Şimdi Ara

ßazı Klasörlere Çok ßekleyerek Girme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ßnm bazı klasörlere cok bekleterek giriyor sinir oldum acaba neden virüs falanda yok hard disk temiz halile attım ??



  • çalıştır--regedit--ctrl+f(bul)=menushowdelay çift tıkla değer verisini 0 gir....
  • defragmantasyon belki biraz hızlanma sağlar
  • Gerçekten disk birleştirmeye ihtiyacın var gibi gözüküyo. Ben sık sık yapıyorum. Keyfime bakıyorum
  • verilen cevaplar sizi tatmin etti mi bilmiyorum ama hocam size bi sorum olacak girdiğiniz klasörler yedekleme yaptıgınız yerde yani D de mi yavaş giriyor
  • Evet Hocam daha yeni bakıorm cvp lara ne defragmantsyonun tanımı anladım nede sıkıştırmayı ama son sizin dediniz gibi sadece d sürücüsünde ilginize tşkler hepinize biraz daha detaylı acıklarsanız sevinirim saygılar !
  • Ayrıca arkdasın dedi gibi sadece D de ama MisaL diğerlerinded değiL Örenek Mp3ler-yerli klasörüne girerken diebiliriz snlerce bekletior !
  • Disk birleştirme sorununuzu çözer büyük ihtimalle ancak çok uzun sürer.
  • ne kadar uzun sürer misaL ama arsivime hic bir zaarar vermez değilmi artı arda1811 nicki arkadasımız dediği gibi tek klasör ve D de :(
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mOLCar

    ne kadar uzun sürer misaL ama arsivime hic bir zaarar vermez değilmi artı arda1811 nicki arkadasımız dediği gibi tek klasör ve D de :(


    bende aynı sorun vardı hocam mp3 klasörüme çok geç giriyordu programlar setup klasörüne geç giriyordu dikkat etmişsindir aşırı yüklü klasörlere geç giriyor eğer hdd aşırı dolmamışsa disk birleştirme yapmalısın belki sorun bundan
    ya da virüsten olabilir onun için size d demi dedim ben virüs yok sandıgım halde trojen varmış kaspersky ile taratıp sorunu çözmüştüm bunu önerebilirim sana
  • yok kardes sistemde gecmedik antivirüs programı kalmadı kasperde gecti ama olmuo onu arkadasların dedi yoldan yapsak nası yapcaz artı zararı falan olurmu skıkstırmamnın bi önerilerinizi bekliorm ?
  • Canım kardeşim, anladığım kadarıyla pek disk birleştirmeden anlamıyorsunç Kısaca disk üzerinde dağılan dataların birleştirilmesidir. Bunu windows u n kendi programını kullanarak rahatlıkla yapablirsin. Müzik arşivine zarar vermez. Hatta alkası yok. Bilgiler dağıldıkça senin klasörlerini açman hatta oyunlarda loading sürenin dolması gecikir. Yani disk birleştirme bilgisayarına yapabileceğin en kolay hızlanırma yollarından biridir. Ne kadar süreceğine gelirse; daha önce hiç yapmadıysan 5 saat alabilşir. belki daha da fazla. Ama kesinlikle ve kesinlikle yap.Şiddetle tavsiye ederim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cici_adam

    Canım kardeşim, anladığım kadarıyla pek disk birleştirmeden anlamıyorsun.


    eeee adam disk birleştirmeye "defragmantasyon" terimini kullanırsa kimse birşey anlamaz.

    Lütfen bilgisayar terimlerinin Türkçe karşılıklarını kullanalım.
  • Cici_adam kardesim bilgisayarım-yerel disk d-özellikler-disk birlestiriciden dediğini yapıyorum basta iyi gecti hızlıydı ama su an %46 da takıldı o isleme dewam eder mi halen ?
  • hala %46 da :((
  • Bazı klasörlere çok bekleterek girmesi benim de karşılatığım bir durumdu.ne yazık ki bunun çözümü disk birleştirme değil.Regeeditle yapılacak düzenleme de çok faydalı olamayacaktır.Bazı resim ve mp3 klasörlerinde olurdu bu durum bende de.Dosya,klasör yapılandırması ilişkilendirilen yazılımların ayarları vs.vs. çok karışık bir durum bu.Çözümü de öyle zannedildiği kadar basit değil.Eğer hep aynı klasörde yapıyorsa o klasördeki dosya ilişkilendirmelerinde sorun olabilir.Oradaki dosyaları başa bir klasöre taşımayı deneyin.Yok her klasörde bunu yapıyorsa o zaman sorun daha da büyük demektir.Windowsun temelinde bir şeyler ters gidiyor demektir.

    Yukarıda dediğiniz gibi disk birleştirme bir türlü bitmek bilmiyorsa ve ya bir yerde takılıp kalıyorsa arka planda sürekli çalışan bir uygulama var demektir.Bununla ilgli dosya kümeleri birleştirilemez.Görev yöneticisinde bakın.Hiç bir şey çalışmıyorken fazla RAM ve işlemci kullanan bir uygulama var mı acaba?Sorun büyük ihtimalle buradan kaynaklanıyor.Arka planda sistemi yoran bir uygulama olabilir.

    Sistemdeki hataları gideren registry mechanic ve ya başka bir sistem onarım yazılımı deneyebilirsiniz.Hatalı çalışan bir uygulama bu soruna neden oluyor büyük ihtimalle.Bu yazılımı ya da uygulamayaı bulabilirseniz kaldırılıp yeniden yüklenmesi sorunu giderebilir.bunu bulmaya çalışın.Hatta sistem onarımı bile gerekebilir ki bu nerdeyse yeniden windows kurmak demek olur.

    Disk birleştirme genel olarak sistem başarımını artırır.Harddisk okumasını hızlandırır.Faydalıdır.Gereklidir.Doğru.KSistemi rahatlatır.Ancak sizin sorununuz bu değil.Sizinki başka bir durum.Klasöre girerken takılma yapması beklemesi tipik bir sistem hatası.Performans azalması sonucu değil yani.

    Öncelikle bir disk denetimi yapın bakalım.C diski denetimi windows açılış ekranında olur ve biraz uzun sürebilir..Dosya sistemi hatası da olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 11 Eylül 2008; 9:57:40 >
  • tsk ederim ilginiz için saaatlerce %46 da kaldı halen durdurup dediklerinizi biraz uygulayım artık
  • Önce hata denetleme yapınız..
    başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.