Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: RocK__StaR , oliwander , oliwander , frkmngr9153 Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 10 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü3 Mobil
5 sn
107.611
Cevap
259
Favori
3.941.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
166 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
50. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fhrstw kullanıcısına yanıt

    Sıvı metal bence de çok güzel bir iş ama gerçekten anlayamadığım şekilde gddr6 ram ler 90-95 derecede çalışıyor konsolda. Bu belki şimdilik bir sorun olmayacaktır da özellikle yaz aylarını bilemiyorum. O yüzden hiç bir konsolu çıktığı gibi almamakta fayda var [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • Detaylı bir şekilde teknik olarak önceki nesil baz alınarak karşılaştırma yapılırsa :

    Playstation 4 2013 yılında tanıtıldığında AMD'nın HD7850 gpu'su baz alındı. Ortalama performansı 1.7 tflops.
    Aynı yıl satışa çıkan Nvidia'nın orta seviye olarak tabir ettiği Gtx760 ekran kartı 2.3-2.4 tflops. GTX760 HD7850'nin ortalama 1.4 katı.

    Playstation 5 2020 yılında 10.28 tflops olarak çıkış yaptı.
    Bu yıl satışa çıkacak olan Nvidia'nın yine orta düzey sayılabilecek RTX3060 ekran kartı sızıntılara göre 14.28 tflops olarak belirtiliyor. RTX3060 PS5 Gpu'sunun 1.38-1.39 katı.

    Bu şekilde baktığımızda Playstation 4 ,7 sene boyunca tam performans olarak kullanılabildi.Aynı mantıkla baktığımızda Playstation 5 de en az 5-6 sene gitmesi ihtimali hiç de imkansız değil.Daha fazla da gidebilir.Çünkü bu dönemde Nvidia'nın DLSS üzerinde çalıştığı gibi AMD tarafı da kendi teknolojisini geliştiriyor ve bu oyun sektöründeki performans için çok büyük bir olay.Bu şekilde bakıldığında teknik olarak hem Xbox Series X hem de Playstation 5 tarafı aynı kararlılıkla devam ediyor.Bunun yanında konsol optimizasyonunu ve farklı teknolojileri saymıyorum bile.




  • Piyade_Nefti P kullanıcısına yanıt
    Valla umarım sony hesabı yapmıştır eğer ps5 alan adamın klimasıda vardır diye düşündüyse büyük sıkıntı gerçekten 10 derece fark eder belki daha fazla yongadaki lehimler oynasa bile büyük sıkıntı olur. Belki adaptive yaparlar belli sıcaklığın üstüne çıkınca frenler bir yazılım güncellemesiyle olur heralde.
  • Playstation5 P kullanıcısına yanıt

    Deathloop ve ghostwire ı örnek vermemim sebebi bu iki oyunun da berhesdanın yayınladığı oyunlar olması. starfield olayına söylenti dediniz ya bu iki bethesda oyunu playstation platformuna 1 sene süre ile özel çıkıyor. son çıkan elder scroll scrolls oyunu skyrim 2011 de yılın oyunu ödülünü aldı oyunun incelemeleri ortada metactitiği ortada sırf bethesda yı microsoft satın aldı diye oyuna boşuna oyuna çamur atıyorsunuz bunu söylemeye çalışıyorum tam tersi olsa sony bethesda yı satın almış olsa görüşünüzün farklı olacağı bariz. ayrıca microsoftun bethesdayı satın alma sebebi çaresizlik değil gamepass servisini zenginleştirmek adına yapılmış bir hamle. bir de adamların çok parası var muhtemelen tiktoku bile neredeyse bunlara iteliyorlardı.

  • fhrstw kullanıcısına yanıt

    Bende şu an iki konsol da yok maalesef. Ps4 ü satıp almayı düşünüyorum ama bu ısınma konsu sıkıntı bence. Bu arada testi yapan adam yan kapakları sökünce sıcaklık azalıyor diyor. Hatta daha sıcak iklimlerde yaşayan kişilere kapakları takmayın diyen bile var. Bilemiyorum ama 70 derece ve üstü pc ler de sıkıntı demek, bu bana uzun vade de sorun yaratabilir gibi geliyor. O yüzden ps5 alınacaksa 1-2 sene beklenilmeli bence

    + olarak mesela macbook lar da da ram ler bu dereceleri gördüğünde sistem otomatik olarak fan rpm ini sıcaklığı düşürmek adına çok yükseltiyor ve fanlar cidden manyak gibi dönmeye başlıyor. Belki bunda da öyle bir şey yapılabilir.

    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piyade_Nefti -- 29 Kasım 2020; 2:5:45 >




  • Bir PS4 Pro kullanıcısı olarak Sony Türkiye'nin kullanıcıyı ciddiye almamasindan dolayı bu nesilde Xbox' ın öne geçmesini istiyordum.
    Fakat Xbox konsola özel oyun getirmezse yine işi zor.
    İş dönüp dolaşıp Exclusive de bitiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theasus kullanıcısına yanıt

    Sırf dualshock4 kalitesizliği yüzünden 3 tane dualshock4 değiştirdim ve hepside eurasia garantiliydi. Sony sağ olsun suratımıza bile bakmadı [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piyade_Nefti

    Sırf dualshock4 kalitesizliği yüzünden 3 tane dualshock4 değiştirdim ve hepside eurasia garantiliydi. Sony sağ olsun suratımıza bile bakmadı  

    Olabilir hocam. Sony Türkiyenin gerek Nisan ayındaki indirim faciası gerekse Miles Moralesi Türkçe dedikten sonra alay geçer gibi iptal etmesi kullanıcıya verdiği değeri gösteriyor.

    Fakat Xbox kendisini cazip kılacak bir oyun piyasaya sunmayinca insanlar yapılanları görmezden gelmek zorunda kalıyor. Günün sonunda kazanan exclusive oyunlar oluyor. Acı ama gerçek...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theasus -- 29 Kasım 2020; 2:20:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyade_Nefti P kullanıcısına yanıt
    Macbook'larda dediğiniz olay CPU ile alakalı.Son Macbook Air modelinde fan'ın işlemciyle herhangi bir bağlantısı olmadığı için fan ne kadar çalışsa da CPU'yu soğutamıyordu bu yüzden sürekli son hızda dönmeye çalışıyordu.
  • Sırf exclusive diye hikayeli oyun bitirince kaliteli oyuncu mu olunuyor ? Oyun algısı bilmem kaç senede çıkan ve bir kaç gün oynadıktan sonra birdaha yüzüne bakılmayan oyunlardan ibaret olan ps fanboylarının kaliteli oyuncu naralarını kaale almıyorum. O konulara hiç girme istersen, üzülürsün. Kiminle konuştuğunu bilmiyorsun ve benim sikletimde bir oyuncu değilsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theasus kullanıcısına yanıt

    Haaa bir de indirim mevzusu vardı. Tüm dünya indirimli fiyatlardan oyun alırken sony TR bizi sallamadığından biz sadece bakmıştık bak gene sinirlendim [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    Bunda da soğutma bloğu tam olarak ram soğutucularına temas etmiyormuş sanırsam. Ama dediğim gibi de yapılabilir. Ufak bir yazılım ile fan devri ayarlanabilir.

  • Funder kullanıcısına yanıt

    susun beyler shroud konuşuyor. konuş shroud

  • Şişirilen exclusivelerinize bir bakalım;

    Last of Us, Netflix dizisi tadında klişelerle dolu post apokaliptik bir oyun. Gereksiz dramatize edilmiş Hollywood filmi aşırılığında. Oyundaki abartılmış duygusallık oyuna ve karakterlere samimiyetsiz bir hava katıyor. Telltale'in Walking Dead serisi daha çarpıcı bir hikaye anlatımına sahip. Telltale's WD > Last of Us.

    Dövüş sistemi animasyonları çok kaliteli olmasına rağmen içerik olarak Spiderman kaç sene önce çıkmış olan Arkham Knight'tan daha zayıf kalıyor. Yeteri kadar yan görevler beyin zorlayıcı düşmanlar ya da bulmacalar yok. Sadece sinematik güzel görsellik ve ortalama hikaye var. Risksiz yapımlar her zaman berbat olur. Spiderman fanlarına ne versen yer tabi orası ayrı.

    Horizon serisinin konuşmaya bile değmeyecek bir çöp olduğunu azıcık estetik zevki olan adam anlar. Tümüyle her şeyiyle çakma bir bilimkurgu. Sanat yönetmenliği özgünlükten uzak. Dövüş sistemi yok gibi bir şey. Zenginleştirilmiş teknoloji demosu. Aynı dönemde çıkan zelda kat kat huzur verici ve interaktif bir atmosfere sahip (harita yer yer boş olmasına rağmen) Alttan alta dayadıkları feminizm propagandası da cabası. Mide bulandırıcı bir yapım bunu da geç

    God of War. İlerlemeli dövüşlü 30 saatlik bir sinema filmi. Farklı bir yolculuk hikayesi, ama oyun mu? Hayır. Konsol aldırır mı? Hayır. Kratos'un bazı quote'leri hoşuma gitmişti gerçi. Çoluğunu çombalağını katletmiş bir hıyara insanlar nasıl hayran oluyor anlamak güç.

    Ghost of Tsushima;
    Estetik açıdan hoşuma giden bir oyundu
    Leşoğlu leş Türkçe çevirisi olmasaydı. Bu Sony Türkiyeyi kim idare ediyor arkadaş? Pusat falan nedir bilader elin japonyasında? Bu tür tarihi yapımlarda çeviriler ne kadar sade olursa o denli atmosferi bozmaz. Kelimenin karşılığı yoksa - ki var- zorlama. Oyundaki pastel grafikler düellolar gerçekten hoşuma gitmişti oyunun tekrar etmesi bir yana. Sorun şu ki, Abi bu Sony kesinlikle oyun yapmıyor. Bu adamlar türleri kaynaştırıyor. Fullhdfilim izleyicisi adamların hoşuna gidecek işler yapıyor.

    Bloodborne. O kadar çöpün arasında tek gerçek oyun. Evet arkadaşlar bu oyunu oynuyorsunuz. Sinematik yok muhteşem görseller var From Software'in başyapıtı falan filan. Beni sarmaz ama güzel oyun.


    Evet gördüğünüz üzere koca bir nesilde elimizdeki tuşa basmalı böyle oynamalı exc oyun sayısı: 1
    God of war'u da ekle hadi o biraz hibrit gibi. Bu tantana bu kadar. Aksini iddia edemezsin. Söylediklerim %97.38281 doğru ve sen bunu içten içe biliyorsun. Sadece para verdin. Evet biliyorum para verdin. Ve paranın karşılığını almak istiyorsun. Suyunu çıkarmak ve o lanet olası platini almak istiyorsun. Seni anlıyorum dostum. Ama benim bunda günahım ne? Söylesene ahbap xbox aldık diye yeterince yermedin mi? Ohh Ellie aşkım... Gitar çalalım ouh ouhhuh uhhhhhhhuuhuh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Piyade_Nefti P kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz gibi Gamers Nexus kanalında incelenmiş sanırsam.Orada ve Notebookcheck sitesinde bahsedilene göre soğutma bloğu üst bölümdeki ramlere temas ediyormuş.Alt kısımlarda kalanlara temas etmiyormuş.Bence fan devrini ayarlamak yerine yeni üretilecek olanlarda soğutma bloğunda ufak bir değişiklik yaparak veya ramler için farklı soğutma çözümleri kullanarak bu sorun yeni partilerde giderilebilir.Gerçi ramleri üreten firma ramlerin maksimum sıcaklıklarının 105 derece olduğunu açıklamış sanırsam o dereceye yakın çalışabilir gibisinden.Yine de Playstation tarafından bir çözüm çok daha sağlıklı olur tüketiciler için.
  • Oyunları bu şekilde objektif yaklaşmadan eleştirirseniz aynı şekilde Xbox tarafına baktığınızda hatta PC tarafına baktığınızda piyasada oyun yok.Bu şekilde eleştiri yapanlar genelde sırf bir şeyi eleştirmiş olmak için böyle davranıyorlar sanırım.
  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle katılıyorum. O yüzden ps5 alınacaksa en azından bir 6 ay beklemek çok mantıklı

  • Sığlığın, vizyonsuzluğun vücut bulmuş hali gibisiniz hocam helal olsun. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] Vallahi Playstation'ı, Xbox'ı, PC'yi, Nintendo'yu vesaire herşeyi geçtim komple oyunculuk işini bırakın bence bu kafayla.

  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    Tam aksine Crossplatform oyunların daha kaliteli olduğunu vurgulamaya çalışıyorum. Çünkü DAHA AZ MÜDAHALEYE uğruyorlar. Sosyal mesaj verme kaygıları olmayabiliyor. Geçtiğimiz nesilde Sony'nin fonlayıp etine sütünü karışmadığı (Kojima kaprisli adam karıştırmaz zaten) Death Stranding tarihin en iyi oyunlarından biri. Red Dead Redemption 2 de bu neslin en iyi oyunuydu. Bunu inkar edebilir misin? Demek ki makyajlı oyunlarla ancak Hollywood ile beyni yıkanmış fanatikleri kandırırsın. Gears of War da bomboş bir seri. Gerçekten bomboş. Atmosferi ve oynanışı güzel o kadar. Zaten fazla beklentim de olmadı. Uzaylı vur siper al etc. En kaliteli yapımlar şirketlerin para için "şunu şu zamana yetiştir hikaye kamuoyunda fazla reaksiyon yaratmasın her yaştan kitleye hitap edelim" denilen ekiplerden çıkmıyor. Gerçekten gereksiz duygusallık ve mesaj verme çabası, herkes tarafından anlaşılmak istenmek, derin incelikleri kelimelerle katletmek gibi bir şey. Yazılan hikayelerde oyunların kurgusunda hep bu var. Neyse söz uzar. Umarım anlatabilmişimdir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sabaha kadar tartışın sony yada Xbox belki maaş verir sizlere
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.