Şimdi Ara

Ayda 3bin lira (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
9
Favori
6.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • valla piyasada mühendis çok ama kaçı vasıflı , ha vasıflı olupda gene sizi 1500 vs fiyat vercekler hiç durmayın bu ülkede bi şekilde yükseklisans fln kaçmaya bakın , en azından kendim adıma içim rahat çoğu bölümdaşım da olmayan Cv var
  • 2.800 maaşım var ay sonu zor geliyor bir arkadaş daha söylemiş gelire göre gider oluyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • drejtc kullanıcısına yanıt
    Helal olsun, hiç olmassa içiönceki yorumlardan sebep içi kararanların içine su serptin.
  • turkempires T kullanıcısına yanıt
    Dediklerin nasıl oluverdi birden, meslek nedir merak ettim.
  • 3000 TL cok az.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cspawn


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cspawn


    quote:

    Orijinalden alıntı: zorradam

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cspawn

    İnşaat Mühendisi olsam ki olacam inşallah 3bin lira veya daha fazlasını kazanabilirim heralde diye düşünüyorum

    inş cnm ya

    İnşallah :) :)

    Sen ne kadar alıyosunda inş canım ya diyebiliyosun tanıdıgımız bir yer varda ondan kendime güveniyorum o maaşı alacağıma hem o 3bin tl altına inşaat mühendisi biraz zor çalışır

    Sen önce okulu bitir hakkını ver sonra inş alırsın maaşı sana yapamazsın diyen yok karşındakinin seni 3000 tl ye layık görmediğini söylüyoruz.




  • aylık 3.000 tl ile geçinemeyen adam kimse kusura bakmasın ama bana göre boş adamdır. Tabi 3.000 alıp ya yeni telefon çıkmış ondan alayım ben yok yeni diz üstü gelmiş yok onu alayım şunu alayım, bunu alayım ben deyip yığınla borcun altına girersen yetmez tabi o para yukarıda bir arkadaş demiş mutafak gideri 800 diye ev'de 8-10 kişi kalıyor herhalde daha az ise bir yerlerden kısmayı öğrenememiş derim ben o parayı almıyorum yarısını alıyorum ama geçiniyorum 2 sene önce 750 liraya çalışırken 2 senede 2'e katladım kendimi tasarruf etmeyi bilmez isen aylık 20.000'de alsan yetmiyor dersin.
  • Gelir nekadarsa giderde okadar oluyor ailenizin yaninda kaliyorsaniz 3000 tl cok iyi ama evli cocuklu kirada birisi icin asgari ucretliye gore insanca yasamak icin nispeten daha iyi otesine goturmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatın insana vaad ettiği ödüller yüzde doksan gerektirdiği çabaya değmiyor. Ben müzisyenim bu zamana kadar inişli çıkışlı kazancım oldu ortalama aylık bugünün parasıyla 2000 - 2500 kazanmışımdır ama zamanım hep bana ait olmuştur. Sabah kalkma derdim yok sayılır şu an sadece pazar günleri saat 12:00 gibi dersim var oraya gidiyorum o kadar. İstediğiniz kadar kazanın zamanı satın alamazsınız. Zamanda özgürlük demektir. Bu beni hiç haksız çıkarmadı. Size iki örnek vereyim.

    Bir doktor öğrencim vardı gerçekten çok yetenekliydi. Eşide doktordu birde kızları vardı. Çok kısa denebilecek zamanda gitarda Tarreganın bir iki eserini çalmayı başardı. Bir gün derste konu genel hayatın akışına geldi bende dedimki "güzel bir işin var, ailen çocuğun var mutlusundur" kederli bir bakış fırlattı odanın bir köşesine ve "dışardan öyle görünüyo" dedi acı acı gülerek. Birde büyük bir traktör firmasının genel müdürü vardı eve giderdim özel derse. Ders saati 20:00 idi çok az hatırlarım zamanında geldiğini. Biz eşiyle beraber onu beklerdik Evet sadece beklerdik. Saat 22:00 gibi geldi hatta bi kere, zaten tanıdık biri vasıtasıyla başladığımız için ahbap sayılırdık eşi sağolsun sürekli bişeyler ikram ederdi.

    Size verdiğim iki örnekteki insanın da hayatı kendine ait değil. Chuck Palahniuk'un dediği gibi sahip olduğunuzu düşündüğünüz şeylerin zamanla aslında size sahip olduklarını anlarsınız. Bu sözler palavradan ibaret değil. Burda size maval anlatmadım boş boş konuşmadım iki somut örnek verdim. Bahsettiğim iki insan da bana aynen şu cümleyi söyledi "keşke senin yerinde olsaydım". Bu bir tesadüf değil. Genel müdür olanın über bir apartman dairesi var dayalı döşeli güzel bir semtte ama adamın zamanı dolayısı ile hayatı kendine ait değil. İkisinin de ortak noktası hayatlarından memnun olmamak ve bir çıkar yolda bulamamak. Ha şunu söyleyeyim bu ikisinin de eşleri hayattan son derece menundu ve anladımki evlilik çoğu zaman erkeğe değil kadına göre birşey Her neyse kendi bakış açımdan yargılayacak değilim beni ilgilendirmez sadece gördüğümü söylüyorum.

    Sonuç olarak tabiki para önemli ama şu da önemli, parayı yemeye vakit bulamayacaksan ve her sabah kalktığında insan gibi bir kahvaltı yapamadan aceleyle istemediğin bir yere gideceksen, hayat senin için sürekli yapmak zorunda olduğun rutin işler bütünü olacaksa, o zaman yol yakınken alternatif bişeyler düşünün. Kalp krizi kadar ciddi bu iş. Ha yapacak bir halt bulamazsanız o zaman mecbur tabi. Bu zamana kadar ne arabam oldu ne evim ama çevremde zaten bunların önemine inanan ve insanlara bunlarla değer biçenler olmadı. Canım istediği saatte yattım istediği saatte kalktım. Ne ev aradım ne araba. Sabahları saat 4-5 gibi anca gelirdim eve. Altından kalkamayacağınız hayatı yaşamayın. Çok şey yazılırda anlaması gerekenler anlamıştır.




  • her ay gibi ayın 15ini beklerdim
  • işinizde iyi olmaya bakın, fazla para kazanmaya oynamayın.İşinizde zaten iyi olursanız o para size gelir merak etmeyin.
  • Ne adamlar var ya konuyu kahkalar içinde okudum sabahın 6'sında Ayda 800 lira mutfak masrafı olan adam sanırım her gün havyar yiyor

    Ayda 3 bin lira alıpta ''ay geçinemiyoruz ay sonunu getiremiyoruz ay yandım anam'' diyen adam boş adamdır.Net.
  • valla hocam ben ne orta okulluyum ne liseli aldığım maaş o paraya yakın trin her bakımadan en ucuz şehrinde minumum masrafla içkisiz kumarsız ciddi ve masrafsız bir sevgiliyle hayatımı sürdüyorum fakat gel gelelim begenmiyorum aldığım maaşı ev alsam ömür boyu kresini ödeyeceğim araba alsam her ay benzin vs giderlerle 500 tlli bulacak velhasıl helam son Devalüasyon beraber tr 5000 tlin altı kıt kaanat geçinmektir ki zaten sendikarın her ay açıkladığı yoksulluk sınırı rakamlarından takip edebilirsiniz.BU arada hiç bir hamal ya da çöp toplayan adam 800 milyon için o işi yapmaz
  • 3 çocuk birden üni ye gönderirsen 3bin lira maaşın da olsa 1-2 yıl içinde bankalar elini kolunu bağlar. (yaşanmış durum:))
  • Ulan hani forumun yarisi işsiz diger yarisi liseliydi kimse 3000 tl parayi begenmemiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayda 5000 tl para giriyor eve, hala borç hep borç, ama Allah'a şükür saglikliyiz bu yetiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten 3 bin lira alırsan anca normal bir hayatın olur gene istediğin gibi bir yaşam süremezsin ama en azından rahat edersin biraz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicotinell

    ayda 3 bin alıyorum. işten eve evden işe yaşıyorum. sığır gibi


    Aynen ha ;))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeviceoNe`

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheJudgé

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mkhitaryan

    Burdakiler ya ironi yapıyor yada türkiyede yaşamıyor. Asgari ücretin 800 küsür olduğu iş bulmanın çok zor olduğu ülkede 3 bin lira maaş versinler çıplak koşarım.

    Böyle yaparsan işverenleri bitaraflarını kaldırırsın işte , ondan sonrada senin sırtından trilyonlar kazanır o mersedese biner sen serçeye..

    3 bin lira aldıktan sonra Serçe'ye binen adam adam mıdır diye düşünmek lazım önce.

    10 ay yemese içmese 2.el bi mercedes'le başlar çıtasına..

    10 ay yemese içmese diyorsun nasıl olacak bu ? en ucuz kira 500 lira aylık 1000 lira da ev masrafları desen asgari 1500 lira giderin olur , 1500 lirada biriktirsen 10 ayda 15.000 bin tl eder o paraya 30 yaşında mersedes alırsın doğru ..

    Ve benim burada bahsettiğim 3 bin lira alan biri değil , 1000-1500 liraya çalışan bi insan , 1500 liraya çalışıyorsan , mercedes flan demiyorum bile şahini bile rüyanda görürsün anca .. o dandik araba için bile aylarca çalışman gerekicek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 30 Aralık 2013; 10:10:22 >




  • ayda 3000 alıyorum ama zengin değilim abartmayın bence
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.