Şimdi Ara

Ayda 5000 lira bile para değil artık (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
1
Favori
20.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
262 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aynen öyle. paranın hiçbir değeri kalmadı. şu an minimum 15000 TL kazanmak gerekiyor ayda. inşaat mühendisiyim iyi de bir firmada çalışıyorum ama ekstra ne yapabilirim diye düşünüyorum sürekli. mezun maaşımla çok daha iyi geçiniyordum yiyordum içiyordum, istediğim teknolojik ürün olsun istediğim gibi alabiliyordum.

  • 5000₺ olsa ne esnaf kalır,ne sanayici,ne fabrika çünkü giderler arttı,gelirler azaldı,kâr yok,bende çalışanım ama bizim iş yerinde bir elemanın 5000₺ maaşı olursa anında kapanır.Bu sebeple yapamazlar,iş veren kalmaz.İşsizlik artar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantom_coal -- 1 Aralık 2020; 9:8:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • phantom_coal kullanıcısına yanıt

    Hocam esnaflar , işadamları çok abartıyor çoğunda para dağ gibi , işçiye gelince 200 TL zam vermemek için 40 takla atıyorlar .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt
    Hocam esnafta işadamında para çok ama işçinin masrafı da az değil iş verene. Büyüklere az dokunur belki ama Sigortası vergisi yemeği derken küçük işverene birşey kalmaz. Bu memlekette iş veren olmak da zor işçi olmak da.
  • Ben de geçen küçük tadellenin fırsar etiketiyle 3 lira olduğunu görünce anladım paranın pul olduğunu. 3 liraya döner ayran yapardık en kralından 2011 de

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7-8 senelik bir çalışan olarak ilk maaşım 7 sene öncesi asgari ücretin bir tık üstüydü. ( 850 TL )


    Bugün asgari ücret karşığı 297,96 dolar gelmektedir.


    Matematiğim çok sağlam değildir ama verileri görmek isteyen herkes Google amca'dan faydalanabilir.

  • konuya nankörler doluşmuş Ayda 5000 lira bile para değil artık  şükredin işte hepinizin evi arabası buzdolabı televizyonu çamaşır makinesi var. bu insanlar 70'li 80 li yıllarda hiç birine sahip değillerdi. bunlar hep akp iktidarının getirdiği ekonomi reformuyla kazanıldı. ama şükür etmek neyinize ki sizin anca eleştirin durun...







    Ayda 5000 lira bile para değil artık 

  • Bunlarin hepsi bu ülkenin kontrolsüz ve ekonomik gelisimine orantisiz nüfus büyümesi ve o büyümeye oranla yeni istihdam ortaya cikaramamasi ile alakali ve de bütün sanayinin tek bir sehirde olmasiyla alakali temelinde. Benim nacizane düsüncem bu. Sadece Istanbul da bütün ülke ekonomisinin %60 i dönüyor ! Dolayisiyla Anadolu da sehrin en güzel yerinde ev aldiginiz yerde ya da kiraya oturdugunuz yerde, Istanbul da gecekondu semtinde ev kiralayabilirsiniz ya da satin alabilirsiniz. Zenginler yasayabiliyor sadece Istanbul da iyi sartlarda. Daha düsük ya da mütevazi sartlari olanlara da kücük sehirlerin yolu gözüküyor isine gelmiyorsa. Ya da geliyorsa bu sartlarda devam edecek. Kücük sehirlerde de is sahasi yok tabi. Kisir döngü. 38 yasindayim. Benim cocukluk yillarimda TR nüfusu 50 milyon 52 milyon gibi rakamlardaydi. Bu rakamin üstüne 30 milyondan fazla koymus. Düsünün 30 senedeki artis orani %65 ten fazla. %68-70 gibi. Istanbul daki tablo ise daha da carpici. Istanbul'un nüfusu ise 6.5 - 7 milyon arasiydi. Simdi ise üstüne %145 - 148 civarlari koymus !!!


    Hal vaziyet bu olursa cok normal degil mi bu manzara ? Ekonomi capina, isyerlerinin vs nin oranina göre emegin gücü artar ya da azalir. Adam ilan vermis, 100 lerce ac kapida. Bu ülkede mi emek gücü insani düzeyde yasam elde edecek ? Gidada kendi kendine yetebilen birkac ülkeden biri iken, simdi bircok seyi ithal eder hale geldik. 100 yasinda degilim 38 yasindayim. Bu kadar sürede olanlar bunlar. Köylünün mahsülü para etmedikce etmedikce, kendinden 2 kurusa alanin, büyük sehirde marketlere raflara bu mallari 30-40 kurusa sattigini gördükce dolustu büyük sehirlere. Genc nesil bikmis durumda özel sektörün cadi kazanligi ile, kurtlar sofrasi ile ugrasmaktan ve insanlarin insan olmaktan ciktigini görmekten. KPSS yi kazanip devlete kapak atip el ense yatmanin hedefleri ve arzulari icerisinde. Bombok bir ülkeyiz anlayacaginiz ve ne yazik ki bu tabloda kisa sürede degisecek gibi durmuyor. En iyi ihtimal 4-5 sene daha bu böyle gidecek. Maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etoiledorient -- 1 Aralık 2020; 10:47:28 >




  • etoiledorient kullanıcısına yanıt

    Çok haklısınız


    Millet deli gibi ürüyor , özellikle Suriyeliler 4-5-6 çocuk yapıyor


    Bazı doğulu insanlar 3-9 arası çocuk yapıyor


    Bunların egitimide yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

    Ben de geçen küçük tadellenin fırsar etiketiyle 3 lira olduğunu görünce anladım paranın pul olduğunu. 3 liraya döner ayran yapardık en kralından 2011 de
    Ayda 5000 lira bile para değil artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resmi olarak açıklanan 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 8.000 tl hangi 5000den bahsediyorsun

  • Konuyu açan arkadaş doğru demiş. Başka diyecek söz yok...

  • Hakkaniyetli, adaletli ve tarafsız olmak ülkenin mayasında yok ki. Gücü elde eden hemen herkes aynı şeyi yapıyor. Aslında dünya da pek farklı değil.

  • En büyük sorun şükür süz lük....
  • asgariye zam istemiyozzz..istemiyozzzzz...siz zamları durdurun...doları durdurunnn verecegınız 500 tl zam ..arkasına gelenekmiş gibi yeniyıl zamları cebimizden alır 600 tl..siz verirsiniz 500 kaymak olan bize 100 tl daha fakirrrrrr oluruzz..kaldırın asgsari zam kurulunu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevince1971 -- 1 Aralık 2020; 13:19:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.516,67 TL,  Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 8.197,62 TL




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerea -- 1 Aralık 2020; 13:28:38 >
  • Tek maaşlı olsaydık valla geçim sıkıntımız çok olurdu bu ülkede.şükür ki çift maaş + kira getirisiyle bi tık daha rahat yaşıyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm belediyeler şehirlerde her yere ulaşılabilecek bir biçimde bisiklet yolu hatları kursa hiç yoktan gençler falan 3-5 bine bisiklet scooter falan alıp ulaşımını sağlasa. Ama yok sağa sola asfalt döktük diye geçinin siz. Üstünde kullanacak aracım yok istersen altın kaplama yap yolları bize ne faydası var..

  • penguin P kullanıcısına yanıt
    Bu laflar akpyi normal gösterme çabaları, yapmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.