Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (685. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: MortalRide , RTX3080Ti , RTX3080Ti , Sine-FİL , Sine-FİL Daha Az
5 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 5 Misafir - 7 Masaüstü3 Mobil1 Android
5 sn
107.014
Cevap
259
Favori
3.912.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
60. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 683684685686687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Periah kullanıcısına yanıt
    O dedikleriniz Xbox için geçerli.Sony tamamen başka bir iş...Ben dahil birçok kişinin Sony tercihi exc'ler için...Aynı şekilde XBox alanların büyük çoğunluğu Geympess için alıyor.Xbox satışlarındaki artışın sebebi de bu.Ve çatır çatır konsol ve oyun satıyor Sony..Ne zaman ekosisteminde oyun satamaz o zaman düşünür PC'ye oyun çıkarmayı ve servis işini.. Microsoft kendi ekosisteminde istediği oranda oyun satışı yapabilse zaten ne PC'ye çıkarırdı oyunlarını ne de Geympes'e gerek duyardı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt

    110 milyonluk konsol satışından ortalama 10 milyonluk exc oyun satışı sony'yi memnum etmiyor hocam ceo belli ediyor bunu aldığı kararlarla 12-24 ay içinde ps5 oyunlarını steam üzerinden satın alabileceğiz emin olun ha olurda ceo değişirse durumlar değişir değişene kadar gerçekler bunlar

  • Periah kullanıcısına yanıt
    O Xbox.. Bu Sony..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Kaynak olarak gösterilen yazının neresinde konsol satış miktarları ile alakalı bir bilgi var? Tekrar, tekrar baktım ama ben satış rakamlarına dair bir bilgi göremedim.

    Burada verilen bilgiler net kar bilgileri içermediğinden maliyet/kar noktasında ne durumda olduklarını da bilemeyiz.

    Edit: Ayrıca MS neden bu satış başarılarını oyuncularla paylaşmıyor, net rakamları görebilseydik keşke?..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 24 Temmuz 2021; 19:33:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Microsoft'un oyunlarını pc'de satması hiçbir zaman satış rakamı değildi. Microsoft, X360 zamanında en fazla multiplatform satan platformdu ve yine Microsoft exclusive oyunları da o dönem "yavaştan" pc'ye göz kırpıyordu...

    Xbox 360 döneminde her oyun pc'ye gelmedi ama devrinin sonuna doğru bir şeyler değişti. Xbox One çıktığında ise Microsoft bazı anlayışları değiştirmek zorunda kaldı. Hem tercih hem şartlardı bu ama günün sonunda pc'ye geliyor dediğiniz oyunlar da Microsoft platformuna geliyordu.

    "Kar oranı" doğru bir nokta. Bakın daha önce de dedim ben, Ps ya da Xbox alacak adam zaten alıyor. Burada kimse kendini kandırmasın bence, 10 ps5 kullanıcısı varsa ve Sony dese ki ilk gün biz tüm oyunları pc'ye getireceğiz o 10 kullanıcıdan 7'si yine Ps5 kullanmaya devam eder çünkü adam konsol rahatına alışmıştır...

    Bir de tabii 10 ps5 kullanıcısının hepsi oyunu alsa bile, ekstra satılacak her oyun ekstra para demek ve bunlar küçümsenmeyecek rakamlar. Horizon zero dawn oyunun kârı Sony yi baya bir etkiledi mesela. Bunu biliyoruz.

    Bakın, Microsoft bile çat diye bir geçiş yapamadı. Onlar da böyle yavaş yavaş başladı ve buna rağmen adamlar her türlü rezilliğe rağmen 60 milyon civarı Xbox One sattı. Konsol alacak adam, konsolu zaten alıyor... Dediğiniz gibi exclusive oyunlar zaten konsol tercihi vs olsa bir tane exclusive oyunun en az 20 milyon satması lazım. Hatta 120 milyon ps4 satılmış, 30 milyon yapmak lazım bunu. Şuan ki rakamlarda 6 konsol sahibinden 1 tanesi ortalama exclusive oyun için almış oluyor. Oyunların nasıl alındığı beni ilgilendirmez çünkü Sony tarafını da ilgilendirmiyor. İkinci el oyunlardan, danaya girilir gibi alınan oyunlardan Sony sadece bir oyun parası alıyor. Bu da adamların işine gelmiyor işte...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brnbry kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı düşünceseyim. Yeni nesil konsol gelmeden sony ps5’in büyük yapımlarını pc getirirse konsol işi benim için biter. Tabi pc toplayacak parayı bulabilirsem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 24 Temmuz 2021; 20:31:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • brnbry kullanıcısına yanıt
    Geçen nesil Xbox’da özel oyun yoktu. Konsol bitti diye niye ayaklansınlar
    -Xbox belli bir satıştan sonra cıhaza özel oyun olmadığından ps5 in gerisinde kalacaktır. Tabi ps5 tarafında oyunlar özel olmaya devam ederse. Xbox tarafıda servis tarafına kaydığından satışlar önemli olmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 24 Temmuz 2021; 20:44:59 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt
    Hocam nasılsınız.
    Bugünde xboxta knockout City oynuyordunuz yine yakalandınız
    İçten içe bir Xbox fanı olduğunuzu biliyordum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle.. Xbox'ın ne satış rakamlarını ne de özel oyunları hedeflediğini düşünmüyorum. Varsa yoksa gamepass adamlar için. En doğrusunu yapıyorlar. İyice büyütsünler hizmeti [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • Turtle Punch kullanıcısına yanıt


    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt
    Arkadaş listenizde Truva atı var hocam ahahaha

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • brnbry kullanıcısına yanıt
    Birkaç hafta önce bunu dediğimde bu konuda, beni boş yapmakla bilgisizlikle suçladılar. O mesajı da 10 küsür kişi beğendi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gow ps4 e gelmeyecek sadece yeni nesil konsola çıkacak dediler ps4 e de geliyor 😁 2021 de çıkacak dediler palavra sıktılar sonra 2022 yaptılar 😁 6 ay sonrada 2023 e ertelendi derler. oyunlar pc ye gelmeyecek diye ps özel diye haykırıyorlardı hepsi pc ye geliyor lol
    oyuncu düşmanı para avcısı haydut sony den başkada bir şey beklenmez. yükseltmeleri bile parayla satan, pandemide indirimleri kaldıran paystationdan başka ne bekleyecektik zaten ps fetişçisi trollere en büyük kazıkları peş peşe paystation atıyor. traktör gibi kütük tasarımıyla paysıteyşın bekleneni veremiyor kalıbının konsolu olamıyor puhaha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YshtolaRhul7017 Y kullanıcısına yanıt

    Sizin psikolojik sorunlarınız mı var?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: PureHD

    Bu nesilin Sony oyunlarının PC ye geleceğini düşünmüyorum. Gelen excler zaten satış doygunluğuna ulaşmış oyunlar. Horizonu falan da PC ye çıkartmak oldukça akıllıca GOW da gelse keşke. Devam oyunlarını satmak için çok mantıklı olur.


    Xbox getiriyor hocam doğrudur. Konsol çıkalı 1 sene oldu neredeyse. Kaç tane exc geldi? Öyle bir yazıyosunuz ki gören de Microsoft senede 10 tane exc çıkarıyor sanıcak :) Gamepass kütüphanesi de çok güzel. Geçen jenerasyon oyun oynamamışsanız çok güzel ama. Hele geçen jenerasyon xboxda olan arkadaşlar için oynayacak bir şey kalmamıştır. PS den geçenler için yine halo, gears, forza vs bişeyler oynanır. Benzeri sistemler diğer konsolda da var sadece henüz ülkemize gelmedi.


    Klavye mouse ikisinde de bağlanmıyor mu? Geçen jenerasyon call of duty ler vs klavyeyle oynanıyordu sanırım. Media player özelliğini bilmiyorum.


    Teknik detayları bilmiyorum Series X in PS5 den daha güçlü olması haricinde.


    Xcloud için de gidip bir konsol sahibi olmanıza gerek yok servis olarak satılacak bildiğim kadarıyla.


    PS exclerin kaliteli olmadığını düşünebilirsiniz tabi çok normal herkes aynı şeyi sevecek diye bir şey yok. Benim de anlamadığım xbox kullanan herkes, tüm oyunlar bedavaymış gibi davranıyor. Call of Duty, FIFA, AC, Battlefield, Watch Dogs, Far Cry, Hitman gibi çoğunluğun oynadığı seriler bedava mı mesela? Orada da alsan para veriyorsun burada da alsan para veriyosun.


    Tartışmaya girmek için değil bakış açısı olsun diye yazıyorum. Tabi ki herkes bütçesine en uygunu seçecek avantajlarını dezavantajlarını kafasında tarttıktan sonra.



    Alıntıları Göster

    Sony oyunlarının PC'ye gelip gelmeyeceği beni zerre ilgilendirmiyor çünkü 3-4 tane ilgimi çeken epey kaliteli oyunda olsa, olmazsa olmaz diyeceğim oyunlar değiller. Bu kısım tamamen Sony tarafının exc oyunlarını çok önemseyen arkadaşları ilgilendirir.


    Xbox şu ana kadar exc oyun getirmedi doğru tabiki, ancak gamepass sayesinde de kimse ben bu konsolda ne oynayacağım diye düşünmedi keza Sony'de bildiğim kadarıyla şu zamana kadar doğru düzgün exc oyun getirmedi. Spiderman Miles Morales var sanırım 10 saat sürüyor DLC tadında bir oyun yapmışlar. Birde Demon's souls remake var diye hatırlıyorum yanlışsam düzelt lütfen.


    Yani demek istediğim GOW, TLOU, Uncharted ayarında ağır top bir oyun gelmedi henüz ki Sony'nin oyunları genelde max 20-30 saatte biten, çizgisel ve hikaye ağırlıklı oyunlar. Xbox tarafına baktığın zaman Forza Horizon 5 çıkıyor mesela minimum 100 saat oynatır kendini, Starfield desen Skyrim gibi ne olacağı belli değil, 3 gün sonra Flight Simulator geliyor bunun muadili bile yok PS tarafında. Ha şimdi Xbox tarafında da Sony'de olduğu gibi exc olan ve 20-30 saatte biten hikaye ağırlıklı tarzda oyunlar çıkabilir ancak ben para ödemiyorum bu oyunlara, en büyük fark burda, PS alan arkadaşlar exc oyunlarada ilaveten ücretler ödüyor. Benim için buradan zaten 3-0 geride kalıyor PS.


    Ha öncesinde dediğim gibi adam GOW fanıdır çok seviyodur 1000 TL'de olsa alır oynar kimse de bişey diyemez ama bunun savunulacak bir tarafı yok yani.


    Klavye mouse PS tarafında da kullanılıyor ancak Xbox kadar efektif değil diye biliyorum. Xbox üzerinden Office programlarını bile kullanabiliyorsunuz.


    Xcloud, Gamepass'in bir nimeti o sebeple belirttim Sony tarafında yine bir muadili yok.


    PS Exc oyunları bazıları gerçekten çok kaliteli ancak benim için konsolu tercih ettirecek unsurlardan değil. Dediğin gibi COD, FIFA, Battlefield bunlar ücretli bunları çoğunlukla online oynuyoruz pc'de de olsa xbox'da da olsa ps'de de olsa para veriyoruz. Ancak burada fark yaratan nokta sadece bu oyunları oynamıyoruz ve Xbox tarafı gamepass ile birçok alternatifi oyunu + kendi exc oyunlarını aylık 20 lira gibi bir ücretle sunmuş oluyor bu işin cazibesi de burda.


    Tabi herşey bir kenara hepsi zevk meselesi PS alan birine sen neden PS aldın demem ama savunmaya başladığı zaman bende argümanlarımı sıralarım. Zevk için keyif için PS alacak birine niye aldın demek kimsenin haddine değil. Benim için f/p değil maalesef dikkat çekmeye çalıştığım kısım buydu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: brnbry

    Aynen öyle.. Xbox'ın ne satış rakamlarını ne de özel oyunları hedeflediğini düşünmüyorum. Varsa yoksa gamepass adamlar için. En doğrusunu yapıyorlar. İyice büyütsünler hizmeti  

    Düşünemiyorlar ki. Daha doğrusu beceremiyorlar yoksa Sony gibi olmak kim istemez. O yüzden sistemdeki boşluğa yani olmayanı denenmemişi deneyerek şuanki konuma geldiler. Kendi çaplarında başarılılar.


    Ama herkese hitap etmiyor işte. Sıkıntı orada. Adam sana bunlar var bunları oyna diyor. Yeni oyuncular için yeni başlayanlar için eyvallah tamam da ee ben gamepass de bulunan oyunların çoğunu oynamışım oynamadıklarımda bana hitap etmiyor. Ee ben şimdi yeni çıkmış Resident evil village oynamak istiyorum örnek mesela.. Varmı gamepass'de kardeşim varsa oynayak :) Eee yok... Napayım ben şimdi... 700 tl oyuna veriyorsunuz dalgası varya sanki microsoft store da re village 60 tl yada gamepass de varmış gibi algı :)


    AAA oyunlar yok mesela haa ekleniyor mu ekleniyor ama allah bilir kaç ay yada kaç yıl sonra. Onu mu bekleyecez. Şimdi Bethesda oyunları var. Hellblade 2 gelecek. Halo felan tırıvırı sal geç. Fable.. Belki Perfect dark ama daha ne olacağı belirsiz duruma göre. Bu oyunlar için dönemlik olarak kullanılabilir.


    İyice büyütsünler diyorsunya. İyice büyütmek demek eşittir daha fazla stüdyo satın almak. Yada çok çok ciddi birebir anlaşmalar yapmak ki bu çok zor. Bunları yapabilir mi yapar tabii ki bok gibi paraları var.


    Adamların tek iyi olduğu şey PARA [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • O değilde keşke forza 5 dublajlı gelseydi 4 için dublaj yaptık olmadı vs demişti Türkiye bölge müdürü. O konu da Sony nin hakkını yemem dublaj ne kadar yakışıyor oyuna defalarca oynayasım geliyor keşke belirli bir standart olsa tabii altyazıyı getirdik dublaj kaldı diyenler olacaktır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xbox sahip olduğu stüdyoların beşte birine en azından Türkçe altyazı getirtsin öpüp başıma koyarım [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • Hocam ben Sony exclusive oyunları çok seven biriyim ama beni de ilgilendirmiyor PC ye gelmesi yada gelmemesi. Siz geleceğini düşündüğünüzü söylediğiniz için ben de PS5 oyunlarının gelmeyeceğini sadece PS4 oyunlarının geleceğini düşündüğümü söyledim. Zira hali hazırda olan PS4 exclusiveleri port etmeye şimdi başlasalar bile en azından 1 nesil sürer gelmeleri çünkü çok fazla oyun var. Hali hazırda gelenlerin bu nesile oyuncu çekmek için bir reklam çalışması olduğunu düşünüyorum direkt oyun satışından gelen gelirleri hedeflemekten çok. Farklı düşünenler de var bekleyelim görelim.


    Dediğim gibi önceki jenerasyonda düzenli oyun oynayanlar gamepasste beklediğini bulamayabilir. Benim için 2-3 tane serisi var kalanları oynadım mesela xbox tarafında. Tabi bu gamepass in mevcut hali için dediklerim. Gösterdiler bişeyler çıkış tarihleri ileri ve cgi ağırlıklı olsa da. Onlar dengeleri değiştirebilir ama hala benim için çok önde playstation exc konusunda. Gözünüzden kaçmış sanırım çıkıştan beri 4 tane sony exc oyun çıktı. Bunların 3 ü ps5 exc biri ps4 ve ps5 e geldi. Sadece ps5 de olanlar demon souls remake, returnal ve ratchet and clank. Spider man de multiplatform geldi. 1 sene için gayet yeterli diye düşünüyorum özellikle çıkış senesi olduğu varsayılırsa. Bazıları kısa bazıları uzun oynanış süresi vaad ediyor. Ratchet ve demons souls oynamadım. Spider man kısaydı. Returnalda epey vakit geçirdim. Sürekli aynı oyun yapılıyor deniyor. Adamlar taş gibi rogue like shooter yapmış. Ağır top gelmese de çıkışına göre rakibinin de hiçbir şey çıkarmadığını göz önüne alırsak oyunlar gayet doyurucuydu diyebilirim bu sene için kendi adıma. Zaten yoğunlukla fifa ve cod arada da hikayeli oyun oynayan biriyim. Haliyle bunlara iki tarafta da para vereceğim için benim için pek bir anlamı olmuyor şuan. PS exclere ilaveten ücret ödüyorum tabi ki. Ama benim bütçemi zorlamıyor oyun oynamanın bir sürü yolu var uygun fiyata. Starfield dediğiniz oyundan hiçbir şey görmedik. Skyrim ne zaman çıkar kim bilir. Flight simulator de hiç denemedim bir gün xbox sahibi olursam denemeyi düşünürüm :) Yarış oyunu da oynamıyorum. Nasıl sizin için sony excler tercih sebebi olmuyorsa benim için de flight simulator ve forza tercih sebebi değil.


    Klavye mouse kendim kullanmıyorum o kadar detaylı bir kullanımı olduğunu bilmiyordum xbox tarafında.


    Xcloud hususunda da ben firma seçmiyorum. Cihaz seçiyorum. Xcloudun iddiası bir servis olmak aynı netflix gibi. Cihaza ihtiyaç yok. Telefon bilgisayar tablet elimizde ne varsa onda oynayacağız. Gidip xbox almamıza gerek yok. Ondan konsol seçerken benim için bir tercih sebebi olmadı. Yoksa benim en ümitli olduğum servisi xcloud xboxun. Sony tarafında ps now ile stream var ama türkiyede sunucu olmadığı için epey gecikme olur diye tahmin ediyorum. Microsoftun türkiye için de yatırımı var bu konuda.


    Uzun yazdık ama ben de kimseye niye şunu aldın bunu aldın deme hakkını kendimde görmüyorum. Herkesin aklı fikri var herkes kendi parasıyla alıyor cihazları. Ben neyi niye seçtiğimi ve kullandığım konsolda nelerden memnun olduğumu, nelerden memnun olmadığımı yazıyorum sadece. Burada gelip insanlara saldıracak değilim kendi paralarıyla konsol aldıkları için. Haliyle aynı saygıyı ben de bekliyorum. Far Cry 5 800 lira mı ne olmuştu inanılmaz bir yaygara koptu. Xboxda da aynı fiyat oldu kimse hiçbir şey demedi. Ben sadece bir konsol bedava diğeri çok pahalı oyun almak imkansız algısının yaratılmasına karşıyım. Xboxun bir kütüphanesi var. Beğenirsiniz beğenmezsiniz o ayrı mevzu. Ben şuanki halini yetersiz buluyorum. Kalan oyunlara yine iki taraf da aynı parayı veriyor. Kalan oyunlar da en çok oynanan ana akım oyunlar. Kütüphanesini beğenmiyorsanız haliyle bir anlamı olmuyor gidip diğer konsolu almanın. Beğenen zaten onu alıyor. Herkese iyi oyunlar diliyorum :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PureHD -- 24 Temmuz 2021; 22:32:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 683684685686687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.