Şimdi Ara

2011 Exclusive Savaşı: Playstation 3 vs. Xbox 360 Dosya Konusu (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
0
Favori
34.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumda herkes oyun geliştiricisi herkes programcı herkes directx opengl profesörü olmuş.

    2005 ten 2011 e geldik, tam 6 yıldır aynı mavra aynı düz fikirler. Halen daha adamlar cell'in çözülemediğini, ps3 e oyun yapmanın zor olduğundan bahsediyor, hiçmi değişilmez, bunlar hala değişmemiş benim zamanımdada böyleydi, hala böyle.

    Ben forzada gt5 teki araç modellemelerini gördüm, hatta fazlasını gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 23 Ocak 2011; 14:00:26 >
  • gta 5 de ne 1000 tane gerek siz araçvar nfs hot p. alır
  • satis rakamlarini gorucez geow 3 milyona ulasir


    killzone 3 2 milyonu gecerse dua edin
  • killzone 2 için satış başarısızlığı hayal kırıklığı diyenleri anlayamıyorum. yahu cod falan hikaye oldu yılın fps oyunu seçildi , 3 milyon sattı daha ne olacak, iyi bir satış nasıl oluyor her iyi oyun 10 milyon mu satacak acaba ? nerede yaşıyorsunuz siz merak etiyorum.

    anlamadığım nokta ps3 ecxleri olunca satışlar hayal kırıklığı oluyor satış olarak hayal kırıklığı dediğniz gt5 pro 5.5 milyon sattı daha geçenlerde firmanın kendisi açıkladı, 5 milyon satmış bir oyuna mgs4 e laf attınız , yetmedi olmadı gt5 e laf attınız şimdiden bir 5.5 milyonu aşmış ve geçen ayda 550 binlik satışla toplamda 6 milyonu buldu bile , killzone laf attınızı 3 milyon satmış , ff 13 e laf attınızı iyi değildi ama xbox da 1.5 milyon buna karşın ps3 de 5 milyon oyun satmış bir oyun. little big planet satışları 5 milyona yaklaşmış , yine uncharted 2 5 milyona yakın satmış..... daha da saymayacam bu kadarı yeter artar bile

    diğer taraftan efsane rpg fable 3 ün satış rakamlarına bakalım 2,78 efsane araba yarışınızı forza 3 4,6 milyon satmış , geriye iki tane ex oyun kaldı halo ve geow başkada yok acı ama gerçek.... bu iki oyunun satış rakamları da gayet iyi geow 2 6 milyon, halo olds 6 milyona yakın satmış bir şey diyemem. bunlar olmasa ms ne yapardı merak ediyorum. yani şu tabloya rağmen konu ps3 exleri olunca kötü , satışlar berbat, hayal kırıklığı oluyor ilginç?

    unutmadan uçuk satış rakamlarına ulaşacağını iddia ettiğiniz alen wake nin satışlarına söylememe gerek bile yok sanırım.
    gerçi topu topu kaç ex oyununuz varki? aslında bunu konuşmaya bile gerek yok ama cevap vermeden de olmuyor. dayanamıyorum daha grafik olayına girmek istemedim fazla yüklenmeyelim

    amacım diğer oyunları kötülemek değil hepside iyi oyun ama bir şekiilde işin sonunu satışa bağlayanlar var bunu öne süren insanlara sağlam bir cevap vereyemi dedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 23 Ocak 2011; 14:58:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ControlYourDream


    quote:

    Orijinalden alıntı: uliking

    Ben de naçizane 1-2 tane yorum yapmak istiyorum öncelikle belirteyim ki iki konsola da sahibim Xbox'a hala yeniyim diyebilirim alalı 2 ay oldu. Hemen hemen bütün özelliklerini de öğrendim diyebilirim.

    İlk olarak burada ki arkadaşlara biraz sakin olmalarını temenni ediyorum sonuçta Ps3 ya da Xbox 360 exclerinden hangilerinin daha iyi olması sizin zevkinize göre belirlenir. Yani kimisi Killzone sever (ben değil) kimisi Halo ikisi de shooter oyunu sonuçta ama farklı türden oyunları karşılaştırmak mantıklı olmuyor arkadaşların yaptığı gibi.

    Burada girmek istediğim bir kısım var, insanlar neden bu kadar grafiklere takmış anlayamıyorum, yani sonuçta bundan 10 yıl öncede oyunlar vardı ve bu grafiklerin onda biri yoktu. Ama şu anda bile eski resident evil, silent hill oyunlarını oynasanız o atmosferden tüyleriniz ürperir yani demek istediğim grafik oyunlarda bir öncelik değildir. Oyun oynarken öncelikler Senaryo, Atmosfer, Oynanabilirlik diye gidebilir ama grafik ne kadar önemli olabilir ki yani ben Uncharted 2'yi de oynadım, Alan Wake'i de yani Uncharted 2 biraz daha iyi gözüksede sonuçta temel farklar yoktu hatta Alan Wake'in önde olduğu taraflar da vardı demeye çalıştığım artık belli standartlar tutturulmuş bir sektörde grafikleri karşılaştırmak saçma benim fikrime göre, çünkü oyunları grafikleri için değil verdikleri zevk için, eğlenmek için oynarsınız ve tek eğlenceniz ağzınız köpürerek oha Kratos'un kasları mükemmel gözüküyor demekse bence oyun oynamanın mantığını anlayamamışsınız demektir. God Of War bundan 6 yıl öncede vardı ve o zaman ki oynadığım God Of War (1) 3'sü kadar eğlenceli hatta senaryo işlemesiyle daha gelişmiş bir oyundu benim için. İşlemcilerin gücünü falan tartışanlara allah akıl fikir versin diliyorum, sonuçta sizin oynadığınız oyunlar belli olduktan sonra işlemcinin ne kadar iyi olup olmadığının size nasıl bir yararı olabilir anlamıyorum.

    Şimdi oyun öğelerine gelirsek Atmosfer demek sadece müthiş grafiklerle beslenmiş bir dünya değildir atmosfer demek Limbo demektir, Metro 2033 demektir. Senaryo demek Sanitarium demektir, Bioshock demektir. Bu iki elementi güzel işleyen oyunlar başyapıt olabilirler tabii bunun yanında oynanabilirlik gibi elementleri saymıyorum bunu son zamanlarda çok iyi yapan oyunlar Heavy Rain, Mass Effect 2, Red Dead Redemption gibi...

    Playstation oyunlarının exclerinden çok beğendiklerim Uncharted serisi, Metal Gear Solid serisi, Heavy Rain, Gran Turismo 5, birde oynamadığım ama kesinlikle oynamak istediğim çok övülen Damen's Souls

    Xbox'da sevdiklerim Mass Effect serisi (artık sayılmıyor), Gears Of War serisi, Halo serisi, Alan Wake'i oynamadım ama yorumlar çok olumlu, Limbo (çok iyi gerçekten)

    bunlar dışında unuttuklarım da olabilir.

    Exc konusunda iki tarafın da çok kaliteli oyunları var bence karşılaştırma yapmak mantıksız çünkü hepsi çok iyi gerçekten, bunun dışında Xbox daha iyi bir konsol bence gamepad'i, menüsü (dashboard), kullanımı ve Live'ı ile beraber buna yorum yapacak varsa lütfen 2 konsola sahip birisi yorum yapsın çünkü Xbox'ın kalitesini anlamak için konsolu bir süre kullanmak arkadaşlarınla toplanıp oynamak gerekiyor, resmen oyun için yapılmış bir makine. Burada PlayStation çok şey yapmaya çalışırken çuvallamış gibi geliyor zaten Psn sistemi cidden çok kötü sadece bir arkadaşımla buluşup oyuna girmeye çalışmak bile bir işkenceydi (Bc2) şimdi Black Ops oynuyoruz ve Xbox'ın rahatlığını tattık ve gerçekten çok rahat.

    Çıkacak Exc'ler konusunda ise Killzone 3 biraz abartılıyor gibi geliyor bilmiyorum beğenenlere saygı duyarım ama evreni beni çok içine çekemedi ne yazık ki ve kontrolleri de bana biraz hantal geliyor gerçi bu sorunu çözmüşler diye duymuştum üçüncü oyunda ama 2. sini oynayan 1. sini oynamayan biri olarak Mgs serisi yada Geow serisi kadar beni bağlayamadı evreni. Multi olarak ise tercih ettiğimi söyleyemem Battlefield 3'ü bekliyorum şu anda. The Last Guardian güzele benziyor yorumum bu kadar, çünkü elimizde çok fazla bilgi yok, Bana biraz Shadow Of the Colossus'u canlandırıyor neden bilmiyorum. Little Big Planet 2 beni pek ilgilendirmese de serinin sevenleri için çok güzel bir oyun. Uncharted 3 hikaye ve kurgu iyi olursa onları geçtim 2'si kadar olursa bile mükemmele yakın olacaktır. Resistance 3, ilgilenmiyorum pek fikrim yok. Infamous 2 çok iyi de olabilir çok kötü de bunu zaman göstericek.

    Xbox cephesinde Gears Of War 3 için yorumum Uncharted'e yaptığım ile aynı 2. si kadar güzel olsun yeter, Forza Motorsport 4 kinect desteği hakkında fikrim yok zaten hali hazırda direksiyonlar varken gereksiz gibi dursada Forza çok kaliteli bir seri ve kesinlikle Gran Turismo ile yarışacaktır. Star Wars kinect güzel bir hikaye, iyi bir atmosfer ve sağlam bir kinect desteğiyle gelirse inanılmaz şeyler başarabilir çünkü kinect desteğini inanılmaz bir şekilde kullanabilecek bir oyun, çığır bile açabilir eğer iyi yapılırsa ama yapılmazsa vasatın altında kalacaktır. Çünkü Star Wars'u Star Wars yapan evrenidir, gizemidir, atmosferidir sadece florasan savaşları değil. (Force Unleashed serisinde olduğu gibi.) Xcom'a yorumum infamous 2 gibi.

    Bence bu yılın potansiyeli en yüksek exc'leri: Uncharted 3, Geow 3, The Last Guardian, bir de Star Wars kinect dediğim gibi çok iyi de olabilir çok kötü de.

    Bunun dışında bence Game of the Year adayları: La Noire ya da Deus Ex: Human Revolution

    Son olarak Kinect ve Ps move konusuna değineyim kinect bence bir çığır açtı sadece oyun yapımcıları farkında değil çünkü teknolojisi eskiden filmlerde gördüğümüz teknoloji gibi eğer potansiyeli iyi kullanılabilirse oyun dünyasının yapıtaşları arasına girecektir.
    Ps Move ise Wii'nin yaptığını daha gelişmiş bir teknoloji, daha hardcore oyunlar (Dead Space 2, Socom vs.), ve daha farklı bir platforma getirmekten başka bir şey değil yani tabii güzel bir şey ama bence Kinect ile karşılaştırılması mantıksız. Kötü bir alet demiyorum sadece getirdiği yeni olan çok bir şey yok.

    Eyyorlamam bu kadar, iyi günler




    Alan Wake'i denedim daha önce bir cafeye gidip yani grafik kalitesini biliyorum orada oyunu bitirmedim anlamında söylemiştim.




  • Xboylar size kolay gelsin. . Ciddi bir cevap yazmaya gelmezmiş .. Hadi siz birbirinizi yiyin ..
  • killzone 2 Yilin FPS oyunu mu orada dur biraz herkezin kabul ettigi bozuk controlleri olan oyun nasil yilin FPS oluyor ??

    CALL OF DUTY MODERN WARFARE 2 le ayni yilda cikmisdi sanirim MW2 ortaligi sildi supurdu...


    bu kadarda sonyboy olunmaz

    sana sorsam simdi xbox live mi psn mi utanmadan psn dersin..


    killzone 3 de controlelleri duzeltmisler . killzone 3 hakkinda olumsuz bisey soyleyemem guzel olmus oyun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 23 Ocak 2011; 16:48:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigbooss

    killzone 2 için satış başarısızlığı hayal kırıklığı diyenleri anlayamıyorum. yahu cod falan hikaye oldu yılın fps oyunu seçildi , 3 milyon sattı daha ne olacak, iyi bir satış nasıl oluyor her iyi oyun 10 milyon mu satacak acaba ? nerede yaşıyorsunuz siz merak etiyorum.

    anlamadığım nokta ps3 ecxleri olunca satışlar hayal kırıklığı oluyor satış olarak hayal kırıklığı dediğniz gt5 pro 5.5 milyon sattı daha geçenlerde firmanın kendisi açıkladı, 5 milyon satmış bir oyuna mgs4 e laf attınız , yetmedi olmadı gt5 e laf attınız şimdiden bir 5.5 milyonu aşmış ve geçen ayda 550 binlik satışla toplamda 6 milyonu buldu bile , killzone laf attınızı 3 milyon satmış , ff 13 e laf attınızı iyi değildi ama xbox da 1.5 milyon buna karşın ps3 de 5 milyon oyun satmış bir oyun. little big planet satışları 5 milyona yaklaşmış , yine uncharted 2 5 milyona yakın satmış..... daha da saymayacam bu kadarı yeter artar bile

    diğer taraftan efsane rpg fable 3 ün satış rakamlarına bakalım 2,78 efsane araba yarışınızı forza 3 4,6 milyon satmış , geriye iki tane ex oyun kaldı halo ve geow başkada yok acı ama gerçek.... bu iki oyunun satış rakamları da gayet iyi geow 2 6 milyon, halo olds 6 milyona yakın satmış bir şey diyemem. bunlar olmasa ms ne yapardı merak ediyorum. yani şu tabloya rağmen konu ps3 exleri olunca kötü , satışlar berbat, hayal kırıklığı oluyor ilginç?

    unutmadan uçuk satış rakamlarına ulaşacağını iddia ettiğiniz alen wake nin satışlarına söylememe gerek bile yok sanırım.
    gerçi topu topu kaç ex oyununuz varki? aslında bunu konuşmaya bile gerek yok ama cevap vermeden de olmuyor. dayanamıyorum daha grafik olayına girmek istemedim fazla yüklenmeyelim

    amacım diğer oyunları kötülemek değil hepside iyi oyun ama bir şekiilde işin sonunu satışa bağlayanlar var bunu öne süren insanlara sağlam bir cevap vereyemi dedim


    Benim Kz hariç ,ps3 exc.'lerinden başka bir oyuna laf attığım felan yok,üstelik kz sadece satış değil,oyun olarak da hayal kırıklığı oldu.

    Kaldı ki,satış olarak bir oyunun dandikliğini ölçemeyiz,nitekim;tüm zamanların en iyi 3-5 oyunundan birisi olan Shenmue,seri olarak Dreamcast'te 1,500.000 adet civarı satmıştı. O zaman Shenmue'ye de mi dandik diyelim,adama gülerler.

    Kz2 nasıl hayal kırıklığı oldu?Olmayan controlleri ve olmayan atmosferi ile...zaten mal meydanda fazla deşmeye gerek de yok.

    Mgs4 olsun Gt5 olsun zaten üst düzey ve emek harcanmış efsane statüsündeki devam oyunları,bunlara söz söyleyen olmadı zaten.Sadece Killzone'in efsane olmadığı ve çok iyi bir oyun serisi olmadığını belirttim.Kaldı ki,fanboyluk tarzım değildir,ayrıca platform farketmeksizin eleştirel bakış açısı olmadan oyun yordanamaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: faho


    quote:

    Orijinalden alıntı: bigbooss

    killzone 2 için satış başarısızlığı hayal kırıklığı diyenleri anlayamıyorum. yahu cod falan hikaye oldu yılın fps oyunu seçildi , 3 milyon sattı daha ne olacak, iyi bir satış nasıl oluyor her iyi oyun 10 milyon mu satacak acaba ? nerede yaşıyorsunuz siz merak etiyorum.

    anlamadığım nokta ps3 ecxleri olunca satışlar hayal kırıklığı oluyor satış olarak hayal kırıklığı dediğniz gt5 pro 5.5 milyon sattı daha geçenlerde firmanın kendisi açıkladı, 5 milyon satmış bir oyuna mgs4 e laf attınız , yetmedi olmadı gt5 e laf attınız şimdiden bir 5.5 milyonu aşmış ve geçen ayda 550 binlik satışla toplamda 6 milyonu buldu bile , killzone laf attınızı 3 milyon satmış , ff 13 e laf attınızı iyi değildi ama xbox da 1.5 milyon buna karşın ps3 de 5 milyon oyun satmış bir oyun. little big planet satışları 5 milyona yaklaşmış , yine uncharted 2 5 milyona yakın satmış..... daha da saymayacam bu kadarı yeter artar bile

    diğer taraftan efsane rpg fable 3 ün satış rakamlarına bakalım 2,78 efsane araba yarışınızı forza 3 4,6 milyon satmış , geriye iki tane ex oyun kaldı halo ve geow başkada yok acı ama gerçek.... bu iki oyunun satış rakamları da gayet iyi geow 2 6 milyon, halo olds 6 milyona yakın satmış bir şey diyemem. bunlar olmasa ms ne yapardı merak ediyorum. yani şu tabloya rağmen konu ps3 exleri olunca kötü , satışlar berbat, hayal kırıklığı oluyor ilginç?

    unutmadan uçuk satış rakamlarına ulaşacağını iddia ettiğiniz alen wake nin satışlarına söylememe gerek bile yok sanırım.
    gerçi topu topu kaç ex oyununuz varki? aslında bunu konuşmaya bile gerek yok ama cevap vermeden de olmuyor. dayanamıyorum daha grafik olayına girmek istemedim fazla yüklenmeyelim

    amacım diğer oyunları kötülemek değil hepside iyi oyun ama bir şekiilde işin sonunu satışa bağlayanlar var bunu öne süren insanlara sağlam bir cevap vereyemi dedim


    Benim Kz hariç ,ps3 exc.'lerinden başka bir oyuna laf attığım felan yok,üstelik kz sadece satış değil,oyun olarak da hayal kırıklığı oldu.

    Kaldı ki,satış olarak bir oyunun dandikliğini ölçemeyiz,nitekim;tüm zamanların en iyi 3-5 oyunundan birisi olan Shenmue,seri olarak Dreamcast'te 1,500.000 adet civarı satmıştı. O zaman Shenmue'ye de mi dandik diyelim,adama gülerler.

    Kz2 nasıl hayal kırıklığı oldu?Olmayan controlleri ve olmayan atmosferi ile...zaten mal meydanda fazla deşmeye gerek de yok.

    Mgs4 olsun Gt5 olsun zaten üst düzey ve emek harcanmış efsane statüsündeki devam oyunları,bunlara söz söyleyen olmadı zaten.Sadece Killzone'in efsane olmadığı ve çok iyi bir oyun serisi olmadığını belirttim.Kaldı ki,fanboyluk tarzım değildir,ayrıca platform farketmeksizin eleştirel bakış açısı olmadan oyun yordanamaz.



    Kontrollerine göreceli olarak kötü denebilir ama atmosferi hakkında söylediklerinize kesinlikle katılmıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: [DMC]

    killzone 2 Yilin FPS oyunu mu orada dur biraz herkezin kabul ettigi bozuk controlleri olan oyun nasil yilin FPS oluyor ??

    CALL OF DUTY MODERN WARFARE 2 le ayni yilda cikmisdi sanirim MW2 ortaligi sildi supurdu...


    bu kadarda sonyboy olunmaz

    sana sorsam simdi xbox live mi psn mi utanmadan psn dersin..


    killzone 3 de controlelleri duzeltmisler . killzone 3 hakkinda olumsuz bisey soyleyemem guzel olmus oyun



    en güzeli ne psn ne live zorrenytt
  • ControlYourDream

    herkeze xboy demişsin ama sen buram buram sonyboy kokuyorsun =)

    ve tüm yazdıklarıma alıntı yapmamışsın.

    orda dedimki ps3 e oyun kötü ediliyor ve xbox a iyi ediliyorsa bu ps3 ün özürüdür.ps3 de opengl edeceğine directx etseydi. demekki özür yapımcıda değil ps3 te.

    Halen daha Donanimhaber gibi bir forumda live ın üstünlüğünü ve xbox ın gpu sunun üstünlüğünü kabul etmeyen insanları görmek.DH nin tadını kaçırıyor :)
  • Spike Video Game Awards

    Best Graphics

    2008 Metal Gear Solid 4

    2009 Uncharted 2

    2010 God Of War 3

    Grafik yönünden daha neyi tartışıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertvontrier

    Spike Video Game Awards

    Best Graphics

    2008 Metal Gear Solid 4

    2009 Uncharted 2

    2010 God Of War 3

    Grafik yönünden daha neyi tartışıyorsunuz?

    hersey grafik mi ??? bknz: HALO
  • quote:

    hersey grafik mi ??? bknz: HALO
    Tamam.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 23 Ocak 2011; 22:47:31 >
  • Hayatında hiç halo oynadın mı?
  • bir çok kişi saçmalamıs,donanımdan tutun grafik tartışmalarına kadar gelmissınız
  • yahu 40 yilin basinda bir ps3 yada xbox360 alayim dedim kafam allak bullak oldu.emin olun butun mesajlari okudum tek tek.hele son mesajlar donmus oyu bu kadar satmis su kadar satmis.yahu oyun konusu degil sanirim bu konu.hani soyle ornekler verilebilir su oyun ps3 te daha iyi xbox ta boyle vs gibi ama masallah mesaj bu tipte mesaj yazanlar oyun sirketlerinde calisiyor sanki.valla hangisi alinir emin olub hicbirsey anlamadim.tamam hani tartisma platformu ama birazda yeni alacak olanlara yardimci olun.özetle arkadas benim bunlarin ikisini alacak durumum yok.hangisini almak mantikli?ben islemcisiydi ramiydi b..du pusuruydu gectim.xbox sadece online oyunlar acisindan mi alinmali.daha once hic xbox ile oyun oynamadim.ps3 ise anladigim kadariyla online da pek iyi degil.ama exclusive oyunlarinda baya basarili okuduguma gore.xbox ta knight destekli oyunlarda belki daha ileride cok daha onu acik gorunuyor.ancak ilk etapta alinmasi gerek ps3 mu olur buna gore?yani anlamakta zorluk cekiyorum hakikaten bu kadar mesaj icinden... saygilar sevgiler




  • hocam ikisini de alacağım dşyorsan bence ilk xbox slim 250gb kinect bundle al. hele online ağırlıklı takılacağım diyorsan.
  • hocam valla birinden birini alacagim ay sonuna kadar.valla bilemedim artik sevmezsem satarim yapacak birsey yok.ama iyi ve mantikli bir secim yapmak istiyorum bir yandan.sasirdim isin dogrusu
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.