Şimdi Ara

AYT MATEMATİK YAPAMIYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, lise son sınıfım ve malum üniversiteye hazırlanıyorum fakat matematik sınırlarımı zorluyor ne yolu denesem de ayt matematiği yapamıyorum.Maalesef ki gittiğim okulda ki hocamdan konun temel yapıtaşlarını verip geri kalan ödev teslerini [8,9] bize ödev olarak bırakıyor zaten Temel lisedeyim ve ek olarak ayt için özel hoca tutup evdekilere daha fazla masraf yaptırmak istemiyorum görüşlerinize açığım lütfen bekliyorum...

Not:Ayt de Polinom ve Çarpanlara ayırma yapabiliyorum şuanlık.

• Yapay Zekanın Yanıtı

AYT Matematik Yapamıyorum: Çözüm Yolları

AYT Matematik'te zorluk çekiyorsanız, yalnız değilsiniz. Birçok öğrenci bu zorlu konuyla mücadele eder. Ancak endişelenmeyin, bu sorunu aşmanın yolları var.

• Temellerini Gözden Geçir: AYT Matematik, önceki yıllardan aldığınız matematik bilgilerine dayanır. Temelleriniz sağlam değilse, daha ileri konuları anlamakta zorlanabilirsiniz. Temel matematik konularını gözden geçirerek başlamanızı öneririz.

• Düzenli Çalış: Matematik, düzenli çalışma gerektiren bir konudur. Her gün en az 30 dakika AYT Matematik'e ayırın ve konuları düzenli olarak tekrarlayın.

• Zor Konulara Odaklan: Hangi konularda en çok zorluk çektiğinizi belirleyin ve bu konulara öncelik verin. Bu konuları iyice anlamak için ek kaynaklar kullanın.

• Çözümlü Örnekler İnceleyin: Kitaplardan veya internetten çözümlü örnekler bulun ve bunları dikkatlice inceleyin. Çözüm adımlarını anlamaya çalışın ve kendi problemlerinizde benzer adımları uygulayın.

• Öğretmen veya Dershane Yardımı Alın: Kendi başınıza çalışmakta zorlanıyorsanız, bir öğretmenden veya dershaneden yardım almanızı öneririz. Dışarıdan destek, konuları anlamanıza ve becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.

• Kendinize Güvenin: Matematikte başarılı olmak için kendinize güvenmeniz çok önemlidir. Başarısızlıkları bir öğrenme fırsatı olarak görün. Pes etmeyin ve sürekli olarak çalışmaya devam edin.

AYT Matematik'te başarılı olmak zaman ve çaba gerektirir. Ancak bu önerilere uyarak ve azimle çalışarak bu zorluğun üstesinden gelebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bak kardeşim öncelikle ön yargını kır. şöyle düşün yada hic düşünme mat2 kalıptır once o kalıbı iyice öğren ki karşına kalıp dışında bir ifade geldiğinde yorum yapabilme yeteneğin olsun. internetten video izle basit kitaplardan başlayarak (örn sonuç fasikulleri) yavaş yavaş kendini gelistirmeye odaklan emin ol farkı göreceksin. taktiksel çalış; çalışmak icin çalışma öğrenmek için çalış. mesela konuyu ilk öğrendiğinde yapamadığın soruları git çözdür ve iyice anla neyin ne olduğunu biraz ilerledikten sonra hemen gidip çözdürme kafa yor biraz üzerinde olmadı cevaba bakarak bir yol izlemeye çalış alternatifleri düşün ve sonra git hocaya sor. tabi hepsi bu kadar değil kendin de bir şeyler katmak zorundasın, korkmazsan yaparsın inş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holkay H kullanıcısına yanıt
    Hocam çalışmaktan hiç bir zaman korkmadım fakat malum yapılmadığı zamanda çalışma isteğin oranlı bir şekilde azalıyor.Fakat başka çaremin olmadığının da farkındayım.Okulumuzda her hafta sonu deneme sınavı yapılıyor.Burada ki mat 2 netleri oldukça can sıkıyor ve kendini aptal gibi hissediyorsun zaten az çok empati yeteneğin varsa anlarsın.
  • ilk olarak kesinlikle matematiği yapamıyorum diye kolaya kaçma. Zoru yapabilirsen başarılı olabilirsin yani matematiği yapıcam demen lazım öncelikle. Daha sonra temel matematikten başla youtube da çok video var bunlarla ilgili daha sonra konuyu bitirdikten sonra konuyla ilgili çok fazla soru çöz, diğer konuya geç soru çöz sonra 4-5 konu olduktan sonra tekrardan geri dönüp soru çalıştığın konularla ilgili soru çöz bu şekilde devam edersen ve inanarak çalışırsan başarırsın. Diğerleri nasıl çözüyor matı doğuştan mı geliyor tabi ki hayır çalışıyorlar yapıyolar pes etme çalış
  • Mrt42_ M kullanıcısına yanıt
    dostum öncelikle çok teşekkür ederim yorumun için ben zaten temel matematiği seviyorum ve orta bir düzey temel matematiğe sahibim.Fakat Ayt baya zorluyor ve üst üste konular gelince işler karışıyor. Tyt adına pek bir endişem yok fakat ayt için çaresizim diyebilirim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.