Bu sefer ben yorum yapmayacağım Evet arkadaşlar Vodafone yanlış yolda diyordum ama bizden daha acımasız eleştiri yapıp bunu dergilerde yayınlayanlarda varmış Bu arada söz konusu reklam için telekominikasyon kurumundan da reklamlarınızda biraz daha dikkatli olun şeklinde uyarı gelmiş diye bir söylenti var ne kadar doğrudur bilemem
Vodafone ile ilgili yazdıklarımıza şirket yöneticileri üzülmüş olmalı. Gelen tepkilerden bunu anlıyoruz. Ancak hem Vodafone yetkilileri, hem de kamuoyu bilir ki, Telekom Dünyası’nın kimseye özel bir tavrı, davranışı, düşmanlığı söz konusu olmaz, olamaz… Telekom Dünyası Dergisi, yerli yabancı sermaye ayırımı da yapmaz. Ama Türkiye ve Türk insanın çıkarları söz konusu olunca bütün dengeler değişir. Türk insanın kültürel ve ahlaki değerlerini hiçe sayan anlayışları “globallik” adına da olsa kabul etmez, benimsemez. “Baba ben okulu bıraktım, dansöz olacağım” afiş ve reklâmlarının açıklamasını buyursun bir Vodafone yetkilisi veya İngiltere’de ortalama bir İngiliz ailesi açıklasın? Para kazanmak için böylesi bir yönlendirme, ima, imaj kabul edilemez. Bunu yayınlayan basın organları da vodafone ile aynı tarafta sayılır, sayılmalıdır. Bu konuda biz kesinlikle Vodafone ile aynı düşünmüyoruz. Bu yanlıştır, ayıptır, günahtır derken, yayınlayan basın organlarına da “yazıklar” olsun diyoruz. Bu ne biçim ticari anlayış, nasıl bir para hırsı ki, Türk insanının tüm değerlerini ayaklar altına alıyor. Nasıl bir global şirket ki, Türkiye’ye “çadır devleti”, Türk toplumunu “yoz bir gözle” algılıyor, değerlendiriyor. Biz niçin yabancılar çalışıyor demiyoruz, Türkiye ve Türk toplumunu anlamayan, onun değerlerinden habersiz karar vericilerin böylesi bir şirkette ne işi var diyoruz.
Türk Telekom’da yabancı şirkete satıldı. Ama Pauol Daony, veya Cemal Fakuri’nin Türk insanın değerlerini rencide edecek hangi sözünü duymuş… Ericson, Motorola, Nokia ve benzeri şirketlerin hep yabancı Ceo’ları oldu, bunlar ne zaman saygısız ifade, tavır, tarz içinde olmuşlar? Böylesi bir reklâm kimde ne zaman görülmüş… Tavsiyemiz, Türkiye’de en ilgi çeken reklamlar Turkcell’in alıp baksınlar..
Bu da yetmiyor Vodafone’nin global Ceo’su Arun’un söyledikleri, yenilir, yutulur şeyler mi? Türk hükümetini ağır bir ithamla suçlayacak kadar işin farkında olmamakta cabası... Biz Sayın Atilla Vitai’ye diyoruz ki, bu işlerde azami dikkat, hassasiyet ve yanlışları düzeltmek, uyarmak size düşer… İki yıl içerisinde Türk toplumunu ve onun değer yargılarını tanımış olmalısınız. Bu işlerde yanlışlara engel olmak ve düzeltmek size düşer…
çok güzel bir reklamdı her şeyi olduğu gibi bunu da abarttık ve belki de vodafone'un en keyifli en başarılı reklamını ortdan kaldırdık şakayla gerçeği ayırd edemediğimiz sürece biz karateci çocuğa layığız.
skandal
Ama tarifesi berbat :D
vodafone herşeyiyle berbat
Türk toplumunun değer yargıları gibi bi aptalca yorum olamaz sabit ve bağnaz zihniyet
bu reklamın asıl kalkma sebebi üniversitelerden gelen tepkilerdir.ayrıca bu reklamın yargılarıyla oynadığı falan yok.ingiltere versiyonlarını izleyen varsa bunu rahatlıkla anlar
beşizimiz oluyor çokmuş
-Aslan kaçtı. -Çaktırma
quote:
Orjinalden alıntı: SKELETER
-Aslan kaçtı. -Çaktırma
evet ing.de çocuk dansözüm demiyor baba ben eşcinselim diyor Türkiye de ki versiyonu yine yumuşatılmış hali orjinal formatı uygulansaydı düşünemiyorum tepkileri
biraz abarttılar bu reklam isini
reklam guzeldı kaldırılmasııı tv baskısıı
Vodofone'nin anne ben afrikaya taşınıyorum ve siz kardeşsiniz evlenemessiniz dışındaki tüm reklamları biraz fazla kaçmış kaldırılması çok acayip bir durum değil
son zamanlarda, beşiz muhabbeti var :)), çokmuş kapat , pek mantıklı reklamlar değil, turkcellin reklamları daha güzel en azından:), reklamın saniyesi çok pahalı kesss gibi bişey oluyor galiba hehehe
PARA TUZAĞI BUNLAR
vodafone reklam konusunda kesinlikle en başarılı gsm şirketidir...ne öyle çocukları kullanır ne de abuk subuk reklamlar yapar diğerleri gibi...
Ayda 15 ytl ye canınızın istediği kadar konuşun etkili reklam
Yeni tarifelerde aynı başarıyı bekliyoruz
Vodafone yine kullan at hat aldırdın ya bana 4YTL ye 20 kontörlü bir Vodafone hat aldım. Kampanya süresince kullanacam, kampanyanın bittiği gün çöpü boylayacak. Zira hesabını bilen tarifeyi başka koşullarda kullanmak cidden kerizlik boyutuna giriyor.