Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (402. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
107.620
Cevap
259
Favori
3.942.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
166 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://in.ign.com/playstation-5-playstation-5/157630/news/ps5-games-cbomb-cmos-clock-battery-death-sony

    Hocam sanırım bu konuyla alakalı CMOS sorunundan daha fazla Sony'nin dijital oyunlardaki desteği ve sunucu yönetimi bahsediliyor gibi duruyor. Çünkü konuyla bağlantılı olarak eğer olur da PS5'lerin bağlı olduğu sunucular kapanırsa dijital oyunlarınıza hiçbir şekilde erişemeyeceksiniz. Yani dijitalde oyunlarınız olsa da sunucu kapandığında CMOS'u değiştirseniz bile dijital oyunlarınıza erişim sağlayamayacaksınız sistem lisans yenilemeyi kabul etmeyeceği için. Tabi bunlar Sony sunucuları devam ettirmemeyi planlarsa. Eğer diskli ve sunuculara bağlanmayı gerektirmeyecek (online olmayan) bir oyununuz varsa bu oyunu sunucular kapansa bile diski konsola takıp oynayabileceksiniz.

    Xbox'ta ise kutulu da dijital de tüm oyunlar internetten lisansı çekmek ve onaylamak zorunda. Ayrıca CMOS pili bilindiği kadarıyla Xbox Series X'te olmadığı için ilgili verileri direkt sunucudan sağladığı için Xbox Series X sunucuları desteği kesildiğinde Xbox Series X konsollarında oyun oynayabilme ihtimali tamamen ortadan kalkabilir.

    Bunlar çok uçuk senaryolar tabi ki. Ancak paylaşılan makalelerde açıklanan konu bunların üzerinde duruyor. Ayrıca hâlâ hem Playstation hem de Xbox tarafından bunlarla alakalı bir açıklama gelmedi.

    Playstation'la alakalı bahsettiğimiz şeyler gerçekleşirse olacak senaryo :


    https://www.youtube.com/watch?v=mA_seJeG_JI&feature=youtu.be

    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 19 Nisan 2021; 5:2:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    PS3 ve PSVita mağazalarının kapatılacağı söylentileri zamanında da benzer senaryolar ortaya atılmıştı.


    İnsanların para vererek sahip oldukları içeriklere mağazalar kapatılsa bile erişimin olacağını defalarca arkadaşlara anlatmama rağmen inandıramamıştım. Sonuçta resmi açıklama geldi ve dediğim gibi oldu.


    Bu olayda da, server erişiminin ortadan kalkacağı teorisi konuşulmuş, milyonlarca insanın, milyar dolar para verdiği bir içeriğe erişimin kaldırılması söz konusu dahi olamaz. Adamların kurdukları senaryolar kafaları kadar saçma ve aptalca bana göre. Bunun ağır hukuki sonuçları olur ve Sony olayı hepimizden daha iyi tahlil ediyordur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 19 Nisan 2021; 9:12:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle. Bahsedilenler tamamen uçuk senaryolar ve üzerine düşünülüp tıklanma almak için hazırlanmış şeyler bence. Zaten dijital kütüphanedeki oyunlara ulaşıp konsola tekrar yükleyebilmek için açık olan sunucuların ne Sony'ye ne de Microsoft'a pek bir maliyeti yok. Bahsedilen uçuk senaryodaki gibi bir adım olacağını ben de düşünmüyorum. Sony ve Microsoft öyle bir şey yapacak olursa da sadece kendi ayağına sıkmış olur.

  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    Son dönemde yayıncılardan tutun, oyun basınına kadar anti Sony haberleri on plana çıktı. İşin garibi tüm bu anti propagandaya rağmen Sony hala güçlü ve muazzam satış rakamları elde ediyor.


    Bu iş PC'ye gelen bir iki oyuna bakıp, tüm oyunlar anında gelecekmiş gibi bir havaya da dönüştürüyor.


    Ben açıkçası bir kaç ay içinde Sony'nin hem oyun noktasında, hem de hizmetler noktasında ciddi bir takım hamleler yapacağını düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jim Ryan'ın açıklamalarıyla konuşulmaya başlanıp daha sonra geliştiriciler tarafından da desteklenen Game Pass rakibi üyelik sistemini ben merakla bekliyorum. Oyun noktasında da özellikle God of War devam oyununu iple çekiyorum. Özellikle Cory Barlog'un "Madem güzel bir oyun istiyorsunuz o zaman sabredip beklemelisiniz. Ki biz de bu zamanı en iy şekilde değerlendirip oyunumuzu istediğimiz şekilde yapabilelim" benzeri yaptığı açıklama sonrası Cyberpunk 2077'nin etkisinin Sony tarafından nasıl ders olarak alındığını güzel bir şekilde belirtiyor. Zaten bu dönemde de daha önceki dönemlerde olduğu gibi oyunlarını iyi yapan daha önde olacak.


    Anti propaganda bazında yeni yeni ortaya çıkan bir sürü Youtube kanalı var. Hatta benim takip ettiklerim arasında da ilk başlarda "Ben tarafsız bir şekilde inceliyorum. İki konsola da sahibim. Hiçbir şekilde fanboyluk veya benzeri bir şey yapmıyorum" diyerek yayınlarını yapan sonrasında ise izlenme sayısını artırmak için mi yoksa farklı şekilde düşündüğü için mi bilinmez tek bir yöne ağırlık veren, Sony'den teknik bilgiler konusunda resmi bir açıklama gelmeden bazı özellikler yokmuş gibi davranan, tarafsız olacağım diyip PS5 için bir tane Xbox Series X/S için onlarca video çekip öven birçok video paylaşan pek çok kişi çıktı piyasaya. Bunun tam tersi de mevcut. Yine tarafsız olacağım diyip PS5'i onlarca video ile öven Xbox Series X/S hakkında tek tük video çekmiş olan bu videolarda da Xbox Series X/S 'in sadece olumsuz özelliklerinden bahseden pek çok kanal da mevcut.


    Son zamanlarda gördüğüm kadarıyla işi iki konsol arasındaki teknik özellikleri karşılaştırmadan veya oyunları karşılaştırmadan çok konsollara bir statü aracı olarak bakıp "Xbox Series X bu oyunda daha kötü performans vermiş bu konsol rezalet, Xbox Series X bu oyunda daha iyi performans vermiş bu konsol mükemmel ; Playstation 5 bu oyunda daha iyi performans vermiş bu konsol mükemmel, Playstation 5 bu oyunda daha kötü performans vermiş bu konsol rezalet" gibi veya buna benzer açıklamalar yapan kişiler birden inanılamayacak şekilde arttı. Sırf bu tarz kişilerin sayısı arttığı için bu bahsettiğim kendini tarafsız olarak tanıtan Youtuber'lar da daha çok izleyici kasmak için akışa ayak uydurmaya başladılar ve onlara göre kendi kanallarını şekillendirdiler.


    Üzücü olan durum ise bunu sadece Youtuber'lar yapmadı. Pek çok basın kuruluşu bu durumu baz alarak ilerlemeye başladı. Birçok tarafsız basın kuruluşu da bu akıma katıldı ve senelerdir tarafsız olarak bildiğimiz basın kuruluşları bile sürekli olmasa da arada taraflı yayınlar paylaşmaya başladı. Belki bu durum PC tarafındaki ekran kartı stok sorunundan dolayı fiyatların artmasından kaynaklı pek çok kişinin konsol tarafına geçmesi bu durumun bu hale gelmesine daha çok neden olmuş olabilir. Her şeye rağmen tüm paylaşımları tüm gelişmeleri tarafsız bir şekilde her iki tarafı da sırf ortada bir emek olduğu için bile o emeğin hakkını vererek değerlendirmek her açıdan en doğru olan yöntem.





  • Malesef dijital magazalaradan aldigimiz oyunlar ne kadar bize ait olsa da aslinda degiller. Neredeyse butun sirket rastgele bir gerekce gosterer erisimimizi kisitlayabilir.


    Sadece avrupa birligi bu konu uzerinde calisma yapiyor. (fransa agirlikli olarak.) Bir de pc denovo sorunu var. eger oyun denovo sunucularina baglanip lisansini dogrulayamazsa oyuna erisemiyorsunuz single player olsa bile.


    fransa daki musteri koruma burolari surekli sirketlere (genellikle steam e dava aciyor bu olaydan dolayi, en buyuk gerekceleri dijital ortamdan aldigimiz oyunlari vs. satabilmek)



    o yuzden gelecegi saglama almak istiyorsa bir kisi, en iyi yapilacak hamle oyunlar fiziksel olarak bulundurmak.


    CMOS pil sorunu fiziksel oyunlar disinda digerlerini etkileyebilir. tabii tamamen teoride. sony nin nasil bir yol izleyecegini bilemedigimiz icin kesin bir sey soylemek olmaz.


    sonucta kolay test edilebilecek bir durum gibi geliyor bana. cikar pili dene [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 





  • Mortal Shell için PS5'te dinamik çözünürlük desteği gelmiş.


    PS5'te en yüksek native çözünürlük 3200x1800 en düşük native çözünürlük ise 2304x1296


    Xbox Series X'teki en yüksek native çözünürlük 3200x1800 en düşük native çözünürlük ise 2560x1440



    FPS karşılaştırması yapmak isteyenler için Xbox Series X ile alakalı olan performans videosunu da paylaşıyorum :



    Her iki videoda verilen açıklamalar kısmındaki istatistiklere bakıldığında PS5 fps olarak daha stabil duruyor. Xbox Series X ise en düşük çözünürlükte PS5'ten daha iyi bir çözünürlük değeri sağlıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 19 Nisan 2021; 18:54:38 >




  • https://blog.playstation.com/2021/04/19/playstation-store-on-ps3-and-ps-vita-will-continue-operations/



    ps3 ve vita kullanan icin iyi haber, yeterince ses cikartinca sirketler her zamanki gibi geri adim atiyor

  • Multiplayer'de izleyince gördüm, ne kadar doğrudur bilmiyorum ama Days Gone'un yapımcısı olan şahıs yeni oyunu yapamama sebeplerini oyunculara atmış. Oyunun devamını istiyorsanız tam para verip alsaydınız gibi bir şeyler demiş.


    Olay doğruysa arkadaşa sormak lazım, senin oyunun ilk gün alınacak kadar iyi miydi peki? Exc oyun olmasına rağmen yığınla perfonmans hatasıyla çıktın, beceriksizsin bir de utanmadan oyunculara mı laf ediyorsun? İndirimden alanlar bedava mı alıyor sanki? Kasana para girmiyor mu? Rahatsızsan neden indirime sokuyorsun, zorla mı indirim yap diyor insanlar sanki?


    Uzun zamandır oyun yapmamaları da bahane değil. Ghost oyununun yapımcısı da acemi bir firma ama taş gibi bir oyun yaptılar. Yeni bir ip olmasına rağmen insanlar tarafından takdir ve beğeni topladı. Başka bağımsız yapımcılardan da tonla örnek koyarım şuraya. Nerede hata yaptığını düşünmek ve kendini geliştirmek yerine suçu başkalarında arayan insanlara gıcık oluyorum.





  • Ama ironi de burada hocam. Ortaya genelleme yaparak konuşuyorum* Hem oyun iyi değildi sorunluydu, hem çoğu oyuncular indirimde aldılar, plus ile bedava aldılar. Hem de SONY devam oyunu etmiyor diye Days Gone 2 için çıldırıyorlar. E madem iyi oyun değildi ve ucuz yada bedava aldın neden Days Gone 2 istiyorsun?


    Bende days gone'ı ucuzken pri hakkını aldım sattım. Güzel mi güzel di. Ama o kadar efsane veya sorunsuz bir oyunda değildi. Sony kaliteye önem veren bir firma, Otoritelerden her zaman 70 puan alan oyunlara çıtını çıkarmasa Sony, kaliteli oyunlar oynamazdık Sony stüdyolarından. Tüm SONY stüdyoları salardı işi, optimize bug ve puanlar yerlerde öyle oyunlar çıkmaya da devam ederdi.


    Killzone: Shadow Fall berbattı SONY kesti önünü, Guerilla Games'e de ufak fırçasını atmıştır daha iyi oyun ettirdiler Horizon Zero Dawn ortaya çıktı.


    Infamous Second Son idare eder bir oyundu SONY kesti önünü, Sucker Punch şimdi çok daha güzel olan Ghost Of Tsushima yı ortaya çıkarttı.





  • Hocam zaten oyunun devamını isteyen kitlenin çoğunluğu oyunu ilk gün alan kitledir. Yani oyun başarılı ve güzel olsa çoğu insan beklemeden ilk gün alırdı. Last of Us'un 2 oyununu da beklemeden oynadım çünkü oyunlar o kadar başarılı ve güzel ki indirim mi bekleyeceğim bir de diyorsun. Days Gone tamamen sorunsuz çıksaydı bile sıkıcı bir oyundu. Özgün bir fikir ve temaya sahip değildi. Kendilerini geliştirip daha iyi oyun yapmaları onlar açısından daha iyi olur. Çünkü Sony altındaki oyun firmaları için büyük bir şans.


    EA daha küçük hatalar yüzünden nice efsane stüdyoyu kapattı. Sony gibi firma yok çok fazla. Sony devamının çıkmasına engel oluyorsa demek ki gerçekten Sony standartlarının çok altında bir iş yapmışsınız demektir, hatalarından dersler alıp daha iyi oyunlarla karşımıza çıkarlar umarım.

  • discord ve microsoft simdilik anlasamamis gibi duruyor (10milyar dolar) discord halka acilacak buyuk ihtimalle.


    https://www.wsj.com/articles/discord-ends-deal-talks-with-microsoft-11618938806?mod=e2tw

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onvious

    discord ve microsoft simdilik anlasamamis gibi duruyor (10milyar dolar) discord halka acilacak buyuk ihtimalle.


    https://www.wsj.com/articles/discord-ends-deal-talks-with-microsoft-11618938806?mod=e2tw

    İyi olmuş. Discord'u seviyorum, Microsoft çatısı altında muhtemelen bozulurdu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FidelityFx özelliği Xbox Series XS için ve rx6xxx serisi için gelecek ve buda ps5 in tekrar tekrar rdna 1.5 olduğunu kanıtlamış oldu aynı zamanda fps testlerinde konsollar yeni çıkmışken kafa kafaya idi ama artık optimizasyonlarla net +20 fps fark atmaya başladı series x.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komenyus123 kullanıcısına yanıt

    FidelityFX, PS5'e de gelecek. Hatta AMD planına göre hem kendi RX5000 serisi kartlara hem de RDNA2 olan RX6000 kartlara, Xbox Series X/S 'e ve PS5'e getirmeyi düşünüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 21 Nisan 2021; 0:32:12 >
  • Bayadır fake üye damlamıyor, kıyamet kopacak sanırım [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 


    Bu arada yeni nick hayırlı olsun hocam. Snake reyis iyidir.

  • Sağolasın hocam. Snake reyisi özledim. Koca PS4 nesli boyunca MGS4 remaster bekleyip durdum ama inşallah bu sene SONY ile şu Metal Gear Solid söylentileri doğru çıkarda hem remasterlar hemde bir remake görürürz

  • 
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.