Şimdi Ara

AYNASIZ kullanan Arkadaşlar bir yorum yapabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar deneyimsiz bir kullanıcı degilim 7 yıldır fotograf çekerim canon nikon ff gövdeler dahil aktif olarak kullandım , ancak gerek maddiyat gerek ise taşıma sıkıntısından dolayı hepsini şu an için sattım , şimdi bir aynasız düşünüyorum , a6000 fiyatı ile göz kamaştırıyor elimde manuel youngnuo flash ve 50mm 1.8D diyafram haklalı nikon f lensim de var , sizce iş görebilicek bir kombin elde edebilirmiyim SONY aynasız hiç kullanmadım, mutlaka kullanan arkadaşım vardır, yorumlarını yazarsa sevinirim



  • Bir çok manuel lens ile kullanabilirsin. Maddiyat konunuz ve fotoğraf çekme isteğiniz nedeniyle sony a6000 gibi bir gövde alıp uygun fiyatlı manuel lensler alarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Optik vizörü olmadığı için manuel lensler ile netlemek çok kolay. Manuel lenslerin zaten kaliteleri belli. Tavsiye ederim.

    Ben Sony A7ii kullanıyorum ve sadece 3 adet manuel lensim var. Hepsi de Pentax bayonet. Hiç otomatik AF li lens düşünmedim bile bu imaj kalitelerine karşı. Daha param olsa hala manuel lensler alırım. Şu an ki hedefim Samyang 85 mm f1,4 almak mesela.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 5 ayda 2 tane tanıdığım d-slr'dan aynasıza geçti. Kendileri bu değişimden yaşadıkları memnuniyeti ve neden aynalı ile fotoğraf çekmek daha kolay,iyi ve keyifli diye de birkaç kere söylediler. Hiç öyle "acaba" diye düşünülecek bir farklılığı yok yani. Elbette yeni bir sistem, arayüz vb. gibi sebeplerle kısa bir alışma süreci olacaktır. Yeni bir şeyler öğrenmek de ayrıca iyi olacaktır.
    @AKINLASINN arkadaşımızın da dediği gibi aksiyon fotoğrafçılığı, kuş fotoğrafçılığı yapmıyorsanız geriye kalan her tür fotoğraf çekiminde manuel lensler gayet de iyi iş görür. Hatta yıllar boyu 2-3-5'inci ellerde kullanılıp defalarca Dünya çapında kullanıcılar tarafından bizzat test edilerek bir nevi en arı-duru test sonuçları elde edilmiş öyle manuel(filmli makina) lensleri var ki bugünün birçok lensinden optik kalite olarak çok daha iyiler, malzeme kalitesi olarak da çok çok daha iyiler.




  • cevaplar icin tesekkur ederim arkadaslar bir aynasiz ve manuel lensler ile biraz zaman geciricegim gibi kararimi a6000den kullanicak gibiyim klavyeye yazan ellerini dert gormesin dh de son zamanlarda gercek yorum yapan az

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk lenslerini de söyleyeyim bak, bu iyiliğimi unutma :) Parana göre beğendiğinizi alın gitsin. Çevirici ile kullanırsınız.


    Pentax M 50 mmf1,7 - Canon 50 mm f1,4 S.S.C - Samyang 85 mm F1,4 - Sigma 105 mm f2,8 makro (1:1) Bu aslında otomatik lenstir ama çevirici ile manuel kullanabilirsin. Lensin diyafram mandalı üstünde nasıl olsa. - Pentax K 135 mm f2,5

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.