Şimdi Ara

AYDIN İL JANDARMA KOMUTANLIĞI !!!BURAYA!!! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
1
Favori
94.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 157 günüm orda geçti. 319. dönem (2007/Aralık) olarak askere gittim. 200 küsür kişi kısa dönem er acemilik döneminden sonra içlerinden 5 tanesi hariç olmak üzere dağıtıma gitti. O 5 kişiden biri bendim. Acemilik zordu. Sonrasında bölüğüm değişti ve 3. bölüğe geçtim. Ordaki internet kafenin başına yanımda bir Türkçe öğretmeni ile birlikte sorumlu olarak geçtim. Askerliğim sonuna kadar orda kalmam gerekirken dedikodulara göre taburu ziyarete gelen ve artık kısa dönemleri kantin bölgesinde istemediğini söyleyen bir Tuğgeneral sebebiyle ordan sürüldük ve koğuş sorumlusu oldum. Koğuşum ise 1. bölük olarak değişti. Cemalettin Üst. bölük komutanı ve Süleyman Üst. vekili olarak görev yapmaktaydı. Açıkçası fiziksel zorluklar yoktu ama psikolojik bazı sıkıntılar yaşadım. Sağolsun İsmail Bşçvş. bizlere sahip çıktı. Yine de zordu ve 100'ün altına indikten sonra her günü saydım. Günlük tuttum vs. Askerden sonraki neredeyse 7. yılım ama halen daha kendimi rüyamda kısa dönem asker olarak görürüm.

    Aydın'a değil nereye giderseniz gidin tavsiyem daima ortada olmanız olacak. Önde olmayın, arkada da kalmayın. Ne iyi olun, ne kötü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakalak

    zamanında bende (2007/aralık) er eğitim taburunda idim. başlıkta bana aitmiş

    geçirdiğim askerliği kısaca özetlemek istedim gideceğiniz yer gerçekten güzel aydın ayaklarınızın altında yemek durumu biraz kötü idi. fakat şuanki durum ne bilmiyorum.

    319 .ksd olarak acem birliği aydın il jandarma er eğitim taburu sadece 1 kere 2400 metre koştuk. o da özgür yüzbaşı denen herifin bölüğün eğitimini begenmemesi yüzünden oldu.

    kısa dönem bölüğü kalabalık oldugu için atışlar 10 gün sürdü fotograf çekimi aşı olumu evrak doldurma vs. kurban tatili yılbaşı, haftasonları full boş doğru düzgün egitim bile yapmadık hatta sürünmedim bile. sağa sola dön selam ver tüfek eğitimi başka bi nane yok. herkez okumuş anlayışlı hırsızlık falan hiç olmadı.

    haftada 1 gün banyo vardı. ayrıca her sabah ihtiyaç banyosu oluyordu. başımızda uzman astsubay abi kardeş gibiydik. hatta ilk gece çok yardımcı oldular. bize botlarımızı ezdirdiler. nefte dikiminde yardımcı oldular. kamuflajları üstüne olmayanları değiştirdiler vs. adamlara yemin töreninde hediye bile aldık. koltuk altı etek altı hiç duymadım. bir kere saç tıraşı olduk hepsi o. 2 kez 2 saatlik gece nöbeti denk geldi oda koğuş içinde tutuluyordu.

    tek sıkıntımız bazı yabancı sigaralar kantinde bulunmuyordu. onuda dışarıya bir arkadaşı yollayarak millete karton karton sigara getirtikdik. hatta il jandarma komutanı bizle görüşmeye geldiğinde elemanın biri kantinde tuvalet kagıdı yok dedi onu bile getirtiler kantine.

    usta birliği çavuş olarak aydın/sultanhisar çıktı. şansımıza ufak bir yer 30 kişilk karakol karakol komutanı çok anlayışlı okumuş adamın halinden anlayan bir başçavuştu. biz 4 çavuş olduğumuz için 2 arkadaş kolluk tuttu.
    ben ve diğer arkadaşım devriyeciydik. karakolda nöbetleri erler tutuyordu. nöbetler 3 er saatti.

    gece devriyeleri tadından yenmiyordu. 24-02 03-05 devriyeleri olurdu. komutan aracı sakin bir yere çektirirdi. içerde yat 1-2 saat devriyeye çıkardık oda yatarak geçerdi. çoğu zaman 03-05 devriyesine çıkmazdık. arada uyku kaçar şöför ile arabadaki sorgulama yaptıgımız laptopda hızlı güreş filmleri izlerdik.
    karakola gelince devriye araları gene yatış. allaha şükür uyku sıkıntım olmadı günlük net 14-15 saat arası değişiyordu. gececi oldugumuz için sabah ve öğle iştimalarınada çıkmazdık. uyumazsan vakit de geçmiyordu.

    yani kısacası güzeldi be tek sıkıntı gurbet di işte ana baba yar hasreti.

    umarım yeni gidecek arkadaşlar askerliği güzel geçirir.


    Seninle tertipmişiz :)
  • 353. dönemler gelsin bakalım. var mı benden başka? :)
  • gördüğüm kadarıyla 4 kişi olduk henüz:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertoglue

    gördüğüm kadarıyla 4 kişi olduk henüz:)

    haddinden fazla olumlu yorum var. ben izmire bilet alıp oradan geçmeye çalışıcam. çok sürmez herhalde kara yoluyla oradan oraya?
  • snmzms S kullanıcısına yanıt
    bende oradayım
  • snmzms S kullanıcısına yanıt
    aynen öyle valla bnde de olumlu bir izlenim oluştu da gitmeden sevinmemek lazım istanbuldan geliceksin herhalde sen? izmirden 1-2 saat olsa gerek ondan zorlanmazsın ulaşım konusunda.
  • Benim kuzenim geçen sene aralık ayında aydın'da yaptı askerliğini ondan biraz bilgi alıp yazarım buraya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertoglue

    aynen öyle valla bnde de olumlu bir izlenim oluştu da gitmeden sevinmemek lazım istanbuldan geliceksin herhalde sen? izmirden 1-2 saat olsa gerek ondan zorlanmazsın ulaşım konusunda.

    yok kardeşim teee batmandan geliyorum:(
  • snmzms S kullanıcısına yanıt
    oww yol baya varmış senin ya öteki arkadaşlardan biriyle karıştırdım pardon. ama en mantıklısı ve kolayı senin için izmirden aydına geçmek. zaten askeriye de merkezi sayılır Adnan Menderes Üniversitesi'nin yanında nerdeyse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertoglue

    Benim kuzenim geçen sene aralık ayında aydın'da yaptı askerliğini ondan biraz bilgi alıp yazarım buraya

    bekliyoruz:))
  • Aydın merkaz jan. Kom. 7 kasım :) Kimler var
  • bende burdayım arkadaşlar :) kısa dönem 4-7 kasım.ankaradan aydına..
  • s.a devreler bende varim ,üniversite aydinda okumustum irtibatta olalim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerberos18 -- 25 Ekim 2013; 15:20:32 >
  • http://aydinasker.blogspot.com/ şu blogu okuyun isterseniz arkadaşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerberos18

    s.a devreler bende varim ,üniversite aydinda okumustum irtibatta olalim

    Ne ballısın sen dostum ya :) Bana Konya çıktı :)
  • snmzms S kullanıcısına yanıt
    blogda er eğitim taburu komt. bahsetmiş, karıştırmamak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: açç

    blogda er eğitim taburu komt. bahsetmiş, karıştırmamak lazım

    ok gözümden kaçmış pardon...
  • aydın merkezde yerimizi bulmakta çok zorlanmayız değil mi beyler?
  • kaç kişiyiz ki totalde DH'den 10 oldu mu ki??
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.