Şimdi Ara

Heyecan Verici Özellikleriyle PSP 2 Dosya Konusu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
35.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Süper ötesi diyebilirim :)
  • Beyler bilen var mı neden tegra 3 veya 4 psp2 de kullanılmıyor? 12 çekirdekli bir gpu yerine 4 çekirdekli bir gpu tercih edilmiş. Çok kaybedecek buradan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avatar78

    Beyler bilen var mı neden tegra 3 veya 4 psp2 de kullanılmıyor? 12 çekirdekli bir gpu yerine 4 çekirdekli bir gpu tercih edilmiş. Çok kaybedecek buradan.


    ne kaybedecek.. tegra 3 koy, 12 çekirdekli gpu koy 15 dakika pil ömrü olsun oh maşalla.. her şey grafik kalitesi değildir ki mevcut handheld sistemler içindeki en iyi grafikleri verecek psp2..
  • Evet nintendo 3DS ilk gününde 400.000 adet satmış ki nds nin ilk haftasının neredeyse tamamına denk bir rakam. NDS ilk haftasında 441.485 adet satış yapmış.
    Marka bilinirliği, onaylanmış bir sistem ve yeni özellikler sayesinde çok güzel bir rakama ulaşmışlar.

    Yeni yarışın galibi olarak 3DS -şayet bizi üç boyut zevkinde tatmin edebilirse- çok ta süpriz olmaz gibi gözüküyor.
    Fakat Sony firması mantalite olarak kendini bu yarışın içinde tam olarak gördüğünü düşünmüyorum. PSP2 ye bakıldığında klasik kontrollerin yanında dokunmatik ekranın gelmesi NDS oyun tarzına yaklaşmaktan çok, telefon piyasasında çıkan dokunmatik ekranlı oyun pazarına girmek ve bu gelişen pazardan büyük bir pasta payı almayı hedeflediği kanısındayım (dokunmatik ekranın özellikleri telefonlardaki gibi).
    Zaten PSP phone ile ayrıca bir cihaz çıkarmaları boşuna değil. Aslında PSP nin satış rakamları NDS yüzünden gölgelense de tatmin edici bir sayıda; 60 milyon asla başarısızlık olarak bakılmamalı.
    Hem telefon olarak hem el konsolu olarak çıkacak iki farklı ürün ile kendi piyasasını bölecek olan PSP2 (iki cihaza birden sahip olmak isteyen çılgınlar dışında) pazarını genişleterek rekabet gücünü yükseltiyor. Bize de bu tarz yarışların ne kadar çocukça olduğunu hatırlatıyor. Sonuçta bu yarış tamamı ile kullanıcıların algısı ile alakalı. Kimse iphone serisinin satış rakamlarını buraya taşımıyor. Çünkü kimse onu portatif bir oyun konsolu olarak görmüyor. Oysa telefon olarak çıkan psp phone telefon özellikli oyun cihazı olarak algılanıyor.
    Şimdi biz kullanıcılar olarak konsol savaşlarımızı nasıl yapacağız PSP2 vs 3DS, eh hadi bu güzelde 3DS vs psp phone ? absürt olmadı mı ? belki 3DS vs (PSP Phone+PSP 2), ee iphone, ipad nerede, samsung wave nerede ? Biz PC lerin ne kadar sattığı ile hiç ilgilendik mi?

    PSP2 nin donanımsal özelliklerine gelince arkadan okşama hareketi bana çok pratik gelmedi, eski sisteme uyumluluk için klasik kontrolleri aynen korumaları dokunmatik ekranla bütünleşen bir sistem izlenimini vermedi bende, sanki o da olsun ama buda korunsun gibi bir korumacılıktan dolayı ortaya bir tür kolaj çıkmış. Kısaca son kararımı kurcaladıktan sonra vereceğim.

    Nintendo 3ds büyük ihtimalle benim tercihim olacak, adamlar hakikaten bu işi biliyor. Yeterli bir 3d olup olmaması tek endişem.

    Gelelim grafik konusuna, burada konsolun gücü yanında oyunun grafik tasarımı da çok önemli, şayet böyle olmasa idi super mario galaxy 2 grafik kısmından 10 üzerinden 10 asla alamazdı. Ama tasarımı özgür kılanda konsolun gücü olduğu aşikar. Ben de amigayı çok beğenirdim çünkü grafikleri daha güzel di. Ayrıca oyunları da daha akıcı ve zevkli gelirdi.
    Mesela Commodordaki street fighter benim için tam bir hayal kırıklığı olmuştu. Adam benim karakterimle dövüşmüyordu bile ve çok ağırdı. Oysa amiga da çok başarılı diye aklımda kalmış. Fakat grafiklere rağmen commodore gibi berbat bir klon olsaydı onu da beğenmezdim. İşte benim için grafik her şey değildir bu demek. Önce oyunu seveceksin.

    Sonuç olarak sony her dalda olmasının etkisi ile çok doğru bir karar aldığı inancındayım. Alacağı başarı sonucunda belkide klasik el konsolu anlayışı yavaş yavaş ortadan kalkacak. Şimdi oynadığımız oyunlar da herşeyin dahil olduğu bir sistemin parçası haline gelecek.
  • Bence senelerce Ps3 oynadıktan sonra el konsolunu oynamanın bir mantığı olmaz, ne kadar da heves ederek alsakta birkaç hafta sonra bıkılıyor ve küçük ekran tatmin etmiyor.
    Bu noktadan sonra nintendo ön plana çıkacaktır oyunlar her ne kadar çocuklara hitap etsede ekranın 3d olması insanlara değişik geldiği için psp2 den daha çok sattıracaktır ve nintendonun erken çıkması büyük bir avantaj olacak.

    Psp2 işlemcisinin güçlü olması ileride dezavantaj olarak kullanıcılarını yaralayabilir, bu kadar güçlü bir donanımı bir el konsoluna yerleştirmek bence ileride çok kullanıcının başını ağrıtacak hataların ortaya çıkmasına neden olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commodore63 -- 10 Mart 2011; 14:32:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commodore63

    Bence senelerce Ps3 oynadıktan sonra el konsolunu oynamanın bir mantığı olmaz, ne kadar da heves ederek alsakta birkaç hafta sonra bıkılıyor ve küçük ekran tatmin etmiyor.
    Bu noktadan sonra nintendo ön plana çıkacaktır oyunlar her ne kadar çocuklara hitap etsede ekranın 3d olması insanlara değişik geldiği için psp2 den daha çok sattıracaktır ve nintendonun erken çıkması büyük bir avantaj olacak.

    Psp2 işlemcisinin güçlü olması ileride dezavantaj olarak kullanıcılarını yaralayabilir, bu kadar güçlü bir donanımı bir el konsoluna yerleştirmek bence ileride çok kullanıcının başını ağrıtacak hataların ortaya çıkmasına neden olabilir.


    aksine ben yaklaşık 9 aydır ev konsolu ve pc'yi bıraktım.. bulletstorm, dead space, starcraft 2 gibi oyunları yarım bıraktım duruyorlar öyle ve hep el konsolunda oynuyorum.. alırken yolculuklar ve geceleri film izlerim diye almıştım ama psp ve ds'in bazı oyunları var ki son teknoloji grafiklere sahip oyunları tokat manyağı yapıyor..
  • Doğrudur fakat bir zaman sonra ekran küçük geliyor konsollara göre ve odaklanmak insanı bıktırıyor, devamlı oynamak için konsol idealdir her zaman fakat el konsoluda başka bir keyiftir.
  • eğer ps3 te pc de oynadığımız oyunların aynısını bir de küçük ekranda oynarsanız evet haklısınız bir yere kadar derim. Ama DS bu konuda çok avantaj elde etti. Çünkü dokunmatik ekranda herşeyi bir seferde görüp takip edebildik. Aslında dokunmatik ekran olayı 3 boyutlu grafikleri baltalayan bir durumdur. 2B grafikte ekranın düzenlemesi çok daha iyi oturuyor. (Resim tarihinde de persfektif işin içine girince resim düzeninde sıkıntılar görülmüş.) İkinci ekran kullanımı işte bu yüzden önemli. Normalde iki monitor kullanarak (biri dokunmatik), DS türü bir oyunu oynamak takip etmek açısından herhalde çok zor olurdu. Demek ki DS te yaşadığımız oyun tecrübesini başka bir platforma taşıyamıyoruz.
    Her zaman önemli olan farklı deneyim yaşatabilmek. DS çok fazla çocuk aldı diye satmadı sonuçta, farklı diye sattı.
  • 11 kasımda avrıupada mı çıkıyormuş ngp?
  • nindentonun çok satmasının bir sebebide fiyat uygun ama sony çok pahalıya satıyor mesala ps 3 türkiyede 700 liraya satıyolar psp 450 500 arası ama nintendo 3ds daha pahalı türkiyede 800 lira
  • sniper23 arkadasım 1 aylık konuyu terar hortlatmıssın tebrik ederim

    ben güç manyağı bir insanım benim aletim güçlü olmak zorunda aga
    boyle dedim mi insan git ps3 al diyor yada xbox360 ama psp2(ngp)nin
    uncharted killzone gibi oyunlarını gördükten sonra pcye konsola gelen oyunların psp2yede
    gelecegini gördükten sonra bu aletin gücü konusunda süphem kalmadı
    3DS zevk ve yenilik meselesi sonuçta güç-grafik gibi konularda psp-psp2
    öne gecsede ortada bi zevk meselesi var ki DS satmıs o kadar ama ben ne kadar zevkli olursa olsun DS 3DS
    falan almam bu benim kendi görüşüm ayrıca sony hardcore oyunculara daha cok hitap ediyor

    not: ps3 veya xbox360 almamamın sebebi birkaçyıl sonra üniversiteye gittigimde konsolumu yanımda götürmek istiyorum
    konsolu alıp bir kaç yıl dogru dürüst bile oynayamadan ayrı kalmak istemiyorum bu notu niye yazdım hani biri cıkarda
    ps3 falan al derse diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y4r4s4 -- 12 Nisan 2011; 19:24:30 >
  • psp2 500-600 alsa kırılması 2013 sonu felan derken 400e alınır herhalde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duman7

    psp2 500-600 alsa kırılması 2013 sonu felan derken 400e alınır herhalde


    3dsin 800e satıldığı ülkede 500liraya psp2yi satmazlar herhalde şahsen ben 1000lirayı bulur diye düşünüyorum ps3ün çıkış fiyatını hatırlıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cahitdikici


    quote:

    Orijinalden alıntı: Duman7

    psp2 500-600 alsa kırılması 2013 sonu felan derken 400e alınır herhalde


    3dsin 800e satıldığı ülkede 500liraya psp2yi satmazlar herhalde şahsen ben 1000lirayı bulur diye düşünüyorum ps3ün çıkış fiyatını hatırlıyorum


    fiyatlar biraz distribütörlerlin soygunculuğuna da bağlı. yani vergiyi bahane edip dayayabiliyorlar.. gerçi bizim ülkede vergi de bahane edilemeyecek gibi değil ya neyse. ne bileyim hala 400 liralara nintendo dsi satan yerler var, dsi xl ise sadece ekranı büyük diye 500 liraya kadar satılıyor.. tamamen sony dağıtıcısının merhametine kaldı yani işimiz.
  • İşin doğrusu yeni psp beni pek heyecanlandırmıyor. Yaklaşık 20 yıldır oyun oynuyorum ve artık sırf grafikleri iyi diye oyun oynama çağını geçtim. Her iki konsolu alacağım her zamanki gibi. Ama psp de olduğu gibi sadece exc oyunlar iyi olacaktır diye düşünüyorum. Şu an asker oldugumdan 3ds denemedim umarım o da beni yanıltmaz. Son olarak tavsiyem gücü olan ikisini de alsın. Olmadı arkadaşından alsın adam gibi denesin tadını alsın.
  • Aaa heyecan verdi gerçekten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cahitdikici


    quote:

    Orijinalden alıntı: Duman7

    psp2 500-600 alsa kırılması 2013 sonu felan derken 400e alınır herhalde


    3dsin 800e satıldığı ülkede 500liraya psp2yi satmazlar herhalde şahsen ben 1000lirayı bulur diye düşünüyorum ps3ün çıkış fiyatını hatırlıyorum

    1500 civarlarındaydı ps3 ilk çıktığında
  • süper yapmışlar para biriktirmeye başlamak gerek
  • herkes böylemidir bilmiyorum ama ben 3ds'ten tam anlamıyla NEFRET ETTİM
    teknosada denemeye gittim zaten çok da hevesli değildim gitmemin tek nedeni sınıfımızdaki sony-nintendo kavgasında 3ds hakkında konuşurken yalan söylemek istemememdi
    konsolu elime aldım, zaten tasarımından da kendisi kadar nefret ettim dsten de nefret ediyodum(bende hem DSi hemde PSP var bi bildiğim var ki konuşuyorum) mavisinden nefret ötesi nefret ettim hadi siyahı fln da var dedim o konuyu geçtim ama görüntüye geldiğimde bi ara elimden düşürücektim nerdeyse - zaten gözlüğümü çıkarıp etrafa baktığımda 10 dk sonra gözüm ağrıyo aman allahım o nedir şimdi 3d hakkında yorum yapamıcam çünkü zaten doğru düzgün göremedim gözlerimi ovalamakla meşguldüm gözüm ne kadar ağrıdı(gözlükle) tahmin bile edemezsiniz
    1 hafta sonra fln bi arkadaşım geziye getirdi bizimkiler de önyargılı davrandığımı düşünüp bana ille de gösterdiler tenefüs bitene kadar gözlerimi ovaladım valla
    bu yüzden 3DS bana hiç hiç hiç hiç hitap etmiyor
  • Arkadaşlar ben yurtdışından getirsem acaba oyunları nasıl temin edebilirim? Bilginiz varmı acaba bir de psp oyunları bunda kullanabilecek miyiz?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.