Şimdi Ara

Avustralya'nın %61'i eşcinsel evliliğe 'Evet' dedi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Halk tercihini yaptı, demokrasiye EVET dedi. Milli İradeye saygı duymak gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    1)Sohbeti keyifli hale getirmek için Şöyle bir fıkra ile başalayabilirim;

    Adam ile çocuğu yolda yürürken çocuk 2 köpeğin yolda çiftleşmesini görmüş, babasına 'baba, baba bunlar ne yapıyor?' demiş, babası da biraz düşünüp, 'oğlum onlar şakalaşıyor' demiş ufaklıkta 'Şaka maka üstekki iyi geçiriyor ama' demiş

    Ben çocuğumla tabi ki de iletişim kurabilirim, köpek çiftleşir bunu kendimce, anlatabilirim, doğanın yaşam formu, doğum yaşam ölüm döngüsünde ki, doğumun ne şekilde gerçekleştiği ve bu bağlamda cinselliği, cinselliğin sadece üremek için bir yapılan bir birleşim olmadığını, bunun ayrıca karşı cinse duyacağın sevgi, beslediğin saygı, eş olma kavramını, bir çocuğun sindirebileceği ve anlayabileceği şekilde anlatabilirim. peki ya eşcinsellikte? sadece 2 hem cinsin bir birine karşı da sevgi besleyeceği, ve bu sevginin cinsel boyutununda olabileceği ve insan hakları çerçevesinde buna saygı duyulacağını söylemek, bunu konuşmak, taze bir beyine bunu açıklamak zorunda kalmak. ileride bu gencin de bu durumda olabilme potansiyeli... geçiniz.

    2) Mesleğimin turist rehberi olduğunu söylemiştim, bir çok ülkeden, pek çok insan tanıdım. genellikle kadınlar, özellikle genç yaşlarında, okul yurtlarında, ev arkadaşlarıyla lezbiyen ilişkide olduğunu ama sonrasında genç yaşta ve toplumun genelinde de bunun normal olduğu kabulü doğrultusunda yaşanmışlıkları olduğunu ancak yetişkin bir birey olup, içindeki durumu irdelidikten sonra bunun yanlış olduğunu kanaat getirdiğini söyleyen kadınlarla tanıştım, haa sayısı 100 lermidir, hayır, yada rehberlik yaptığım gruplarda hiç mi gay yada lezbiyen yoktu, hayır vardı. ama böyle bir durumda söz konusu.

    3) 7 milyarlık dünya nufusunda benim gibi düşünen bir tek kişi bile var ise, yani ben bu fikirlerimde bu evrende aslında yalnız değilsem, demek ki bu düşünce normlaşabilir, Brezilya örneğini vermiştim, eğer siz WHO'yu resmi kanıt olarak alıyorsanız, bende Brezilya devletini kanıt olarak alabilirim. yada mantıksal ve fizyolojik formda 2 hemcinsin, birbiri ile ilgili cinsel birleşmesinden yeni bir form olmuyorsa, bu durum sadece bir cinsin hem cinsine duyduğu sevgi ise ve bu kişiler buna saygı beklenmesini bekliyorsa, bunun bir sapkınlık olduğu düşüncesini bende saygı gösterilmesini bekleyebilirim. Sonuç: toplum vicdanı ve demokrasi neye karar verdiyse o uygulanır ve bu iradeyle vicdana saygı duymak adına vazgeçmesi gereken vazgeçer, eğer Türk toplumunun genelinde bu kabul görecekse, ben düşüncemi kendi içinde yaşayıp, toplum vicdanına gölge düşürmemek adına, kendi fikrimi empoze etmek, yada karara muhalefet etmeyi bırakmaya razıyım, ama eğer tersi durum söz konusu olursa, bu ülkedeki travesti, transeksüel, biseksüel, homoseksüel, gay, lezbiyen vs. ne varsa, toplum vidanına saygı duymak adına kendi tercihlerini, kendilerine izin verilen, hoş görülen ülkelere gitmeye hazır mı?

    4)Bu bir homofobi değildir. sen psikoloji yada insan hakkına saygı bekliyorsun, ben ise toplumun yaşadığı kültüre göre - ki biz Türkiye'de yaşıyoruz. toplumun genelinde toplum bu duruma hazır, değilse o zaman bende o kişinin kendi tercihi yerine toplumun genel formuna göre yaşamasını bekliyorum. Bu kadar basit. Bunun 2017 yılında olmamızla alakası yok.

    o zaman ne yapalım, Brezilya'yı - ki Rio Karnavalı gibi bir şovları, bayan popo yarışması gibi etkinlikleri olan, cinsellik konusunda açık bir toplumda bile bu durum bu şekilde kabul görmediyse, Türk toplumunun M.S 700 lü yıllarda İslamiyete geçmesini baz alırsak, 1317 yıldır, bir başka değişle 1 milenyum 3 asırdır, bu şekilde yaşayan, 1923'te devrim le bir atılım ve batılılaşma sürecine geçmiş olmasına rağmen hala daha bu durum karşısında tavrı, fikri belliyken, bence Türkiye'de hakları savunulacak kurum LGBT değil, genel toplum vicdanıdır.

    Saygılar

    yazdıklarında okadar çok üstünde durulup düzeltilecek nokta var ki nereden başlasam bilmiyorum.

    o yüzden başlamıyorum.

    boşa kürek çekeceğim belli.

    ben dünya sağlık örgütü diyorum sen brezilyayı örnek alırım diyorsun.

    gülme geldi. harika bi benzerlik :D

    neyse :D




  • İsrail konsolosundan ‘cinsel kimlik’ şikayeti: Cemaat beni dışlıyor.

    İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu’na atanan 45 yaşındaki Yossi Levi Sfari’nin cinsel kimliği, Türk Musevi cemaatinin tepkisine yol açtı. İsrail Dışişleri, eşcinsel olduğu için Sfari’yi ‘dışlayan’ cemaatle bağlarını kesti. Sfari, gey olduğunu belirtmiş ve atanmasının ardından bir ay önce arkadaşı Roni Goldberg ile İstanbul'a yerleşmişti.
    http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/israil-konsolosundan-sikayet-cemaat-beni-disliyor-2108358/

    Hadi Ben yobazım, bağnazım, islam coğrafyasında yetişmiş, biriyim.

    Yahudilere ne oluyor?

    LGBT haklarını savunanları şuna benzetiyorum,

    Akp imam hatiplerin önünü açmak için, meslek liselerini gerekçe gösteriyordu

    Amaçları imam hatiplileri istediği yere almaktı.

    İnsanlar kendi sapkınlıklarını, özgürlük olarak yaşayabilmek ve yasal dayanağa kaynak olması için

    Gay, trans, bisex, lezlere özgürlük sloganları atıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 28 Kasım 2017; 9:5:19 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.