Şimdi Ara

Aynı Üniversitede Farklı Bölüm Kazanmak Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Geçtiğimiz yıl girdiğim ösys sınavında ilk tercihim yaşadığım şehirdeki üniversitelerden birinde inşaat mühendisliğiydi. Malesef olmadı. 2. tercihim olan, aynı üniversitenin elektrik elektronik mühendisliği bölümüne yerleştim. Hazırlık okumadım, 1. sınıftım bu sene.bölüm giriş derslerinden biri hariç tüm derslerimi verebildim. aynı zamanda ösys'ye de hazırlanabilme fırsatım oldu. lys-1 ve lys-2 sınavlarına girdim tekrar ve ortaya okul puanımın yarılanmasına rağmen bayağı başarılı bi' tablo çıktı. Üniversitemin inşaat müh. kazanabiliyorum bu kez. Buraya kadar iyi. Yalnız yaşımın ilerlemesi ya da en azından benim 1 sene daha kaybetmemek istemem nedeniyle merak ettiğim birkaç şey var konu hakkında;

    1- Bölümümden kaydımı sildirip inşaata kayıt olunca 1. sınıftaki ortak derslerden muaf sayılmama durumum olabilir mi? (ders içerikleri falan hep aynı. zaten aynı üniversitenin, aynı fakültesi)
    2- Ortak derslerden muaf olmam sene kaybı yaşamamama yeter mi? Yani inşaatın 2. sınıf dersleriyle birlikte almadığım 1. sınıf bölüm derslerini de birlikte alarak devam edebilir miyim yoksa illa ki bi' götürüsü olacak mı bu işin?

    fikri olanları bekliyorum.







  • trufily T kullanıcısına yanıt
    onu zaten iş resmiyete döküldüğü zaman yapacağım. şimdilik sadece fikir sahibi olmak istiyorum.
  • konuyla ilgili fikri olan ya da benzer bi' durum yaşayan kimsecikler yok mu?
  • Ortak derslerden muaf olursun tabi. Muaf olmayacağın 2-3 ders olur. Onların yanında da 2.sınıf dersleri alırsın. Eğer ki 2.sınıfın tüm derslerini alamazsan da yaz okulunda ders açılırsa alırsın. Sene kaybını önlemiş olabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur561

    Ortak derslerden muaf olursun tabi. Muaf olmayacağın 2-3 ders olur. Onların yanında da 2.sınıf dersleri alırsın. Eğer ki 2.sınıfın tüm derslerini alamazsan da yaz okulunda ders açılırsa alırsın. Sene kaybını önlemiş olabilirsin.

    Teşekkür ederim. İnşaatın 1. sınıf ders içeriklerine baktım. Toplam 5 ders var muaf olamayacağım. Bu 5 dersi de 2. sınıf dersleriyle birlikte rahatlıkla alabilirim diye düşünüyorum. Yaz okulu da bir diğer seçenek tabi. Sene kaybetmemek çok önemli benim için. Ancak yarım dönem dahi uzamayacaksa okulum, bölümümden kaydımı sildirip inşaata kayıt olabilirim. Daha önce de 3. sınıfta başka bir bölümü terk ettim çünkü. Dolayısıyla ailem de artık tahammül göstermez.Şu an için sınava girdiğimden ve inşaatı kazanacağımdan bile haberleri yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.