Şimdi Ara

ayak bileği kıkırdak zedelenmesi ameliyatı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
28
Favori
127.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chillout C kullanıcısına yanıt

    benim 4. ay itibariyle çok iyi durum ama spor için 6 ay 1 yıl öneriyorlar. fakat ilerleyen birşey bu. kıkırdak hasarı arttıkça alınacak kemikte büyür. 2cm den büyük olursa bu durumda başja sorunlar old. okumuştum. lepen kemiğinden alması çok konforlu dize göre.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chillout C kullanıcısına yanıt

    ameliyatı muhakkak kışın olmanızı tavsiye ederim. günler kısa old. için ve evde kalmak nispeten yaza göre kolay.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chillout C kullanıcısına yanıt

    bir whatsap grubu var. orda çok yard. oldu arkadaşlar. isterseniz katılın. ben ayrıldım gruptan artık fakat çok yararını gördüm. çok soru işaretleri vardı . oper öncesi sonrası vs. kafaca çok hazır olmak lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leyla73 L kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler vakit kaybetmeden olmak en iyisi sanırım yoksa başka sıkıntı olma ihtimali uzun vadede var. Aktif grup var mı hala acaba, ekleyebilirse arkadaşlar çok iyi olur pmden ulaşıp

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Leyla73 L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim .Ben sizin olduğunuz ameliyat ücretini merak ettiğim için sordum.Bizim durumunuzda sizin ki gibi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leyla73 L kullanıcısına yanıt

    Vatsap grubuna benide ekleyebilir misiniz arkadaşlar. 507 451 25 31


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, aktif whatsapp grubuna ekleyebilir misiniz 05326046604?

  • aktif Watsap grubu varsa eklermisin@acil cevap 5425588699

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 05425588699

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anIL0006 A kullanıcısına yanıt

    whatsapp grubuna beni de eklermisiniz. 0505 642 0892


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizden veya kalçadan mozaikplasti olanlar ne durumdalar, fayda gördüler mi geçen aylardan sonra?

    Benim de olmam gerekiyor ancak günlük işlerde sıkıntı olmadığı için cesaret edemiyorum. Tercihim kapalı yöntem şle kalçadan greft olacak. Sanırım 10 sene sonrası için bu işi halletmem lazım ama ameliyat sonrası ne olacak bilmiyorum. Ayrıca bir whatgrubu var mı halen?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    Ben konuyu hem doktor hem hasta olarak ele alacağım.

    İnternette Türkçe olarak "ayak bileği ameliyatları" ile ilgili gerçek tecrübeleri paylaşıldığı tek platform burası ve bu tecrübeyi yaşayanlar ne kadar zor, maddi ve manevi olarak yıkıcı bir süreç olduğunu bilirler. Doktor (hatta cerrah) olmama rağmen burada okuduklarım benim sürecimi kolaylaştırdı ve ben de birilerinin sürecini kolaylaştırabilmek adına kendi tecrübelerimi paylaşmaya karar verdim.


    Türkiye'nin en yoğun hastanelerinden birinde günde en az 3-4 ameliyat yapan ve ayda en az 7-8 nöbet tutan bir beyin ve sinir cerrahıyım. Benim ayak bileği problemleri yaşamam 2 yıl öncesine dayanıyor. Uzun ameliyat ve zorlu nöbetlerin sonunda sağda belirgin olmak üzere her iki aya bileğimde müthiş ağrılar oluyordu. İş hayatımızın yoğunluğu nedeniyle hepimizde bu tarz geçici şikayetler olur genellemesi dahilinde başlarda önemsemedim. Hatta 2 yıl etrafım doktorlarla dolu olmasına rağmen hiçbir kimseye danışmadım bile. Ancak bundan 2,5 ay önce 4 ameliyat yaptığım zorlu bir nöbet gecesinin ertesinde ayağımdaki ağrı dayanılmaz oldu ve izin alıp eve gitmek zorunda kaldım. Sonrasında dinlenmeyle azaldı ve işime geri döndüm ancak yine sürdüremedim. Ameliyat sürecinde yer almam gereken aciliyetli hastalarımın işlerini tamamladıktan sonra araştırmaya başladım. Sedef hastasıyım ve sedefe hatalığının ilerleyen süreçlerinde eklem romatizmaları oluşabiliyor. Bu bağlamda öncelikle romatolojide eklem romatizması araştırıldıktan sonra sorunun romatizma olmadığı anlaşıldı. Birden fazla ortopedist ile görüşsem de bir sorun olmadığı karşılığını aldım. Ancak ağrı eşiği yüksek (yani her ağrıya oflayıp puflamayan) biri olduğum ve ağrıdan dolayı işimi sürdüremeyecek halde olduğum için bir sorun olduğundan emindim. Başka bir ortopedist arkadaşıma MR (emar) ile kontrol etmeyi teklif ettikten sonra esas sorunlu olan sağ ayak bileği MR'ımda 1-osteokondral lezyon (kıkırdak hasarı) 2-sinüs tarsi (ayak dış yanındaki kas liflerinin sıkışması) 3-posterior impingement (ayak bileği ekleminde arka tarafta kemik çıkntı) ve 4-naviküler kemikte (ayağın tarak kısmında ayak bileğinden bağımsız bir kemik) ne olduğu belli olmayan bir lezyon görüldü.


    Arkadaşlar işte esas serüven burada başladı. Arada görüştüğüm isimlerden bahsetmeyeceğim. Ayak bileği sorunu yaşayanlar bu konuda yetkin çok az hekim olduğunu bilirler. Ayrıca ayak bileği patolojileri ve ayak bileği artroskopisi özellikli bir tıbbi işlemdir. Özellikli tıbbi işlem demek bir doktorun uzmanlık eğitimi sürecinde öğrenmek zorunda olmadığı ancak ileri uzmanlık eğitimleri gibi özel uğraş ve eğitimle öğrenilebilir ama o branşın uzmanı olmak için bilmek ve uygulamak şart olmayan işlemlerdir. Yani her ortopedist ayak bileği patolojilerini (ayak bileği kırığı demiyorum, kırıkları her ortopedist bilmek ve tedavi etmek sorumluluğundadır) ve ayak bileği artroskopisini bilmek zorunda değildir. Bu o doktoru yetersiz, bilgisiz, beceriksiz kılmaz. Ancak bunun yanında özellikli tıbbi işlemlerle ilgilenen hekimlere genellikle ulaşmak zor ve pahalıdır.


    Velhasıl kelam bu süreçte benim başımdan tanı aşamasında da zor zamanlar geçti çünkü ayak bileğimin dışındaki lezyonun iyi huylu mu kötü huylu mu (malign-benign) olduğuyla ilgili farklı görüşler vardı ve belki de ayağımdaki esas sorun o idi. Tabiki bunu netleştirmek için farklı görüntülemeler, tümör konseyleri vs derken ruhsal olarak da yıpratıcı bir süreç geçirdik. EN sonunda o lezyonun iyi huylu olduğuna karar verildi ve esas sorunun ayak bileğimdeki 1-2-3 olarak anlattığım osteokondral lezyon, sinüs tarsi ve posterior impingement olduğuna karar verildi.


    Görüştüğüm tüm ortopedistler ameliyat olmam gerektiği konusunda hemfikirdi. Peki hangi patoloji tedavi edilmeliydi? Bazı hekimler bunlardan sadece birinin bazıları ise hepsinin düzeltilmesi gerektiğini ilettiler. Bu süreçte ameliyatla ilgili ücretler arasında doktora ve özel hastanelere göre değişmekle beraber uçurum farklar vardı ve benim sektörün içerisinde olmam beni ücret konusunda bana bir avantaj sağlamıyordu. Bu arada bu ücretlerin fazla olduğunu söylemiyorum. Bu işlemleri yapan doktor arkadaşlarımın ağabeylerimin ablalarımın yılların birikimi, verilen emekler ve çekilen zorluklarından en yakınen ben haberdarım. Ülkemizde para değersiz ve insanların alım gücü düşük. Ayrıca sağlık konusunda insanların cebinden para ödemek durumunda kalması da sosyal adaletsizlik ama bunlar konumuz değil.


    Sevgili arkadaşlar, bu süreçte güleryüzlü, kaprisli, maddiyat öncelikli, maddiyat konuşmayan, umut veren, umut vermeyen, işine hakim imajı veren ya da daha çekinik davranan birden fazla hekim ile görüştüm. Bu çok normal herkesin yoğurt yiyişi farklıdır. Ancak bunu genel olarak söylüyorum reklam her şey demek değildir. İnsanın ihtiyacı olan en en birinci şey hastalıktan kurtulmak yani becerikli bir hekim. İkinci olarak da en en önemlisi iyi iletişim kurabilmek, güleryüz, anlayış vs. Evet maalesef bu ikisi her zaman bir arada olamıyor. Keşke olsa. Bu ikisini başarabilen hekimler zaten oldukça başarılı ve tatminkar oluyorlar.


    Sonrasında bilvesile (sadece tedavi olmayı tercih ettiği hekimimi paylaşacağım) Gazi Üniversitesi Ortopedi bölümünden Prof.Dr.Ulunay Kanatlı hocamızla görüştüm. Kendisinin muayene sırasındaki hamleleri, bana sorduğu sorular ve şikayetlerimi anladığına dair bana yansıttığı cevaplar beni tatmin etti. Bu arada Ulunay bey fazla konuşmaz, hastaların çokça beklediği aşırı dolu içerikli bir iletişim kurmaz. Benim de beklentim işine hakim olması ve çok değil emin konuşması idi. Bana sadece "Evet artroskopik ameliyat olman gerekiyor. Hallederiz. Şu gün yapalım. " dedi. En büyük kaygım "işime dönebilecek miyim" diye sorduğumda "döneceksin tabii ki" dedi. Sağolsun.


    Arkadaşlar günü geldi ve ameliyatımı oldum. Artroskopik ameliyatlar kamer ve yardımcı bir katater ile 1 cm'Lik deliklerden girilmek suretiyle yapılır. Ancak benim hem ön, hem yan ve hem de arka ayak bileği sorunum olduğu için 6 adet 1 cmlik kesi ile 3 artroskopi yapıldı. Mozaikoplasti yapılmadı. Genel anestezi altında Osteokondral lezyon için Mikrokırık, sinüs tarsi ve posterior impingement için de onarımlar yapıldı. Dileyenler belden uyuşturma ile ameliyat olabilirler ben genel anesteziyi tercih ettim. Ameliyattan sonra anesstezi etkisinden çıktıktan sonra hissettiğim ağrı hayatımda duyduğum en şiddetli ağrı idi. Bu da normal. Artroskopide ayak bileğini su ile şişiriyorlar ve o basınç 3 güne kadar ciddi arğılara sebep oluyor. (Benim ameliyatım 3 saat civarında sürdüğü için bu operasyon sonrası ağrım normalden fazla oldu.)


    Taburcu oldum ve 6 haftalık istirahat süreci başladı. Evde sağ ayağıma hiç basmadan 6 hafta. Tuvalet, yemek ve duş için kalkıyor ve yürüteç ile diğer ayağımın üzerinde hareket ediyordum. Doktor olmama rağmen bir daha asla düzelemeyeceğimi düşündürecek şiddette ağrılarım oluyordu. Ve tabii ki herkes tam sağlığa kavuşmak ister ama bazılarınızın olduğu gibi bbenim "yürüyebilsem yeter" "eskisinden iyi olsam yeter" diyebilecek bir durumum da yoktu. İşime ve normal yaşantıma dönebilmek için tamamen iyileşmem gerekiyordu. Bu 6 haftalık süreçte elevasyon (ayağı kalp seviyesinde yukarıda tutma) ve soğuk uygulamalar ve ağrı kesiciler ile durumla baş etmeye çalıştım. Ayrıca bu ameliyatlarda ayak sırtında yüzeyel seyreden bir sinir zedelenebiliyor ve ona bağlı yanma tarzında inanılmaz şiddette (nöropatik ağrı diyoruz) ağrılar olabiliyor. Bu nöropatik ağrı benim de başıma geldi ve B vitamini kullandım. nöropatik ağrılar yaklaşık 3-4 haftada neredeyse yok denecek kadar azaldı.


    6 haftalık hareketsizlik nelere sebep oldu? Sevgili arkadaşlar hareketsizlik kaslarda zayıflamaya ve eklem hareket açıklığının azalmasına sebep olur. Benim de bacağım diğer bacağıma göre gözle görülür şekilde inceldi ve güçsüzleşti. Ayrıca hareketsizliğe bağlı olarak sindirim sistemi de yavaşlar ve kabızlık gelişebilir. Yine hareketsizliğe bağlı ciddi kilo alımı olabilir. Ameliyat olacak arkadaşlar mutlaka beslenmelerine bu hareketsizlik döneminde dikkat etmeliler. Duş için metal bir iskemleden ayağımı duşakabinin dışına çıkararak ıslanmaktan korumak suretiyle çözüm üretmiştim.


    Dinlenme dönemi bittikten sonra fizik tedaviye başladım. Hiç basamadan geçen 1 hafta sonrasında yanal demirlere tutunarak yürümeye başladım ancak öyle normal bir yürüme formu beklemeyin. Ayağınız güçsüz, eklem açıklığınız azalmış ve ağrılı olacak. Fizik tedavi süreci de ağrılı bir süreç. tabiki "no pain, no gain"..


    Şu an ameliyat sonrası 9. haftadayım. Çok az destekle en azından fizik tedaviye ve hastane kontrollerime tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duymadan yürüyerek gidebiliyorum. (Fizik tedaviye başlarken eşimden başka yardım edecek kimse olmadığı için ona kolaylık olması için tekerlekli sandalye edinmiştim çok faydasını gördüm.) Ameliyattan öncesine göre daha iyiyim diyemiyorum ancak burada da gördüğüm kadarıyla bu işten iyileşmek en az 3. ayda başlıyor. Gerçekten fiziksel yeterlilik kaybı ve şiddetli ağrılar insan psikolojisini oldukça bozacak düzeyde olumsuz olaylar. Süreçteki gelişmeleri buradan sizlerle paylaşacağım. Ben gün içerisinde çok hareketli (hastanesi günde 4 defa tavaf eden oradan oraya koşuşturan) yaşayan bir insan olduğum için bir daha eskiye dönememe, akademik ilerleyişimi sürdürememe ve sosyal alanda aileme yetememe gibi çekincelerden dolayı bu süreçte çok yıprandım ve buradaki tüm diğer arkadaşların da aynı sorunları yaşadığını gördüm.

    Sevgili arkadaşlar "ameliyatımı mümkün oldukça geciktireceğim" diye düşünenler için söylüyorum. Bu ayak bileği rahatsızlıkları dejeneratif (yani kullanmaya bağlı yıpranma) bir durumdur ve ilerleyicidir. Ne kadar erken müdahale edilir ve korumaya alınırsa tedavi sonuçları o kadar iyi olur. Ve tabiki erken süreçlerde daha hafif operasyonlar ile kurtulma ihtimaliniz varken hastalık ilerlediğinde gerekli olan cerrahi prosedür de kompleksleşir.


    İş hayatımda hayatı 1 gün içerisinde tamamen değişen, biten, hayatını kaybeden, engelli hale dönüşen insanlar gördüm. Hastalığın şiddeti ne olursa olsun zordur, yıpratıcıdır. Ancak başkalarının da başına geldiğini ve onların iyileştiğini görmek insana umut verir. Bu konuyu açan arkadaşa da kendi adıma teşekkür ederim. Süreçle ilgili olarak elimden geldiğince önemli olan noktaları paylaşmaya çalıştım.


    Özet ve sonuç: En önemli tavsiyem "ayak bileği ya hallolur, çok basit ameliyat" vs diyenlere kulak asmayın sevgili arkadaşlar. Başına gelmeyen bilmez. Bu hastalık hem fiziksel (ağrı ve fonksiyon kaybı), hem sosyal (bir süre bakıma muhtaç olma, çalışamamaktan doğan ekonomik kayıplar vs) hem de psikolojik (eskisi gibi olacak mıyım? sakat mı kalacağım?) boyutu olan bir durumdur. Ameliyat sonrası ağrılı ve zor süreçler oluyor. Ancak azim, inanç ve destekle hallolmayacak hiçbir şey yoktur. Dermansız dert olmasın... Sağlıkla kalınız..





  • Merhabalar, rica etsem beni de watsapp grubunuza dahil eder misiniz? Aynı teşhis bende de var malesef bir çok doktor ile görüştüm. 0554 988 3523

  • Ağrılarım sebebi ile yaptırdığım MR sonucunda talusta 16x8 mm hasar tespit edildi. Doktorum artroskopi ameliyatı olmamı söyledi. Araştırmalarım sonucu ameliyat olmaya karar verdim ve 27.10.2021 tarihinde artroskopi ile ameliyat oldum. Bugün 3. Günüm ciddi bir ağrım sızım yok. Ayağım sürekli kalp seviyesinin üzerinde duruyor. Ara sıra zaruri ihtiyaç halinde değnekler yardımı ile ameliyatlı ayağıma basmadan kalkıyorum. İşimi halledip gelene kadar ameliyatlı ayağım mosmor oluyor. Sebebini Dr uma yarın soracağım. Genel manada ameliyat kolay geçti. Doktorum ameliyatın kendisi içinde iyi olduğunu söyledi. Bir de ek olarak Dr umun tavsiyesi ile ameliyat sırasında kullanılan ek bir ilaç kullanıldı. 1350 TL ye aldım. 10 mg bir şırınga ilaç. Daha hızlı iyileşmeme yardımcı olacağını söyledi. İnşallah dediği gibi olur. Gelişmeler oldukça buradan yazacağım. Allah herkese şifa versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whatsapp grubu için kime numara atmam gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prof. Dr. Yakup YILDIRIMyoutube
    Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yakup YILDIRIM çocuklarda yaygın olarak görülen topuk ağrısının nedenleri ve tedavileri hakkında bilgi verdi. Henüz aramıza katılmadıysanız şimdi ABONE OL butonuna basabilir, sevdiklerinizle paylaşabilir veya aklınıza takılan başka soru varsa yorumdan sorabilirsiniz. https://yakupyildirim.com.tr https://facebook.com/DrYakupYILDIRIM https://twitter.com/DrYakupYILDIRIM https://instagram.com/DrYakupYILDIRIM https://youtube.com/DrYakupYILDIRIM https://linkedin.com/in/DrYakupYILDIRIM
    https://www.youtube.com/watch?v=jR85ABXKEUI&feature=youtu.be
  • doktorf5 D kullanıcısına yanıt

    2013 yılında Ameliyatımı yapan ve çok değerli bir hocamız, Uzmanı Prof. Dr. Yakup YILDIRIM a her zaman duacıyım. üzerinden 8 yıl geçti şu anda hiç bir sıkıntı yaşamıyorum ameliyat sonrası ilk yılım nasılsa şu anda da aynı durumdayım. bu rahatsızlıktan mustarip olan ve ameliyat safhasında ki herkese geçmiş olsun.

  • Onur3440 O kullanıcısına yanıt

    Ameliyatın üzerinden 7 hafta geçti. Bir haftadır Çift koltuk değneği ile yürümeye başladım. Epeyce agrı oluyor. 4 hafta bu şekilde devam . 4 haftanın sonunda değnekleri bırakacağımı söyledi doktorum. Heycanlıyım dilerim topuğuma bastıgım da agrı sızı kalmamış olur 🥺


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrb.öncelikle herkese geçmiş olsun.Ben 4 ay önce sağ ayak bileğimdeki kıkırdak lezyonu ve kemikte deformasyon yüzünden açık mozaik plasti ameliyatı oldum.4 ay bitti ve ancak bastığım zaman az ağrılı yyürümeye başladım.Bu ameliyatı olmak için karar vermekte zorlanan arkadaşlara çok uzun ve moral bozucu bir süreç olduğunu söylemek isterim.Zaman zaman iyileşemeyeceğiniz korkusuna kapılabilirsiniz ama korkmayın operasyon iyi geçtiyse sonunda iyileşiyorsunuz.süreç uzun olduğundan insanlar umutsuzluğa kapılıyor.Ben operasyonu Samsunda prof Dr Yılmaz Tomak hocama oldum kendisinden Allah razı olsun çok iyi geçti ve düşündüğüm gibi çok ağrılı bir süreç yaşamadım.Bazen umutsuzluklarım oldu ama hocamın söylediklerine uydum şimdi iyiye doğru gidiyorum.Bu konuda daha geniş bilgi sahibi olmak isteyenlerin sorularını cevaplarım.Herkese geçmiş olsun



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Talus ocd kapalı ameliyat üzerinden 10 hafta gecti. Artık Tek değnekle tam yük vermeden yürüyorum. Ağrılar azaldı ama devam etmekte. Ameliyat öncesi agrilardan daha fazla ağrım var şuan. Doktorum bana ortalama 3-4 ay sürer demişti. 4. Aya kadar ağrıların tam olarak geçeceğini ümit ediyorum. Herkese sağlıklı günler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.