Şimdi Ara

Aynasız sisteme geçişte tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Halihazırda D5100 kullanıyorum, 18-55 kit lens ve 55-300 lens var. Ondan önce kompakt makinelerle idare etmiştim. Fotoğrafla ilgili kendimi biraz geliştirdiğimi düşünüyorum ve yeni makine alacağım. Fiyat olarak 4-5 bin tl üstüne çıkamam. İlk olarak aklımda D7200 almak vardı. Gece fotoğraflarını sevdiğim için ilgimi çekmişti. Ben gezici fotoğrafçıyım ayrıca, farklı koşularda lens konusunda sıkıntı yaşamam diyordum. Sonra neden aynasız almıyorum diye düşündüm. Bazı yönlerden ciddi avantajları vardı. Önce Fuji xt-2 düşündüm. Sonra o fiyatlara çıkacaksam ikinci el bir Sony a7ii de alabilirim dedim, ama hem ff hem sony olması lens konusunda beni batırır diye de düşünmeden edemedim, ya da sadece kit lens alıp öyle idare edebilirim. Açıkçası şu anda D7200, Fujifilm X-T2 ve Sony A7 II seçenekleri var aklımda.

    İyi lenslerle net fotoğraflar çekmek istiyorum, gezdiğim yerleri iyi fotoğraflamak istiyorum ve geceleri de yıldız fotoğrafları çekebilmek istiyorum.
    Acaba D7200 alıp onla bir süre daha takılıp daha sonra yeni teknoloji üst düzey cihazlara mı yönelmeliyim, yoksa şimdi aklımdan geçen aynasız sisteme geçip onla devam mı etmeliyim, ya da bu modellerden farklı modelleri de düşünmeli miyim. Bu konuda bana yardımcı olup fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.







  • belki de ikinci el alıp, aklınızdakilerin hepsini deneyebilirsiniz. en azından aklınızda "şu daha mı iyi olurdu?" şeklinde bir soru kalmaz. ayrıca, nikon'un croplu makinesinden yine croplu bir modeline geçmek pek mantıklı değil gibi. sizin makinenizden çok farklı sonuçlar üretmeyecektir.

    alabiliyorsanız full frame ve destekleyici lensleri ile almalısınız. farkı o zaman net şekilde görürsünüz.

    bir ihtimal daha var: elinizdeki lensler standart lensler. çok bir şey üretmesini beklemek zor. elinizdeki gövdeyi tutup, üst düzey kaliteli lenslere yönelmeyi de düşünür müsünüz? şahsen, iyi gövde kötü lensten ziyade, kötü body iyi lensi tercih ederdim. örnek olarak lens adı vermek isterdim ama nikon tecrübem hiç olmadı.

    bu arada sony uyumlu fe lens fiyatları için yazdıklarınıza katılıyorum.
  • 5100 u degistirmek istemenizin sebebi nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası sadece denemek için çok para harcamayı gözüm kesmedi. Sigma 17 50 2.8 alıp makine değiştirme işini biraz erteledim. Çünkü yeni makineler çıkıp eskileri ucuzlayacak. Ayrıca bir anda istediğim sistemi hemen kuramayacağım, yapmışken ram yapayım dedim.



    D5100 artık iso performansı ve çekim özellikleri olarak yetmiyor, ayrıca seri olarak hobi fotoğrafçılığına hitap ediyor, ben seviye atlamak istiyorum artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlangıç için ikinci el sony A7 ii alıp manuel lensler kullan. Sonrası ihtiyaç olur ise ve para durumuna göre otomatik lenslere yönlendirsin.
    Manuel lenslerin kaliteleri çok başarılı ve A7 ii nin vizörü netleme konusunda çok başarılı. O nedenle ben manuel lens seti diziyorum. Tavsiye de ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    A7ii netlemeyi sensör üzerinden yapıyor diye biliyorum. Biraz araştırınca minimum 5-6 bin liraya patlıyor Sony aynasız sistem, ben hemen yerine biraz daha bekleyip, fotoğraf konusunda ihtiyaçlarımı tümüyle netleştirip öyle geçiş yapmaya karar verdim, az para değil çünkü. FF diye yanmamın tek sebebi de yıldız fotoğrafları, onun dışında pek de ihtiyaç hissetmiyorum, tabi ki ff makine ile her koşulda daha verimli fotoğraflar çekileceğini inkar edemem, ama o koşullara uygun seti tamamlayabilir miyim ondan emin değilim henüz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.