Şimdi Ara

Ayla - Türkiye / Güney Kore [Ekim 2017]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
3
Favori
6.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Film, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyacak. 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Kısa sürede birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?...

Yönetmen koltuğunda reklam filmleriyle dikkat çeken Can Ulkay'ın oturduğu dram filmi Ayla'nın senaryosunda ise Sınav, Uzun Hikaye, Kavak Yelleri, Doludizgin Yıllar'ın da senaristliğini yapmış Yiğit Güralp'in imzası var. Başrollerini Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay'ın paylaştığı filmin kadrosunda Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, Deniz Seviyesi filmindeki performansı ile Milano Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan oyuncu Damla Sönmez, Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu gibi önemli oyuncular yer alıyor. Filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu üstleniyor.

Şahsi Fikrim: Bu tarz filmler kesinlikle desteklenmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Meraxes. -- 9 Haziran 2017; 13:5:58 >

• Genelde bu tür filmlere gitmem ancak Ayla gözüme çok farklı geldi. Fragmanından etkilendim birkere. Bugün Kadıköy'de izledim ve izlediğim en etkileyici filmlerden biriydi. Sinema salonu ağlayanlardan geçilmiyordu zaten onu söylemeye gerek bile yok. Etkilendiğim bir diğer nokta ve benim için en önemlisi kamera çekimlerinin mükemmel olması. Hani yabancı filmlerde görürüz hafif karanlık bir çekim, bizdeyse tam tersi apaydınlık olur, kamera açıları bi tuhaf olur rahatsız eder insanı. Bu film onların arasından sıyrılıp kurtuluyor. Sinemada izlenmesini öneririm hem ses efektleri için hem de destek olunması için.
    Filmi henüz izlemedim. Abartıldığı kadar iyi bir film olmadığına eminim. Bir de bu filmi pazarlarken "Oscar aday adayı" olarak değil, "Oscar adayı" olarak pazarladılar. Dava bile açılabilir yapımcıya.

Ek olarak bu filme Güney Kore neresinden dahil olmuş? Yönetmeninden tut müziğine kadar Türkler yapmış. Birkaç tane adını sanını duymadığım Koreli oynatmışlar o kadar. Bu film Güney Kore'de vizyona bile girmemiş.
  • ,
    fragmanı izlerken çok şaşırdım. gerçekten kaliteli bir yapım geliyor gibi. hadi hayırlısı.
  • Oha film hem yıldızlar geçiti olmuş hemde etkileyici duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duygu yüklü bir film olacaktır. Listeye ekledim.

• Bunun belgeseli vardı trt de buluşturuyorlardı aileyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadro sağlam konu eh işte bekliyoruz
  • Olayı daha önce bi yerden öğrenmiştim filmi çıkıcağını biliyodum kadro iyi ama fragmanı beğenemedim
  • Çok güzel duruyor.
  • Güzel bir film gelecek gibi
  • Oscar'a aday göstermişiz.
  • Bu film kesinlikle izlenmeli. Ekimdeyse bi şey kalmamış şunun şurasında.

• Oyuncu kadrosu ne güzel öyle bir tane gereksiz oyuncu yok hepsi efsane oyuncular. Çok zengin bir kadro olmuş, atmosfer ve hikaye de güzele benziyor.
  • Son zamanlarda film oldukça popüler özellikle filmin senaristi Yiğit Güralp'in filmin resmi sosyal medya hesapları tarafından aylardır engelli olduğunu açıklamasından dolayı ama bence bundan çok daha fazla ses getiren bir film olabilir, gerek oyuncu kadrosu,gerekse filmin konusu iyi gözüküyor.Umarım Türkiye'ye Oscar'ı getiren ilk film olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 31 Ağustos 2017; 1:13:49 >
  • şu videoyu gördüm bana yetti. kesinlikle mükemmel bir olacak. belki de bir baş yapıt. ilk gün gidecem sabırsızlıkla bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF8F4F94 -- 31 Ağustos 2017; 4:6:0 >
  • Hayret şaşırdım biri gelip film'deki efektiler patlamalar kötü olmuş dememiş çünkü bu filmlerde hep aynı yorumu görmek baydı

Oyuncu kadrosu çok iyi inşallah başarılı olur dünya çapında izlenir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılların hikayesi ve biz bunu bir filmle 2017'de duyuyoruz. Bu da bizim ayıbımız olsun.
  • Oscar adayımız. Konu güzel, oyuncular efsane. Sabırsızlıkla bekliyoruz bakalım.
  • Bu filmin neden reklamı yapılmıyor yahu

• Beklemedeyiz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.