Bence asgari ücret 5000 lira olmalı Ayda 5000 TL bile para değil artık Her ay kenara 5000 lira atsanız 1 yılda 60 bin TL eder 60 bin liraya en kotu sıfır araba bile yok Hatta bu paraya anca Albea alınıyor Bu ülkede emeğin bir değeri yok < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asgari ücretlinin ev, araba, yurtdışına tatile gitme gibi bir derdi yok. En büyük derdi iphone almaktı o da bitti. Karın tokluğu mantığı devam ediyor, karın ha etle doysun ha ekmekle, ne zaman o da doymamaya başlar işte ozaman sıkıntı başlar. |
Asgari ücret 5k değil, 50k olsa da ne farkedecek ki?
Her şeyin fiyatı aynı oranda, hatta daha fazla yükselecek. 2015 te Asgari ücret 1202 TL idi, şimdi 2324 TL Ekmek 60 kuruş, şimdi 2 TL 15li Yumurta 4.5 TL, şimdi 13 TL Bizim ayçiçek 5 lt, 22.45 TL şimdi 65 TL Bir çok ürünün fiyatlarını siz de hatırlarsınız hatırlarsınız. Asgari ücret 2 kat bile yükselmemiş, ancak fiyatlar 3 kat düzeyinde yükselmiş. Çözüm asgari ücretin yükselmesi değil. Herşey ithal, üretim yok, para birimi değer kaybettikçe kaybediyor. Asgari ücret 5K olsa ekmek 5 TL olur. |
5bin lira maaş alıyorum, maaşı alalı 13 gün oldu ama cepte para kalmadı
![]() |
Tabi yav mesela ben helikopter aldım geçen hafta, markete onla gidip geliyorum. |
NoyanDervis demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
|
benim şahine 30k para verdiler vermedim. ben gençlere acıyorum. |
Ekonomi çok kötü Ne alsak üstüne vergi musallat etmişler Sakizda bile vergi var Bugün sen 10 bin liraya motor al bunun yarısı vergi aslında sen 5000 liraya motor aldın geri kalan devletin aldığı haraçtır. Harç ücreti diye birşey uydurmuşlar aslında bu haraçtan geliyor . Sırf araba sahibi olduğum için yılda iki defa MTV haracini vermek zorunda degilim, zaten alırken tonla haraç veriyoruz |
5000 para değil çoğu firma asgari ücret veriyor Değersiz 5000 almak için kapitalist firmaların şartları En az 4 yıllık okul mezunu En az 2-3 yıl deneyim Excel çok iyi kullanan İngilizce bilen Yeri geldim b sınıfı araba süren Sitres altında çalışan İş takibi yüksek Hayata pozitif bakan Yani çok vasıflı olmanız gerekiyor alım gücü düşmüş 5000 lira almak için |
Asgari ücretlinin ev, araba, yurtdışına tatile gitme gibi bir derdi yok. En büyük derdi iphone almaktı o da bitti. Karın tokluğu mantığı devam ediyor, karın ha etle doysun ha ekmekle, ne zaman o da doymamaya başlar işte ozaman sıkıntı başlar. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
benim şahine 30k para verdiler vermedim. ben gençlere acıyorum. |
Değil tabi her ay kenara 5000 koysa boş paket egeayi 25 ayda alırsın birde arabanın fiyatı artmazsa < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ekonomi çok kötü Ne alsak üstüne vergi musallat etmişler Sakizda bile vergi var Bugün sen 10 bin liraya motor al bunun yarısı vergi aslında sen 5000 liraya motor aldın geri kalan devletin aldığı haraçtır. Harç ücreti diye birşey uydurmuşlar aslında bu haraçtan geliyor . Sırf araba sahibi olduğum için yılda iki defa MTV haracini vermek zorunda degilim, zaten alırken tonla haraç veriyoruz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Önceden yani ortaokul sonda veya lisede düşünürdüm hayal kurardım 4000 lira maaş aldığım iş olsa mükemmel bir hayatım olur derdim. Şimdi düşünüyorum o hayalimdeki hayatı yaşamak için aylık 10000 kadar (belki daha fazla) para kazanmam lazım. Mevcut durumumu düşünüyorum da bu maaşı kazanmam çok zor. Daha mezun olamadım üniversite 3.sınıftayım. Mezun olana kadar daha da kötü bir durumda olacağız diye endişe ediyorum ki olacağına da eminim. Düşlediğim hayatı yaşamak giderek imkansızlaşacak bunu bilmek beni karamsarlığa itiyor, ne yapacağımı bilemiyorum. Sadece eski ekonomik duruma dönebileceğimizi umut etmek dışında elimden bir şey gelmiyor maalesef. |
|
5000 para değil çoğu firma asgari ücret veriyor Değersiz 5000 almak için kapitalist firmaların şartları En az 4 yıllık okul mezunu En az 2-3 yıl deneyim Excel çok iyi kullanan İngilizce bilen Yeri geldim b sınıfı araba süren Sitres altında çalışan İş takibi yüksek Hayata pozitif bakan Yani çok vasıflı olmanız gerekiyor alım gücü düşmüş 5000 lira almak için < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ekmek koftesi es iyisi |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 29 Kasım 2020; 12:15:34 > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Zaten gülüyom hocam |