Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 7ender , oliwander , oliwander , Sine-FİL Daha Az
4 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 11 Misafir (4 Mobil) - 8 Masaüstü7 Mobil3 Android
5 sn
107.764
Cevap
259
Favori
3.949.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Periah kullanıcısına yanıt

    İnsan onuru,insan gibi benzetmelerinize çok katılmasam da, Xbox'a bu yazıda https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147505569 belirtmiş olduğum adımlarından dolayı ısınamasam da Game Pass,Microsoft'un Türkiye'deki müşteri hizmetleri ve sağladığı müşteri memnuniyetinden dolayı ben bu fiyat ve ekonomiyle alakalı haklı yazıya şapka çıkarırım [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 19 Ocak 2021; 20:42:29 >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Fakirim, oyun alacak param yok demiyorda onurum var diyor. gamepass ten önce sen ne halt ediyodun acaba? Hayatında oyun oynamadın herhalde, gerçi torrentten falan çekiyormuşsundur onurlu olarak.
  • Kratos vs Thor kapışması geliyor. God of War Ragnarok sadece Playstation da.
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hacı PS5 kullananlar adam değilmiş Sony fakirlere şutluyor oyunları dedi ya bu varoş Periah kendini aştı iyice. İki gündür kendi gelip gidip veresiye oyun hesabı yapıyor fakir insanları aşağılıyor bir de bu ne çeşit bir üye ben anlamadım :D [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • Periah kullanıcısına yanıt
    Kendimi niye bu şekilde avutayım? :D

    Benim bu işten bir çıkarım yok, istediğim oyunu, istediğim platformda oynuyorum, yazdıklarına bakılırsa sen kendini avutma içerisine giriyorsun, oyunlar üzerinden konuşurken insanlıktan girip onurlu olmaktan çıkmışsın, hayat felsefesi üzerine tez yazmıyoruz. Senin ve genel Xbox sahiplerinin arkasına aldığı şeyin gerçek ve inanılır olmadığını söylemek sana bunları yazdırmamalı. PS sahiplerini de keriz ve düşünemeyen ergen varlıklar yerine koyarak ayrıca saygısızlık yapmışsın.

    Game Pass şu an ekranımda açık, tekrarlıyorum, kütüphanenin %95'i, hatta belki daha fazlası AA oyunlarla dolu, bana sürekli gelecekten bahsediyorsun, geçmişte yaptıkları bir halt yok çünkü, bana bu firmanın sizi yapacaklarına dair ikna ettiği şeye inandıramazsın, ortada bir referans yok, aksine, yalanlarıyla oyuncularını - kullanıcılarını boş vaatleri ile kazıklamış bir şirket var.

    Microsoft'a kalsa, yıllardır uçup kaçıyorlar zaten, sizi de bu gerçekleşmeyecek hayallerine sürüklüyorlar, "En güçlü konsol" diye lanse ettikleri alete yaptıkları ilk önemli oyun sunumunda örnek olarak tek kişinin geliştirdiği oyunu gösterip tanıtacak kadar kafaları güzel bir firmadır Microsoft. Hoş, o artık "En güçlü Xbox konsolu."

    Senin şu an yaptığın doğmamış çocuğa don biçmekten farksız, "yapacak, olacakla" bu işler yürümüyor.

    Bir de bellemişsin "danaya girer gibi" lafını, kullanıp duruyorsun, şahsen ben bunların hiçbirisini yapmıyorum ama genel bir cevap vereyim.

    1) Xbox ile PlayStation pazarı neredeyse dünyanın hiçbir yerinde eşit değildir, her zaman PlayStation daha çok kişiye hitap etmiştir, bu da doğal olarak daha yoğun insan nüfusu demek, daha yoğun insan nüfusununda nelere sebep olacağını açıklamama gerek yok sanırım.

    2) Bir de Xbox'ta olmayan en büyük eksik var ki, bu özel oyunlar "yoğun nüfus" için çok şey ifade edebiliyor, bir kullanıcı Assassin's Creed Valhalla almıyor, onun yerine Ghost of Tsushima oynamak istiyor, yani kişi, normal bir oyun için kardeşliğe girmezken bu efsane özel oyunların hatrına böyle bir karar alabiliyor, bu da senin gibilerin daha da gözüne batıyor.

    3) 1. madde de belirttiğimle bağlantılı olarak Xbox'ta ki oyuncu sayısı çok az, ki ona rağmen "danaya girer" gibi oyun alanlar Xbox'ta da var. Yani bu PlayStation özelinde getirilebilecek mantıklı bir eleştiri değil.

    4) Sanılır ki her oyun Game Pass'te, Xbox sahipleri hiçbir oyuna 5 kuruş para ödemiyor ama ergen PS fanatikleri oyunları 600₺'den alıyor :)

    PlayStation'da da, Xbox'ta da oyunlar genel olarak aynı fiyatlardan satılıyor, bugün sen Far Cry 6 veya Call of Duty Game Pass'e geliyormuş gibi muamele yapar ve bunlardan bahsetmezsen objektif olduğun konusunda inandırıcılığın kalmaz.

    --------------------------------

    Şimdi, gelelim esas konuya, burada sorun senin veya benim oyunu pahalı - ucuz oynamamız değil, hiç kimse başka bir kimsenin cebine, cüzdanına karışamaz, karışıyorsa o onun saygısızlığıdır. Kaliteden bahsediyoruz, fiyatlardan - seçimlerden değil, sen şu an git AA oyun oyna benim neden umurumda olsun?

    Sorun, bazılarınızın Microsoft'un kaliteli işler yaptığını savunmasıydı, güzel, burada kendi kalitenin daha önemli olduğunu söylemişsin, ikna olduğuna göre konu kapanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 19 Ocak 2021; 21:58:20 >




  • Press a Key kullanıcısına yanıt
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    Arkane Studious : Dark Messiah , Dishonored, Prey, Wolfenstein

    Obsidian: Fallout New Vegas, Pillars of Eternity, South Park, KOTOR 2 ( Ayrıca bu adamların öncesi de var.)

    İD Software : DOOM , QUAKE, RAGE

    Turn 10 Studios : FORZA

    Ninja Theory: Devil May Cry, HellBlade

    Bethesda: The Elder Scrolls, Fallout



    Bunlar sadece birkaç stüdyo. Eğer bu referanslar yetmiyorsa bence bir göz doktoruna başvurman gerekiyor. Çünkü bu oyunları ve stüdyoları referansdan saymayan birinin oyunlar hakkında ne söylediğini kimse kaale dahi almaz. Üstüne yukardakiler ve onlar gibi 24 stüdyo ve yakın zamanda gelecek yeni haberlerle daha çok stüdyo gamepass'in temellerini oluşturuyor. Bütün bu stüdyoların bugünkü ve yarınki tüm oyunlarını satın alıyoruz biz aslında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Ocak 2021; 22:9:38 >




  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Bunlar bir referans değil, kararı saydığın stüdyolar değil Microsoft veriyor, önce oyunlar çıkacak, kendilerini ispatlayacaklar, bu sisteme alışacaklar, öyle. Sen dereyi görmeden paçayı sıvıyorsun.

    Microsoft'un elinde en baba stüdyolar bile çürüyebilir ama bunu bilemeyecek kadar bilgisizsin :)

    Oyunculuk hayatın Game Pass ile başlamış sanırım, bu kadar kaliteye, insan onuruna kafayı taktığına göre Game Pass'ten öncesine kadar Atari'de tetris oynamış olabilmen muhtemel.

    Acaba daha önce bu saydığın stüdyoların oyunlarını para verip oynadın mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 19 Ocak 2021; 22:25:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Press a Key

    Bunlar bir referans değil, kararı saydığın stüdyolar değil Microsoft veriyor, önce oyunlar çıkacak, kendilerini ispatlayacaklar, bu sisteme alışacaklar, öyle. Sen dereyi görmeden paçayı sıvıyorsun.

    Microsoft'un elinde en baba stüdyolar bile çürüyebilir ama bunu bilemeyecek kadar bilgisizsin :)

    Oyunculuk hayatın Game Pass ile başlamış sanırım, bu kadar kaliteye, insan onuruna kafayı taktığına göre Game Pass'ten öncesine kadar Atari'de tetris oynamış olabilmen muhtemel.

    Acaba daha önce bu saydığın stüdyoların oyunlarını para verip oynadın mı?

    Bunun orijinal oyun aldığına ihtimal vermiyorum ömrü hayatı boyunca. Almıştır zamanında kırık bir xbox 360 ordan geliyordur bunun xbox fanboyluğu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen olabilir :)
  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    Zamanında çok oyun oynadım aslında. Fakat son yıllarda bu tarz cafcaflı büyük serilerden daha çok ufak bütçeli ama ilginç oyunlara yöneldim.


    Mesela SOMA muhteşem bir oyundur. Darkest Dungeon ufak ama harika bir oyundur. Tales of Berseria ne grafik nede oynanış olarak birşeye benzemeyen ama hikayesi ile beni alıp götürmüş bir oyundur. What Remain of Edith Finch güzel ve aynı anda pekçok farklı oyunu oynuyormuş gibi hissettiren karanlık bir masal gibi gelmişti. Stanley Parable her oyuncunun mutlaka oynaması gereken eşi benzeri olmayan bir oyun ve saire ve saire. Yani büyük oyunlar, harika grafikler , muhteşem animasyonlar yerine Dreamfall Longest Journey gibi bir deneyimi tekrar yaşamak isterdim.


    Benim oyunculuğumun artık olgunlaştığını düşünüyorum. Elimde silah birşeylerin kafasını patlatmaktansa derin bir hikaye veya sanatı daha çok önemseyen bir oyuncuya dönüştüm. Gamepass'de böyle oyuncular için çok güzel seçenekler olduğunu düşünüyorum. Mesela The Tale of Two Sons sırf gamepass'de gördüğüm için oynamıştım normalde kaçırmış olacağım muazzam bir oyundu. Hatta bu oyunu oynarken annemde yanımda bakıyordu animasyon film zannetmiş bittiğinde gözü dolmuştu : )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Ocak 2021; 22:33:33 >




  • Microsoft Far Cry 6, Resident Evil 8, yeni Assassin's Creed gibi oyunları d1 sisteme getirmediği sürece Gamepass sistemi çöp kalacak. Eskimiş AAA oyunları ile AA oyunlar için bu sisteme üye olunmaz kimse kusura bakmasın. Her sene 2 3 AAA oyunu d1 eklerse o zaman anlamlı olur.

    Ayrıca çıkmamış oyunları Sony oyunları ile kıyaslamak da ne demek oluyor anlamıyorum. İnsanlar Microsoft'a güvenmiyorlar haklı sebeplerden. Önce güven kazanması gerekiyor. Geçen nesil oyuncuları kendilerine küstürdüler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheryl Mason -- 19 Ocak 2021; 23:3:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalitesiz ne yorum varsa kaldırmış yöneticim teşekkür ederiz hepsine. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 


    Bu gamepaspasçı Xboylar üzüntüden bazen gazı fazla alıp sokakta görse gözüne bakamayacak adamlara hakaret ediyor bu rahatlık nereden [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 


    Konuya sadık bir haber paylaşım varsa görmek isteriz mesela PS5'in geçmediği bir yer kaldımı artık? :D

  • Geforce now Türkiye'ye sunucularını getiriyor. Yakında xcloud da gelir. Ne dersiniz; konsolları ve pc leri satmaya hazırlanalım mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirinbaba33 S kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Geforce Now ile ilgili bildiklerimi teyit ettirmek için yazıyorum, bilginiz varsa yanıtlarsanız sevinirim. Bu sistem Epic, Steam vs. platformlardan PC sürümleri satın alınan oyunları 1080P'de stream ederek oynamayı sağlıyor değil midir? Herhangi bir kütüphane hizmeti yok. İçerisinde desteklenen oyunlara baktım, third party AAA oyunlar mevcut. EA oyunları, Microsoft oyunları vs. desteklenmiyor gibi görünüyor.


    Hem Xbox hem PS5 almak istiyordum. Xbox almaktan vazgeçecektim ama sistem Gamepass'ten farklıymış. Yine de third party oyunları PC fiyatlarından oynamak en büyük avantajı sanırım.


    Masaüstü sistemi bir arkadaşıma verdim, elimde Macbook kaldı sadece. Bu haber tam zamanında geldi gibi eğer bildiklerim doğruysa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony fanboyluğu bu kadar da gözünüzü kör etmesin, gamepass’e de çöp demezsiniz ya bu kadar da olmaz. Tamam mükemmel bir sistem değil ama uygun fiyatlı birçok kaliteli oyuna erişilebilecek sistem gamepass. İçeriğindeki oyunların size hitap etmemesi veya birçoğunu oynamış olmanız sistemi çöp yapmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.