ayt fizik
1 Mobil
-
-
2. soru A mı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
evet
Ben momentum korunumundan yaptım ilk başta araç ve kişinin bir momentumu var bu da sağa doğru, topu attığı 3 durumda da herhangi bir dış kuvvet olmadığı için momentum aynı kalacak, 1. durumda topu direkt sağa attığında yeni bir sağ momentum daha doğacak ama bizim ilk baştaki momentumu korumamız lazım o yüzden aracın hızı küçülecek ki aracın momentumu biraz azalsın topun momentumunu azaltıp ilk durumu korusun. Araç yön değiştirmiyor dediği için bir tek hızın yönünün değişmeyip büyüklüğünün azaldığını söyleriz.
2. durumda hızın yatay bileşeni daha küçük olduğu için aracın hızı daha az azalacak yani ilk durumdan büyük olacak.
3. durumda da zaten yatay hız yok. Normalde 2 ve 3'te dikey momentumun da korunması gerekir ama zemin dışarıdan bir tepki uyguladığı için araç aşağıya doğru inemiyor, zaten dış kuvvet olduğundan momentum da korunmuyor.
Diye düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 14 Haziran 2023; 0:43:23 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
3 D mi
evrt
Hocam 1.soruda düzgün hızlanan hareket yapıyor yani net kuvvet var gsina kamyonu ivmelendirir bu ivmelendirme kutuyu da 1 yönünde harekete geçirir anlamadiysan masa örtüsünü çekince tabakların da o yönde gelmesj gjbi ayni zamanda kutunun kamyonun zeminine yaptığı kuvvet mgcosa bu da ters yönde senin tabirinle durduracak sürtünmeyi yapar burada bilgi yanlısı olmadığı için 1. hakkinda kesinlik söz konusu değil 2.de de aynı mantik dengede kalma soz konusu olabilir 3.de 2 yonunde olmasi icin bir kuvvet etki etmesj lazim ama şunu unutma ki sürtünme kuvveti hareketi yavaslatir götürme soz konusu olamaz. Cevap yalniz 3 olmali
2.soru momentum degisimi bizim eleman sabit duruyor topu saga atarsa momentumun korunumu bizim elemanin da sola dogru momentumu olmasi lazim araci yavaslatir o mantik. Cevap A
3.soru Ebru ile arac ayni yönde giderse aracin hizi ebruyu daha hizlk gösterir yere göre bu yüzden arkadaslarin ters yönlü gittiklerini anliyoruz ben yorum olarak aracin -x yönünde v hiziyla gittiğini ebrunun +x yonunde 2v hiziyla gittgini soyledim cevap D
Sinavda basarilar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aezi -- 15 Haziran 2023; 8:27:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
1 a
2 b
3 d yaptim
_____________________________ -
tesekkurler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt