Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13169. sayfa)

8 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 14 Misafir - 20 Masaüstü2 Mobil2 Android
5 sn
349.711
Cevap
2.721
Favori
21.314.551
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
570 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Konuya bakiyoruz Steam ve Diger Dijital Firsatlar. Kac sayfadir gecen muhabbetler yok o kirilmis, yok bu dusmus. Tamam da bize ne. Bunu paylasmanin manasi nedir. Forumda bir kez warez paylasimi yasak, adamlar CPY reklami yapiyor. Korsan kullanmak ayri, savunmasini yapmak ayri. Oyun oynamak bir ihtiyac degildir, hatta ulkemiz de lukstur. Oyun fiyatlarina o oyunu oynamayarak tepki gosterin. Emegin karsiligini vermeyerek degil. Korsan kullaniyorsaniz da kendi icinizde yasayin, mesrulastirma calismayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum hocam yazdığınıza. Ek olarak:


    Korsan oynamak belki bir tecavüz, cinayet gibi ağır bir suç değildir ama işin özünde hırsızlıktır. Hırsızlık bir suç mudur? Evet. Gidip bir dükkandan televizyon, çikolata, kulaklık vs çalmaktan farkı yoktur. Dijital ortamda oluyor olması ve dijital ortamın çok büyük ve geniş olmasından dolayı denetlenmesinin düşük olması bu suçu suç olmaktan çıkartmıyor.


    Korsan oynamak yasal olmasa da yukarıda saydığım sebeplerden dolayı oynamana mani olunmaz. Yine gelirin düşüktür, oyunlara erişim sağlayamayacak kadar fakirsindir ya da sadece oyunlara para vermeyecek bir zihniyettesindir. Ne olursa olsun bunu yapıyorsan bile resmi bir forum sitesinde korsanı övemezsin, korsan bir ürünü öneremez veya reklamını yapamazsın. Umarım forum yönetimi yapanlara gerekeni yapar

  • grihokkabaz G kullanıcısına yanıt

    Ben şahsen veriyordum. Birçok büyük yapımı ortalama bu fiyattan aldım. Hatta bazı oyunlara (rdr 2, cyberpunk...) daha fazlasını bile verdim. Eminim ki birçok kişi bu fiyatlara alıyordur, en azından almaya çalışıyordur. Ama yeni nesilde oyun fiyatları 600-700 tl olursa ciddi indirime de girse 300 tl ye düşeceği için ciddi korsana kayma olacağını düşünüyorum. Ama düşürsünler daha da ucuza gider alır oynarım yani.

  • mastercard 250/50 iade kampanyası başlatmış, steam epic vs dahil.



    https://forum.donanimhaber.com/bitti-mastercard-250-50-online-oyun-iade-steam-epic-psn-xbox--146041653

  • Çok ilginç bir güruh konuya dadanmış. Hatalı bilgiler ile korsan kullanımı savunmaya çalışıyorlar falan. PC Çıkışı daha 3 ay olmuş Death Stranding'in 1 yıldır indirim almadığı, Ubisoft'un kendisinin verdiği puanlar ile %20 indirimli olarak 215 TL'ye alınabilen Valhalla için 400 TL fiyat var falan yazılmış. RDR2 ve Cyberpunk dışında (belki de Dying Light 2-Selam olsun) asla o fiyatları vermem, savunmam, kimsenin de savunabileceğini düşünmem ama yanlış bilgiler ile de Korsanı meşrulaştırmaya çalışmam.


    Aynı şekilde Türkçe Yamalar başlığında oyun fiyatlarının yüksek olmasını Korsan oynayarak tepki gösterenler vardı. En büyük tepki o oyunun oynanmamasıdır arkadaşlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: d41mon

    Ben şahsen veriyordum. Birçok büyük yapımı ortalama bu fiyattan aldım. Hatta bazı oyunlara (rdr 2, cyberpunk...) daha fazlasını bile verdim. Eminim ki birçok kişi bu fiyatlara alıyordur, en azından almaya çalışıyordur. Ama yeni nesilde oyun fiyatları 600-700 tl olursa ciddi indirime de girse 300 tl ye düşeceği için ciddi korsana kayma olacağını düşünüyorum. Ama düşürsünler daha da ucuza gider alır oynarım yani.

    bende veriyordum


    rdr2 aldim eft aldim bfV aldim aldimda aldim ama artik yeter hatta aybaşi baldurs gate3 alicam




    400-600 tl bi oyuna vermek ne demek ya haftalik 500 tl benim mutfak masrafim zaten




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-225FEBD6D -- 16 Ekim 2020; 19:56:21 >
  • Aynı şeyi diyoruz zaten hocam. Ben şahsen artık sadece keyifli zaman geçireceğimden emin olacağım oyunları almayı planlıyorum. Önceden steam indirimlerinden ilgimi çekmeyen ama övülen oyunları da ucuz diye çekiyordum. Şu pandemi döneminde bi oynayayım dedim ama keyif alamadım. Sevdiğim 3-4 oyun serisi alınabilir fiyatlarla gelirseler alırım diğerleri için epic ve gamepass akar.

  • Gelmiş geçmiş en iyi oyunu düşünün, 200-300 saat oynadığınızı düşünün mesela, o oyun bile 250 lira etmez. Her halükarda bu bir oyun sonuçta. İnsanların en fazla 60 dolara aldıkları oyunlara biz burada inanılmaz paralar ödüyoruz. Yine de Cyberpunk için 250 lirayı denkleştirmeye çalışıyorum ancak kalkıp da EA, Activision gibi firmaların oyunlarına asla bu tarz büyük miktarlar ödemem.

  • Konuyu değiştireyim. Alakasız olacak ama Steam aktiviteler kısmında gezinirken bir grubun paylaşımında bir kız profili gördüm. Steam'de kız görmeye alışık olmadığım için haliyle bir bakayım dedim. Ama resmen kendimden utandım, girmez olaydım. Kız önüne gelen isteği kabul etmiş, arkadaş listesi dolmuş. Tabi ki bu onun kararı ama iş burada bitmiyor. Neden eklemek istediğinizi aşağıda belirtin demiş. Bunu kız erkek herkes yapıyor zaten, anlam veremiyorum. Birinin seni eklemesi için neden yazmasına gerek yok. İş başvurusunda bulunmuyoruz. Kimse kimseyi tanımıyor zaten. İstek gelince gir istek atanın profiline, istemezsen reddete bas. Bu yapılan tamamen bir ego tatminidir. Zaten mümkün olduğunca böyle tipleri eklememeye çalışıyorum. Sanki kraliyet sarayına başvuruda bulunuyoruz. Her neyse, yazılan o kadar saçma ve gereksiz yorumlar var ki, kusasım geldi. Şimdi gidip Steam profilime kız fotoğrafı koysam, ismimi kız ismi yapsam inanın bana oyun alan bile çıkar. Türk oyuncularının eline mouse alan kız sevdasını çözemiyorum cidden. Bu kızda bu kadar ego bulunmasının sebebi kendileri, aynı zamanda gerçek hayatta egolu kızlardan red yiyenler de kendileri. Arkadaşlar böyle insanlardan uzak durun, kız erkek fark etmez. Hepimiz aynıyız. Adamın 1000 oyunu var diye kendimi kabul ettirmek için methiyeler düzecek değilim. Ya da 30 oyunlu bir kızı düşürmek için saçma salak triplere de giremem. Steam önceden böyle değildi. Türkiye'de popülerleşen bir platform neden çamura batıyor anlayamıyorum. Twitch'de oyun oynamayı beceremeyen kızlara para dağıtan tiplere zaten dil dökmeye gerek yok. Bizi bir ekonomi bir de abazalık bitiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Frost -- 16 Ekim 2020; 20:22:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FORZAFATHER

    Çok ilginç bir güruh konuya dadanmış. Hatalı bilgiler ile korsan kullanımı savunmaya çalışıyorlar falan. PC Çıkışı daha 3 ay olmuş Death Stranding'in 1 yıldır indirim almadığı, Ubisoft'un kendisinin verdiği puanlar ile %20 indirimli olarak 215 TL'ye alınabilen Valhalla için 400 TL fiyat var falan yazılmış. RDR2 ve Cyberpunk dışında (belki de Dying Light 2-Selam olsun) asla o fiyatları vermem, savunmam, kimsenin de savunabileceğini düşünmem ama yanlış bilgiler ile de Korsanı meşrulaştırmaya çalışmam.


    Aynı şekilde Türkçe Yamalar başlığında oyun fiyatlarının yüksek olmasını Korsan oynayarak tepki gösterenler vardı. En büyük tepki o oyunun oynanmamasıdır arkadaşlar.

    Maksat konunun havası değişsin Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 


    Dying Light 2'e ne oldu hocam sence? Bence oyunun yapımına tekrardan başlandı gibime geliyor. Özellikle senaryoyu malum Avellone olaylarından sonra değiştireceklerini söylemişlerdi ama bu kadar sessizlik hiç hayra alamet değil. Hele ki konsolların çıkacağı şu dönemde...





  • The Frost kullanıcısına yanıt

    Steam'de bu amaçla (arkadaş grupları, hediyeleşmeler, item alma vs.) kız profili yapan çok kişi var. Abaza gençliğimiz sağolsun sorgulamadan;


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
  • The Frost kullanıcısına yanıt

    Hocam ekleme sebebini ben de soruyorum. Çünkü çok fazla kullanıcı var. Geçen sene yüzlerce kişiyi sildim hesabımdan. Bazısı ekliyor oyun dileniyor. Bazısı aktiviteler için ekliyor. Soru sormak için ekleyen oluyor, özellikle oyun incelemelerime çok dönüş geliyor.


    Ama en efsanesi Dead by Daylight killer oynarken öldürdüğüm için sinirlenip sövmek için ekleyen veletti. Baya toxic insanlar var yani. O yüzden ekleme sebebini soruyorum, makul değilse siliyorum.

  • Doğrudur hocam o açıdan düşünmedim üstüne alındıysan kusuruma bakma. Herkesi ekleyip ekleme nedenini soranlara diyorum ben daha çok. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5.55 liraya Ryse: Son of Rome'u tavsiye eder misiniz? Boş vakitten dolayı oynayacak oyun arıyorum. Batman serisini bitirdim (İlk 3 oyun), şimdi boşluğa düştüm. Oyunun combat sisteminin tekrar ettiği eleştirilmiş ancak güzel, kısa ve öz hikayesi olduğu söyleniyor. Combat sistemi kendini tekrar ettiği için sıkılır mıyım?


    5 lira deyip geçmeyin bu arada, çok var böyle ucuz diye alıp ama oynamadığım ya da yarıda bıraktığım oyun. O yüzden daha fazla israf olsun istemiyorum . :)

  • DDempseyRoll D kullanıcısına yanıt

    bence o fiyata değer. türkçe yaması da var. grafikleri de gayet güzel.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DDempseyRoll

    5.55 liraya Ryse: Son of Rome'u tavsiye eder misiniz? Boş vakitten dolayı oynayacak oyun arıyorum. Batman serisini bitirdim (İlk 3 oyun), şimdi boşluğa düştüm. Oyunun combat sisteminin tekrar ettiği eleştirilmiş ancak güzel, kısa ve öz hikayesi olduğu söyleniyor. Combat sistemi kendini tekrar ettiği için sıkılır mıyım?


    5 lira deyip geçmeyin bu arada, çok var böyle ucuz diye alıp ama oynamadığım ya da yarıda bıraktığım oyun. O yüzden daha fazla israf olsun istemiyorum . :)

    Bence değer, ben Roma ve Lejyonlara karşı ilgi beslediğim için severek bitirdim. Evet biraz tekrarlıyor oyun, 3,4 karakter çizimi var devamlı onlara kılıç sallıyorsun ama her şekilde beğendim. Hikayesi de kötü sayılmaz, grafikleri güzel, oynanış sıkıcı biraz.





  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Büyük sorunlar olduğu açık hocam. Bunda Şirket-içi problemler ile Avellone'un kovulmasının etkisi var bence. 2020 yılı için Cyberpunk, Halo dışında beklediğim tek oyundu.

    İlk baharda çıkacağı da söylendiği için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Uzun zamandır hiç bir şekilde oyun-içi bilgi verilmemesi düşündürüyor. Araya ilk oyuna vasat bir ek paket falan yaptılar.

    Yine de biraz iyimser düşünüp yeni nesil konsollara da uyarladıklarını farz ediyorum, o yüzden bir ihtimal Şubat 2021 diyorum. Yine iyimserliğimizi devam ettirip Türkçe Dil Seçeneği ile de gelebilir.(Totem)

    İşin trajikomik tarafı oyunu birde promosyon olarak verdiler.Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

  • Korsan hırsızlıksa 2. el oyun almak da hırsızlıktır, çalıntı hesaba para vermek de, hesap alıp satmak da. Bu arkadaşlara hiçbir şey denilmiyorken korsana bu kadar yüklenmek ilginç. Ben tercih etmiyorum ama şu fiyatlarda tercih edene de -ileride uygun fiyata düştüğünde alacaksa- niye korsan alıyorsun demem.

  • DDempseyRoll D kullanıcısına yanıt
    Ben tavsiye ederim. Hikayesini beğenmiştim. Kombatına gelirsek oyun zaten 6-7 saatte bitiyor, tekrar etse bile beni sıkmamıştı. Hatta tam sıkılacağım zaman sona yaklaştığımı anlayınca tekrar oyuna bağlanmıştım. Grafikleri de güzeldi. Genelde sevilmemiş bir oyun, hatta Enis Kirazoğlu falan da sevmemişti. Ama ben sevdim. Tekrar da oynarım hatta bir ara. Eğer yarıda bırakırsanız iade edersiniz. Zaten yarısına 2 saatte geliyorsunuz. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Frost -- 16 Ekim 2020; 20:56:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DDempseyRoll

    5.55 liraya Ryse: Son of Rome'u tavsiye eder misiniz? Boş vakitten dolayı oynayacak oyun arıyorum. Batman serisini bitirdim (İlk 3 oyun), şimdi boşluğa düştüm. Oyunun combat sisteminin tekrar ettiği eleştirilmiş ancak güzel, kısa ve öz hikayesi olduğu söyleniyor. Combat sistemi kendini tekrar ettiği için sıkılır mıyım?


    5 lira deyip geçmeyin bu arada, çok var böyle ucuz diye alıp ama oynamadığım ya da yarıda bıraktığım oyun. O yüzden daha fazla israf olsun istemiyorum . :)

    grafikleri çok iyi ama oynanişi hiç beğenmedim

  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.