Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13358. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: agms91 , FairLighty Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 35 Misafir (3 Mobil) - 33 Masaüstü4 Mobil1 iOS
5 sn
349.708
Cevap
2.721
Favori
21.314.280
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
570 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • R-10 kullanıcısına yanıt

    Tabi bu aşikâr canım zaten demek istediğim ekstra kuponlar gibi avantajlarla bu fiyatların bir nebze önüne geçmesiydi

  • Hakimichi-kun kullanıcısına yanıt
    Konumuz sadece Rpg'mi kardeşim ? Call of Duty gibi kısa süreli oyunlar sanki çevriliyor.

    Edit: Gereksiz tartışmaya gerek yok.Konuyu kirletmeyelim.Alıntı,cevap yazmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alprn46 -- 12 Aralık 2020; 15:18:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu oyun yapıp satanlar bir şirket, şirketler kar zarar dengesinde kar tarafı daha ağır basan eylemleri gerçekleştirirler. Türkçe dil desteği getirmeyen firmalar demek ki bir şekilde bunu karlı bir iş olarak görmüyolar. Bu dil desteği olayı da öyle oyun çıkısında yaptım bitti gibi bir olay değil her updatete güncelleme getirmek lazım. Tamam atom parçalamak değil ama ek bir iş gücü ve belirledikleri kar oranını düşürüyo olabilir. Yerel çeviri firmaları ile istediklerini elde edemiyo olabilirler. Ya da muhtemelen türkçe dil desteği getirdikleri zaman 2 3 katı fazla satış olmayacağını ve ya oyun içi içerik alımların artmayacağını düşünüp bu işe girişmeyebilirler.Bunlar dışında pek çok neden olabilir ama bunu milliyetçiliğe getirip sırf türküz diye dil desteği getirmiyolar demek saçma. Bunlar şirket karlılıklarını hangi eylem arttıracaksa onu yaparlar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ciclista

    Gamepass Pc'de oynadığım hiçbir oyunu ne discord görüyor ne de Radeon Sofware görüyor. Aynı sorunu yaşayan var mı? Çözümü var mı acaba?

    Saçma bir sorunum var, siz de yaşıyor musunuz merak ettim. Xbox game pass pc oyunlarını ne discord görüyor ne de Radeon Software görüyor. Radeon'da oyunlar kısmında diğer platformlardan edindiğim oyunlar gözükürken game pass'in oyunları gözükmüyor ve enteresan bir şekilde bazı oyunlar çok çılgın takılıyor. Wolfestein: Young Blood indirdim, grafikleri düşüğe de alsam yükseğe de alsam takılıyor. Unto the End indirdim, düşük sistem istemesine rağmen 20 karelerde falan çalışıyor resmen. Son olarak Doom Eternal indirdim, onu da Radeon görmemesine rağmen yüksek ayarlarda akıcı şekilde çalışıyor.


    Radeon'da Ctrl+shift+O kombinasyonunu yapıp kaç kare aldığıma bakmak istediğimde de 'fps' kısmı gözükmüyor sanki hiç oyun çalışmıyormuş gibi. Diğer platformlarda bu sorunlar yok. Muhtemelen sürücü oyunu görmediği için tam performansta çalıştıramıyor çok saçma bir durum. AMD'nin forumlarında aynı sorunları yaşayanlar var ama bir çözüm bulamadım. Microsoft neyin tribinde anlamış değilim, oyunun kurulu olduğu dosyayı bile göremiyorsun falan...


    Sistemde Rx 580, 2600 ve 16 gig ram var bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 12 Aralık 2020; 16:46:47 >




  • meqlotkobo M kullanıcısına yanıt

    Türkçe dil desteği koymak isteyip koyamayan firmalarda var. Bazı firmalar bağımsız bir çeviri firmasına vermek yerine kendi içlerinde kuracakları bir oluşumla bu işi yapmak istiyorlar. O oluşumu kuramayan ve bu sebeple Türkçe dil işinden vazgeçen firmalarda var. Blizzard mesela o firmalara örnek. Kendi bünyesinde ekip kuracaklardı ve ilan vermişlerdi ama yeterli donanıma sahip kişiler ve yeterli sayıda başvuru olmayınca ilanı 6 ay sonra kaldırdılar.

  • Ciclista kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sorun aynı ekran kartı ben çözümü vsync ayarını kapatıp MSI afterburner uygulaması üzerinden FPS sabitleyerek çözüyorum. ilginçtir ki steamden indirdiğim birkaç oyunda da aynı sorun var onlarda ise Freesync ayarını kapatınca sorun çözülüyor.

    Benim sorunum iki hafta önce başladı Radeon ayarlarını yeni sürüme yükselttikten sonra yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlokShot -- 12 Aralık 2020; 16:58:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlokShot

    Hocam aynı sorun aynı ekran kartı ben çözümü vsync ayarını kapatıp MSI afterburner uygulaması üzerinden FPS sabitleyerek çözüyorum. ilginçtir ki steamden indirdiğim birkaç oyunda da aynı sorun var onlarda ise Freesync ayarını kapatınca sorun çözülüyor.

    Benim sorunum iki hafta önce başladı Radeon ayarlarını yeni sürüme yükselttikten sonra yani

    Afterburner'ı bir deneyeyim o zaman, teşekkürler. OYunları Radeon'a göstermenin bir yolu yok sanırım? Manuel göstereyim desen oyunun kurulu olduğu dosyaya erişemiyorsun...


    Oyunları zaten .exe olarak değil de Microsoft Store'dan çektiği için uygulama olarak görüyor sistem. Problem bundan ortaya çıkıyor sanırım.


    Birçok konu var bununla ilgili amd forumlarında ve reddit'te vs


    https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/ecak8p/how_to_i_get_radeon_adrenalin_2020_to_see_my_xbox/


    "I, along with hundreds of thousands of others are having the same issue. No FPS, no using 3rd party program overlays to display them, no using custom AMD features in games played via Gamepass. I've been paying full price since release, and I am about done. I've had to reinstall too many times, lost 76 hours of Kingdom Come: Deliverance playtime when I switched Motherboards because, well that obviously has to get rid of all your saves (which were saved in the wrong place initially so I had to make a folder with the right name and move the files. For a store that has been out for a decade, it is so far behind....everything. Origin, Steam, Uplay; it's games on Windows, and Windows Gamepass is performs like it was released a week ago."

    https://www.reddit.com/r/theouterworlds/comments/dmtmjf/radeon_settings_xbox_game_pass/

    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/d7gdgd/how_to_add_xbox_gamepass_games_to_the_amd_game/


    Oyunun kısayolunu gösteriyorum olmuyor, amd adrenalin'de global ayarları yapıyorum gamepass oyunlarında işe yarar diye ama yaramıyor.


    Bombok, aptal saptal bir durum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 12 Aralık 2020; 17:13:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: insomnia04

    Üstad tekrar rahatsız ediyorum, kusura bakmayın yeri burası değil belki ama 3 farklı sanal kart, tosla ve ininal denememe rağmen ödeme yöntemine onay vermiyor bir türlü. ABD adresi buldum bir tane onu kabul etti ama kartları etmiyor.


    Gift card baktım ama en düşük 5 dolarlık varmış sanırım, şimdi onun için 40 tl'lik masraf yapmak istemiyorum.


    Kredi kartı kabul ettirmenin bir yolu var mı acaba?

    Hocam ben almadım, şu an çalışıyor mu bilmiyorum, forumdaki Xbox Game Pass ana konusuna bir bak belki orada alan vardır.



    https://forum.donanimhaber.com/xbox-game-pass-ana-konu-gerekli-tum-bilgiler-ilk-mesajda--136257743-304





  • Sucuk_Ekmek kullanıcısına yanıt

    önceden steamspy sitesinden ülkelerde ki satış oranlarına bakılabiliyordu. malesef bizim ülkemizde belli oyunlar dışında satış rakamları düşüktü.

  • Ciclista kullanıcısına yanıt
    Bende Radeon'a tanıtamadım sorun Freesync ayarında muhtemelen. Ayrıca bende Valorant oynarken bile takılıyor donuyor deli olacağım. Acaba AMD eskitme projesi mı yapıyor hani yeni ekran kartı duyurdular ya 3-4 yıllık veya daha eski kartlara bilerek mi bu sorunu yüklettiler yoksa bunun başka bir açıklaması olamaz iki üç haftadır çekilecek çile değil bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlokShot

    Bende Radeon'a tanıtamadım sorun Freesync ayarında muhtemelen. Ayrıca bende Valorant oynarken bile takılıyor donuyor deli olacağım. Acaba AMD eskitme projesi mı yapıyor hani yeni ekran kartı duyurdular ya 3-4 yıllık veya daha eski kartlara bilerek mi bu sorunu yüklettiler yoksa bunun başka bir açıklaması olamaz iki üç haftadır çekilecek çile değil bu

    Vallahi anlamadım ben hocam ama sinir etti beni bu olay. O zaman hiçbir mantığı yok ki pcye gamepass almanın...

    Bende freesync kapatmak da bir işe yaramıyor. Diğer platformlardaki oyunlar çatır çatır çalışırken xgp oyunları düşük sistem, yüksek sistem istesin farketmez deli gibi kasıyor. Fps göremiyorsun, discord'dan overlay yapamıyorsun kafayı yerim ben. Bildiğin Microsoft Store'daki Spotify uygulaması gibi falan çalışıyor oyunlar. Hacker mı olalım şu oyunları Radeon'a tanıtmak için. Yapacakları işin...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 12 Aralık 2020; 17:25:53 >




  • Sucuk_Ekmek kullanıcısına yanıt
    Hocam lehçe yapanların ana dili bı zahmet eklesinler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R-10

    Bildiğim kadarıyla tamamlanıyor. Ishin ve 1-2 oyun daha var onlar yan oyun tarzı bir şey gibi.


    Bu arada Sega yeni rekorun sahibi. Persona 5 558 liradan açılmış ön sipariş. Yakuzalarda bu fiyata gelirse  

    https://store.steampowered.com/agecheck/app/1382330//


    Persona 5 değil bu. Persona 5'in Dynasty Warriors tarzı spin-off'u. İçine RPG elementleri de eklenmiş ama. Persona 5'e bayılmış biri olarak bu fiyatla çıktığını görmek üzdü.





  • Sağolun gençler açıklamalar için. Gönül isterdi ki şu oyunları kendi dilimizde oynayalım ancak bu dünyada bize hiç bir yerden rahatlık kolaylık yok. Az buçuk sayenizde de öğrendim. 35 yaşındayım hayat gerçekten zor. Zaten oyun oynayacak heves de geçip gidiyor. Diğer gözümden kaçan ismini yazamadığım arkadaşlar olursa da onlara da teşekkürler açıklama için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EA Play oyunları Xbox Gamepasse eklenmiş, şuan bende indirilemiyor gözüküyor oyunlar ama yeni eklendiği için ufak bir sorun olmuş olabilir. Steam üzerindeki EA Play mevcuttu bende ekstra diğer oyunların da Xbox Gamepasse gelmesi hoş olmuş zira Steam üzerindeki EA Play fiyatını gerçekten haketmiyor.(İlk çıktığı saatlerde yıllık paketi uygun fiyata almama rağmen)

  • Yapımcılar oyuna tr altyazı koymaz.

    Türk oyuncular: Bu ne ya. 1m lik ülkenin dilini koyup şanlı türklerin dilini koymuyorlar.


    Yapımcılar oyuna tr altyazı koyar.

    Türk oyuncular: Bu ne ya. Hata var bunda.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Impakt

    EA Play oyunları Xbox Gamepasse eklenmiş, şuan bende indirilemiyor gözüküyor oyunlar ama yeni eklendiği için ufak bir sorun olmuş olabilir. Steam üzerindeki EA Play mevcuttu bende ekstra diğer oyunların da Xbox Gamepasse gelmesi hoş olmuş zira Steam üzerindeki EA Play fiyatını gerçekten haketmiyor.(İlk çıktığı saatlerde yıllık paketi uygun fiyata almama rağmen)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Sheppard



    Alıntıları Göster

    Benim Xbox Gamepassimde oyunlar an itibariyle eklendi hocam, sadece dediğiniz gibi oyunlara erişim 15inde imiş demek ki. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. :)





  • d41mon kullanıcısına yanıt

    Hocam maalesef RTX kartınız olsun olmasın fark etmiyor sonuç. Ben de RTX 2060 var ve sürekli kaplama sıkıntısı yaşıyorum. Stabil 60 FPS alsam dahi zaman zaman ani düşüşler oluyor. Oyunun her yeri bug dolu . Araç ile seyahat ederken birden önümde başka bir araç belirdi ve çarptım haliyle. Bazen ses kayması da oluyor ve bu anladığım kadarıyla kaplamalarla alakalı bir sorun. Menüde gezip tekrar oyuna giriyorum düzeliyor mesela. Benim sistemimde oynanmayacak düzeyde bir sıkıntı olmadı ama oyunun her yerinde bolca bug var. Ciddi bir yama gelmesi lazım acilen.


    Bunlar dışında oyun beklediğimden daha da güzel çıktı. The Witcher 3'ten sonra bir 400 saatimi de bu oyuna gömerim ben. Bu sıkıntıları kesin CDPR düzeltir ama umarım kısa sürede olur.

  • VenomSV kullanıcısına yanıt

    SSD'ye mi yüklü?

  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.