Şimdi Ara

''Az Bilinen Metal Grupları'' (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
9
Favori
62.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @ tranquillityofloss ;

    Katılımın için çok teşekkürler, özellikle sadece grup ismini yazıp geçmek yerine, grup hakkında bilgiler verdiğin ve kendi yorumlarınıda kattığın için..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 24 Temmuz 2006; 12:26:07 >
  • Korpiklaani - Folk Metal... Dinlediğim folk metal grupları içinde gerçekten iyi müzik yaptığını düşündüğüm gruplardan biridir Korpiklaani..
    Finlandiya'lı olan grubun kuruluşu 2003, oldukça yeni bir grup olarak gözüksede aslında 1993 yılında Shaman ismiyle kurulmuşlar.. Ama 2003 yılına kadar bir icraatları warmı onu bilmiyorum.. Yinede Korpiklaani ismiyle çıkardıkları işler gerçekten başarılı.. (Korpiklaani 'Orman Klanı' demekmiş bu arada Fin'cede)
    Folk metal dinliyorsanız eminim ki sizi tatmin edeceklerdir.. Öyleki Folk metal adına bir çok grup dinledim ve In Extremo veya Ensiferum kadar başarılı olduklarını söyleyebilirim.. (Gerçi Ensiferum Viking/Folk ama olsun)
    Ayrıca şahsi görüşüm olarak kesinlikle Vintersorg, Skyclad, Cruachan, Morgenstern gibi bir çok gruptan daha başarılılar.

    Şu anki üyeleri;
    Jonne Järvelä - Vocals, Guitar
    Cane - Guitar
    Jarkko - Bass
    Matti "Matson" Johansson - Drums
    Hittavainen - Violin, Jouhikko, Flute

    Albümleri;
    Spirit of the Forest 2003
    Voice of Wilderness 2005
    Tales Along This Road 2006




  • yeni gördüm bu konu başlığını...

    yukarıda ensiferum baya bi kimse tarafından yazılmış! beğenenler bir de WINTERSUN' ı denesinler! en az ensiferum kadar gaz bi grup ve tamamen aynı stil müzik yapıyo pişman olmazsınız. zaten grubun kurucusu eski ensiferum üyesi

    old man's child yazmamış kimse??? çok bilindiğinden midir diye bir an şüpheye düştüm ama dinlemeyenler mutlaka dinlesin. özellikle "pagan prosperity" ve "ill-natured spiritual invasion" albümleri bana göre gelmiş geçmiş en başarılı melodik black metal albümleri
  • Distorted

    Tür:Oriental Metal

    Üyeler:Guy Shalom - Bass
    Benny Zohar - Lead guitar
    Miri Millman - Vocals
    Raffy Mor - vocals & guitar (Moonskin)
    Matan Shmuely (Armilos, Moonskin, Azazel (Isr), Matricide (Isr))

    Diskografi:
    Distorted Demo
    Illusive EP
    Memorial

    Yeni sayılabilecek bir grup Distorted.İsrail'den çıkan OL tarzına yakın bir grup,ki solistleri Miri Millman,RTN 2004'te OL'de konuk vokalist olarak yeralmıştı.Grup müziğinde bayan vokal,oryantal etkiler ve Progressive Death Metal'i birleştiriyor.OL etkisini ve özellikle soundunu çok rahatça görebiliyorsunuz.Grup üyeleri Opeth,Dark Tranquillity,Nevermore ve The Gathering'den çok etkilendiklerini belirtiyorlar.Fakat bana daha çok OL etkisi var gibi geldi.(Özellikle Opeth dediniz mi duracaksınız canlarım,herkes Opeth gibi olamaz.)Önemli değil,sonuçta daha tek albümleri olmasına rağmen güzel bir iş yapmışlar Memorial'de...Solist Miri'nin sesi oldukça güzel,brutal vokaller de Kobi Farhi gibi olmasa da iyi...Grubun müzikla altyapısı daha çok Progressive Death Metal'e uyuyor,üstüne oryantal melodiler ve enstrumanlar katmışlar.OL tarzı grupları seviyorsanız,Distorted'a da kulak verin derim...

    @ardagoth:Asıl ben teşekkür ederim,fikir senindi sonuçta...Böyle konular sayesinde müzik zevkimizi daha iyi tanıyabiliyoruz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ɛnslaved -- 24 Temmuz 2006; 16:02:00 >




  • bu topik aslında güzel düşünülmüş açılmış ama işleyişinde bir sorun var gibi geliyor. yani buraya kırk yılın başı bir grup yazınca çok ilerlemiyor işler. birileri bişeyler önerirken,ben de şu tip müzik dinliyorum bana bu tip öneri yapabilir misiniz dese devamındaki postta öneri yapsa,o da bi öneri istese böyle zincir gitse daha yararlı olmaz mı?
    mesela yukarıda arkadaş yazmış old mans child diye ,ben melodik black metal den hoşlanırım önerebilir misiniz başka underground gruplar dese falan fistan...
  • Dediğin doğru aslında, topic biraz yavaş ilerliyor.. Hatta geçenlerde yeni bir grup yazıcaktım, anca üst konudan ulaşabildim :)
    Tawsiye konusunda haklısın, ama birde 'Metal Dinleyenlerin Buluştuğu Yer' isimli topic olduğundan sanırım biraz karışıyor işler..
    Bu topicte dediğin gibi şöyle bir şey yapılabilir aslında;
    Mesela ben şu anda 'Agalloch - Ashes Against The Grain' albümünü dinliyorum ve gerçekten çok beğendim.. Tüm albümde enstrumanların ve vokalin birbirleriyle uyumu hemen göze çarpıyor zaten.. Vokaller kimi zaman clean kimi zaman brutal (le scream arası bişey aslında) ama kesinlikle rahatsız edici değil.. Şarkı süreleri oldukça uzun (3 tane 9 dakikalık 1 tanede 10 dakikalık parça war) ama dinlerken sıkılmıyorsunuz..
    Ve (kesinlikle bunalmadan, baymadan) son zamanlarda dinlediğim en hüzünlü albümlerden biri 'Ashes Against The Grain'. Ve albümde esen kuzey rüzgarının aksine grubun Amerikalı olması beni gerçekten şaşırttı doğrusu..
    Bunun dışında 99' imzalı 'Pale Folklore' albümleri oldukça beğeni kazanmış bir albüm ama benim malasef henüz dinleme fırsatım olmadı.. Eğer dinleyen arkadaşlar varsa onların yorumlarını alabiliriz burada, ya da buna benzer başka albüm ya da grup tawsiyelerini..

    Bu arada madem o kadar bahsettik;

    Agalloch - Amerikalı grup 1995 yılında Oregon'da kurulmuş.. Tarzları Atmosferik Folk/Doom Metal..
    Şarkılarının sözleri doğa, ölüm, kış gibi temalardan oluşuyor..
    Üç tane albümleri war..

    Şu anki üyeleri;
    Don Anderson - Guitar
    John Haughm - Vocals, guitars, drums
    Jason William Walton - Bass
    Birde;
    Chris Greene - Drums, (Sanırım bu eleman sadece canlı performanslarda gruba dahil oluyor..)

    Albümleri, EP'leri, Demo'ları;
    From Which of this Oak (Demo), 1996
    Promo 1998 (Demo), 1998
    Pale Folklore (Albüm), 1999
    Of Stone, Wind and Pillor (EP), 2001
    The Mantle (Albüm), 2002
    Tomorrow Will Never Come (EP), 2003
    The Grey (EP), 2004
    Split 10" Picture Disc Split, 2004
    Ashes Against the Grain (Albüm), 2006




  • Agalloch'un son albümünü edindim ama hala dinlemedim.Dinleyince birşeyler yazacağım...

    Aslında konunun işleyişi,yavaş olsada,doğru..."XXX dinliyorum,benzerleri neler???" tarzı başlıklar sürekli açılıyor zaten...Burada mainstream sayılamayacak ama kaliteli gruplardan bahsetmemiz,bu türü seven ve derinlerini gerçekten merak eden bizlere daha iyi olacak gibi geliyor bana...

    Bir-iki grup daha tanıtayım...

    Subterranean Masquerade

    Tür:Progressive Psychedelic Metal
    Üyeler:Paul Kuhr - vocals (Novembers Doom, ex-Em Sinfonia)
    Tomer Pink - guitars
    Jake DePolitte - guitars, bass (The Kill, Anima Nera)

    Novembers Doom'dan tanıdığımız Paul Kuhr'un da bulunduğu,değişik bir grup SM...'97'den beri aktifler ama sadece bir albüm yapmışlar.Müzikleri Progressive Metal'e uyuyor.Farklı enstruman denemeleri müziği oldukça derinleştirmiş.Özellikle keman çok tatlı bir hava vermiş sounda..Brutal ve clean vokaller çok başarılı...Yer yer Pink Floyd tatları aldım,ki PF tanrısal bir gruptur,iyice takdirimi kazandılar...Ben şu ana kadar sadece EPlerini dinledim,albümlerini ise bir-iki güne edineceğim.Ki o albümde Andy West gibi bir klavyecinin olması beklentilerimi iyice arttırıyor.EPlerinde iki şarkı olmasına rağmen,çok kaliteli iş var.Benim gibi Progressive Metal manyaklarını tatmin edecek düzeyde...

    Diskografi

    Temporary Psychotic State
    Suspended Animation Dreams

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Spiral Architect

    Tür:Technical Progressive Metal
    Üyeler:Øyvind Hægeland : Vocals, keyboards (Arcturus (Nor), Manitou (Nor))
    Steinar Gundersen : Lead guitars (Satyricon, ex-Lunaris, ex-King's Quest)
    Andreas Jonsson : guitars
    Lars K. Norberg : Bass, programming (Satyricon)
    Asgeir Mickelson : Drums (Borknagar, Vintersorg, Ihsahn, Enslavement of Beauty, ex-Lunaris, ex-Highland Glory, Scariot)

    Norveç'in son yıllarda yükselen Progressive Metal piyasasının kaliteli gruplarından biri SA...Üyelerinin hepsi enstruman hakimiyeti olarak üst düzeyde...2000'de kaydettikleri A Sceptic's Universe'den beri aktif olsalarda suskunluk içindeler,son haberlere göre albüm kayıtları yapılıyor.Üyelerin hepsi ilk albümde dehşetengiz bir performans sergiliyorlar.Müzik çok ama çok teknik ve kompleks...Bu katmanlı yapıya alışmak için albümü birkaç kez dinlemek gerekiyor.Tüm enstrumanlar çok iyi prodükte edildiğinden,herşeyi net duyabiliyorsunuz.Davullar ve basslar özellikle parmak ısıttıran cinsten...Grup üyelerinden Asgeir Mickelson,Norveç piyasasında en tutulan davulculardan...Bu grubu,eğer teknik ve kompleks metal tarzına yakınsanız kesinlikle dinleyin...

    Diskografi:

    Spiral Architect
    A Sceptic's Universe




  • benim zaten demek istediğim daha underground önerilerde bulunmak. yani agalloch dinliyormuş diye adama my dying bride önermiyeceğiz elbette.
    ben agalloch u sevdiysen draconian ı yahut morgion u önerebilirim. ama asıl bombayı sona saklayarak mar de grises adlı şilili grubu öneririm. gözyaşı seli resmen.
    demek istediğim işleyiş böyle yani.
  • Draconian'ı bu topic sayesinde öğrendim.. Gerçekten iyi müzik yapıyorlar.. 'Arcane Rain Fell' albümleri çalıyor hatta şu anda.. Albüm daha başlarken zaten yağmur ve gökgürültüsü efektleriyle alıp götürüyor sizi.. Ama son albümünden sadece 'The Gothic Embrace' parçalarını dinleyebildim, çok karanlık, hüzünlü bir havası var, umarım tüm albüm öyledir.. En kısa zamanda bulmaya çalışıcam zaten diğer parçalarıda..
    Yalnız 'Morgion' ya da 'Mar De Grises' gruplarını dinleme fırsatım olmadı henüz..
    Bu arada 'Draconian' grubunun adı daha öncede topicte geçti ama detaylı bilgi verilmedi sanırım;

    Draconian - 1994 yılında kurulan grup İsveçli, tarzları ise 'Gothic Doom'.. İlk olarak 'Kerberos' ismiyle kurulmuşlar ve black etkilenimleri olan melodik heavy/death metal tarzı bir yol seçmişler kendilerine.. Ancak bundan 7 ay sonra vokalist Anders Jacobsson'un gruba katılmasıyla hem isimleri hemde müzikal anlayışları değişmiş.. Zaten Anders'in parçalar üzerindeki etkisi çok fazla.. (aynı zamanda şair zaten kendisi..).. Liriklerinde keder, aşk ve bunalım temaları hakim.. Eğer melankolik bir alt yapı, bayan vokal destekli brutal vokal (yer yer clean) ve gothic metal arşiviniz için yeni bir şeyler arıyorsanız bu grubu dinlemenizi tavsiye ederim... Ayrıca (yanlış bilgi vermek istemem ama) yanılmıyorsam 'Arcane Rain Fell' albümü konsept bir albüm, bu açıdanda ilginizi çekebilir..

    Grup Üyeleri;
    Anders Jacobsson - Vocals
    Lisa Johansson - Vocals
    Daniel ``Arvid`` Arvidsson - Rhythm Guitars
    Johan Ericson - Guitars, vocals, (drums)
    Fredrik Johansson - Bass
    Andreas Karlsson - Keyboards
    Jerry Torstensson - Drums

    Demoları, EP'leri, Albümleri;

    Shades Of A Lost Moon (Demo), 1995
    In Glorious Victory (Demo), 1997
    The Closed Eyes Of Paradise (Demo), 1999
    Frozen Features (EP), 2000
    Dark Oceans We Cry (Demo), 2002
    Where Lovers Mourn (Albüm), 2003
    Arcane Rain Fell (Albüm), 2005
    The Burning Halo (Albüm), 2006




  • Değerli hd. metal ekibi. Bathory Hakkındaki Tanıtım Yazınız.Wikipedia.org'da kendim tarafdından emek harcanarak yazılmış ve halada yayında olan bathory başlığından alıntı yapılmıştır.kaynak gösterirseniz sevinirim.ayrıca grubun bu ülkedeki en ateşli fanlarından olarak gerektiği ilgiyi hak etmediği görüşüne katılmıyorum.bathory kült bir grupdur.ve ancak gerçek müziğin kıymetini bilen,araştıran,müziği hayatının bir parçası olarak dinleyen dinleyici potansiyele sahip gruptur.maalesefki bu ülkede de o potansiyel az olduğu için biraz fazla kült oluyor ülkemizde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keltikfrost -- 27 Temmuz 2006; 15:42:37 >
  • @ Keltikfrost;

    Albümler veya gruplar hakkında bilgi verirken gerek vikipedia olsun, gerek ekşi sözlük olsun gerekse metal-archices olsun bir çok siteden yararlanıyorum, zaten topicin en başındada bütün gruplar hakkında bilgim olmasının mümkün olmadığını ve araştırmalar sonucu bazı şeyleri yazdığımı belirtmiştim..
    Hatta tam olarak şöyle yazmıştım ki; ''Ayrıca bu kadar cok grubu bilmem mümkün olmadığı icin forumlardan ve fanzinlerden faydalanıyorum.. Sora yaww adam calmıs calmıs yazmıs denmez umarım..''
    Ayrıca; 'Bathory' için yazdıklarıma gelince, senin yazındanda faydalandığımı inkar etmiyorum, kaldıki faydalandığım kısımlar kişisel yorumlar değil, zaten internet vasıtasıyla ulaşılabilecek bilgilerdir.. (Ölüm tarihi, arkada bırakılan eserlerin sayısı vb. konular) Sonuçta sende 'Quorthon' la röpartaj yaparak bu bilgilere erişmedin sanırım, internetten faydalandın, tıpkı benim yaptığım gibi.. Ama eğer ben senin yazını olduğu gibi buraya kopyalasaydım, ya da kişisel yorumlarını kendi yorumlarımmış gibi aktarsaydım o zaman diyecek sözüm olmazdı.. Yoksa emeğe saygısızlığın söz konusu olduğunu düşünmüyorum..
    Son olarak;
    'ayrıca grubun bu ülkedeki en ateşli fanlarından olarak gerektiği ilgiyi hak etmediği görüşüne katılmıyorum'
    diye yazmışsın.. Heralde hak ettiği ilgiyi görmediğine inanmıyorum yazacaktın, çünkü ben böyle yazmıştım.. Bunu hala savunuyorum, kaç kişi wardır ki çevremizde 'Bathory' dinleyen, müziğini anlayan.. Müziği hayatın bir parçası olarak dinleyen potansiyelin azlığından sen bahsetmişsin zaten; işte bu sebepten 'Bathory' gibi gruplar hakettiği ilgiyi görememektedirler.. (Tabiki bu benim şahsi görüşümdür)

    Saygılarımla....




  • dostum.ben senin yazdığın başlıktan görmedim.ilk sayfadaki tüm yazıların toparlandığı kısımdan gördüm.kişisel değil ekip çalışması olarak gördüğüm için söyledim.ayrıca çalıntı,emeğe saygısızlık diye birşey de demedim.sadece kaynak gösterilmesi için rica ettim.o bilgileride sen başkalarından aldın demişsin.grup ismini tarihçesini bilmeyip de ben bu grubun hayranıyım demek nasıl saçmaysa bu bilgiler zaten internetde var demekte bi okadar saçmadır.ona bakarsan internetde herşey var.internet endeksli,ekşisözlük,metal archives,bnrmetal,metal-observer vs..metalci tayfanında gözümde değeri yoktur.orada 200 küsür cover detayınıda gerek elimdeki tüm bathory materyalleri gerekse yurt dışındaki dostlarımdaki materyaller vasıtası ile emek vererek ulaştım.gerektiği ilgiyi hak etmediğini düşünmüyorum.evet çünki dediğim gibi bathory kült bir grupdur.bununla da gurur duyuyorum.çünki ortamlarda,internetde ismi sıkça geçen mayhem,burzum,immortal isimlerini duyup daha alice cooper,kiss,judas priest dinlemeden bu gruplarının pentagram logolu,marjinal tişörtlerini giyinip sokaklarda gezen çocuklar.bu grupla ilgili aralarında rivayetlere dayalı boş muhabbetler yapıp grubun ülkemizde yanlış kesimin dinlenmesine neden olmuyor




  • @Keltikfrost;
    Neyse dostum, ben en kısa zamanda 'Bathory' hakkındaki yazımı değiştiriyorum, bırakalımda bu tarz gruplar hakkında yorumları 'en ateşleri fanları' yapsınlar.. Yazından alıntı yaptığım 'değerli bilgiler' için not düşmediğimden dolayıda senden özür dilerim.. Şimdiye kadar forumda kimseyle tartışmadım, bu topiğide tartışma ortamı yaratmak için açmadım.. Eğer söylemek istediğin başka şeyler varsa senden özel mesajı kullanmanı rica edicem..
    Ve son olarak 'senin gözünde değeri olmayan' biz metalci tayfa burda bilgilerimizi, öğrendiklerimizi, gizli kalmış grupları paylaşmaya çalışıyoruz; nasıl olduda kendi hazırladığın bir biyografiyi bizlerle paylaştın şaşmamak elde değil...... Tabiki kimse kimseye ne yapacağını ya da yapamayacağını söyleme hakkına sahip değil, ama yinede benim senden ricam olsun, gel sen bizle paylaşma bilgilerini, boş ver metalci tayfayı..
    Senden aldığım bilgiler için tekrar özür diliyorum, saygılarımla..

    Bu arada bahsetmek istediğim bir albüm vardı, double post olmasın, onuda aradan çıkarayım;
    İsveçli Heavy Metal Topluluğu 'Astral Doors''un son albümleri 'Astralism'.. Aslında ilk dinlediğimde sound olarak albümü gerçekten yadırgadım (kayıttan mı bilmiyorum ama).. Sağlam parçalar, ustaca kullanılan enstrumanlar, harika bir vokal ama yinede eksik olan bir şey.. Halada nedenini anlamış değilim, yinede kabul etmeliyim ki giderek ısınmaya başlıyorum albüme..
    Albümde ilk olarak hissettiğim 'Black Sabbath' etkilenimi oldu.. Grubu dinleyen arkadaşlar varmı bilmiyorum ama vokalistin ses rengide bana 'Dio' yu hatırlattı açıkçası.. (kimi zamanda 'Axxis' in vokalisti 'Bernard Weiss'i çağrıştırdı) Özellikle 'Tears From A Titan' parçasında sanki 'Dio' dan 'Holy Diver'i dinliyormuş gibi hissettim kendimi.. Zaten parçalarda size aynı izlenimi veriyor..
    Grup hakkında bilgi vermek gerekirse;
    Astral Doors - İsveçli grup 2002 yılında kurulmuş.. 3 albüm ve 1 Ep'leri war..
    Grup Üyeleri;
    Vocals : Nils Patrik Johansson
    Guitars : Joachim Nordlund
    Guitars : Martin Haglund
    Bass : Mika Itäranta
    Drums : Johan Lindstedt
    Keyboards : Jocke Roberg
    Diskografi;
    Of the Son and the Father, 2003
    Evil Is Forever, 2005
    Raiders Of The Ark (EP), 2005
    Astralism, 2006




  • birader dolaylı yoldan taşlama yapma.ağır konuşmamak için kendimi zor tutmuştum ama artık burama geldi.sağdan soldan çaldığın arak bilgilerle gelip burada birşeyler yazıyorsun.oradaki bilgilerin bir kısmını ben yazdım.emek verdim.sende kalkıp buraya ekledin.seni uyarınca da ''eee ona bakarsan sende internetden araştırıp buldun,bu tür bilgiler internetde de var''gibi son derece saçma cevaplar verdin.o yazyıyı ben emek vererek derlewdim toparladım.kafan basmıyor galiba..dur senin anlıyacağın tarzda yazalım..

    ben bir ağaçtan meyve topladım.sepete koyup ortaya bıraktım.sende kalkıp benim emeklerimin ürünü olan sepetdeki elmalardan bir parça+başkalarının emeklerinin ürünü olan sepetlerden ürünleride alarak hepsini birleştirip farklı bir sepet ortaya çıkarmışsın.sonrada siteye koymuşsun.yetmezmiş gibi de ''değerli bilgiler''gibi çocuksu şeyler yazmışsın.zaten şu cevaplarınla yaşını ortaya koymuşsun.madem ki değerli bilgiler değildi ne bkuna alıp burada afişe ettin.neyse artık senin gbi metal-archives,eksisozluk endeksli boş bilgi hazinesi ile muhattap olmayacağım.




  • CADAVERİA=Senfonic black/gotic metal yapıyorlar.(kadın solist ismide cadaveria)
    A SORROWFUL DREAM=bu grubun nereli olduğunu bilmiyorum ama sanırım Melodik black metal yapıyorlaralbümleri;
    (2003)A Garden of Stones(DEMO ALBÜM)
    (2001)İndividual Singles
    The Echo O f Your Cry
    ESTATIC FEAR=Bu grup empyrıum gibi bir grup.(nereli olduğunu bilmiyorum)
    MACBETH diycem ama artık herkes bu grubu bilyodur özellikle FABLES!!!
    Tavsiyem A Sorrowful Dream'i bulup dinleyin çok güzel şarkıları!
  • Swallow The Sun

    Tür:Doom/Death Metal
    Üyeler:
    * Matti Honkonen - Bass guitar
    * Markus Jämsen - Guitar
    * Mikko Kotamäki - Vocals
    * Aleksi Munter - Keyboards
    * Pasi Pasanen - Drums
    * Juha Raivio - Guitar

    Finlandiya çıkışlı yeni sayılabilecek bir grup olan STS,Doom/Death Metal türünün iyi gruplarından...Müzikleri oldukça karanlık ve müzikal olarak iyi bir atmosfer yakalanmış.İlk albümleri The Morning Never Came ile piyasada adlarını duyuran grup,geçen yıl çıkarttığı Ghosts Of Loss ile yerini sağlamlaştırdı.Brutal/scream vokaller oldukça güzel hatta yer yer Mikael Akerfeldt'i andırıyor,klavye iyi kullanılmış,müzikal yapı klişe Doom/Death kalıplarını alıp daha ileriye götürüyor.Özellikle son albümde yer yer clean vokaller de kullanılması oldukça hoş...Ghosts Of Loss'u özellikle tavsiye ediyorum,gerçekten kaliteli bir albüm...

    Diskografi:
    * The Morning Never Came (2003)
    * Ghosts of Loss (2005)




  • ya ne kadar basit bir isism kullanmışsınız az bilinen metal grupları buna metal piyasaında undergound metal denilir buda piyasadaki salak bodom ve benzeri melodik death metal gruplarından olmaz lakin burda yazdığınız grupların hepsi türkiyede zaten piyasa olmuş gruplkar bunların nesi az bilinenwww.blackmetalist.com
  • O kadar insan oturmuş yorum yapmış, bişeyler paylaşmak için çaba göstermiş, sen bunu mu eleştiriyosun? Yani topiğin ismini!! Bravo sana, bi sen biliyon zaten 'underground' kelimesinin anlamını..
  • Öncelikle "underground" Türkçe bir kelime değil...Az bilinen gruplan bahsediyoruz işte...

    İkinci olarak COB,DT,IF ülkede popüler olsa da bilmeyenler de olabilir.Bunu da geçelim,son sayfalarda yazan grupların çoğu çok az biliniyor.

    Ama senin asıl dediğin "Bunlar metal mi,asıl metal Black Metal'dir." sanırım -verdiğin link bunu gösteriyor- Black Metal,Heavy Metal'in alt türüdür ve hiçbir türden daha önde de değildir.Az bilinen BM grupları kadar adı duyulmamış tonlarca Death,Doom,Thrash,Gothic,Progressive,Speed,Power grubu var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ardagoth

    Korpiklaani - Folk Metal... Dinlediğim folk metal grupları içinde gerçekten iyi müzik yaptığını düşündüğüm gruplardan biridir Korpiklaani..
    Finlandiya'lı olan grubun kuruluşu 2003, oldukça yeni bir grup olarak gözüksede aslında 1993 yılında Shaman ismiyle kurulmuşlar.. Ama 2003 yılına kadar bir icraatları warmı onu bilmiyorum.. Yinede Korpiklaani ismiyle çıkardıkları işler gerçekten başarılı.. (Korpiklaani 'Orman Klanı' demekmiş bu arada Fin'cede)
    Folk metal dinliyorsanız eminim ki sizi tatmin edeceklerdir.. Öyleki Folk metal adına bir çok grup dinledim ve In Extremo veya Ensiferum kadar başarılı olduklarını söyleyebilirim.. (Gerçi Ensiferum Viking/Folk ama olsun)
    Ayrıca şahsi görüşüm olarak kesinlikle Vintersorg, Skyclad, Cruachan, Morgenstern gibi bir çok gruptan daha başarılılar.

    Şu anki üyeleri;
    Jonne Järvelä - Vocals, Guitar
    Cane - Guitar
    Jarkko - Bass
    Matti "Matson" Johansson - Drums
    Hittavainen - Violin, Jouhikko, Flute

    Albümleri;
    Spirit of the Forest 2003
    Voice of Wilderness 2005
    Tales Along This Road 2006





    +10000




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.