Şimdi Ara

Avustralya'da yaklasik 6 yildir yasiyorum, istediginizi sorabilirsiniz [EDIT GELDI] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
40
Favori
94.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avustralya'ya gitme gibi bir planım yok, ama meraktan cevapları okudum. Gayet yararlı bir konu, tebrik ederim. Konu Dışı'nda troll konular haricinde faydalı konular görmek güzel.
  • foto yok mu hiç? avustralyada çok kız var diyorlar ayrıca ingilizler kurmuş orayı aborjinlerin toprakları
  • No ss no güven joe
  • Bana doktorlardan bahsedebilir misin? Burada devlet hastanelerindekilerin davranışlarını biliyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orda kiz arkadasin oldu mu kizlari nasil kiz erkek iliskileri nasil kizlar yuruyor mu. Ben de uni icin gozume kestirmistim ama tum ulkeler icinde en pahalisiydi yemedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Genel olarak yazdiklarinizi okudum ve sadece turist olarak giderim dedim. Haftalik 390dolar kira 2 odali bi ev icin. Karsilama gucunuz muhakakki vardir ama akabinde gelen yiyeceklerin pahali olnasida beni baska bi yerden vurdu.

    Asil beni sogutan bortu bocek yilan ciyan olaylari. Tovbeler tovbesi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi orda yaz geliyo, Haziran ayı gibi dimi ne şans be

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Ortalama bir işçinin geliri de bu fiyatlara bakılırsa yüksektir herhalde. En az 3-4 bin A. doları alması lazım ki adam meyve yesin şaşırdım açıkçası gıdaların bu kadar pahalı olmasına konutlar zaten almış başını gitmiştir.
  • hiçte güzel bir ülke değilmiş anladığım kadarıyla,ben ankara keçiören de sebzeye max 2 lira veriyorum,domates 2.5 lira civarı biber 3-4 lira civarı kış olduğu için yoksa yazın 1 liradan alıyorum çok pahalıymış,ayrıca böceklerde çekilecek çile değil,meslek nedir acaba? ayıp olmazsa.
  • Ah bir burs olaydı da alaydık be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Biraz spesifik bir sorum olduğum için özel mesaj attım. Cevaplarsanız memnun olurum.
  • türkiyeye gelirken bana bir koala getririmisin
  • @kartvel08

    Ustte cevapladim, eger acik gelmediyse biraz daha yaz. Fakat diger mesajindan anladigim kadariyla dalga gecmek icin yaziyorsun.

    @Jaraxxus

    Onumdeki plan vatandaslik almak. Aldiktan sonra buyuk ihtimalle kalmiycam Avustralya'da fakat her zaman yedekte duracak. Turkiye'ye donmeyi dusunmuyorum.

    @200ugececekaga

    Simdi Avustralya'ya turist olarak gelirsen en ucuz backpacker hostellerde olur, daha sonra airbnb ile dandik yerlerde de kalabilirsin. Sunu unutma benim kaldigim yerler kiralik daire; ben ogrenciyken kaldigim en ucuz yer 130 dolar mi neydi haftaligi ama sehrin 12 km disindaydi ve sadece 1 odaydi. Evde 5 oda vardi ve 1 tane banyoyu paylasiyoduk. Backpacker hostellerde geceligi 25 dolar falan rahat bulursun:
    http://bunkbrisbane.com.au/rooms/#loft-dorm-accommodation-8211-starting-from-28

    Yemek olaraksa kendin pisirmeyeceksen; disarida 10 dolar civarina ogle yemegi satan cok yer var alisveris merkezlerinde falan.


    @Crantola

    Bir isci saatine 25-30 dolar falan aliyo rahat, bu da aylik 3300-3800 dolar civari net ele gecen para oluyor.

    @serseri006

    Burda yazin domates 4-5 dolar kilosu simdi, kisin 8-9 dolara kadar cikiyor. Yani verdigim fiyatlar yaz fiyati; misal seftalinin kilosu 3-5 dolar arasi degisiyor su aralar; fakat kisin seftali 8-9 dolardan asagi inmiyor. Misal onun disinda incir bile taneyle satiliyo (sanirim tanesi 1.5 dolar falan). Fakat ustte dedigim gibi olay su; burada herkes ortalama kazaniyor; yani bir isci muhendisten 10 kat daha az kazanmiyor. Ben yazilim gelistirme muhendisi olarak calisiyorum.

    @The mcp
    Burslar genelde research denilen programlarda oluyor. Research da 2 tane oluyor, bildigin doktora veya sadece arastirmadan olusan master (tezli/tezsiz degil; onlarin ikiside ayni kategoride). Onun disinda bazi tezli/tezsiz master programlari 50% falan burs cikarabiliyor arada bir.


    Not: Cevap vermediklerime ya daha once yazdigim icin vermiyorum ya da biraz uzun cevap verecegim icin sonraya sakliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 17 Aralık 2015; 21:14:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: awolfinsky

    No ss no güven joe

    Al sana SS
    Avustralya'da yaklasik 6 yildir yasiyorum, istediginizi sorabilirsiniz [EDIT GELDI]




  • @ Bozyayla2015,
    A2ad

    Neymis bu kiz merakiniz anlamadim.

    Simdi 2 sey var.

    1) Avustralya da yasli insan sayisi genc insandan daha fazla.
    2) Yasli populasyonu fazla oldugundan bu da genel durumu etkiliyor.

    Delinin birisi kuyuya tas atmis herkes pesinden kosmus. Avustralya'da kiz cok diye bisey yok. Hatta aksine kiz erkekten daha az.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_sex_ratio
    Bakin Kadinlarin erkeklerden daha cok oldugu zaman 65 yas ve ustu. 65 yasinin altinda ise bu oran gittikce artiyor. Zaten toplama da bakarsaniz toplam 1 yani erkek/kadin orani esit.

    Ha ne sorun var derseniz, evlenmek istemeyen birsuru kisi var. Yani burada 35-40 yasinda bekarlara, evde kalmis gozuyle bakmadiklari icin kisisel tercih oluyor.

    Bakin 2014 te cikan haberde sunu diyor:

    “Australia has 100,000 more females than males even though there are more male babies born than females, and there are more males than females until around age 35,” he said.

    Yani Avustralya'da toplam olarak 100 bin tane daha fazla kadin var. Hatta 35 yasina kadar olan erkek/bayanlarin orani erkeklerde daha fazla (kaynak:http://www.news.com.au/lifestyle/relationships/yes-its-true-australia-is-experiencing-a-man-drought/story-fnet0gly-1226823846037 ). Yani isin kisasi 23 milyonluk ulkede 11.6 M kadin; 11.4 M erkek var; ve erkekler 35 yasina kadar bayanlardan sayica daha fazla. Ustune bu yazida 80 lerin ortasina gelince kadin sayisi erkek sayisini 2 ye katliyor diyo. Sonucta eger hedeflediginiz kesim 80 yas ustu degilse maalesef bayan orani erkek oranindan cokta fazla degil (hatta 35 alti ise durum tam tersi)

    Ha ben buna katiliyormuyum evet. Neden:
    Cunku Avustralya cok fazla gocmen aliyor ve cogu gocmen Asya'dan geliyor. Asya da ataerkil bir toplum oldugu icin Asya'dan goc eden bekar erkek sayisi; bekar bayan sayisindan daha yuksek oluyor. Gocmenlerin de cogu 35 yas alti oluyor.

    Kiz arkadas olayina gelirsek, evet 3 yildir birlikte oldugum bir kiz arkadasim var ustelik beraber yasiyoruz. Burda 6 aydan fazla yasayan ciftlere de-facto deniyor ve bu iliski yasal olarak devlet tarafindan taniniyor. (Escinsel evlilik yasal olmasa bile escinsel de-facto iliski yasal oldugunu da belirteyim). Madem millet SS meraklisi buyrun bu resim de kiz arkadasimla 3. yilimizi kutlarken:


    Avustralya'da yaklasik 6 yildir yasiyorum, istediginizi sorabilirsiniz [EDIT GELDI]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 17 Aralık 2015; 22:14:43 >




  • Oralarda mektep kültürü var mı? girişte emanetci falan oluyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kangurular gerçekten zıplıyor mu?
  • Kangurulari yemeyin lae

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı konu

    İlerde başka bir ülkede yaşamayı düşünüyormusunuz ?
  • Türklere ve Müslümanlara bakış açıları nasıl ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.