Şimdi Ara

Avustralya, internet trollerine karşı sert bir yasa getirmeyi planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Reuters’ın haberine göre Avustralya hükümeti internet trollerine karşı yeni bir yasayı gündeme getirdi. Başbakan Scott Morrison’un açıklamalarına göre bu yasa sayesinde trollerin, nefret söylemi ve karalayıcı yorumlar içeren paylaşım yapan insanların kimliğinin açığa çıkarılması mümkün olacak.



    Avustralya, internet trollerine karşı sert bir yasa getirmeyi planlıyor



    Morrison bu durumla ilgili, “Anonim saldırganlar insanlara zarar verebiliyor. Bu yüzden de böyle bir karar aldık. Gerçek hayatta bu tarz bir şey yapamazsınız, bu yüzden bu durumun dijital ortamlarda da yaşanmamasını istiyoruz ve hayatımızdaki kuralları dijital dünyaya entegre etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.



    Ayrıca Bkz.Rusya teknoloji devlerinin ofis kurmasını istiyor



    Yetkililere göre bu yasa kapsamında yeni bir şikâyet sistemi kurulacak. Yani bir kişi; Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformlarından saldırıya uğradığında buraya başvurabilecek ve içeriğin kaldırılmasını talep edebilecek. Eğer içerik kaldırılmazsa yetkililer, sosyal medya platformlarından saldırıyı gerçekleştiren insanın kimliğini isteyecek, bu sayede de hukuki süreçler daha hızlı işleyebilecek ve saldırganların ceza alması sağlanacak.



    Avustralya, internet trollerine karşı sert bir yasa getirmeyi planlıyor



    “Platformlar güvenli hâle gelmezse böyle kararlar almaya devam ederiz”



    Morrison bu durumla ilgili şunları da sözlerine ekledi, “Sosyal medya platformları bu tarz içeriklere izin vermemelidir ve kaldırılmasını sağlamalıdır. Eğer bunu gerçekleştiremezlerse ve yarattıkları sanal ortamları güvenli hâle getirmezlerse, biz de böyle yasalar çıkarırız ve güven oluşturmaları için onlara baskı yaparız.”



    Ancak ülkenin planladığı bu kararın kullanıcı gizlilik hakkında bazı soru işaretleri yarattığını söylemekte de fayda var. Trollere karşı bu yasanın işe yarayabileceği söylense de bazı uzmanlar, anonim olmanın internet ortamında engellenmemesi gerektiğini, trol olarak nitelendirilenler dışında birçok insanın da bu yöntemle sosyal medya kullandığını belirtiyor.





    Kaynak:https://www.reuters.com/world/asia-pacific/australia-introduce-new-laws-force-media-platforms-unmask-online-trolls-2021-11-28/







  • tüm trollere karşı en ağır yaptırımlar ülkemizde de getirilmeli.

  • İfade özgürlüğüne darbe, faşizan karar. İnsanlar genelde çiçek değil ve nefret söylemi denilen şeyin dahi haklı gerekçesi olabilir, bastırılmış azınlıklardan gelebilir. Temel şart tehdit, hedef gösterme ve suça teşvik olmamasıdır. Bu şartlara uyulduğu takdirde her şey ifade özgürlüğü dahilinde söylenebilir. Canınızın sıkılması yasakçılık için bahane değildir.

  • justbejust J kullanıcısına yanıt
    Nefret söyleminin haklı bir gerekçesi olamaz. Bu söyleme iten nedenler vardır ve bunlar hayli haklı sebepler olabilir ancak bu yapılanı masum kılmaz. Bu mantıkla herhangi bir suçu belli şartlar altında meşrulaştırabiliriz.

  • Korkmayın aktroller bu konu sizi kapsamıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumlardaki ve sosyal medyadaki insan sağlığını hiçe sayan düpedüz yalan olduğu apaçık bilgileri yayan kimi aşı karşıtlarının da kimliklerine ve banka hesaplarına bitcoin cüzdanlarına whatsup gruplarına baksalar kim bilir ne çeteler ne ağlar çıkacak altından. Bu derece düpedüz yalan üzerine kurulu manipülasyon trollüklerinin sağlam bir alt yapısı var gibi geliyor.

  • CircassiaN98 C kullanıcısına yanıt
    İfade özgürlüğünü delmeyen nefret söylemi ile nefret suçu arasındaki farkı en gelişmiş demokrasilerde olduğu şekliyle gayet açık anlattım. Güzel bir şey olmaması ve can sıkması illaki suç değildir. Zaten pek çok suçun sebebi arasında diğer insanların başkalarının yaşadığı kötü şartları umursamaması, kader kurbanlığı da yer alır. Meşrulaştırmazsın, ama bilinçli insan iğneyi kendine ve toplumlara da batırır. Durumları dezavantajlı kişilerde öfke ve nefret hissi uyandırır. Bunun bir de ifadesini bastırmanın şiddete dahi yol açabileceğini düşünen Amerikan yasaları bu konuda akıllıdır. İnsanların dediğim gibi tehdit etmeden, hedef göstermeden, suça teşvik etmeden, bir insanı sürekli taciz etmeden küfür dahil her şeyi söylemesine yasaları izin verir. Elbette özel sosyal medya platformlarında bu özgürlük yoktur ve maalesef ciddi sansür yaygınlaşmaktadır.





  • Ben olsam tüm sosyal medya sitelerine, online oyunlara kimlik doğrulaması koyarım. Adamı banlamak falan da işe yaramıyor, yeni hesapla geliyor. En garantisi kimlik doğrulaması, banlandığında tekrar açamaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.