Şimdi Ara

Ayak kokusu hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ayak kokusu sıkıntım var ama ayağım kokmuyor ayakkabı kokutuyor.Ay başında dockers bot aldım 170 TL'ye bu ayakkabıyı almadan önce böyle bir sıkıntım yoktu ama bu ayakkabıyı aldım aldıktan 1 hafta sonra ayağımı çok ağır kokutmaya başladı.Ne yapmam gerek bir yardımcı olsanız.Ceset gibi kokuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herzt -- 29 Ocak 2013; 14:04:44 >

• test

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 21 Aralık 2020; 12:57:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihto

Mevzuya fiyattan girmişsin, ben de ordan devam edeyim.. 170 lira iyi bir ayakkabı için çok değil, gore-tex olan, ayağa hava aldıran botlar 200-250 liradan bahsediyor..

Ayaka kokusu için yapılması gereken şey çok net;

1. Cildiyeciye git (ayağımdan kaynaklanmıyor diyorsun ama ne olur ne olmaz), mantar falan başlamış olabilir
    2. iki gün üstüste aynı ayakkabıyı giyme,
    3. ayakkabılarını hava alabilecekleri yerde sakla, kapalı dolapta durmasın
    4. ayakkabın için spreyler var akşamdan sıkılan, onlardan kullan..
    5. uzun süre ayağında kalması gerekiyorsa herhangi bir sebeple, çok kapalı ayakkabılar almamaya, bot gibi kışlıklar için de, hava aldıran şeylerden almaya çalış.. (ben en son 230a adidas'ın gore-tex ayakkabısından aldım, fena değil..)

Teşekkür ederim uygulayacağım.Keşke bunu almasaydım fiyatı artırabilirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dostum ayakkabının içine az birşey karbonat dök.
    Not:tecrübe ile sabiittir
  • Tabanlık kullan. Koku yapmayan ladin yaprağı vb. türden tabanlıklar deichmann mağazalarında satılıyor. Muhtemelen aldığın bot deri ve kokmaması lazım aslında. Her neyse sık sık çorap değiştir ve tabanlık kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meduzz

Tabanlık kullan. Koku yapmayan ladin yaprağı vb. türden tabanlıklar deichmann mağazalarında satılıyor. Muhtemelen aldığın bot deri ve kokmaması lazım aslında. Her neyse sık sık çorap değiştir ve tabanlık kullan.

+1

deri bir tabanlıkla sorunu halledebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: temiz para

quote:

Tabanlık kullan. Koku yapmayan ladin yaprağı vb. türden tabanlıklar deichmann mağazalarında satılıyor. Muhtemelen aldığın bot deri ve kokmaması lazım aslında. Her neyse sık sık çorap değiştir ve tabanlık kullan.

+1

Tamam hocam peki tabanlık ayakkabıcılarda bulunur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayak kokusu
    12 yıl önce açıldı
    Ayak kokusu nasıl engellenir
    5 yıl önce açıldı
    Ayak Kokusu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekli Ali Amca

quote:

quote:

+1

evet bulunur. senin dikkat etmen gereken deri bir tabanlık almak olacak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emekli Ali Amca

quote:

quote:

+1

evet bulunur. senin dikkat etmen gereken deri bir tabanlık almak olacak.

Tamam teşekkürler.

• işportada 1 tl ye satılan siyah naylon içerikli kalitesiz çorap giyiyorsan o da yapabilir, biraz daha kaliteli çorap kullanmayı dene her gün çorap değiştir banyo yaparken en son ayaklarını da köpük köpük yıkamayı unutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brent

işportada 1 tl ye satılan siyah naylon içerikli kalitesiz çorap giyiyorsan o da yapabilir, biraz daha kaliteli çorap kullanmayı dene her gün çorap değiştir banyo yaparken en son ayaklarını da köpük köpük yıkamayı unutma

bence ayak temizliğinin her banyodan sonra değil hergün özenle yapılması gerekir. tırnaklarınızı kestikten sonra yıkamayıda ihmal etmeyin bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brent

işportada 1 tl ye satılan siyah naylon içerikli kalitesiz çorap giyiyorsan o da yapabilir, biraz daha kaliteli çorap kullanmayı dene her gün çorap değiştir banyo yaparken en son ayaklarını da köpük köpük yıkamayı unutma

Yok kaliteli çoraplar giyiyorum.Aynı çorabı 2 kere üst üste giymiyorum.Ayaklarımı köpükle de yıkarım ama olmuyor.Neyse şu deri tabanlığı deneyeyim bi'.
  • en iyisi uzman bir dermatologa danışman buradan veya internetten okuduğun bilgilerle çözümlenecek bir olay değil bence, ömrümde hiç böyle bir sorun yaşamadığımdan bilemiyorum askerdeyken bile yaşamadım orası zaten berbat ötesi koğuşta birçok kişinin saldığı ayak kokusu çekilir gibi değil leşş
  • 17 senedir ayak kokusu için deotak kullanıyorum.evet deotak.koltuk altı ter kokusunu önleyici.kırmızı olan deotak.

ayak kokusunu %80 engelliyor.çorabı ayağınızdan çıkardığınızda ayağınızın kokmadığını fark edeceksiniz.

ayağınızda yara.mantar,yarılma,kaşınma sorunu varsa çok iyi geliyor.ben de tesadüfen öğrenmiştim.

ayağımda kaşınma,yanma,koku,yarılma vardı.17 senedir çok şükür rahatım.5-6 gün koku yapan bakterileri öldürüyor.

suya dayanıklı ama 6.gün etkisi azalıyor.ayakkabınıza cep sodası da dökün ve spor ayakkabı giymeyin ve biraz kaliteli çorap kullanın.

deotak' genellikle parmak aralarına sürüyorum 1 kutusu 3-4 ay gidiyor.ayağınızın durumuna göre az yada fazla sürebilirsiniz.

koltuk altına ve ayaklarınıza deotak sürün rahat edin.kullanıp fayda gören olursa paylaşsın ki bu dertten kurtulan artsın.

• Abdest almiyorsunuz namaz kilmiyorsunuz sonra gelmis buraya "ayagim kokuyor" diye konu aciyorsunuz!
    Sen gunde 5 vakit namazini kilan bir adam olsan, her namaz oncesinde abdestini alsan, her namaza oncesinde coraplarini degistirsen ayagin misk-i amber kokar! Ama pasam bunun yerine gelmis ne diyor? "170 liraya ayakkabi aldim da ayakkabi ayagimi kokutuyor, yoksa ayagim kokmuyor" diyor 1700 liraya da ayakkabi alsan yine kokar yine kokar o ayaklar
    Hadi unut simdi yukarda saydiklarimi, onlari bende yapmiyorum. Niye kokuyor o ayaklar biliyor musun? Tum gun havasiz o bot'un icinde durduklari icin. Caresi ne?
    1) Bagciklarini bol baglamak.
    2) Oturdugunda (ofiste, okulda) ayaklarini hafifce bot'tan kurtarmak. Botun icerisine parmak ucuna basabilirsin oturdugun yerde. Botu tamamen cikartmamis olursun etraftan da kotu gozukmez.
    3) Corap degistirmek. En ama en onemlisi bu secenek.
    4) Hergun ayni ayakkabili giymemek. Ayakkabiyi havalandirman lazim. Hele hele bot gibi nemi icinde hapsediyorsa kaloriferin uzerine (ya da yanina) koyup kurutman lazim yoksa kokar arkadas.
    Bunlari yap, her gun temiz corap giy o ayaklar mis gibi kokar

• Ayak kokusu için eczaneye başvurman yeterli olacaktır. Ayakkabının içine konan beyaz bir şey var. Adını unuttum şu an. Onlar sana verirler zaten. Sonra herhangi bir sorun kalmaz.
  • geceden ayakkabinin icine cep sodasi dök, sabah da ayakkabini ters cevirip vur ustunden dussun tozlar, kokuyu filan engelliyormus bu sekilde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Abdest almiyorsunuz namaz kilmiyorsunuz sonra gelmis buraya "ayagim kokuyor" diye konu aciyorsunuz!
    Sen gunde 5 vakit namazini kilan bir adam olsan, her namaz oncesinde abdestini alsan, her namaza oncesinde coraplarini degistirsen ayagin misk-i amber kokar! Ama pasam bunun yerine gelmis ne diyor? "170 liraya ayakkabi aldim da ayakkabi ayagimi kokutuyor, yoksa ayagim kokmuyor" diyor 1700 liraya da ayakkabi alsan yine kokar yine kokar o ayaklar
    Hadi unut simdi yukarda saydiklarimi, onlari bende yapmiyorum. Niye kokuyor o ayaklar biliyor musun? Tum gun havasiz o bot'un icinde durduklari icin. Caresi ne?
    1) Bagciklarini bol baglamak.
    2) Oturdugunda (ofiste, okulda) ayaklarini hafifce bot'tan kurtarmak. Botun icerisine parmak ucuna basabilirsin oturdugun yerde. Botu tamamen cikartmamis olursun etraftan da kotu gozukmez.
    3) Corap degistirmek. En ama en onemlisi bu secenek.
    4) Hergun ayni ayakkabili giymemek. Ayakkabiyi havalandirman lazim. Hele hele bot gibi nemi icinde hapsediyorsa kaloriferin uzerine (ya da yanina) koyup kurutman lazim yoksa kokar arkadas.
    Bunlari yap, her gun temiz corap giy o ayaklar mis gibi kokar

Konuyu açalı 2 yıl olacak Ayakkabıyı doğru düzgün giyemedim zaten o aralar ayağım büyüdü.Bir tek o ayakkabıda sorun oldu.O ayakkabıdan sonra bir sürü ayakkabı giydim hiçbiri böyle bir sorun yapmadı bir tek o yaptı.Her gün çoraplarımı değiştiririm zaten.Ayrıca temizlenmek için namaza gerek yok insan olan zaten temizlenir.

• Thecrow. kullanıcısına yanıt
    karbnatı ben denedim 12 saat bekledım ayakkabının ıcıne dokup sonra sılkeledım giydim ama yinede ayakkabı kokuyordu ?
  • Islak bir şekilde çorap giyme. Tırnaklarını düzenli olarak kes. Bakımsız olursa kokuya sebeb verebilir birde çoraplarini günlük değiştir. Bu arada son zamanlarda çıkan zehirli ayakkabilardan biri de sende olmasin hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.