Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13361. sayfa)

13 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 22 Misafir (1 Mobil) - 31 Masaüstü4 Mobil
5 sn
349.473
Cevap
2.719
Favori
21.285.793
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
567 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kimsenin yazdığından şikayetçi falan değilim ama herkes nedense "konu uzamasın istiyordum ama" diyerek başlayıp "alakasız olduğu için özür" mesajıyla bitiriyor yorumunu. Böyle böyle uzayıp gidiyor konu. Şahsen ben Cyberpunk konusunda oyun çıkana kadar takıldım ama bu tarz tartışmaların olacağını bildiğim için konuyu favorilerden kaldırıp takibi bıraktım. Okudukça bayıyor insanı bu tarz tartışmalar. Farklı bir görüşü olan olsa anlarım ama iki tarafa ayrılan grup sürekli aynı şeyleri söylüyor. Kimseye herhangi bir şeyi beğendirmek veya beğendirmemek zorunda değilsiniz. Vakit kaybı bence. Oynayan oynar, oynamayan geçer. Görüş okumak isteyen de Steam incelemelerini açar okur.

  • Steam akışımda gördüm oyun nasıl bilmiyorum ama fiyatı ve puanı iyiydi, istediği sistem de düşük ilgililere duyurulur.

    https://store.steampowered.com/app/415200/Motorsport_Manager/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    Şirketin hissedarları oyunun daha fazla ertelenmemesi için baskı yapmış.


    Firma da hissedarlara oyunun henüz "gerçekten" hazır olamadığını açıklayamamış.


    Olay tamamen ticari kaygılar, eksik ve hatalı iletişim, yanlış yönlendirmeden ibaret.


    Bunları ben söylemiyorum, piyasa analistleri aldıkları duyumların bu yönde olduğundan bahsediyor.


    Yani mesele test edilememesi de değil, ellerinin sıkışması ve mecburen oyun tam olarak hazır olmadan piyasaya sürülmesi.

  • FAR CRY 4 tam olarak 6 yıllık oyun. Şimdi Cyberpunk ile grafik karşılaştırması yapalım. Cyberpunk nasıl bulanık görünüyor. Uzak çizimler resmen çamur.  






  • D. kullanıcısına yanıt

    EA son zamanlarda co-op oyun işini iyi beceriyor. Unravel II, A Way Out, şimdi de It Takes Two. Bu türde oyun çıkartmaya devam ederler umarım çünkü son zamanlarda co-op oyun fazla çıkmıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birader gözlerini muayene ettir istiyorsan.

    O şehir dışındaki mesefeyle far cry'daki mesafe bir mi ?

  • Birinde bir binanın dibindesin, diğerinde çorak arazi. Çok adil ve mantıklı bir kıyas olmuş

  • kangaetemo kullanıcısına yanıt

    İşin enterasan tarafı EA'in Co-op oyunlarda açgözlü firma gözlüklerini çıkarıyor olması  


    Fiyatları kabul edilebilir düzeyde, ekstra bir ücretlendirmeye sahip değiller, oyunlar aceleye getirilmemiş, hepsi belli bir kalite standardının üzerinde.


    Kendi bünyelerindeki ufak geliştirici firmalara bu kadar özgürlük sunuyor olmaları güzel bir şey.

  • CD Red christmas hediyeleri sezonunda çıkarmak için daha fazla geciktirmemiştir.

    Avrupa da noel hediyesi sezonu kapitalist sistemin coştuğu zamanlardır.

    Bilgisayar oyunları da alınan hediyeler arasında büyük pay sahibidir.

  • Doom Eternal ve GRIS kış indirimlerinde de aynı yüzdede indirime girer mi? Alayım diyorum ama kış indirimlerinde etkinlik vs. olursa diye bekletme niyetim de var.

  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    gris ilk defa bu fiyata düştü, yakın zamanda daha fazla indirim almaz bence. ytd


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    konays kullanıcısına yanıt

    @konays Hemencecik hediye gönderdi Gris'i.  


    Doom Eternal için bekleyeceğim sanırım. İnsallah yine bu fiyatlara düşer kış indiriminde.

  • Ahahah şu gösterdiğiniz şey Far Cry'ın Cyberpunk 2077'den tek iyi olabileceği yön. Ki size ana görevden bi görsel atsam ağzınız açık bakarsınız :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yerde anlatmaya çalıştığım tam olarak bu. Grafik olarak tamamen çöp!. Ayrıca ben 2K çözünürlükte ve hiçbir ayarı kısmadan ultra da oynuyorum. Yinede o istediğim grafikteki tadı alamıyorum. Kimse grafiği övmesin yani bu oyunda. Ayrıca bir oyun oynanış olarak ancak bu kadar karışık yapılabilirdi.
  • Electronic Arts yarış oyunları devi Codemasters'ı 1, 2 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor. Daha önceden Take Two 700 milyon dolarlık teklif yapmıştı ve anlaştılar haberleri çıkmıştı. Görünüşe göre EA daha yüksek bir fiyat vererek satın almayı tamamlayacak.

  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Oyunun tek beğenilmeyen yanı optimizasyon olsa keşke.


    Neyi toparlayacaklar ki? Oyunu baştan yapmaları lazım. Zira oyunun rpg yanı bile ciddi bir kitle tarafından beğenilmedi. Başarı olarak kıyaslarsak fiyasko bir oyun. Belki bu kadar hypelanmasaydı bu kadar yerden yere vurulmazdı. Witcher 3ün çıktığında sorunlu olduğundan bahsedilmiş ama o oyunun tek sorunu teknik hatalardı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slim Charles

    Oyunun tek beğenilmeyen yanı optimizasyon olsa keşke.


    Neyi toparlayacaklar ki? Oyunu baştan yapmaları lazım. Zira oyunun rpg yanı bile ciddi bir kitle tarafından beğenilmedi. Başarı olarak kıyaslarsak fiyasko bir oyun. Belki bu kadar hypelanmasaydı bu kadar yerden yere vurulmazdı. Witcher 3ün çıktığında sorunlu olduğundan bahsedilmiş ama o oyunun tek sorunu teknik hatalardı.

    Hocam ben redditte ki konusuna baktığımda da RPG yönünü eleştirmeyi geçtim gömenleri direk linç ediyorlardı. Bir tek TR de gördüm RPG kısmına laf edildiğini. Bunları geçtim, kendimde oynuyorum ve Witcher 3 den aşağı kalır bir yanı yok RPG kısmının. Herkes istiyor ki kararlar net etki etsin ama öyle olmuyor bu oyunda da daha oturaklı ve derinden işleniyor ama aldığınız kararların NPC'lere olan etkisini bile görüyorsunuz. Bunları geçtim kullandığınız silah dahi görevin gidişatını ve özellikle sonunu dahi etkiliyor. Buna RPG değil demekte abes hani. Ayrıca oyunun içerik olarak da toparlanacak bir kötü yanı yok ha belki gizlilik ve AI güncellenmeye ihtiyaç duyuyor ama açık dünyası, RPG elementleri ve özellikle aksiyon anlamında oldukça sağlam bir oyun. Karakter geliştirme ve loot ise oldukça çeşitli her ne kadar emo bazlı olsa da  Birkaç güncellemeden sonra tıpkı Witcher 3 gibi Cyberpunk 2077 de herkes tarafından sahiplenilecektir, bunu da oyunun hamurunun iyi olmasından söylüyorum.


    Bu konuda Cyberpunk muhabbetleri yapılmasının da doğru olmadığını düşünüyorum hocam. Hani açıklama babında yazayım dedim ama ana konusuna gelirseniz efsane muhabbetler dönüyor  





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkanİnmez

    Electronic Arts yarış oyunları devi Codemasters'ı 1, 2 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor. Daha önceden Take Two 700 milyon dolarlık teklif yapmıştı ve anlaştılar haberleri çıkmıştı. Görünüşe göre EA daha yüksek bir fiyat vererek satın almayı tamamlayacak.

    Hangisi daha kötü bilemedim ama EA bile Take Two'dan bir tık daha iyi duruyor. 60 dolarlık oyunu 92 liraya satan ve oyun eskiyince temel fiyatını düşüren şirket yerine 60 dolarlık oyunu 420 liraya satan bir şirketin alacak olması çok kötü bir haberdi, mikro ödemeler de cabası. EA de ondan iyi fiyat vermeyebilir ama en azından EA Play ile ucuza gelme ihtimali var. Yine de F1 severlerin Codemasters'ı çok arayacağını düşünüyorum.



    CDPR bugün yine o travma etkisi bırakan sarı arka planlı yazılarından yayınlamış. Güncel nesilde yaptıkları dolandırıcılık için özür dileyip düzeltmeye çalışacaklarını söyleyip istenirse iade de alacaklarını söylemişler. Hatalarını kabul edip iade almaları güzel bir şey ama övülecek bir şey de değil, hevese aldığınız bozuk aldığınız bir ürünü geri götürdüğünüzde iade olsun istersiniz şirket iade aldı diye baş tacı yapmazsınız. Altta da ilk ertelediklerinde attıkları görsel var Nisan ayında oyunun bitmiş ve oynanabilir olduğunu söylüyorlar ama biraz cila ve hata düzelmesi gerekiyor ondan erteliyoruz diyorlar. Şu an çıkan oyun bitmiş ve oynanabilir ama biraz cila ve hata düzelmesine ihtiyacı var. 8 ay ertelenmiş bir oyun ertelenme nedenlerini yerine getiremiyorsa başarısız olmuştur. Burada hissedarların ve yatırımcıların suçu büyük çünkü CDPR bence kendi ayağına kurşun sıkmak yerine oyunu ertelemeyi seçerdi ama "holiday season" denen bu yılbaşı satışını düşününce oyun nasıl çıkarsa çıksın diye baskı geldi ve sonuç ortada. Bu "erken" yayınlamayı oyunculara yıkmamak lazım oyuncular tek bir kişi değildir ve bir kafadan çıkan ses herkesi temsil etmez. 3-5 tane salyalı ergen ölüm tehdidi yaptı diye de kimse 300 milyon dolarlık projeyi erken çıkartmaz. Ertelenme sürecindeki oyuncu tepkileri de seviyeli olduğu sürece haklı, Nisan 2020 ayında çıkacak diye ön siparişe alınan bir AAA oyunun 8 ay ertelenmesi normal değil, ön siparişe çıkmasaydı bu kadar tepki olacağını sanmıyorum. Tutulmayan tek söz de bu değil sürekli yaşayan şehir, en canlı şehir bu olacak, eşsiz benzersiz olacak vurgusu yapıldı ama ortaya çıkan ürün öğrenci projesi düzeyinde birbirine çarparak yürüyen ve 5 iq'ya sahip halk oldu. Karakter geçmişi oyunu değiştirecek dendi tek fark oyunun başındaki yarım saat ve diyalogdaki farklı tonlu tepkiler. Karakter geçmişi oyunu değiştirmek zorunda değildi hatta tek geçmiş olsaydı kimse yadırgamazdı ama CDPR bu konuya vurgu yapıp bunu yerine getiremeyince hayal kırıklığı da büyük oldu. Benzer örnekler arttırılabilir ama oyun ertelenmeseydi Nisan 2020'de PS4 ve XOne için çıkacaktı bu oyun onlar için geliştirildiği halde ortaya çıkan sonucun facia olması tabuta son çiviyi çaktı. CDPR para babaları oyunu öldürdü bakalım CDPR'ın geliştiricileri bu durumları ne kadar düzeltebilecek. Umarım yakında olmasa bile sonunda oyun düzelir de bu kadar emek ve bekleme boşa gitmemiş olur. Selam ve dlss ile.


    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt

    Bu kadar firma satın alıyorken keşke Microsoft satın alsaydı diyeceğim ama onların da elinde daha iyisi var  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Bu kadar firma satın alıyorken keşke Microsoft satın alsaydı diyeceğim ama onların da elinde daha iyisi var  

    Dirt için bir şey diyemem ama F1 ile Forza çok ayrı kulvarlarda o yüzden hangisi daha iyi demek biraz zevk meselesi. Yine de MS alsaydı güzel bir bölgesel fiyat ile çıkabileceğini düşünüyorum. Zaten oyunu değil stüdyoyu satıyorlar sanırım o yüzden güncel kalite de korunmuş olurdu. Kendi platformuna ve kendi uygulamasına exclusive yapmadığı sürece Microsoft diğer 2 adaydan çok daha iyi bir aday olurdu ama bakalım belki MS ben bitti demeden bitmez diye dahil olur olaya  





  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.