Şimdi Ara

B ehliyetiyle 50 cc Altı motor sürülüyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar motorsiklet almayı düşünüyorum ama B ehliyetim var normalde elektirikli bisiklet düşünüyordum. 50 cc altı modellerde b ehliyeti yetiyormuş a2 cıkarmayada açıkcası üşeniyorum.
    Böyle bir şey gerçekten var mı yoksa safsata mı



  • Evet B ehliyetle 50 cc ye kadar moped kullanılabiliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweentLyy -- 9 Nisan 2016; 11:49:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SweentLyy

    Evet B ehliyetle 50 cc ye kadar moped kullanılabiliyor

    hocam kusura bakmayın bu kesin bir şey mi ben sımdı aldım dıyelım girdik cevırmeye abı 50 cc altı bu b ehlıyetım var dedıgım bana hadi lan ordan dalga mı gecıyon diyip kitlemesin cezayı :)
  • Zeen kullanıcısına yanıt
    ehliyetin arkasında zaten motosiklet işareti de var. ve M diye de yazıyor. yani öyle bi şey olmaz merak etme. ama şunu söylemeliyim ki 50cc motor alacağınıza ehliyet ve 100-150 cc motor alsanız daha karlı olursunuz.

    50cc motor 3bin tl.
  • Zeen kullanıcısına yanıt
    Yeni ehliyet yasasına göre kullanılabiliyor öyle bişey olmaması lazım
  • bılgısayar ve telefonlarda hatta ınanmazsın tabletlerde bıle tarayıcı dıye bır sey var,ınternete baglıyken tıklayınca acılıyor,bırde google.com dıye bır adres var mucıze gıbı,acılınca bır kutucuk gelıyor karsına,oraya ıstedıgını yazınca bır suru ılgılı yer,sıte,bılgı bulabılıyorsun.Genelde ınsanlar bundan cok yayarlanıyorlar,mısal oraya yenı ehlıyet yasası,yenı ehlıyet sınıfları yada b ehlıyet ıle 50cc kullanılabılıyormu gıbı cumleler yazıp aratıp okursan sana cok faydası dokunur,emin ol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crauls

    bılgısayar ve telefonlarda hatta ınanmazsın tabletlerde bıle tarayıcı dıye bır sey var,ınternete baglıyken tıklayınca acılıyor,bırde google.com dıye bır adres var mucıze gıbı,acılınca bır kutucuk gelıyor karsına,oraya ıstedıgını yazınca bır suru ılgılı yer,sıte,bılgı bulabılıyorsun.Genelde ınsanlar bundan cok yayarlanıyorlar,mısal oraya yenı ehlıyet yasası,yenı ehlıyet sınıfları yada b ehlıyet ıle 50cc kullanılabılıyormu gıbı cumleler yazıp aratıp okursan sana cok faydası dokunur,emin ol.

    teşekkürler bizde salak degılız 50 kere yazdık.Anlamadıgım bir konu ve hep celişkili bilgiler var.Muallakta kaldıgım için bu konuyu açtım.
  • Kardeş burası bilgi paylaşım, çok biliyorsan git bi kanalda anlat bunları @Crauls

    Kardeşim bende yeni duydum araştırıyorum, kesin bir bilgi aldığım zaman geri dönüş yapacağım @Zeen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eric _Theodore_Cartman

    Kardeş burası bilgi paylaşım, çok biliyorsan git bi kanalda anlat bunları @Crauls

    Kardeşim bende yeni duydum araştırıyorum, kesin bir bilgi aldığım zaman geri dönüş yapacağım @Zeen

    çok teşekkür ederim hocam. ehlıyetı almak ıcın 750 lira masraf ve uğraşmam lazım. onun yerıne daha fazla para verıp o motorlardan alabılırım zaten 1 2 sene binmeyi düşünüyorum.
  • Eric _Theodore_Cartman kullanıcısına yanıt
    evet cok bılıyorum,benım kadar bıldıgınde hadı o onemlı degılde benım kadar burda bılgı paylasıı yapıp yardımcı oldugunda o zaman bana ne yapacagımı telkın edersın.
  • Allahtan bi ıos testerı olmuşsun. Önce düzgün cümle kur. Sonrası olur.
  • Ehliyeti yenilemek gerekiyor. Mevcut b ehliyeti ile kullanamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onun yerine 1k verip a2 alın b nin yanında birde a2 yazsın durumunuz olunca 600cc ye kadar herhangi bir motoru alırsınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli araştıran, ama bir türlü aradığını bulamayan, yanılıp da bulduğu zaman ise aklı feci şekilde karışan arkadaşlarımıza sosyal bir hizmet yapalım.
    EN RESMİ
    EN GÜNCEL OLAN
    TRAFİK POLİSİ TARAFINDAN REFERANS ALINACAK OLAN
    bilgi, şu bağlantıda bulunmaktadır:
    http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.8182&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=karayollar%C4%B1%20trafik

    Tevrat, İncil ve Kur'an kendi dinleri için ne ise, bu bağlantıda bulunan 'KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ' de herhangi bir şekilde trafik ile haşır neşir olacak vatandaşlarımız (ki, bu da nüfusumuzun tamamıdır) için aynı şeydir.

    Trafik ile haşır neşir olan her insan (ki, bu da nüfusumuzun tamamıdır) bu yönetmeliği bulmak, bilmek, okumak, anlamak, UYMAK ve UYGULAMAK ile yükümlüdür. Bu yönetmeliği bilmeyen, okumayan, anlamayan ve UYMAYAN ve/ya UYGULAMAYANlar, insan kategorisinde telakki edilemez, olsa olsa tarlada gezen montafon sayılırlar.

    Bu yönetmeliği anlamayanların ehliyet ve ruhsat alması, alarak veya almadan yaya veya motorize olarak trafiğe çıkması caiz değildir. Her türlü medya, bu tür yaratıkların başına gelenleri anlatan haberlerle doludur. Ama o anlatılanlar, bu yaratıkların 'başına gelmez'!

    Şimdi bu yazdıklarımı isteyen anlar, istemeyen anlamaz. Hayatta herkesin cehenneme kadar yolu vardır. İsteyen o yolda yaya gider, isteyen motosikletle, isteyen Ferrari ile. Kafası çalışanlar ise ilk uygun kavşakta yönetmeliğe uygun şekilde cennet bulvarına sapar, oraya gider. Önemli olan, cehenneme giderken yanlarında masum insanları da götürmemesidir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entarhan -- 10 Nisan 2016; 9:48:16 >
  • B - C - E sınıfı ehliyeti olanlar yeni tip ehliyetden çıkartırlarsa adresinize gelen yeni tip ehliyette M sınıfı eklendiğini görürsünüz, 50 cc kadar olan mopedler M sınıfı oluyor kısacası, 100 cc ve üzeri için A2 şartı devam ediyor
     B ehliyetiyle 50 cc Altı motor sürülüyor mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatli45 -- 20 Nisan 2016; 19:58:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.