Şimdi Ara

Avustralya’da her gün 3 saat ücretsiz güneş enerjisi dönemi başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avustralya’da her gün 3 saat ücretsiz güneş enerjisi dönemi başlıyor
    Avustralya hükümeti, Yeni Güney Galler, Güney Avustralya ve Güneydoğu Queensland’deki hanelere 2026 yılından itibaren günde en az üç saat ücretsiz güneş enerjisi sağlayacak yeni bir enerji programını duyurdu. “Solar Sharer” adı verilen sistem, güneş panellerine sahip olmayan evleri de kapsayacak ve elektriğin en bol olduğu öğle saatlerinde vatandaşlara sıfır maliyetli enerji sunacak.

Evlere ücretsiz enerji

Temmuz 2026’da başlayacak uygulama, ülke genelindeki akıllı sayaçlı hanelerin çoğunu kapsayacak. Bu saatlerde kullanıcılar çamaşır ve bulaşık makinelerini çalıştırabilecek, klimalarını kullanabilecek veya elektrikli araç ve ev bataryalarını şarj edebilecek. Programın, 2027 itibarıyla ülke geneline genişletilmesi planlanıyor.

Yeni düzenleme, elektrik perakendecilerinin müşterilerden alabileceği maksimum fiyatı belirleyen “varsayılan piyasa teklifi” üzerinde yapılacak değişikliklerle hayata geçirilecek. Bu sayede, haneler günün belirli saatlerinde sıfır maliyetli enerjiye erişirken, genel elektrik fiyatları da yoğun saatlerdeki talebin azalmasıyla düşebilecek.

Tavan fiyatlar ve enerji israfı önlenecek

Avustralya’da her gün 3 saat ücretsiz güneş enerjisi dönemi başlıyor
    Avustralya’da 4 milyondan fazla çatı tipi güneş paneli sistemi bulunuyor. Ancak güneşli günlerdeki yoğun üretim, çoğu zaman talebin üzerinde elektrik oluşturuyor ve bu durum fiyatların düşmesine ya da israfın artmasına yol açabiliyor. Akşam saatlerinde ise yoğun talep nedeniyle şebeke üzerindeki yük artıyor.

Ayrıca Bkz.Almanya, dünyanın en büyük ısı pompasını kuruyor: Ren Nehri’nden enerji üretecek

Solar Sharer programı, elektrik tüketimini günün en yüksek güneş üretiminin olduğu saatlere kaydırarak bu sorunu dengelemeyi hedefliyor. Uzmanlara göre, gündüz enerji kullanımını artırmak şebekenin istikrarını güçlendirecek, yoğun saatlerdeki fiyat artışlarını önleyecek ve altyapı yatırımı ihtiyacını azaltacak.

Çatı tipi güneş panellerinin küresel elektrik talebinin üçte ikisini karşılayabilecek bir potansiyele sahip olduğu bildiriliyor. Ember’e göre Türkiye’de ise çatı güneş panel potansiyeli 120 GW seviyesinde. Bu kapasiteyle senede üretilebilecek elektrik miktarıysa 148 TWh. Bu, ülkenin enerji tüketiminin yüzde 40’ından fazlasına denk.

Kaynak:https://www.theguardian.com/australia-news/2025/nov/03/australians-to-get-at-least-three-hours-a-day-of-free-solar-power-even-if-they-dont-have-solar-panels

• Bu ne biçim hükümet.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ben çatıya solar sistem kurdum.Oz tüketim yapiyorum.Devlet gelip ona da çökmesin diye tirsarken adamlarin hayatini görüyorum.İcimden çok şeyler geçiyor da ,ya sabır diyorum.

&amp;amp;#1576;&amp;amp;#1587;&amp;amp;#1605; &amp;amp;#1575;&amp;amp;#1604;&amp;amp;#1604;&amp;amp;#1607; &amp;amp;#1575;&amp;amp;#1604;&amp;amp;#1585;&amp;amp;#1581;&amp;amp;#1605;&amp;amp;#1606; &amp;amp;#1575;&amp;amp;#1604;&amp;amp;#1585;&amp;amp;#1581;&amp;amp;#1610;&amp;amp;#1605;
  • snoppy kullanıcısına yanıt
    Evet collerle kapli bir kitada tuvaletten cikan yilanlar,gollerde timsahlar,okyanusta orcalar buyuk beyazlar varsin 3 saat elektrik bedava olmasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Senin cahilliğin benim yaşamımı etkiliyor, diye boşa dememiş adam. Her gün her dakika orcalarla büyük beyazlarla ve timsahlarla uğraşan Avustralya halkının acısını derinden paylaştığın için sana minnettarlar. Yaşam kaliteleri senin kadar yüksek olmadığı içinde ekstradan hasetlik besliyorlarmış

Senle ayni platformda yazisiyoruz diye ekonomimizde senle ayni olacak diye bisey yok.cok begendigin avusturalyaya senin gibi cok giden oldu.unutma aborjinlerde orda elde mizrak dotte yaprak takiliyor.memleketi begenmeyen gitsin aga dakka durmasin...

Seninle yazıştığım için kendimden utanıyorum şuan. Ama devletin doğru yaptığı bir uygulamaya 3 yaş çocuk zekasıyla ama orda orcalar var, tuvaletten öcü çıkıyor diyen birini görünce duramıyorum. Acaba benim neden böyle haklarım yok diye düşünmezsin çünkü haketmediğini düşünürsün

Biseyler yazicam diye sacmalamişsin,yazdigini bi oku bi sure sonra eminim sen bile ne yazdigini anlamayacaksin o yuzden ciddiye almaya gerek yok seni insallah tez zamanda gelmemek uEre gidersin avustralyaya

Adamlar bu hayatı yaşıyorsa biz ne yaşıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    4 bin kwh aşarsanız da boyunuz kadar kazık...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.