Şimdi Ara

AYASOFYA GİRİŞ ÜCRETİ ve AYASOFYA'ya girişin serbest bırakılması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
46
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şimdi şöyle özel bir durum var. ayasofya'nın cami ibadetine açılması demek, ayasofya'nın müze statüsünün ortadan kalkması ve ayasofya giriş ücretlerinin iptali anlamına gelmesi demektir, bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum?

    2018 yılında kültür ve turizm bakanımız mehmet nuri ersoy, yerlilerden çok yabancılar ayasofya'yı ziyaret için müze statüsündeki ayasofya giriş bilet ücretlerine zam yaptık demişti. gördüğüm kadarıyla da şu an giriş ücreti yerli ve yabancı ayırım yapılmaksızın, 100₺


    şimdi ben şunu merak ettim. ayasofya'nın cami olarak kullanılması için büyük bir gayret gösteriyorsun buna hiç şüphe yok. peki ayasofya camiye çevirildiğinde, camie namaz kılabilmek için para ödemek zorunda kalacak mıyız? şeklinde bir soru sorsam şimdi herkes küplere binecek.

    o zaman ben de şöyle bir sorayım:


    ayasofya'yı cami olarak açmaya çalışıyoruz ama 2018 de turizm bakanının da söylediği üzere yerli ziyaretçilerin sayısını artırmak üzere hiç bir faaliyetde bulunmuyoruz. şimdi bir anda camiye çevirmekle giriş ücretlerini ortadan kaldırmak ile şimdiden giriş ücretlerini yerli insanımız için ortadan kaldırmak arasında fark var mı?

    şahsi görüşüm, hiç bir fark olmayacak. aksine ayasofya'yı sahiplenecek olan yine biz olacağımız için bence ayasofya'nın türk vatandaşlarına ücretsiz olarak girişine izin verilmesi, ayasofya'nın cami oalrak ibadete açılması için yapılan girişimler kadar ses getirecektir. bu aynı zamanda yerli insanımızın ayasofya için yardım yapmayacağı anlamına gelmeyecektir.


    kısaca 100₺ giriş ücreti bence çok yüksek olup, istanbul'da yaşayıp da ayasofya'yı henüz gezemeyen nice gençlerin olduğunu düşündüğümüzde, bu konuda da bir şeylerin yapılması gerektiğini ve geç kalındığını düşünüyorum.


    son olarak, ayasofya'da imam eşliğinde namazın kılındığ ilk gün, tartışmasız tarihi bir gün olacak.



  • Ibadete açılması için zaten bütün mozaik ve resimlerinin kapatılması gerekiyor. O zaman turist Neyi görmeye gelecek? Kim verir o parayı bir şey göremeyecek ise

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.