Şimdi Ara

XBOX | Dijital Ortaklık, Oyun ve Hesap Satış & Takas Grubu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52.516
Cevap
1.402
Favori
2.759.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
203 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
53. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1. Bu konu sadece Donanımhaber kullanıcılarına dijital oyun satış konusunda aracı olacaktır. DH Yönetimi hiçbir şekilde satış detaylarına, satıştan öncesine ve sonrasına dahil olmayacak, sorunlu alışverişler ve olası dolandırıcılık meseleleriyle ile ilgili taraf olmayacak, bu tip sorunlu alışveriş içeren mesajlar veya konu içinde paylaşılan " sorunlu üye listesi " gibi listeler içeren mesajlar silinecektir.


    2. Konuda kullanılması gereken ilan kalıbı şudur :

    quote:



    SATILIK, Veya TAKASLIK

    Oyun adı:
    P1-P2:
    Fiyat:
    İletişim:
    Ödeme:
    Diğer hak:



    3. Gün içerisinde yani 24 saatte yalnızca "bir" kere ilan paylaşabilirsiniz. Uymayan üyelerin mesajları silinip 1 uyarı puanı verilecektir. Israrı halinde bölüm uzaklaştırması verilecektir.


    4. Bu konu içerisinde sadece satılık, takaslık ve ilanı verebilirsiniz. Uymayan üyelerin mesajları silinip 1 uyarı puanı verilecektir. Israrı halinde bölüm uzaklaştırması verilecektir.


    5. Satışlarınız ile ilgili detayları lütfen PM , Telefon ya da başka özel mesajlaşma kanalları üzerinden gerçekleştiriniz. Uymayan üyelerin mesajları silinip 1 uyarı puanı verilecektir. Israrı halinde bölüm uzaklaştırması verilecektir.


    6. İlanınız ile ilgili bir değişiklik söz konusu ise (Fiyat değişikliği , Satış vs. ) bunu yeni mesaj atarak / alıntılayarak değil ( 24 saat geçmemişse şayet ) mevcut ilanınızı değiştirerek devam ediniz. Uymayan üyelerin mesajları silinip 1 uyarı puanı verilecektir. Israrı halinde bölüm uzaklaştırması verilecektir.


    7. Bir mesaj içerisinde en fazla 3 ilan verebilirsiniz. Uymayan üyelerin mesajları silinip 1 uyarı puanı verilecektir. Israrı halinde bölüm uzaklaştırması verilecektir.


    Kardeşlik nasıl yapılır?

    Kardeşler için Player 1 ve Player 2 diyelim;

    *Player1 - Hesap açıp oyunu satın alır,konsolda bu hesaba girer digital oyunu indirir ve bu hesabı konsolunda My Home Xbox olarak işaretler. Bundan sonra istediği hesaptan girip oyunu oynar ve diğer hesabı isterse konsolundan kaldırabilir.

    *Player2 - Hesabı konsolunda açar, oyunu indirir ve daha sonra kendi hesabından, kendi profilinden oyunu oynar. Hediyeler kazanır vs. ama oyunun bulunduğu hesabı konsolundan silemez. Ayrıca internete bağlı olması gerekir.

    P1 ve P2 kendi profillerinden aynı anda oyunu açabilir, hatta birbirleriyle bile oynayabilirler.

    Eğer P1 ve P2 farkını tekrar etmek gerekirse:

    P1 - Oyunun alındığı profile ihtiyaç duymaz - İnternet bağlantısı gerektirmez - Ama eğer hesabı satmak yada takaslamak isterse bu işlemi yılda 3 kere yapabilir.

    P2 - Oyunun alındığı hesap konsolda olması gerekir - İnternet bağlantısı ister - Ama takas veya satışta sınırlama yoktur.





    " Biri paramı aldı, ama hesabı vermedi. Beni dolandırdı. Bunu forumda dile getirmem niye ceza sebebi ? "

    Kardeşlik konusunda yapılan alışverişler ikinci el forumlarında yapılandan farklı olup çok daha fazla özneldir. Tarafların haklılığı ve haksızlığının tespiti alışverişin yapısı itibariyle çok zordur. Donanımhaber yönetimi her foruma, her bölüme ve her üyeye eşit yaklaşmayı görev bilen bir yönetim anlayışına sahip olduğundan her satışla ayrı ayrı ilgilenemeyeceğimizi düşünüyoruz. Bu sebeple alışveriş insiyatifini tamamen size bırakıyoruz ve bu konuda bir haklı/haksız ayrımına girmemeyi tercih ediyoruz.


    Bu kararı aldıktan sonra bu tarz sorunlu alışverişleri konuda paylaşmak, bununla alakalı mesajlar yazmak, sorunlu alışveriş üzerinden yönetimi ve yöneticileri eleştirmek konunun seyrini ve muhattaplarını başka tarafa çekecek ve ikili bir tartışma ortamı yaratacaktır. Konunun odağı sürekli kayarak hem boş yere bir iş yükü oluşturacak hem de mağdur ettiği düşünen tarafa söz hakkı doğacaktır. Haliyle konu amacından sapacak ve dijital oyun takası konusu içinden çıkılmayan tartışmalarla dolup taşacaktır.. Konu amacından sapmasın ve sadece alım/satımlara aracı olması, kapatılan eski konuyu tekrar açmamızın bir numaralı sebebidir. O yüzden tamamen düzeni sağlama ve konuyu bir çizgiye oturtmak adına bu tarz mesajlara yaptırım uygulamamız gerekmektedir.






    Hepinize anlayışınız için teşekkür ediyorum. Umarım bu konu sağlam ve kalıcı olur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



    sezer1987 bu mesajı paylaştı
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • Hocam yanlış anlama da, 3 kere ilan fiyatını değiştirdin zaten. Arada başlığa baktıkça denk geliyorum 80 liradan çıktın, 75 yazdın şimdi 60'a vereceksin.


    Koca koca puntolarla indirim yazmayın bilmemne yapmayın diye ateş ediyorsun ortalığa, gerek var mı?

    Ne ayıp abicim niye böyle şeyler yapıyorsunuz ben anlamıyorum ki, sözde kardeşlik konusu. 10 lira fazla kazansan nolur, 5 lira eksik versen nolur yani.


    Aldınız oyunları, oynadınız keyfini çıkardınız verin kardeşim 20 lira altına verin herkes sebeplensin çark dönsün. Burdan kazanacağı 5 lirayla hayatını çevirmeyi düşünenlere aklım ermiyor benim ya. (Sözüm sizin nezdinizde genele yanlış anlaşılma olmasın)


    Başlıkta bi vatandaş daha var 3 senedir aynı paraya ısrarla ilan koymaya çalışıyor herif. Bırak be abicim sal gitsin artık.


    Hayat böyle detaylara eğilmek için çok kısa arkadaşlar, yapmayın etmeyin.

    Canım Xboxun ve Gamepassi kenara itip 15bin aynı nesil cihaz Ps5e verenler sağolsun güzel ülkemde Xbox oyun satışı yavaş gidiyor, ilanların yarısı Gamepass zaten :

    Bu da yetmiyormuş gibi gamepess'e eklenen ve yakında eklenecek BF2042 gibi ilanlar var o kadar!

    Hesap Kardeşliği bölümündesiniz farkındasınız değil mi? Kardeşlik..

    Hele oynadığı oyunu aldığı fiyattan fazlaya satanlar ve oyun çıkış fiyatının 2 katına satanlar mı? O konuya hiç girmeyelim bile!

    Admin arkadaşa rica ediyorum şu herkesin isyanı olan konuya ait yorumumu silmesin belki birkaç kişi 'hakkaten ben ne yapıyorum?' diye kendine sorar..
    İyi oyunlar
    Arkadaşlar selamlar ben bir ps faniyken bildiginiz nedenlerden ötürü o paralari vermemek adina xbox a gecis yaptim ki iyi ki de yapmışım oyunlari daha uygun ve daha stabil çalışan bir cihaz ustelik cocuklar icinde bircok icerik bulunuyor simdilik sadece gruba tanismak icin yazmak istedim istanbul dayim adim isa trt de calisiyorum ilerde alisveris yaparken en azindan hakkimda bilgi olur arada illaki pruzler olabiliyor lakin burda guzel bir dayanisma oldugunu dusunuyorum ulkemiz sartlarinda oyun oynamak biz oyun severler icin oldukca zor olmaya basladi burda goedugum kadariyla cok sayida kar amaci gutmeyen paylasimci bir topluluk var umarim bende bu toplulukta yerimi alirim ve bolca paylasimda bulunuruz simdilik esen ka
    herkese selamlar. daha önce bahsetmiş olduğum elden ring P1 hesabımın P2'si mustafa adli bir şahsa satıldıktan sonra maalesef şifresi değiştirildi. Hesaba giremiyorum ve şahıs whatsapp üzerinden mesajlarıma cevap vermiyor. Hesabın e-postası elden.game.dh@gmail.com . tarafınıza bu hesap satılmak istenirse eğer lütfen dikkatli olun. Bu hesabı elinde bulunduranlar tarafıma ulaştırısa sevinirim. derdim 150-200 lira değil. burada bir güven ilişkisi kurarak gri bir tonda da olsa birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, ucuza herkes erişebilsin istiyoruz. böyle olayların yaşanmaması adına forum dışına ve referansı olmayanlara satış yapmayın lütfen. Herkese iyi oyunlar
    İlan fiyatları neden çok yüksek? Burada zaten Playstation kadar sık ilan düşmüyor. Kardeşliğin doğasında kazanç elde etmekten ziyade herkesin ucuza oyun oynaması değil mi amaç? P1-P2 fiyatları dengesiz, herkes oyunu ya aldığı fiyattan ya da daha üstünden satmaya çalışıyor.

    Lütfen biraz daha amaca uygun olalım arkadaşlar…
    Black Ops3 175TL (60$)
    Star Wars 175TL (60$)

    Çift hak bakın çift hak diyorum us storedan alınma P1+P2. Sadece P2 değil çift hak. Yazık bazı arkadaşlar bilmeyeni kazıklamakdan hiç çekinmiyor sözde adı kardeşlik.. Oyunlar bende yok sadece bilmeyen gerçek fiyatını görsün tek hak oyuna fahiş fiyatlar ödemesin diye bu ilanı paylaştım, yinede almak isteyip alamayana yardımcı olurum..
  • Hocam yeni açılan hesaplara lisans şansı verilmiyor. MS bunun önüne geçmiş. Bi çok kez denedim ama olmuyor maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By Asphyxia

    Hocam yeni açılan hesaplara lisans şansı verilmiyor. MS bunun önüne geçmiş. Bi çok kez denedim ama olmuyor maalesef.

    Nasil lisans sansi verilmiyor?aktif olarak yurtdisi firumlarda yapanlari goruyorum
  • saitates kullanıcısına yanıt
    Deneyin hocam. 2 adet hesap açtım ancak hiç bir şekilde lisans hakkı vermedi.
  • Yeni bi hesapla gene denemek lazim ozaman..yukarda anlatilan sekildrmi denemitiniz peki?
  • saitates kullanıcısına yanıt
    Yukarıda anlatılan derken? Bildiğiniz hesabı konsola lisanslamak istedim ama zaten lisans var iptal mi etmek istiyorsun dedi.
  • Bu sekilde oyun aldim su anda sorunsuz oynuyirum.ama tekradan deniyecegim
  • saitates kullanıcısına yanıt
    Sonucu bekliyorum hocam. Umarım yanılırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lod0ss

    Sonucu bekliyorum hocam. Umarım yanılırım.
  • Yeni acilan hesaplar icin galiba bu olay. Yani sadece oyun icin acilip pasif olan hesaplara olsa tamam da belki adam bunu surekli kullanacak neden izin verilmiyor. Acaba konsolda baska hesap mi var lisansli.
  • UlasAsmadili kullanıcısına yanıt
    Konsolda lisanslı başka hesap var bu diğer hesaptan lisans almamızı engelleyemez. Çünkü lisans almada sınır yok. Sizin dediğiniz aklıma geldi arkadaşın 4 yıllık üyeliğini denedim hemen lisans seçeneği (make this my home xbox) aktif oldu.

    Acaba yeni açtığım hesap da mı sorun var diye düşünüp yeni bir hesap açtım ama nafile make this my home xbox seçeneği yeni açılan hesapta yine çıkmadı.

    Belkide açılan yeni hesapta store üzerinden satın alınan hiç bir içerik olmadığı içinde lisans seçeneği çıkmamış olabilir. Denemek lazım ama ben yapamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lod0ss -- 29 Ekim 2014; 16:54:14 >
  • Anladim. Dediginiz gibi satin alinan birsey olmayinca lisanslamamis olabilir. Listeye demo falan ekleyip deneseniz olur belki.
  • Güzel konu olmuş umarım herkes gerçek kardeşini bulur.
  • Bugun yeni bir hesap acip deniyecegim garanti olsun diye ama bende hesapta icerik olmadigi icin izin vermedigini dusunuyirum..ko dedigim gibi yurt disinca cogu kisi bu sekilde aliyor oyunlari..
  • Hocam denedim istedigim gibi hesabi lisansliyorum ve iptal edebiliyorum bir sorun yok...

    Evet arkdaslar gonul rahatli ile tek oyun icin kardeslik yapabilirsiniz..
  • saitates kullanıcısına yanıt
    İçerik ekleyip mi yaptınız hocam? Nasıl oldu anlatırsanız sevinirim.
  • Hepsi tek hesapta ise size kalici kardes lazim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By Asphyxia

    İçerik ekleyip mi yaptınız hocam? Nasıl oldu anlatırsanız sevinirim.

    Yok icerik bile almadim.yeni hesabi actim konsolda o hesabi rahatlikla my home yapip iptal edebiliyirum.
  • Acilista benden gelsin ozaman SunsetOverdrive almak isteyen olursa Beraber alabiliriz..P1 yada P2 farketmez..
  • saitates kullanıcısına yanıt
    Deneme yaptığınız hesabı verebilirseniz birde ben denemek isterim hocam.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.