve özelleştirme olacaktı yine

    Özelleştirme ile peşkeş farklıdır .Peşkeşleri özelleştirme diye göremeyiz

    Biz kamulaştırmayı nasıl biliyoruz? Bir grup silahlı adamın yönetimi ele geçirip zenginlerin elindekileri kamulaştırıp istediği kimseleri (silah arkadaşların yakınlarını ,partideki kimseleri) atamasıdır. Demokraside bu mümkün müdür şu an mümkün değil. Bunun yerine vergilerle şimdiki burjuvayı zayıflatıp ihalelerle yeni burjuva yaratılması gerekir ( Gerçekte bu burjuva sermayenin sahibi değil sadece devrim tamamlanıncaya kadar sahibi gibi görünecek) dernekler, vakıflar ,manhattan yurdu, man adası işte sermayenin laik kesimden alınıp alınıp muhafazakara aktarılması için demokrasi içinde görünen kılıftır.

    Komünistler silah zoruyla yönetimi ele geçirdiler insanları sömürdükleri düşündükleri burjuvadan üretim araçlarına el koydular, dünya görüşlerini halka zorla dayattılar ,dini yaşam tarzını sembollerini kıyafetleri yasakladılar. Peki AKP vergilerle seküler kesimi fakirleştirip ihalelerle yeni muhafazakar zengin sınıf yarattığında ne olacak? 10 yıl sonra cengiz inşaat başkanı devlette bayındırlık bakanı olur kullanımı için 2 uçak 10 otomobil 1 helikopter lüks malikanesi olur üzerinde hiç mal-mülk olmaz limak holding başkanı da bir yerde müdür olur yine uçak otomobil uçak malikane kullanımında olur bütün AKP'deki hiyerarşi komünist partilerdeki hiyerarşi gibi olur. Herkes bir yerde müdür vs emrinde helikopter ,lüks otomobil vs. sorulur maaş ne kadar ,herkes asgari ücret alır .Kimsenin fabrikası yoktur artık (yabancılar hariç ) SSCB'de dini sembol yasakken burda dini sembol taşımayan veya karşı davranan suçlu olabilecektir... AKP'yi liberal parti dersiniz oysa AKP komünizmi kansız bir şekilde ülkeye getiriyor ayrıca dinsiz komünizmi değil Erdoğan'ın anladığı dini anlayışlı olan bir komünizm bu. Bilal Erdoğan ülkedeki 100 binlerce dönüm arazisi 1000lerce yurdu olan vakfın başkanı kardeşi ise binlerce işletmesi olan derneğin başkanı olacak ama hiçbirinin malı mülkü olmayacak liberal ekonomideki ahlaksızlığı yaratan işletmeler devletin olmuş olup ahlaksızlık yaratamayacaklar artık. Tv'ler devletin olacak zaten şimdi bile %80i partinin kontrolünde. Filmler partinin belirlediği şekilde ,topluma faydalı konularda çekilecek. Kondom ,fantezi giyim üretimi ve satışı yasaklanacak vs.

    Alıntıları Göster

    Koalisyon olduğu için özelleştirme yapıldı demedim, IMF etkisiyle yapıldı dedim. O dönem yanlış hatırlamıyorsam sadece DSP değil MHP de özelleştirme karşıtıydı, seçim öncesi bunu savunuyorlardı yani. Ben her özelleştirmenin peşkeş olduğunu düşünüyorum ama hadi bunu geçelim, örnekleri verdim Türkiye'deki özelleştirmenin peşkeş olduğunu konusunda en ufak bir tereddüt yok.


    Kamulaştırma kanunlarda yeri olan bir şey, devlet istediği her yeri kamulaştırabilir, sermayeder de sadece bedeline itiraz edebilir mevcut kanunlar gereği. Sadece Türkiye'de değil dünyada da genelde batan şirketleri devletler alır, halkın parasıyla şirketleri kurtarılır. Yani serbest piyasa denen şey hiçbir ülkede yok.


    AKP'nin ciddi ciddi komünizm hedefi olduğu bunun için yeni zenginler yarattığını umarım söylemiyorsundur, AKP yandaşlarına ekonomi inşaa eden ilk parti değil ona bakarsan, o 'laik' sermaye gökten mi düştü Türkiye'ye, 50'li, 60'lı yıllardan beri onlar devlet sayesinde beslendi bu kıvama geldi. ANAP yine başka şekilde başkalarını besledi. AKP bir parti devleti kurarken elbet ekonomi ayağını da boş bırakmayacaktı. Bunun komünizmle ne alakası var, kavram karmaşası yaşıyorsun sen.


    Çok demokratik yapıları devirdi komünistler, oysa Çarlık ve Batista rejiminde insanlar gül gibi yaşıyorlardı, çok özgürlerdi, refah içindelerdi de komünistler geldi ülkeyi mahvetti, yazık yazık. Dediğim gibi çok büyük komplo teorisi kurmuşsun ve kavram karmaşası var sende. Ciddi ciddi bunların devlete aktarılacağını falan sanıyorsun galiba. Kafanda bayağı senaryo yazmışsın sen, bir senaryo üzerinden cevap verilecek halim de yok. AKP'nin neden ekonomik açıdan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en sağdaki hükümeti olduğunu anlattım, bunlara cevap yazacaksan yaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OZ44 -- 13 Eylül 2020; 17:27:24 >




  • Okyanus ötesi hesaplar devreye girmiş.. yazılarından bile anlaşılıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    tam sağcı yolsuz ağızları. herkesi kendisi gibi sananlar. solculara kurban ol sen. eğer bugün gram iyileştirilmiş şartlarda yaşıyorsan, sol sayesinde. ama bilmezsiniz, kabul etmezsiniz. her pisliği yapar, ortay çıkınca da başkasına pislik atarsınız. her kötü şeyi hak ediyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: usengecherif

    devletin vatandaşına bakmasından elbette rahatsız değiliz derdimiz insanlar devletin sosyal imkanlarından açıklarından yararlarıp para almaları. gerçekten ihtiyacı varsa elbette alsın devletten desteğini parasında gözüm yok ama sırf babası öldü diye eşinden boşanan ve aynı evde yaşayan kadınlarda var. sistemin açıklarını kullanıp hayatını devam ettiriyorlar konu sahibi bunlardan bahsetmiş diğer yazdıklarına zaten katılıyorum.

    suistimal eden var diye bu düzeni eleştirmek doğru değil , denetim sistemini eleştirmek gerekli.

  • Benim forumda açtığım konulara bir bak bakalım hangi görüşü destekliyormuşum.. Solun cahili , sağın cahilini aratmıyor , Bu ülke ne çektiyse sizin gibilerin yüzünden çekti..

  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    hah, önyargıların zaten garabetti, tam oldu. solun cahiline örnekler ver de, belli bir taban üzerinden anlatayım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsi geçen en taze örnek sensin işte başka örneğe gerek yok.. Cahil cehaletini kabul etmez..

  • Garibanın aldığı üç kuruş bile yük olmuş bunların gözünde yazıklar olsun inandığınız Allahtan korkun ve sesinizi çıkarmayın boş yapmayı kesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    tamam kardeş tamam. sana blok koymadan rahat etmeyeceksin sen, tamam. cahille sohbeti kestim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt

    Teknik olarak emekliler devlete her zaman yüktür. 12 milyona yakın emekli var çalışan sayısı bunun iki katı. Demek ki 2 kişi çalışıyor ve maaşlarindan kesilen Sgk pirimleri 1 emekliye gidiyor. Peki bu bunu karşılıyor mu. Hayır.

    Bunun üzerine hastane ve ilaç masraflarını da ekle her sene hazineden bu kara deliğe bütçe ayrılıyor


    Ha diyeceksin ki devlet bu tabiki bakacak.

    Diyeceksin ki o kadar şey varken gözün bunda mi kaldı.

    Diyeceksin ki geçmediğimiz köprüye para veriyoruz vs vs.


    Bu dediklerinin ya da diyeceklerinin hepsi tek başına doğru olsa da emeklinin hatta koskoca bir Sgk sistemin devlete yük olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu hep böyle sürmez bir yerde patlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle değilde bide bu şekilde bak bakalım. Baba 65 yaşına kadar çalışıp emekli olma hayaliyle yaşıyor ama 60 yaşında vefat ediyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hhuctas H kullanıcısına yanıt

    Işte mesele bu. Adil bir emeklilik ve sigorta sistemi yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar artık emekli olmayı hayal etmiyor. Çünkü yine çalışıyorlar. Etrafımdaki tanıdığım emeklilerin %80 i çalışmaya devam ediyor. Çünkü emekli maaşı yetmiyor artık. Bugün bana deselerki sigorta zorunlu değil parasını sana verelim. Bir dakika düşünmedrn kabul ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hhuctas H kullanıcısına yanıt

    Bizde sistem bozuk.

    Yeri geliyor milyarlık kanser ilacını bir kuruş ödememiş yeşil kartlıya bedava veriyoruz.

    Yeri geliyor başka başka işler yapıyoruz


    Ben hep söylerim devlet baba figürü olduğu sürece bu halk sürünmeye mahkum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tubytube

    Hayır, adaletsizlikler ortadan kalkmadan alternatifleri mükemmel çözüm olarak gösteremezsiniz. Askerler veya kerhane patroniçesi kılıklılar hem az çalışıyorlar hem de ek kaynaklarla / rüşvetlerle coşturuluyorlar. Sade kesim bu sahte özgürlük altında daha fena buhrana sokulur, şimdi mi aklınıza geldi dedirtirler...

    Şunu kabul edin artık (imana gelin desem anlar mısınız bilemiyorum), Türk insanının mayası, kumaşı tutmuyor! Peygamber tadına sahip Atatürk'ün sahte kalkınma hamleleri bile açık verip sırıtıyor artık, untermensch'siniz ve boğmayın insanları

    Alıntıları Göster

    Yoo bence mesela imamlar hepsinden daha büyük bir sorun. Askerler en azından bir işe yarıyor. Caydırıcı olma özelliği var.




    İmamlar ise benim içtiğim biranın vergisiyle maaş alıp sonra bira haramdır demekten başka bir boka yaramıyorlar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

    Teknik olarak emekliler devlete her zaman yüktür. 12 milyona yakın emekli var çalışan sayısı bunun iki katı. Demek ki 2 kişi çalışıyor ve maaşlarindan kesilen Sgk pirimleri 1 emekliye gidiyor. Peki bu bunu karşılıyor mu. Hayır.

    Bunun üzerine hastane ve ilaç masraflarını da ekle her sene hazineden bu kara deliğe bütçe ayrılıyor


    Ha diyeceksin ki devlet bu tabiki bakacak.

    Diyeceksin ki o kadar şey varken gözün bunda mi kaldı.

    Diyeceksin ki geçmediğimiz köprüye para veriyoruz vs vs.


    Bu dediklerinin ya da diyeceklerinin hepsi tek başına doğru olsa da emeklinin hatta koskoca bir Sgk sistemin devlete yük olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu hep böyle sürmez bir yerde patlar.

    Diğer bir sorun da şu. Bu emeklilik sistemi bundan 40-50 sene önce dizayn edildi.


    Sadece Türkiye için değil bütün dünya için konusuyorum.


    50 sene önce bir insan 60'ına dayandı mı artık bir ayağı çukurda her an ölebilir gözüyle bakılıyordu.


    Bugun 60 yaşındaki insana eğer çok erken çökmemişse yaşlı bile denilmiyor. İnanların yaşı da uzadı.


    Bütün dünyada bu emeklilik sistemi dizayn edilirken insanların 85-90 yaşına kadar yaşayacakları düşünülmemişti.





  • Konu ne kadar saçma olsa da küfür ve hakaretin sebebini anlayamıyorum. Neden insan gibi konuşamıyoruz?


    Bu sistemde kadın bekar ise korunuyor. Evli olanlara maaş devri yapılmıyor. Suistimal eden binlerce insan (anlaşmalı boşanma) yakalandı ve maaşlar faiziyle kendilerinden talep edildi. Sosyal devlet anlayışı güçsüz olanın korunmasını gerektiriyor.


    Bu argümana karşı Erdoğan'ın konvoyunu örnek göstermek pragmatik bir yaklaşım değil. Bu harcama 1 kişi için veya kamudaki tüm yöneticileri katarsak toplamda 1000 kişi için yapılır. Diğer tarafta emeklilik sistemine dahil milyonlarca insan var. Duygusal olarak biri açlık sınırında yaşarken diğer zümrenin ekstra harcama yapması tepki çekiyor ancak işin matematiği milyonların daha büyük bir harcama kalemi olduğunu söylüyor. Bu arada tüm makam araçlarının 2021 itibariyle terk edilmesi taraftarıyım. Devlet bütçesindeki gereksiz tüm harcamalar acilen terkedilmeli ve sürdürülebilir sosyal harcamalar yapılmalıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • butun yaslilari oldurelim soykirim yapalim nasil fikir boylece yuk olmazlar ulkeye veya



    emeklilik sistemini kaldiralim kimse emekli olmaz olamaz bundan sonra

  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    kızın aldığı maaş çok düşük.Ha bu zamanda okumuş ise gereksiz iyi niyetle yapılmış bir uygulama zaten 300 lira mı ne veriyorlar.Kadınlar mağduriyet yaşamasınlar diye.Çünkü kadınlara iş olanağı yoktu.Ha çalışma ve sigorta geçmişi varsa verilmemesi gerekli buda önemli nokta.

    Mesajını sil, yanlış bilgi vermişsin.

  • Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt

    Söylediğiniz tamamen farklı bir konu. Arkadaşın söylediğini haksız çıkarmaz. whataboutism nedir öğrenin.


    Forumu toplumun ortalamasına göre biraz daha eğitimli olduğunu düşünürsek tamamen yanlış akıl yürütme olan bu mesaja bu kadar adam artı basmışsa ülkenin durumunu söylemeye gerek yok. Devlete muhtaç ne kadar insan olursa, popülizm artar, devleti yönetenler de o araçlara biner.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 14 Eylül 2020; 19:43:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.