Şimdi Ara

AYAKLI ALIM SATIMCILAR YÜZÜNDEN FİYATLAR SÜREKLİ YÜKSELİYOR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
2
Favori
23.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
197 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    Oraya bende ilan koydum ilk sahibinden araç satıyorum demek ki sizin mantıkla bende alsatciyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zenmavi Z kullanıcısına yanıt
    O mesajı kime yazdığımı anlayan anladı.Siz niye üstünüze alındınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Demem o ki, 2. El piyasası sadece Euro - Dolar ve Sıfır Araçlara gelen ZAM'lar yüzünden yükselmiyor."
    Şunu baştan yazsaydın da boşuna okumasaydık o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yan blokta oturan bir polis memuru var.

    Birkaç yıldır bu şehirde.

    Evin az yukarısında bir büyük market var, ne zaman baksam o marketin otoparkının köşesinden (yol kenarı, iyi konum.) onun orada bir arabası var.

    Geçen gün "şu ana kadar 61 araba sattım." dedi.

    Adam polislikten çok al-sat işi yapıyor.
  • Şu an bir arabamız var, 2 yıl önce aldık. Ve aldığımız adamda ticari bir amaç sezmiştim. Zaten karısının üzerine idi araba.

    Sadece üzerine çokta kafa yormadım. Ve araç o zaman çok gerekliydi. Fazlaca düşünemezdik. Herhalde onlarda bunu aramakta. Acil araba alanları falan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ariic

    Ben yakaladıktan sonra dürük oluyor, yüzüme baka baka yalan mı söyleyecek
    Yüzünüze baka baka yalan söylerler. Piyasada ahlaksız adam mı yok ? Elli yerden kıvırır. Sizde inanmazsınız tabi orası ayrı. En temizi kullanıcıdan alayım diyoruz onlarda artık galerici, alım satımcının fiyatına bakıp benim aracım daha temiz deyip üzerinde fiyat çekiyor.
  • Yıllar önce Citroen C3 dizel arabam vardı. Hatasız arabaydı. 1.6 HDi 92 beygirlik olanlarından. Buna yazılım yaptırmıştım 110-120 hp güce ulaşmıştı. Arabamı satarken genç bir çocuk geldi, abi yeni evlendim binmek için alıyorum diye konuştu. Neyse arabayı aldı. Ertesi gün bir de ne göreyim sen tut ilana koy ve arabayı orijinal 1.6 110 hp özel motorlu dizel diye satışa koy (yazılım olduğunu söylemiştim). Benden aldığı fiyattan çok daha yüksek fiyattan sattı. Yalancı ..siz. O kazandığı para haram zıkkım olsun. Hem alırken bana yalan söyledi, hem de arabayı satarken özel motorlu diyerek yalan söyledi. Al-satcıların çoğu böyledir. Yalan söylerler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anteplee35

    Ya saçma sapan konuşmayın bu nasıl mantık al sata karşıymis iyi vatandaş gebersin ölsün , ne mantık bu ? Belki adamın acil durumu var satması gerek acil para lazım adama ? Paşa paşa ödermis vergiyi sizde ki beyin zaten neyse şu mantığı nasıl kabul ediyor anlamıyorum adam diyor vergi versin diyor hala sanki vergi yok gibi. Galerici savunucusu mu oldunuz ne alaka ? Zaten 3 tane diye kısıtlama gelmedi mi daha neyin peşindesiniz ? Saçma salak konuşmayın
    hoşgeldiniz al satçı bey
  • Almayın bu kadar basit.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bat-Man

    Geldi al satcı . Aloo ?? Adam formulu vermiş okuyup da anlamadıysan vay haline. Şans eseri bir araç iki al satcıya gelse 3. Alıcı neredeyse ilk alındığı fiyatın 5-10 bin üstüne alacak. Ben karşıyım kardeşim para kazanmasına. Adamın zorla biriktirip 30 40 bin tlyi sırf iki alsatcı kar yapacak diye 2005 model arabayı 10 bin üstüne almak zorundamı??
    Size hakaret etmeyen birine karşı ilk mesajınızın üslubuna biraz dikkat etmenizi öneririm çünkü yeri gelince forum şöyle forum böyle yazıp canınız isteyince de sokak jargonuna gereksiz yere inmeyin lütfen.

    Ben de oo aç kalan galerici klanından bir sırtlan gelmiş mi yazayım şimdi? Ben kullanıcıyım sadece bilginiz olsun, hatta araçlarıma iyi baktığım için eş-dost daha satmaya karar vermeden zorla alıyorlar elimden öyle al-satla falan işim yok benim.

    Araçların açıklanan kasko bedelleri var biliyorsunuz, yılına göre bir miktar marj koymakta fayda var ama genel olarak 4 yaştan itibaren %5 altı alınabilir rakamdır, %5-%10 arası fırsat rakamıdır daha aşağısı dolandırıcılık arızalı problemli araç ihtimalidir kasko bedelinin kendisi iyi bakılmış yaşına göre uygun profilde araçlara ödenebilir bu bedelin üzeri de yaşına oranla mükemmel durumda (kazasız, boyasız, garaj aracı, extra donanımlı, düşük km. vs.) olan araçlara verilebilir.

    Şimdi durum böyleyken 80,000 kasko bedelli aracı boyalı kazalı 85,000 e alıp 90,000'e satmaya çalışan adamla muhatap olan kusura bakmayın da şuursuzdur, parayı nasıl biriktirdiği gelirinin ne olduğu beni ilgilendirmez satıcı satar siz almayacaksınız.


    Zen pırlanta var bilirsiniz 0,09 karat 8 ayar 2 gram yüzüğü 2,000 liraya satıyor bunun değeri 1,000 liradır en fazla ama adam peynir ekmek gibi satıyor kusura bakmayın da müşterinin aldığı mal hakkında hiç bir fikri yoksa günümüz dünyasında suistimal etmeyecek tüccar öyle kolay kolay bulunmaz.




  • Yaklaşık bir ay önce arkadaş golf aldı 115bin e, al sat işi yapıyor tabi. Bir hafta sonra 120ye sattı. Sattığı adam da 132den ilana koymuş ertesi gün. İşte piyasanın özeti. Araba hâlâ ilanda bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin çözümü yapacak olan tamamen devletimizdir.

    Nasıl ki maaşlı çalışanın aldığı maaştan ayın 5'i geldiğinde vergileri otomatik bizler daha elimize geçmeden kesiyorsa bu tarz işlerde de kontrol mekanizmasını ona göre geliştirip almalıdır.

    Bu işleri yapan,vergisini vermeyen kimler varsa sistemini kurup vermeyenlerden misli ile alması gerekmektedir.

    Ben liseyi bitirdiğim zaman işim olmadığından dolayı "Zorunlu sağlık sigortası" dahil edildim. Her ay ( benim zamanımda 35 TL diye hatırlıyorum ) ödememi aksatmadan yapardım. Çevremde bir sürü tanıdığım kişi bu zorunlu sağlık sigortasının tek kuruş ödemesini yapmadığını duyuyorum. Peki ödemeyi yapmayanlar için bir yaptırım oldu mu? Maalesef hayır. Bir af çıkartıldı ve borçlar silindi. Silindiğini gören insanlarımız yine silinir düşüncesi ile bu sefer yine ödememeyi tercih ediyor.

    Birde al/sat yapan veya fişini makbuzunu kesmeyen kişilerden önce toplum olarak bizlerin bilinçli hale gelmesi gerekiyor.




  • Korsan Cenaze K kullanıcısına yanıt
    Bu işin çözümü nedir biliyormusun ?

    ŞİKAYET !

    Etrafınızda veya tespit ettiğiniz ne kadar ayaklı al - sat yapan ayaklı galeri varsa Vergi dairesine şikayet edeceksiniz , Yazacaklar yüklü cezayı olacak bitecek.

    Bildiğim kadarıyla Vergi dairesi şikayet edene ödül de veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

    al-satcılar olmasa 2.el bu kadar yükselmez. sen şimdi atıyorum kazasız hatasız Civic arıyorsun. al-satcı bir uyanık senden önce o Civici bulup X liraya satın alıyor. sonra da X+10 bin TL üzerinden ilana koyuyor. sen ise binicisin o arabayı X liraya alma fırsatını kaçırıyorsun. Civic satmak isteyen biri de ilanlara bakıyor, millet X+10 bin yazmış, benim başım kel mi deyip o da X liradan yüksek bir rakamda ilana koyuyor. Böylece fiyatlar ister istemez yükseliyor.

    Alıntıları Göster
    Bu kesinlikle doğru. Her şey aynen böyle ilerliyor.




  • https://www.vergihocasi.com/yilda-kac-kez-arac-alip-satabilirim.html

    Bir kişi yılda 3 adet araç al-sat yapabiliyormuş. Bunu bilenlerde eşi oğlu falan üstüne al sat yapıyor. Şikayet etsenizde bişey çıkmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    https://www.vergihocasi.com/yilda-kac-kez-arac-alip-satabilirim.html

    Bir kişi yılda 3 adet araç al-sat yapabiliyormuş. Bunu bilenlerde eşi oğlu falan üstüne al sat yapıyor. Şikayet etsenizde bişey çıkmaz
    Eniştem Vergi dairesinin eski müdürü

    Sordum 3 diye bir sayı yok, '' tamamen şehir efsanesi '' dedi.

    1 Mali yıl içerisinden 1'den fazla alım satım vergi mükellefiyeti gerektirir. Süreklilik esastır diyor.

    Kısacası süreklilik varsa Vergi dairesi sizi geriye dönük cezalandırıp vergi mükellefiyeti tahsis ettirebiliyor.




  • İkinci elin fiyatını sıfır araç belirler. Gerisi önemsiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 8- 3 araç sınırını aşan kişilerden noterde 4. ve üstü araçlar için sertifika ve yetki belgesi istenir. Bu belgeyi ibraz edemeyen kişilerin satış işlemi noterler tarafından yapılmaz.


    Noter tanıdıkta varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aceryeni

    Araba fiyatlarının artmasını al sata nasıl bağladıniz anlamadım.

    Yenisi 100 bin olan arabayi 100 kere de al sat yapsan 90 binin üstüne satamazsin.
    Ama
    Yenisi agustus ayında 100 bin iken Ekim ayında 120 olursa. İkinci elini Ekim ayında 100 e de satarsın.
    Burda ki sorun al sat değil. Ürüne gelen vergiler. Dolar kurunun artması.
    Yenisini bir kenara bırak.
    45 bin tl olan bir x marka araç alıyorsun, iyi bir pazarlıkla.
    Aracı aldıktan bir süre sonra 50 binden ilana koyuyorsun.
    Araçta temiz ise almak isteyen adam 1-2 fazla verip düzgün bir araç almak istiyor.
    Otomatikman piyasası aracın 48-49 bin oluyor. Yeni ilan verecek adam ise bunu görüp buna göre fiyat biçiyor.
  • Eğer sıfır araçlar ucuz olsa idi, belki de bugün piyasaya dönen dolapların %90'ı biter idi.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.