Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: TechVET , ßLacKLioN Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106.999
Cevap
259
Favori
3.910.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şaka galiba, ps4 almaya değecek konsol değil..

    8 sene evvel çıkmış bir cihaz hala 1080p de orta high oyun oynatıyor farkındamısın? nerde yaşıyorsun.. Hangi dünyada😳😳

    🤣🤣🤣



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cathedral -- 29 Kasım 2020; 0:24:43 >
  • Bence Xbox özel oyunlarını PC'ye de çıkaracağını duyurduktan sonra konsol bazında değerini kaybetti. O zamandan sonra konsol savaşlarının pek bir manası kalmadı. Nintendo ile beraber herkes kendi yolundan gitmeye başladı. PS2 o kadar güçlüydü ki SEGA konsol yapmayı bıraktı ve 3.parti oyun dağıtıcısı oldu. 7.jenerasyonda Xbox markası ciddi bir atılımla geldi ve Playstation'a yalnız olmadığını gösterdi. 8.jenerasyonda ise Xbox markasının aşırı multimedya aracı olma aşkı yüzünden PS domine etti. Sonuç olarak Nintendo dahil bütün konsolları sevsem de ben kişisel olarak PS'i bir adım önde tutarım.

  • Biz PC'ciler sadece konuyu okuyalım, yorum yok. Konsol tartışması konusu güzel olmuş çok malzeme çıkar burdan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD3E26E25 -- 29 Kasım 2020; 0:30:32 >
  • cathedral kullanıcısına yanıt

    Bak ben bunu bir ps4 sahibi olarak yazıyorum. Arkadaş çok çok çok doğru söylemiş kardeşim, evet alınacak bir konsol değildi ps4. Dönemine göre çok güçsüz bir konsoldu, kaldı ki şu an da 1080p de fallan oynatmıyor çoğu zaman 900p ye düşüyor ve özellikle bf, cod gibi ''competitive'' oyunlarda 40-45 fps e kadar da düşüyor. Ha exc. diyeceksen de tlou2 ve ghost of tsushima bile konsoldan 7 sene sonra çıktı, mllet şu an 60fps ps5 de oynuyor o oyunları. İnan bana benim gözümde şu an en şanslı kişiler ps4\x1 almayıp da ps5\seriesx alacak-almış kişilerdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piyade_Nefti -- 29 Kasım 2020; 0:44:22 >
  • Valla hocam ben yukarıda belirttim görüşümü. Ne kadar katılırsın bilmem de aklım olsaydı da keşke şu dolar düşükken güzel bir işlemci, ram, anakart falan toplayıp şu çer çöp konsollara da 8300 vermektense 7000 rtx3070 e verip paşa paşa oynasaydım :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piyade_Nefti

    Ben ps3 döneminde hem ps3 hem de xbox360 sahibiydim (tabi o zaman bu konsollar 8300tl gibi uçuk bir rakam değildi) öncelikle 2 konsola birden sahip olmak büyük bir masraf ve saçmalıktan ibaret. Evet SeriesX de dolby vision ve atmos seçeneğin var fakat ps5 de bunun yerine 3d sound denilen bir özellik kullanmış sony ki bu da güzel bir teknoloji ama dolby ses sistemin var ise tabiki dolby :) Oyunlar konusunda ise Xbox tarafında Gamepass gibi bir nimet mevcut, özellikle gamepass ultimate kullandığında EA access ile de birleşiyor ve Battlefield serisi, Fifa serisi, Forza lar, Gears lar, Anthem, Dragon Age serisi, Doom Eternal, Mass efect ve nfs serisi gibi bir dünya oyun mevcut. Ps5 in ise en büyük iki özelliği exclusiveları ve dualsense :) Ben şu an iki konsola da sahip değilim ama dualsense beni çok cezbediyor yalan yok, fakat bir oyuna 650-700tl vermeyi de gözüm yemiyor  O yüzden bence SeriesX 5-6 yıl boyunca işini görecektir senin. Ha exclusive lar çok aklında kalırsa neslin sonu satar ps5 e geçer ve nesili gayet güxel bir şekilde kapatırsın. Yani bakma buradaki troll arkadaşlara, iki taraf da kendi elindeki konsolu ulaşılamaz görüyor ama öyle bir dünyada yok :) Tabii olarak Xbox u alan bir insan gayet kolay bir şekilde playstation ı ya da playstation ı alabilen bir adam xbox u da gayet kolay alabilir. Burada en büyük etmen sizin tercihleriniz bence.

    Detayli aciklama icin tesekkurler. Playstation 5'te Dolby Atmos ve Vision oldugunu varsaymistim otomatik olarak, siz yazinca ogrendim olmadigini ben de. GamePass'i EA ile birlestirme olayini yapmistim bir ay once o yuzden kafam rahat. Sanirim simdilik Xbox'ta kalacagim. Dediginiz gibi Playstation 5'e exclusive olarak cok ilgi cekici bir oyun cikarsa o zaman dusunurum artik ancak bir an once aldirmayi gerektiren bir sey yok sanirim benim durumumda. Tesekkurler tekrardan.

  • Ps5'teki excler varken yemişim gamepassi

  • CanYücel kullanıcısına yanıt

    Yani hocam belirttiğim gibi özellikle şu devirde hiç bir şey ulaşılmaz değil bence. 4-5 yıl sonra bir tane exc. oynayacağım diye de AAA lere ps de 650-700 veremem.

  • Playstation5 P kullanıcısına yanıt

    Elder Scrolls konsol aldıracak oyun değil mi? adamların sırf logo gösterdiği fragman 13 milyon izlenmiş öyleki sony yeni çıkacak starfield oyununu süreli konsola özel yapmaya çalışmış hatta ghost wire ve deathloop oyunlarını 1 yıl süre ile kendi konsoluna özel yapmış. fanboyluk yapın yapmayın demiyorum ama fazlası zarar.

  • Bence siz youtubeden, bizim tartıştığımız oyunları seyredin, rtx 2080 kartınıza rağmen,
    Gow uncharted spiderman tushisima bloodborne gt, Vs Vs gibi oyunlara bakın nasıl bişeymiş diye.
    Ordan daha çok malzeme çıkar.. 👍
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cathedral

    Bence siz youtubeden, bizim tartıştığımız oyunları seyredin, rtx 2080 kartınıza rağmen,
    Gow uncharted spiderman tushisima bloodborne gt, Vs Vs gibi oyunlara bakın nasıl bişeymiş diye.
    Ordan daha çok malzeme çıkar.. 👍

    2080 değil 3080 öncelikle. Konsol alacak param var çok şükür yok değil, sadece bu nesilde tercih etmedim hepsi bu. Konu bakmaksa eğer öyle ekmeğe banarak uzaktan bakacak biriside değilim rahat olun.


    Son olarak yazdığınız oyunların hepsini PS4 Pro'da oynadım özellikle Bloodborne'de 1200 saatim vardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD3E26E25 -- 29 Kasım 2020; 0:47:3 >
  • Troller ana konulara girmeyecekse güzel konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cathedral kullanıcısına yanıt

    Merak etme sony nin de pc platformunda gözü var zaten. Yavaş yavaş onlarda gelecek pc ye ve biz konsol oyuncuları elimiz boş g*tümüz yaş kalacağız :(




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piyade_Nefti -- 29 Kasım 2020; 1:9:30 >
  • 400 oyunlu gameboylar daha eğlenceli gelmeye başladı. Ucuz ve eğlenceli :)
  • Piyade_Nefti P kullanıcısına yanıt
    Kendi adıma konuşmuştum, yine kendi adıma konuşuyorum, varsın yıllarca bekleyeyim, ben zaten her oyunu oynamıyorum, artık yapımları zor seçer oldum, her oyunu oynayamıyorum, sadece belli kalitede yapımlara odaklanıyorum. Game Pass dediğiniz sistem her oyunu 30₺'ye oynatmıyor maalesef, Game Pass hardcore oyuncular için çok mantıklı bir sistem değil, büyük anlaşmalar dönmedikçe hiçbir AAA yapım öyle kolay kolay Game Pass'e de gelemez zaten.

    Oyun fiyatları Xbox'ta da, PlayStation'da da aynı, değişen tek şey hizmetler, o da kısıtlı. 600₺ - 700₺ diyorsun iyi hoş ama herkes bu fiyatlara almak zorundaymış gibi bahsediyorsun, Ubisoft oyunlarını 2 ay dolmadan %50 indirime sokar, Electronic Arts'dan bahsetmiyorum bile, her şeyin bir yolu var.

    Özel oyunların PC'ye gelip gelmemesi de önemli değil şahsen, "özel" adı altında geliştirildikleri için oyunların bir kalitesi, bir güzelliği var, ve o güzellik kendini her yerden belli ediyor, oyun PC'ye çıkınca kalitesi azalmıyor.

    Sony'nin "Yeni IP çok riskli" demesi bir itiraf niteliğinde, yeni bir olay değil, bu risk her zaman vardı ve olmaya da devam edecek, sadece yeni açıklıyorlar, ama Yeni IP'ler görmeye devam edeceğiz, hem de Ps5 neslinde Ps4'te gördüklerimizden fazlası olacak azı olmayacak.

    Ben kaliteli oyunlar arıyorum, oyun koleksiyonu yapmıyorum, 2021'de God of War Ragnarok çıkar o yıl onu oynarım, 2022'de Gta 6 çıkar o yıl onu oynarım, 2023'te Witcher 4 çıkar o yıl onu oynarım, 2024'te Uncharted 5 çıkar o yıl onu oynarım, 2025'te Spider-Man 2 çıkar o yıl onu oynarım. Bunlar sadece bir yıl için bir örnek, normalde daha fazlası var ama bu bile yeterli benim için, ve aradığım oyunlar PlayStation'da.

    Aradığı oyunlar Game Pass'te olanlar güle güle kullansınlar konsollarını, herkese de hayırlı uğurlu olsun.

    Fakat ben ve benim gibi insanlar Sony kalitesine alıştı, tutupta çoğu AA oyun olan yapımların hizmetine bakamayız, oyunculuğu bırakmak gibi bir şey bu benim açımdan.

    Bu adamlar sınırı belirliyor, sektörü belirliyor, oynamayanlar çok şey kaçırmakla kalmıyor sektörün hangi noktaya geldiğini de göremiyor, tahmin edemiyor, durum bu.

    Ortada bariz bir kalite var, herkes buna göre tercihini yapsın.
  • Ben hemen tarafsız bir şekilde söyleyeyim. Dual sense + exclusive vs gamepass + Güç
  • 3080 - 5080 ne fark eder oyunu oynatmadıktan sonra, mesele konsol alacak para meselesi değilki, kimse alamazsın da demedi, 10 tane de alırsın 20 tane de

    Mesele burda kendi söylediğin gibi pc ci olman..
    Konsol alacak paran var ve konsol alıyorsan zaten konsolcuda oluyorsun direk.

    Oyuncu dediğin sadece bir platformu savunmaz,
    Hepsi ile oynayıp keyif alır, benimki seninkini döver deyip geçmez..

    Hiçbir zaman pc, ps ten üstün olamaz, aynı şekilde ps te pc den üstün olamaz. Bunun tartışması zaten yılardır var..
  • Evvvet beyler bayanlar. Tartışma kuru kuru okunmaz çekirdek alın tanesi 5 tl , 3 tanesi 10 tl Biiiiiyrunn

    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
  • ps5 sahibi olupta bu tip artifact yaşayan varmı , gpu sorunları bunlar ve çok sayıda şikayet var 1,2 tane xbox ta gördüm






    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.