Şimdi Ara

Ayçiçek yağı yerine palmiye yağına geçsek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkemizin çoğu arazisinde palmiye yetişebilir ve mutfaklarda kullanım için uygun ve sağlıklı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-548F160EC -- 13 Mart 2022; 0:43:44 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör
  • Zeytinyagina gecelim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Raflardaki patates cipsleri bile palmiye yağı ile kızartılırken neden mutfaklarda kullanılmasın?

GA-X38-DQ6-ZALMAN CNPS 9700 NT-ASUS A-55GA 550 WATT-OCZ REAPER DDR2 800 CL4-SAMSUNG 1 TB+250 GB SEAGATE 410AS -LOGİTECH G15-SPARKLE 512 8800GT 256 BİT-Q6600 QUAD CORE 2.4 GHZ-ASUS 1814 SATA-PHİLİPS HD1500 KABLOSUZ KULAKLIK-LOGİTECH Z2300-LOGİTECH V450 MOUSE
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Kızartma yağların hepsi kanserojen
    Ucuz alternatif olacaksa bence sorun yok ama konu sahibinin dediği gibi her yerde yetişmiyor.Palm yerine Mısır olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Palmiye yağı çok yüksek basınçta yağını verdiğinden proses sırasında ısnıyor, ketonlar oluşuyor. Tıpkı kızartma yağlarında olduğu gibi. Palm. yağı sağlıklı yöntemlerle bile kullnıldığında kızartma yağı tüketmiş gibi oluyor.

Hazır gıda endüstrisi Türkiye'de büyük oranda kullanmaya başladı, ben de tüketmeyi bıraktım.

Temizlik endütrisi yüksek miktarda yağ talep edip fiyatlar yükselince alternatif olarak kullanılmaya başlanmıştı (Palmolive).

• Eskiden kanola yağı vardı daha ucuz diye tercih edilen neden şimdi piyasada yok bu.

Eskiden bir kez almıştım. Yemek berbat olmuştu 3 kuruş ucuz diye bu alınır mı dendi

İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.
  • çoğu ülke bırakmış ayçiçek yağını bu palm'e geçmiş ve adamlarda domuz olayı olduğu için domuz yağı da güzel oluyormuş kızartmalarda ama daha pahalıymış ama varmış yani kriz yok.işte bizim gibi bulgaristan vs avrupa ülkelerinde hala ayçiçek yağına hücüm varmış.dünyada %54 rusya ukraynada mı ne üretilince kriz olur tabi.zeytin yağı en kral yağdır ama yüksek sıcaklıkta yanar bir de tutup zeytin yağı ile patates kızartmayacaz yani falan filan dükü olmamız lazım bunun için.palm de yüksek sıcakta trans yağ meydana getiriyor o da iyi değil.yemeyin kızartma, soğuk zeytin yağlı yiyin daha iyi.çok abartı pahalı değil bence zeytin yağı çünkü biz üretiyoruz dışarıdan değil.markalı teneke alabileceğiniz gibi bu işi amatör olarak basit şekillerde yapan küçük atölyeleri olan insanlar var zeytinlerin yetiştiği mersin antalya gibi yerlerde çünkü akdenizin zeytinlerinden yağ çıkarılır marmara ege zeytinleri sofra zeytinleridir.bulun böyle insanları mis gibi katkısız bir şeysiz soğuk sıkım avrupaya göre beleş fiyatlara alın yani kriz böyle fırsata çevrilir.normalde şaapsalar alamayacağımız zeytin yağları(teneke değil anlattığım şekilde) şimdi kriz var buna kimse bakmıyor diye ser sebil.biz mersinden litresi 50 liradan 10 litre almıştık şimdi bilmiyorum ama şöyle diyim neyle sıktılarsa zeytinleri atıp(belki önce makineyle çekirdeklerini çıkarıp) ezmişler yağın içinde hala ezilmiş zeytin içi var yeşil yeşil sen böyle bir yağı al avrupada hey yavrum.. extra %100 godlike omg jesus Virgin cold press olive oil diye satarlar yarım litrelik şişelerde uçuk etiketlerle.bizim şimdi göstersem ıyyy diyeceğimiz o zeytin içlerini adamlar görse ooooo derler yani bu biraz da zihniyet farkı.ayçiçek yağı yok ölüyoruz geber akp ya da oh bu domuz yağı ne güzel ama pahalı beter ol kimse oranın partisi ya da fakiriz palm'e geçelim ne yapalım ya da başka yağlar bulalım nan niye arıyorsun en güzel yağ zeytin yağı zaten.patates kızartmasını da git mcdonalds'dan ye yani.patates kızartması hariç biz hiçbir şeyde kullanmıyoruz ayçiçek yağı.uzun bir makale değil böyle lök diye konsantre verdim ne okudum lan ben oldunuz tabi.

https://ibb.co/JFcsQyQL

• palm yagi o ...nutella bazi ulkelerde palm yagi yuzunden yasaklanmisti ..kansorejen bir yag

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Enteresan gerçekten...

• Az yağ kullanılan airfreyer işine girsek hem yağ tüketimi azaltır hem sağlıklı besleniriz, bizim mutfak alışkanlığın da yağın çoğu kızartma için kullanılır, ben bir tane sipariş verdim gelsin bakalım deneyip göreceğiz

Kapıları çalan benim kapıları birer birer.
    Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler.
    Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar.
    Yedi yaşında bir kızım büyümez ölü çocuklar.
    Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu.Bir avuç kül oluverdim külüm havaya savruldu.
    Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok.Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk.
    Çalıyorum kapınızı,teyze, amca, bir imza ver.Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.