Şimdi Ara

Ayağın altındaki deri kalkması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
60.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün 2 saat basket oynadım heyecandan maçta farketmedim oynadım maç bitince ayağımı yere basamaz olduğumu farkettim meğerse tam baş ayak parmağımın altında nerden baksan 1 liradan biraz daha büyük bir deri kalkmış. Derinin yarısı koptu yarısı duruyor kopan yerin altı pespembe taze deri var çok fena yanıyor basamıyorum yere falan. Ne yapmam lazım ya ne sürülür böyle durumda. Allah rızası bilen biri yazabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 16 Nisan 2015; 22:44:18 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ayak Altındaki Deri Kalkmasına Ne İyi Gelir?

Ayak altındaki deri kalkması yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenleri olabilir. Bu rahatsız edici durumla başa çıkmak için etkili tedaviler mevcuttur:

• Nemlendirme: Ayaklarını düzenli olarak nemlendirmek, cildi yumuşak tutar ve kuruluğun neden olduğu deri kalkmasını önler.
    • Ayak Banyoları: Ilık suda epsom tuzu veya elma sirkesi ile ayak banyosu yapmak, cildi yatıştırır ve ölü hücreleri temizleyerek deri kalkmasını azaltır.
    • Eksfoliasyon: Ayaklarını hafifçe eksfoliye etmek, ölü deri hücrelerini uzaklaştırarak deri kalkmasının iyileşmesine yardımcı olur.
    • Koruyucu Giysiler: Uygun ayakkabı ve çoraplar giymek, ayak üzerindeki baskıyı azaltarak deri kalkmasına neden olan sürtünmeyi önler.
    • Eczane İlaçları: Deri kalkmasının nedenine bağlı olarak, reçetesiz satılan antifungal kremler veya antibiyotikler tedaviye yardımcı olabilir.
    • Profesyonel Tedavi: Deri kalkması şiddetli veya sürekliyse, cilt hastalıkları uzmanına (dermatolog) görünmek gerekebilir. Lazer tedavisi veya kriyoterapi gibi profesyonel tedaviler deri kalkmasını kalıcı olarak giderebilir.

Ayak altındaki deri kalkmasıyla başa çıkarken hijyene dikkat etmek önemlidir. Ayakları temiz ve kuru tutmak enfeksiyon riskini azaltır. Ayrıca, ayaklarınızı düzenli olarak kontrol etmek ve herhangi bir anormalliği fark ettiğinizde tıbbi yardım almak erken teşhis ve tedavi için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynısını yaşadım hocam antibiyotikli kremler var onlardan sür üstüne de bandaj falan bişey yap her gün aç tekrarla aynısını geçer ama 2 hafta falan baya acıyor yürütmüyor :/
  • Biri beddua etmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: stoch32

Aynısını yaşadım hocam antibiyotikli kremler var onlardan sür üstüne de bandaj falan bişey yap her gün aç tekrarla aynısını geçer ama 2 hafta falan baya acıyor yürütmüyor :/

2 hafta mı yuh ben nasıl okula gidicem dershaneye gidicem. Şimdi dün gece ve bu sabah yanık kremi(silverdin) ve bepanthen sürdüm öyle tek ayak geziyorum evde ama pazartesiye kadar iyileşmem lazım
  • uyurken çorapla yatma
  • Hametan oneririm yanikta pisikde her bokta ise yariyor namussuzun kremi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bisesbimby

Hametan oneririm yanikta pisikde her bokta ise yariyor namussuzun kremi.
    Çorapsız mı giydin ne yaptın. Bir de spor müsabakalrında ayakkabıları iyi sıkmak lazım. Ayak içinde oynadıkça deri kalkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 津波

Çorapsız mı giydin ne yaptın. Bir de spor müsabakalrında ayakkabıları iyi sıkmak lazım. Ayak içinde oynadıkça deri kalkıyor.

Yok hocam çorap vardı maçta farkettim acıyı ama herhalde yorgunluktandır dedim. Deriyi de hissettim ama onuda ayakkabının tabanı herhalde kalktı, o dur diye düşündüm devam ettim oynamaya. Çorabı çıkarınca farkettim =)
  • Aynısı bana da olmuştu koparabiliyosan kopar o deriyi mecbur cikicak zaten. Suya tutup bandajla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0F7B056BC -- 17 Nisan 2015; 12:41:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

Orijinalden alıntı: stoch32

Aynısını yaşadım hocam antibiyotikli kremler var onlardan sür üstüne de bandaj falan bişey yap her gün aç tekrarla aynısını geçer ama 2 hafta falan baya acıyor yürütmüyor :/

2 hafta mı yuh ben nasıl okula gidicem dershaneye gidicem. Şimdi dün gece ve bu sabah yanık kremi(silverdin) ve bepanthen sürdüm öyle tek ayak geziyorum evde ama pazartesiye kadar iyileşmem lazım

İki hafta sızlar yani onu kastettim pazartesi yürürsün topallayarak olsa bile

• Hocam aynısını 1 haftalık rezervasyon yaptırdığım otelde ilk gün yaşadım. Kalan 6 gün denize girmeden tatilden dönmüştüm sen yine iyisin

İyi bak temiz tut yarayı, 15-20 güne düzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrBrownstone

Hocam aynısını 1 haftalık rezervasyon yaptırdığım otelde ilk gün yaşadım. Kalan 6 gün denize girmeden tatilden dönmüştüm sen yine iyisin

İyi bak temiz tut yarayı, 15-20 güne düzelir

Harbiden hocam çok zor ya insan böyle olunca ayağının kıymetini falan biliyor, allah yardım etsin sakat insanlara gerçekten. Şurda 2 gündür basamadım diye aşırı derecede zorlandım.krem sürüp sürüp duruyorum geçer bir kaç güne herhalde saol yorumun için
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    benim de dün halı sahada başıma geldi foruma baktim bu olayla ilgili diger konuya yazdim cevap gelmedi bi de buraya yazıyım dedim tavsiye verirsen sevinirim. Hangi ilacı kullandın ? Ne kadar sürede geçti ? Dünden beri bitmeyen bi acı cekiyorum umarım çabuk geçer hareket kabiliyetim baya sınırlandı ve gerçekten berbat bi acısı var. Bu arada krem olarak hametan aldım onu sürüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megadethci

benim de dün halı sahada başıma geldi foruma baktim bu olayla ilgili diger konuya yazdim cevap gelmedi bi de buraya yazıyım dedim tavsiye verirsen sevinirim. Hangi ilacı kullandın ? Ne kadar sürede geçti ? Dünden beri bitmeyen bi acı cekiyorum umarım çabuk geçer hareket kabiliyetim baya sınırlandı ve gerçekten berbat bi acısı var. Bu arada krem olarak hametan aldım onu sürüyorum.

sırayla bir silverdin sürdüm bi bepanthen sürdüm.2 gün okula gitmedim.2 günden sonra deri yavaş yavaş yere basabilecek hale geldi.Oksijenli sargı bezini tam yaramın üzerine koydum etrafından hafifçe bantladım.Hafif seke sekede olsa yaklaşık 4-5 gün öyle idare ettim.1 haftadan sonra artık rahatça basacak hale geldim ancak çok fazla yürüyünce gene acımaya başlıyordu, derinin eski haline dönmesi ise nerden baksan 3 hafta sürdü.İlk bir hafta evde sürekli sürdüm bu dediğim kremleri ve hep tek ayak üzerinde yürüdüm evde.Geceleride silverdin,bepanthen 10 dakika arayla üst üste sürüyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 23 Eylül 2015; 23:46:58 >

• Eczaneye gittin mi ? Gitmediysen derdini anlat ona göre uygun bi krem verirler 1.5 aylık eczane de çalışma tecrübesine dayanarak bengay verirler diye düşünüyorum antibiyotikli krem o iyi gelebilir ama hametan da iyidir
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Lordimus kullanıcısına yanıt
    Havalandiriyim diye gazlı bez sarmadım, krem sürüp sarıyım o zaman bende. Teşekkür ederim cevap için

Hayır gitmedim, ayakkabıyı bırak çorap bile giyemiyorum, terlik ayakkabi vs şimdilik mumkun oldugunca uzak duracagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megadethci -- 24 Eylül 2015; 0:04:18 >
  • Kick boxa ilk basladigimda her gun oyleydi . Ilk gunler cok sey yaptim aciyo yuruyemiyom falan ama sonra alistim zaten her gun farkli yeri soyuluyodu tabanimin. Her antreman cikisi ayaklarim kan içinde oluyodu ustu tekme atmaktan alti deri soyulmasindan ama bi sure sonra acisini hissetmiyosun bile
  • quote:

Havalandiriyim diye gazlı bez sarmadım, krem sürüp sarıyım o zaman bende. Teşekkür ederim cevap için

Hayır gitmedim, ayakkabıyı bırak çorap bile giyemiyorum, terlik ayakkabi vs şimdilik mumkun oldugunca uzak duracagim.

yok hocam evde havalandır kapama zaten geceleride kapama.Sadece evden çıkacağın zaman kremini sür 10 dakika emmesini bekle sonra sargı bezini sarıp çık dışarı.Evde açık kalsın ama ayağın.Zaten 3 güne basacak hale gelirsin ama genede fazla zorlama.10 gün sonra görüntü dışında hiç bir sorun kalmaz zaten.
  • quote:

quote:

yok hocam evde havalandır kapama zaten geceleride kapama.Sadece evden çıkacağın zaman kremini sür 10 dakika emmesini bekle sonra sargı bezini sarıp çık dışarı.Evde açık kalsın ama ayağın.Zaten 3 güne basacak hale gelirsin ama genede fazla zorlama.10 gün sonra görüntü dışında hiç bir sorun kalmaz zaten.

Alıntıları Göster
    Yahu basit birşey abartmayın. Krem falan sürme gerek yok. Hergün yıka ve gece falan çorapsız yat. Birkaç güne yürüyecek hale gelirsin zaten.

• quote:

quote:

Tamam hocam çok sağol, görüntü şuan önemli degil basabiliyim ve hayat benim için normale dönsün yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megadethci -- 24 Eylül 2015; 0:27:49 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.