Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Glasscannon Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (3 Mobil) - 10 Masaüstü4 Mobil1 iOS3 Android
5 sn
107.731
Cevap
259
Favori
3.948.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Estağfurullah hocam, ben de sizlerin yaklaşımını çok seviyorum. Herkes at gözlüğüyle donanım kıyası yaparken (kağıt üstünde) siz hep farklı açılardan bakıyorsunuz.


    Benim anlamadığım şey, iki tarafında işine gelmeyen bir şey bulup yazınca şak diye fanboy damgasını vurmaları.

    Her iki tarafın da güzel olan ve berbat olan yönleri var ve olmak da zorunda. Niye insanlar hep güzel yönlerini konuşuyor ? Ya da biz bu konsolların eksikliklerini belirtince neden damga yiyoruz ? Çok ilginç.

    SERİESX

    +Kağıt üstünde güçlü bir donanıma sahip

    +Gamepadi fps oyunları için biçilmiş kaftan

    +Tasarımı ve ''vapor chamber'' ı daha mantıklı

    +Live altyapısı daha kaliteli

    + gamepass gibi bir nimet var (bizim gibi ülkeler için heleki)

    +Türkiye de ki servis hizmeti gerçekten muazzam

    -O donanımı kullanabilecek kapasitede yazılım uyumunu yakalayamamışlar, ileride donanım-yazılım uyumu sağlanır ve api kütüphanesi iyice oturursa bu konsolla güzel işler yapılabilir

    -Direkt olarak amd nin masaüstü teknolojilerini neredeyse hiç implementasyon yapmadan konsola adapte etmeye çalışmışlar fakat DirectX12 Ultimate e geçişin de etkisi olarak cihaz şu an rakibinden daha düşük performansda çalışıyor

    -1 tane olsun çıkış oyunu görmek isterdim en azından.

    -Maalesef exclusive mantığını microsoft yok etti, xbox360 dönemindeki gibi exclusive anlayışları yok, daha çok ''ekosistem'' kurma kafasındalar


    PLAYSTATİON5

    +Çıktığı yıl piyasayı domine eden exclusive oyunlar

    +Dualsense resmen bir teknoloji harikası, umarım herkes deneme fırsatı bulur

    +Donanımlarında kullanılan teknolojiler SeriesX den daha da öte, sadece AMD den rdna2 based bir gpu alıp bırakmamış, kendilerine özel implementasyonlar da katarak sunmuşlar

    +Sony her zaman yazılım-donanım uyumunu çok iyi yapıyor, öyle olmasa ps4 gibi 1.4tflops luk bir makinede tlou2, ghost of tsuhsima, gow gibi oyunları oynayamazdık

    +Tasarımını bir çok kişi beğenmese de gerçekten ''next-gen'' duruyor

    -Dualsense harika ama daha şimdiden tetiklerin kırılması, gevşemesi haberleri korkutmuyor değil

    -Exclusive oyunlar gerçekten kaliteli ve güzeller ama özellikle kardeişlik falan yapmıyorsanız çok pahalılar (649-549)

    -Gamepass gibi bir sistem görmek isterdim. PSnow gibi stream gaming servisinden den öte gamepass gibi tam bir servis çok daha güzel olurdu

    -Hala daha coil whine sorunu çözülememiş (evet donanıma bir zararı yok ama can sıkıcı bence), ps3 slim, ps4, ps4 pro derken bunda da coil whine beni bulacak :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoneix-34 -- 3 Ocak 2021; 20:59:41 >




  • Kendi adıma, 2 tane ps4 eskittikten sonra xboxa geçtim ve one x ile 3. yılım. Next gende tercihim ps5 olacak, one x i game pass için tutmaya devam edeceğim. Xbox tarafında exclusive olarak forza horizon dışında ilgimi çeken bir oyun yok. Gears ve halo başarılı oyunlar ancak bana göre değiller. Ps5 i ise alır almaz kaçırdığım last of us 2, uncharted lost legacy, god of war ve spider man i oynamak için sabırsızlanıyorum. En azından konsolun hakkını veren oyunlar çıkana kadar bu saydıklarım ve ps plus collectiondaki oyunlarla uzunca zaman geçirebilirim. Onex varken series x almak hiçbir şekilde cazip yada gerekli gelmiyor. 1 oyun bile konsol aldırır derlerdi gerçektende öyle. Ps tarafında şahsen beni cezbeden çok iyi oyunlar var. Yeni gamepad ise cabası, gönül isterdiki series x-s in yeni gamepadinede gelişmiş titreşim, ve tetiklere force feedback motorları konsaymış. Ancak dikkatinizi çekerim, ps5 gelsede xbox tan vazgeçmiyorum. en azından önümüzdeki 1 yıl için. Ha tabi sony de gamepass ayarında bir abonelik hizmeti başlatırsa ozaman xbox da kalmak için bir neden bulamıyorum. Kağıt üzerindeki 1-2tflops işlem gücü farkı yada bana göre ps5 in çirkin tasarımı series x almak için yeterli değil. Kağıt üzerindeki rakamlara takılıcak ve buna göre konsol alacak olsam zaten konsol almaz, tüm teknik detaylarını kendi belirlediğim mini itx bir kasa ile yoluma devam ederim. Konsol alma amacımız zaten bu detaylarla ilgilenmemek, düğmesine basıp kullanmak değilmi?





  • okan kullanıcısına yanıt

    Teraflops sizin de dediğiniz gibi ham işlem gücünü belirtir sadece, bununda konsol performansını doğrudan etkilediği söylenemez.

  • Phoneix-34 kullanıcısına yanıt

    Güzel bir özet olmuş.Elinize sağlık.  

  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam senin de etkin-katkın yok değil  

  • okan kullanıcısına yanıt

    Profil resminiz internetim acaba gitti mi diye sorgulamama ve internetimi kontrol etmeme sebep oldu  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 3 Ocak 2021; 21:2:59 >
  • MortalRide kullanıcısına yanıt

     

  • Microsoft en azından bir çıkış oyunu yapmalıydı xbox series x in gücünü tam olarak yeni nesil bir oyun ile gösterebilmek için halo infinite bunun için çok uygun bir oyundu ama ya bunu göze alamadılar yada oyun bitmedi ve cilalamak istediler sonuç itibariyle yeni bir konsol çıktığı zaman alan oyuncular ilk önce yeni nesil bir oyun ile denemek isterler bu konuda Sony tarafını tebrik etmek gerekir bekleyip göreceğiz 1 sene içinde neler olacak bakalım şuan için iki konsol adına konuşmak ve satın almak için çok erken diye düşünüyorum

  • Bence konsollar bu nesilde güçlü çıktığı için multiplatform geliştiriciler optimizasyonla fazla uğraşmıyorlar çünkü yeni mimari ve güç sayesinde işleri baya kolaylaştı. O yüzden dinamik 4kyı yapıştırıp geçiyorlar. Konsol kitlesinin çoğunluğu da bu detaylara kafa yormadığı için nabza göre şerbet veriliyor.
    One ve ps4 çok güçsüz oldukları için tüm geliştiriciler iyi optimizasyon için baya uğraşıyor, o cihazların tüm gücünden faydalanıyorlardı. Biz de sandık ki yeni nesil konsollar üzerinde de aynı ivedilikle çalışacak geliştiriciler. Öyle olsaydı inanıyorum ki dirt5 gibi bir oyun native 4k60fps çalışırdı iki konsolda da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.gamesradar.com/were-able-to-show-the-difference-from-whats-possible-today-with-whats-possible-tomorrow-inside-epics-unreal-engine-5//?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber


    Playstation 5 konusunda paylaşılmış ama Playstation 5 konusuna bakmayıp burada olan üyeler için paylaşmış olayım bu linki.Oyun dünyası yeni bir geleceğe doğru gidiyor ve bu gelecekte birçok şey detaylarda gizli olacak.Bu konuda olan herkesin okumasını tavsiye ederim.Benim yeni nesil için zaten heyecanım vardı ama bu yazıyla birlikte olan heyecanım birkaç kat arttı. 





  • MortalRide kullanıcısına yanıt
    Xbox adına güzel gelişme, bir çok xbox birinci parti oyunu Unreal kullanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Funder kullanıcısına yanıt

    Hocam işin ilginci her iki platformda da 4k60fps çalışan ve bu oyundan çok daha kapsamlı oyunlar var. Mesela xbox da gears var, forza4 var. PS5 de ghost of tsuhsima var, days gone var ve bu oyunlar tam olarak nextgen patch almamış oyunlar. Bir çoğunun fps kilidi kaldırılıp 4k modu eklenmiş oyunlar. Bence de bir çok third party oyun geliştiricisi tembellik yapıyor.

    O yüzden çok haklısınız




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoneix-34 -- 3 Ocak 2021; 21:57:15 >
  • Bgrn7 kullanıcısına yanıt

    Her iki konsol açısından da çok güzel gelişmeler.Ancak Tim Sweeney Unreal Engine 5 için PS5'in sisteminin mükemmel olduğunu söylüyor.Veri aktarım hız farkı ve bu aktarımdaki gecikmeler asıl bu yeni nesil için önemli olacak şeyler şeklinde belirtiyor.Bunun yanında Nanite'ın yani yeni mikro poligon geometri araçlarının PS5 ile hayata geçirilebildiğinden bahsediyor.Yani tam olarak anlamanız için tüm yazıyı okumanız gerekli.Arkadaki teknoloji muhteşem.Ve yeni nesilde eğer Tim Sweeney'nin dedikleri gibi bu konulara önem vereceklerse PS5'in Xbox Series X'e göre çok ciddi bir avantajı var.

  • Hala live daha kaliteli diyip duran var. PS'de serverlar full dolu, oyundan kaynaklı sıkıntı olmazsa herşey çatır çatır çalışıyor. PS3'ün ilk zamanlarından kalan sözleri hala söylemek saçmalık.


    Xbox bende pc'den devşirme tek artısı gamepass olan (elde başka kozu kalmadı) cihaz. Alındığında size kendini özel hissettirecek bir tane özelliği yok. 4k 120fps diyerek oyuncuları kandırmaları extra cabası.

  • alpalp84 kullanıcısına yanıt

    Xbox live sistemi yıllardır psn den daha iyiydi zaten, ps3 ve xbox360 döneminde de böyleydi hala daha böyle. Madem psn serverları full dolu 16 senedir buna bir önlem alamadılarmı ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    Konsollar çıkmadan önce multiplatform oyunlarda xbox series x, ps5'e ne kadar fark atacak derken, konsollar çıktıktan sonra, xbox series x, ps5 ayarında olabilecek mi diyoruz. Xbox fark atacak derken, ters köşe olduğunu gördük. Ps5'in nextgen versiyonlarda daha iyi perfromans verdiğini gördük.Grafik performansı eşit bile olsa mark cerny'i takdir etmek gerekir. Daha zayıf gibi görünen grafik işlemcisi ile eşit olmayı bırak, daha iyi performans verdiğini bile gördük. Ben ne ekran kartı tarihinde, ne de konsol tarihinde, gpusu güçlü olanın geride kaldığını görmedim. Bunun aksi bir durum olacağınıda zannetmiyorum.Bu böyle nesil sonuna kadar gider.

    Yanılıyorsun dostum ps5 gibi Xbox series x de stok yok Türkiye harici .

    Xbox da MS nin hedefi nedir bilmem ama talep epey iyi görünüyor .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dwimmerlaik kullanıcısına yanıt
    Yanlış mesajı alıntı yaptınız sanırım.
  • MortalRide kullanıcısına yanıt
    Uzun vadede ortaya çıkar galiba bunlar acaba bu nesilde pro modeller görür müyüz yoksa bu konsollar ile biter mi nesil
  • Şu an halihazırda AMD tarafının Nvidia'ya rakip olarak bir DLSS benzeri teknoloji geliştirdiğini biliyoruz.Bu teknoloji hem RDNA2 hem de RDNA1 mimarisine implemente edilecek şekilde tasarlanacak diye sızıntılar vardı en son.Bu DLSS benzeri teknolojinin yeni nesil konsollarda da implemente edilebileceğini düşünüyorum.Böyle olursa yeni nesil konsolların ömrü ciddi derecede uzar.Bu yüzden ben bu nesilde ara bir konsol olmayacağını düşünüyorum.Ancak eğer bilgisayar ve grafik teknolojisi daha hızlı ilerlerse de Pro model tarzı konsolları görmemiz için en az 4-5 sene var.Ancak dediğim gibi benim düşüncem bu nesilde ara konsol olmayacağı yönünde.Önceki nesilde ara konsol çıkma sebebi zaten 4K çözünürlüğün yaygınlaşmış olmasıydı.8K çözünürlük maliyetten dolayı yakın bir zamanda yaygınlaşmayacağı için Pro modeli çıkmayacağını düşünüyorum.Çıkacak olsa bile dediğim gibi önceki nesilden çok daha uzun bir süre sonra çıkar.




  • Hocam ps4 ve x1 çıktıkları dönem pc teknolojisinin çok gerisinde konsollardı, o yüzden özellikle ilerleyen dönemlerde oyun geliştiricileri bu konsollara oyun geliştirmekte zorlanmaya başladılar, optimizasyon çok zaman alıyordu, geliştiricilerin çok güzel fikirleri vardı ama ellerinde ki potansiyel de bir o kadar kötüydü ve bu nedenle de pro ve onex konsollarını gördük fakat şu an ki konsollar piyasada ki high-end pc ler ile denk kapasitedeler bence bu jenerasyon pro vs göreceğimizi sanmıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.