Şimdi Ara

AYIPLI MAL İADESİNDE İZLENMEMESİ GEREKEN YÖNTEM (belgeli) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
52
Favori
35.207
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
613 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SilverNitrate kullanıcısına yanıt
    Şikayet konusu ürünün satıcısı HB arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainTsubasa483

    Bence böyle durumlarda vidyo çekmeli, ben daha önce aldığım normal bir ürünü geri yollarken bile vidyo çektim kutuya neler koydugumu ve kargoya geldigimde de ağzını kaparken neler olduğunu gosterip kamera önünde bantladim.. Laptop iadesi idi. Bu markayi amazona falan para kaptirmayalim yerli markadir diye çok kullanmakta direndim , gitti gidiyor ebaya bağlı falan, kârı doğan grup alsin dedim ama yok benim icin bitti bu d market, mail atiyorsun dönmüyorlar, gecen ampul aldim kirik cikti resimli mail attim , bana diyorlar ki kırık ampulü kargolayin, 5 liralik ampul. Yani diyecegim o ki ne maillere yardim taleplerine dönüyorlar ne de hatalari sonucu adam gibi çek tanimliyorlar. Bu mağaza benim için bitti, giderim gitti gidiyordan amazondan alırım alacağımı, adamlar sorun yaşadığın zaman direk seni amazom uk den arayıp çözmeye çalışıyor, en azından değer görüyorsun.
    Gerçekten amazon bu yönden çok iyi bir firma. Bu kadar büyük olmalarının temel sebebi bu. Kolay kolay kimse sorun yaşamıyor. Artık gitti gidiyor veya hepsiburada gibi firmalardan alışveriş yapılmamalı. Amazondan ne kadar alışveriş yaparsak Türkiye pazarını o kadar büyütürler, daha fazla ürün getirirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü alırken ödemeyi banka kredi kartıyla yaptıysanız, tüketici hakem heyeti kararını da ekleyip bankanıza başvurun ve olayı detaylı şekilde anlatan bir dilekçe ve belgelerle birlikte "charge back" isteğinde bulunun, tüketici hakem heyeti kararınız da olduğuna göre işiniz kolaylaşır diye düşünüyorum, eninde sonunda paranızı geri iade alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3po -- 1 Haziran 2019; 16:0:13 >
  • greenflash kullanıcısına yanıt
    Aslında uğraşmak istemediğimden heyete vermeyecektim ama bu parayı daha iyi bir yerde kullanabileceğimi düşündüm ve e-devlet üzerinden başvuruda bulundum. Bilgi ve destek için teşekkürler. :)
  • Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x3po

    Ürünü alırken ödemeyi banka kredi kartıyla yaptıysanız, tüketici hakem heyeti kararını da ekleyip bankanıza başvurun ve olayı detaylı şekilde anlatan bir dilekçe ve belgelerle birlikte "charge back" isteğinde bulunun, tüketici hakem heyeti kararınız da olduğuna göre işiniz kolaylaşır diye düşünüyorum, eninde sonunda paranızı geri iade alırsınız.
    ürünü havale ile satın almıştım.
  • geçmiş olsun, takip
  • Delta servis garantili urun alinmaz birde hepsi buradadan n11 ve gittigidiyor gene iyi biraz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarthLuca

    İnternet üstünden sstış yapıyorsanız bu göze almanız gereken birşey, 14 günlük cayma hakkında tüketici ürünü kullanabilir, bu iade etmesini engellemez
    ben iade edilmesine karşı değilim. iade ediliyorsa yolladığım gibi bana ulaşması gerekiyor. eğer kurumsal bir firma olsaydım kutunun açılması da sorun olmazdı fakat bu durumda ürünü sıfır yollayıp ikinci el olarak geri alıyorum.
  • Ürünü göndermeden para veriliyor mu?
  • Rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü iade ederken aldığınızda kutusunda ne çıktıysa hepsini iade etmeniz gerekir. Ürünün yanında gelen şeyler kaybolmuş olabilir bozulmuş olabilir o parçaları iade edemeyebilirsiniz. Bu durumda başvuru sırasında hakem heyetine bunu belirtmeniz lazım. Hakem heyetinden çıkacak karar için bu önemli. Zira hakem heyeti eksiksiz iade yönünde bir karar verir ve sizin gönderdiğiniz malda eksik parçalar varsa satıcı itiraz eder.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle bir durumdayız ki itlik, şerefsizlik ve haysiyetsizlik yapacaklar için on numara bir ortam oluşmuş. ne ceza var, ne de caydırıcı bir önlem. kim kimi daha çok düdükleyebilirse.
  • Zira kanun tüketiciye sözleşmeden dönme hakkı vermiştir. Sözleşmeden dönebilmek için eksiksiz iade etmeniz gerekir. Nasıl aldıysanız, kutudan neler çıktıysa hepsini iade etmelisiniz. Üründe eksik parçalar varsa sözleşmeden dönemezsiniz. Yapabileceğiniz şey eksik parçaları orjinalini satın alarak tamamlamak veya ürünü elinizde tutarak bedel indirimi istemek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki cahilce bir yaklasim olacak ne satin aldigini bilemedim bakamadim evraklara yani ama kargoda bunu tartmiyorlarmi ona gore fiyat bicmiyorlarmi yani aldigin laptopsa bunun belli bi agirligi vardir ordan bisey tutturabilirsin belki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba açıkcası bu duruma düşmenize çok üzüldüm ama şaşırmadım burası türkiye malesef herşey olabiliyor :( son durum nedir? Paranızı alabildinizmi? Sonuç ne olucak? Bunun herhangi yaptırımı yokmu? Koskoca firma müşterisini nasıl hırsızlıkla itham edebilirki? Müşteri yalan atıcak değilya. Nasıl soruşturma açılmaz kamera kayıtları incelenmez bu geri iade paketler açılırken o noktada kamera olması gerekmiyormu??
  • Dosyaya borçlu tarafından paranın yatırılmasını müteakip, icra dairesi beyan etmiş olduğunuz banka hesabına 3 iş günü içinde resen talimat göndermek zorundadır. Karşı tarafın sizin üzerinize yapmanız gereken bir şeyi yapmadığınızı beyan eder tespitlerde bulunması veya belge sunması paranın tarafınıza ödenme işlemini durdurmaz veya geciktirmez. İcra müdürü ile görüşün gerekli talimatın verilmemesi durumunda hukuki ve cazai sorumlulukarının gündeme geleceği konusunda kendilerini ihtar edin. Sizin hakkınızda suç duyurusunda bulunulması tehditine ihtimam göstermeyin ne gerekiyorsa yapması gerektiğini kendilerine söyleyin. İşlemler yapılmazsa görevi köyüye kullanma, irtikap suçlarından savcılığa şikayette bulunacak dilekçeyi kendilerine göstermeniz bile işlemleri hızladıracaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İcra birimi sizi yemiş. Net olarak bunu söyleyebilirim. Ürünü kargoya vermenize bile gerek yoktu, hbye gelin alın deme hakkınız var yasal olarak. Neyse ürün kargoda çalınmışsa tutanak ile iadr edilmesi felan gerekirdi fakat bunun icra birimi ile alakası yok. İcra biriminin görev tanımında değil yani böyle bir yetkiside yok. Çok geçmiş olsun tekrardan. Elinizde ki evrakları toplayıp dava açmanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle durumlarda kargo şirketine gidilerek ki kargocu paket içeriğini soruyor tam bu esnada kargocuya şahit olması için lütfen beraber kontrol edip, paket edelim diyerek orada açık açık kameralar önünde kutulanıp kapatılması ve kargo poşetine yada kutusuna öyle konulması lazım. Aynı durumda ben bu şekilde yaptım. Kendi çektiğiniz videodan ziyade bu şekilde yapılması değil olarak daha net ve gerçekçi olacaktır. Paketi kapattıktan sonra kargo firması kağıt imzalatıyor ve içeriğini yazın diyor tam o esnada siz içeriği tam olarak yazıyorsunuz ve evrak delil niteliği taşıyor kamera görüntüleri ile birlikde. Maalesef ülkemizde insan dışı varlıkların çok olması sebebiyle herşeyi düşünerek hareket etmek zorundayız.
    İnsanların dini imanı para olmuş. Para için artık herşeyi mübah gören hatta ticarette haram yoktur diyen bir toplum var. Kanun net olsun diyelim iğne deliği kadar boşluk bulmaya çalışıp oradan yürüyen insan dışı varlıklarla uğraşmak çok zor olsa da Doğru/Gerçek elbet bir yerde yada bir zaman muhakkak ortaya çıkacaktır. Ama bu dünyada ama ahirette.. Ahirete inanmayana diyeceğim söz yoktur.

    Size tavsiyem varsa avukat arkadaşınıza danışmanız yoksa benimle özel mesaj ile iletişime geçiniz. Kendi avukat arkadaşıma danışıp size nasıl yol izlemeniz gerektiğini sorabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.