Şimdi Ara

Aylık kas artışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
38.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler ben başlıyalı 2.5 ay cıvarı oluyor ayda 1 yag kas oranımı olçturuyorum ve sadece 200 g artış var sızce bu normalmı? beslenmeyede o kadar dıkkat edıyorum aslında.. (2 ayda 400 g kas artışı oldu)

    edit : 1 ayda tam 2 kg kas kutlesı kazandım sonunda o 2 ayda 400 gram vucudun alışmasıyla ılgılı bışey galıba?!?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eISgood -- 12 Ekim 2013; 22:47:29 >



  • yenı programa geçıcem 3.programım olucak 2-3 gun ara verdım bırakır gıbı oldum aslında bıraz da ama yarın devam yorumun ıçın teşekkurler :)
  • dostum 3 ayda 5 kiloya kadar kas yapabilirsin. yani ayda 2 kilo civarı. ancak bu devamlı olmaz. genellikle ilk dönemde olur ve bunun olması içinde iri olman lazım. yani kas kütlen 80 kilo kadarsa hali hazırda
    protein desteği ve çok (ama çok ağır) antreman programıyla (kilolar maximum %85-95 arasında gezecek yani eve geldiğinde spordan değil işkenceden gelmiş gibi yığılacaksın) olur. bu ne demek 80 kilo kas kütlesi ki
    (%15 yağ var desen eder sana 92 kilo vücut) iki-üç ay boyunca ağır çalışıp anca 40ta 1 yani %2,5 attırırsınki 3 ay sonunuda bu %7,5 yapar sonraki ay bunun yanına yaklaşamazsın. genetik olarak (hormonsuz) maksimum bellidir.

    ha şimdi aşırı obez olmadan (%15 yağ oranı dedim) göbeksiz 92 kilo olmak için 1.85+ üstü olman lazım. Tabi 1.70 olup ayda 2 kilo kas yapamazsın. ve dediğim gibi çok ama çok ağır çalışman lazım. şimdi ağır değil orta halli çalıştın diyelim
    %50 zorladın ve temel kas kütlesi olarak da 80 değil hali hazırda 60 kilo kas vardı sende (yani doğuştan iri değilsin) 2*0,5*0,75= 750 gram kas yapar yaklaşık aylık. çalışma programını ve diğer detaylarını bilmiyorum. ancak temel hareketlere ağırlık vermen ve özellikle ihmal edilen bacak grubunu çalıştırman (günahını almıyım ama %90 ihmal edilir.) çok faydalı olur.

    bacak kolun yaklaşık 3 katı ağırlıktadır. eğer bacak çalışmıyorsan yukarıdaki rakamın nasıl arttığına inanamazsın.


    tabi her ay1-2 kilo kas yapılır diye anlamayın. bu bahsettiğim 3 ay 5 kilo kas çok özel ve ağır 12 haftalık bir program. gerçekten çok zorlayıcı. bunu geçen sene yaptığımda sabah uyuya kalıp işe geç kaldığım oldu. öyle set arasında akıllı tv. number one izleyerek yapılabilecek bir şey değil. kural olarak body de her sene bir önceki senenin yarısı kadar kas elde edersiniz. 8-4-2-1 diye gider mesela. ama burada önemli olan nokta siklet. 1.60 boyuda 50 kilo birisiyle 1.95 90 kilo birisi çok farklı ilerleme gösterir.




  • boyum 1.80 kılom 74 cıvarı yag oranım ıse 14.5 cıvarı saf kas kutlesı bıde 200 gr. ( marta kadar kas calısıp martdan sonra yag oranı duşurmek ıcın calısıcam )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eISgood -- 10 Eylül 2013; 12:10:51 >
  • sende 63 kilo kas var. arkadaşın dediği ben kas kütlesine arkadaşın dediği gibi FFM (FAT FREE MASS) yağsız kütle değişimi olarak bakıyorum. o bakımdan değer doğru yani mhmd0021'in dediği gibi 200grda sorun yok. bununla bile 800 gr ederki 2.5 ay ve yeni başlayan birisi için az bir değer. tabi daha önce hiç spor geçmişin yok ise sıkıntı etme. bir kaç ay vücut fiziksel çıktı vermekte bocalıyor, antremanlar psikolojik olarak sıkıntı yaratıyor. ama spor geçmişin varsa muhtemelen bacaklara ağırlık vermiyor olabilirsin.

    benim kolum 4,5 kilo (x2 9 kilo) gövde 40 kilo bacak 11 kilo (x2 22 klio).

    gövdede sırt ağırlıklı ve bacak çalışmak bu kas kütlesi artışını tetikliyecektir.
  • kas oranım 56 cıvarı daha once duzenlı bı spor gecmısım yok tabı futbol gıbı sporları saymazsak ayrıca son 3-4 senedır aşırı kılo aldım ve geçen sene tam 20 kg verdım 3 ay gıbı bı surede



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eISgood -- 10 Eylül 2013; 13:58:02 >
  • iç organalr da yok galiba
  • FAT FREE MASS demek şu demek oluyor gençler.

    ergenliğe gelen birisinin kanser vs. gibi aşırı uçlarda bir sorunu yoksa kemik ve iç organ ağırlığı değişmez.

    değişen şey kas kütlesi ve yağ kütlesidir.

    genellikle sıkıntı yağ kütlesini olduğu için (iyi kolesterol kötü kolesterol- doymuş doymamış yağ gibi yani toplum genelinde kurtulmak istenilen, kafaya takılan, ölçüm sonunda ilk sorulan şey) yağsız kütle olduğu gibi söylenir. sen şu kadarlık adamsın diye.

    adamın tabi ki kemiği, dalağı hatta üreme organları var. ama bunların boyutları değişmiyor bench yapınca.

    ancak yağ kütlesi iskelet sisteminden bağımsız. SOnuç değişiyor. 50 kilo yağ 1.50 insanda da 2.00 insanda da olabilir. 1.50 de morbid (ölümcül derece) obes olursun, 2.00da bira göbeği muamelesi görürsün. ama kas sistemi böyle değil.

    el bilek çevresi genetik olarak (%99ün üstünde kesinlik için ayak bileği de hesaba katılır) maksimum kas kütleni yani yapabileceğin ilave kas kütlesini verir. bu da demek olur ki 1.50 adam 30 kilo kas yapamaz ama 2.0 adam 30 kilo kas yapabilir.

    şişe et geçirmek gibi düşün. 20 cm çöp şiş mi daha fazla et alır 40 cm mi?




  • up
  • 1 ayda 200gr saf kas bence fena sayılmaz yılda yaklaşık 2,5kg kas yapar.4 yıl düzenli çalışsan 10 kilo.
    74 kilodan 4 kilo yağ versen ve 4 yılda 10 kg kas yapsan 80 kilo fit bir insan olursun.Bence kilolar yerine santimlere baksan ve kendine 3 aylık ve yıllık hedefler koysan daha iyi olur.
  • Yeni başlayan biri herşeyi doğru ve mükemmel şekilde yaparsa ilk senesinde 5-8kg arası kazanır yıllar geçtikçe bu senede gramlara kadar düşer, sonunda genetik sınıra ulaşır ve gelişme olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PÜSKÜLLÜ MORUK -- 19 Ekim 2013; 10:36:57 >
  • konuyu uplamak olacak ama bunun nedenı yaptıgım programın başta hafıf olmasıydı buyuk ıhtımal şuan 8.ayım olacak 8-9 kg kas artışım oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NextArnold

    konuyu uplamak olacak ama bunun nedenı yaptıgım programın başta hafıf olmasıydı buyuk ıhtımal şuan 8.ayım olacak 8-9 kg kas artışım oldu

    basta uyguladıgın programı, gördügün yanlısını ve simdiki programını kısaca yazarmısın?
  • Boy kilo yaş ve antrenman sıklık derecesini de yazarsan daha isabetli bir yorum yapılabilir. Fakat 200g anormal durmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F0NDiP

    Boy kilo yaş ve antrenman sıklık derecesini de yazarsan daha isabetli bir yorum yapılabilir. Fakat 200g anormal durmuyor.

    hocam guncelledım yenı başladıgımdan program hafıftı ondan dolayı oyle yaş şuan 18 haftada 5-6 gun gıdıyorum tek kas grubu calısıyorum 8.ayım 8 ayda 8-9 kg kas artışım oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srvt

    quote:

    Orijinalden alıntı: NextArnold

    konuyu uplamak olacak ama bunun nedenı yaptıgım programın başta hafıf olmasıydı buyuk ıhtımal şuan 8.ayım olacak 8-9 kg kas artışım oldu

    basta uyguladıgın programı, gördügün yanlısını ve simdiki programını kısaca yazarmısın?

    programı tam hatırlamıyorum ama yenı başladıgında halıyle hafıf gırıyodum baya ornegın yana açış da 5 kg 12 cıkartamıyordum şuan 12.5 cıvarı yapabılıyorum rahatlıkla
  • 8 ayda 8 kilogram kas hacmi artırmak pek normal değil bana göre. Ben 6 yıldır çalışıyorum, yıllık hedefimi 3.5-4 kg lean body mass artışı olarak belirliyorum ki 4kg seviyesine ulaşmak oldukça büyük bir mesele; çok ciddi bir macronutrition kontrolü ve cardio programı gerektiriyor benim için.

    Senin durumuna gelecek olursak:

    1) 18 yaşında oluşun testosteron seviyenin 25-30 yaş arasına göre belirgin derecede yüksek olduğuna işaret olabilir. Zira erkeklerde geç ergenlik dönemi testosteron seviyesi max düzeye ulaşır ve erken yetişkinlik döneminde minimum seviyesine geriler. Bu da 8-9 kg arası artış tespit edişini açıklıyor olabilir.

    2) Macronutrition flexible dieting sistemini duydun mu bilmiyorum. Fitness ve bodybuilding anahtarı macro beslenmedir. Boy kilo yaş ve antrenman sıklığına göre günlük kalori ihtiyacını belirleyerek, günlük IIFYM (If it fits your macros) yani macro kalorine vurduğun anda yeme içmeyi kesme sistemidir.

    http://macronutrientcalculator.com/ bu programdan hesaplayabilirsin.

    Bu sistemde günün hangi saattinde hangi miktarda yediğinin hiçbir önemi yok zira memeli vücudu kalorik metabolizma üzerine çalışır aynı otomobil motoru gibidir. Benzinini verdiğinde araç gider. Gelmek istediğim nokta şu: 18 yaşında, yani geç ergenlik döneminde oluşunu çok daha etkili değerlendirirsen, şu aldığını söylediğin sonuçları maksimum düzeye çıkarabilirsin. Eski kafa diyet ve antrenman sistemlerini unutarak bu sistemi yala yut. Faydasını göreceksin.

    3) Son olarak, haftanın 6 günü antrenman yapmak senin düzeyinde bir beden için oldukça fazla. Off-day gerçeğini kabullenmelisin. Dinlenme günlerinde vücuda repair yani kendini yenileme fırsatı sunarsın ki bu spor için çok önemli bir faktör. Ben yerinde olsam haftada 4 veya 5 günden fazla ağırlık antrenmanına girmem. Bu sadece bir öneri.


    Not: Bu verdiğim bilgiler tamamen sana göre genellemedir. Keyfine göre devam etmek senin tercihin. Yarıyorsa elbette devam et :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: F0NDiP

    8 ayda 8 kilogram kas hacmi artırmak pek normal değil bana göre. Ben 6 yıldır çalışıyorum, yıllık hedefimi 3.5-4 kg lean body mass artışı olarak belirliyorum ki 4kg seviyesine ulaşmak oldukça büyük bir mesele; çok ciddi bir macronutrition kontrolü ve cardio programı gerektiriyor benim için.

    Senin durumuna gelecek olursak:

    1) 18 yaşında oluşun testosteron seviyenin 25-30 yaş arasına göre belirgin derecede yüksek olduğuna işaret olabilir. Zira erkeklerde geç ergenlik dönemi testosteron seviyesi max düzeye ulaşır ve erken yetişkinlik döneminde minimum seviyesine geriler. Bu da 8-9 kg arası artış tespit edişini açıklıyor olabilir.

    2) Macronutrition flexible dieting sistemini duydun mu bilmiyorum. Fitness ve bodybuilding anahtarı macro beslenmedir. Boy kilo yaş ve antrenman sıklığına göre günlük kalori ihtiyacını belirleyerek, günlük IIFYM (If it fits your macros) yani macro kalorine vurduğun anda yeme içmeyi kesme sistemidir.

    http://macronutrientcalculator.com/ bu programdan hesaplayabilirsin.

    Bu sistemde günün hangi saattinde hangi miktarda yediğinin hiçbir önemi yok zira memeli vücudu kalorik metabolizma üzerine çalışır aynı otomobil motoru gibidir. Benzinini verdiğinde araç gider. Gelmek istediğim nokta şu: 18 yaşında, yani geç ergenlik döneminde oluşunu çok daha etkili değerlendirirsen, şu aldığını söylediğin sonuçları maksimum düzeye çıkarabilirsin. Eski kafa diyet ve antrenman sistemlerini unutarak bu sistemi yala yut. Faydasını göreceksin.

    3) Son olarak, haftanın 6 günü antrenman yapmak senin düzeyinde bir beden için oldukça fazla. Off-day gerçeğini kabullenmelisin. Dinlenme günlerinde vücuda repair yani kendini yenileme fırsatı sunarsın ki bu spor için çok önemli bir faktör. Ben yerinde olsam haftada 4 veya 5 günden fazla ağırlık antrenmanına girmem. Bu sadece bir öneri.


    Not: Bu verdiğim bilgiler tamamen sana göre genellemedir. Keyfine göre devam etmek senin tercihin. Yarıyorsa elbette devam et :)

    testesteron sevıyem gercekten yuksek dıger konulardada kendını bellı edıyor 5 gunluk program oldugundan 1-2 gun off yapıyorum genelde obur turlu 1 kas cok uzun sure calısmamıs oluyor ama dedıgın gıbı cıdden vucut cok yorgun şu sıralar bıleklerım ozellıkle 2yede bakıcam




  • Herkese Merhaba

    Ben spora yeni başladım daha önce bir sor geçmişim yok hantalım. Haftada üç gün gidiyorum,4.haftadayim.15-20 dk tempolu yürüyüş ve ağırlık çalışıyorum. Başlangıçta yüzde 22 olarak ölçüldü yağ oranım. 75 kilo ile başlamıştım su anda 77 kiloyum.Bu beni korkutuyor açıkcası yağ oranımı düşüreceğim derken kilo alıyorum, yemem ayni olmasına rağmen .Sizce sebep nedir ? Nerede yanlış yapıyor olabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.