Şimdi Ara

Ayakkabı Çekimi İçin Makine Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Kadın ayakkabı ve çorap satışı yapıyorum. Şu ana kadar fotoğrafları telefonla çektim ama tabii ki çok başarısız oluyor. Beyaz uzayları Godox ürün çekim çadırında çekiyorum.

Özellikle hem dükkân içerisinde hem de dışarıda lifestyle çekebileceğim, ayakkabıların ön planda olacağı çekimler yapmak istiyorum.

Konu hakkında çok bilgisizim. Işık, makine, lens gibi tavsiyeler alabilir miyim? Bütçem ne yazık ki çok yüksek değil çünkü tek işim ayakkabıları çekmek olacak. Kiralamak da epey pahalı oluyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.

• Ekipman seçilirken fotografla ne anlatılmak istendiği düşünülmeli. Tekstilde veya deri malzemelerde dokuyu, örgüleri, renkleri, ışıltılar ne kadar anlatılmak isteniyor. Mesela yedi sekiz farklı beyaz ürünler arasındaki her ton farkının anlaşılması isteniyorsa buna uygun kalitede ışıklar gerekecektir ki bu tür ışıklar ve reflektörleri tek başına bir otomobil fiyatını bulur ama yok beyazla kemik parşömen renkleri ayrılsın yeter deniliyorsa o zaman çok daha hesaplı kalmak mümkün.

Lifestyle çekimler için geniş alan aydınlatması gerekir ki işe ışıktan başlamanızı tavsiye ederim. Eğer dış mekan lifestyle çekimleri de olacaksa ışık maliyeti epey yükselir. Gün ışığında tekrar edilebilir ve doğru kıyaslama verebilecek renk ve aydınlık almak çok zordur bu yüzden gün ışığıyla çalışabilecek güçte flaş (bence en az 2x200 W·s), ve dış mekan için bataryalar ve teknik tecrübe gerekir. Aslında en başından, böyle bir hizmeti dışardan satın almak bence daha ucuza gelebilir.

Lifestyle için kontrolden vazgeçilir ve kareler için doğal ışık, ürünler için de 2m^2 lik iyi aydınlatılmış bir fon herhalde en hesaplı yöntem olur.

Tekstilde 'soft-box'a ek olarak bir de şemsiye reflektör tavsiye ederim. Şemsiye daha sert ışık verir ve tekstildeki dokuyu tamamen yumuşatılmış bir ışığa göre daha iyi anlatır. 'Soft-box'lara göre daha ucuzdur. Ama en ucuz bir şemsiyeyi de tercih etmeyin, ışık kaliteleri fark ediyor ve zamanla sararıyorlar. Gümüş renkli olanlar daha sert ışık verir ki bence simli ürünler varsa gereklidir. Beyaz şemsiye ise soft-box ile gümüş arasında bir sertlikte ışık verir.

Makina ve objektif en kolayı. APS-C format yeterli olur ve bu formata uyan objektifler hem çeşitli hem de aynı kalite için daha küçük, daha ucuz olurlar.

Ürünlerde bence 80mm objektiflerin açısı büyüklükler yönünden izleyene iyi fikir veriyor. Açı genişledikçe renk aktarımı iyileşir, berraklaşır, daraldıkça da perspektif daha düzgün olur ama ışık, gölge ve renkler monotonlaşır. Bu durumda 35mm'den daha geniş ve 100mm'den çok daha dar olmamak kaydıyla objektiflere veya bir zoom objektife bakabilirsiniz. Tamron 28-80 ve bunu kabul edecek bir Sony/Canon/Pentax makina fiyat-performans yönünden tavsiye edilebilir. f/2'den daha büyük bir diyaframa ihtiyaç yok, ışık yeterliyse ürün anlatımında flaşlı çekimlerde f/8-f/11, lifestyle için ise f/4'den küçük kalmak bence ideal.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazlık için kamera tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.